Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Pinggiran Mt.Fuji sing apik ing jendela cedhak tlaga Kawaguchiko ing Jepang. mangsa, Perjalanan, Liburan lan Liburan ing Jepang = shutterstock

Pinggiran Mt.Fuji sing apik ing jendela cedhak tlaga Kawaguchiko ing Jepang. mangsa, Perjalanan, Liburan lan Liburan ing Jepang = shutterstock

4 Jinis Akomodasi ing Jepang: Hotel, Ryokan, Shukubo dll.

Kanggo nggawe perjalanan sampeyan apik, muga-muga sampeyan bisa Book akomodasi sing cocog kanggo sampeyan. Ana udakara patang jinis fasilitas akomodasi ing Jepang. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake ringkesan babagan dheweke. Mangga deleng artikel ing ngisor iki babagan cara menehi fasilitas akomodasi.

Accommodation
Kepiye Book Book ing Jepang!

Ana wong sing duwe macem-macem hobi aneh. Bener, aku seneng mbandhingake situs leladen hotel. Nalika menehi hotel ing hotel, aku mriksa karo akeh situs pesenan lan menehi buku karo situs sing paling dipercaya. Kanggo aku karo hobi, aku rumangsa wisatawan ...

Hotels

Hotel Mewah

Kamar ing hotel mewah ing Jepang = shutterstock

Kamar ing hotel mewah ing Jepang = shutterstock

Ana akeh hotel mewah ing kutha-kutha utama ing Jepang. Ing hotel kasebut, ing pirang-pirang kasus, kamar kembar luwih akeh tinimbang ruangan pindho. Sejatine sampeyan ora perlu ngulungake Kripik ing hotel kasebut.

Hotel mewah karo concierge mboko sithik mundhak sanajan ing Jepang. Aku wis pirang-pirang wawancara karo konser. Dheweke isih enom dibandhingake karo concierges Eropa, nanging dheweke duwe kesadaran profesional lan perasaan ramah. Mugo-mugo omong-omongan karo wong-wong mau yen pengin dadi migunani.

>> Mangga deleng artikel iki babagan concierge

Bubar, saliyane ing lantai biasa, there liyane hotel kanggo nyiapake lantai klub khusus. Kamar ing lantai klub luwih elegan. Kanthi pesenan ing lantai klub, sampeyan bisa mriksa ing ruang tamu ruangan klub tinimbang resepsi. Ing ruang tamu, sampeyan uga bisa nggunakake layanan ngombe lan sarapan prasmanan.

Hotel mewah ing kutha spa dilengkapi siram umum sing mewah. Ing sawetara hotel, kamar mandi uga mata air panas. Sawetara hotel wis adus ruangan kanggo saben kamar tamu.

Hotel bisnis Bisnis

Ruangan hotel bisnis cilik sing murah lan cocog kanggo nginep sawetara wengi ing bisnis bisnis = shutterstock

Ruangan hotel bisnis cilik sing murah lan cocog kanggo nginep sawetara wengi ing bisnis bisnis = shutterstock

Ing ruang tamu hotel bisnis, "unit mandi" karo kamar mandi cilik lan jamban terpadu dipasang = shutterstock

Ing ruang tamu hotel bisnis, "unit mandi" karo kamar mandi cilik lan jamban terpadu dipasang = shutterstock

Ana akeh hotel sing diarani "hotel bisnis" ing Jepang. Hotel bisnis digawe kanggo wong bisnis sing lelungan. Akeh kamar mung siji kamar. Nanging, yen hotel kasebut duwe kamar siji kanthi amben ukuran dobel, bisa digunakake wong loro. Ruangan kasebut cilik banget, udakara 10 - 20 meter persegi. Saben ruangan duwe "unit mandi" karo adus lan jamban.

Kamar hotel bisnis sempit, nanging ing pirang-pirang kasus, tetep resik lan canggih. Ana TV, kulkas mini lan meja tulis cilik. Pengering rambut, sampo, sikat untu lsp uga diwenehake.

Ana luwih akeh hotel sing nyedhiyakake kamar dobel lan kamar kembar. Bubar, hotel anyar kanthi kembar lan dobel nambah kanggo turis saka luar negeri. Sawetara hotel duwe perlu umum.

Biaya akomodasi beda-beda gumantung saka wilayah kasebut. Ing Tokyo lan Osaka, biaya hotel umume umume, mula hotel akomodasi kanggo hotel kasebut udakara udakara 5,000 yen, 1,5000 yen. Ana akeh hotel kanthi ragad prabayar.

Hotel Kapsul

Ana hotel kapsul sing luwih nyaman ing Tokyo lan Osaka = shutterstock

Ana hotel kapsul sing luwih nyaman ing Tokyo lan Osaka = shutterstock

Capsule Hotel minangka hotel unik sing unik sing pisanan muncul ing Osaka ing taun 1979. Kaya sing katon ing foto ing ndhuwur, tamu tetep ing papan sing kapsul.

Kamar kapsul umume diwiwiti luwih dhisik. Hotel-hotel kasebut kalebu adus umum, kamar mandi, kamar bubuk, ruangan jamban, ruang tamu lan mesin vending.

Saben kapsul ora bisa dikunci dening hukum. Kapsul dipérang antarane lanang lan wadon. Asring pria lan wanita duwe lantai sing kapisah. Bubar, hotel kapsul sing darmabakti kanggo wanita uga katon.

Omah Tamu

Bubar wisatawan saka luar negeri tambah akeh ing Jepang. Omah tamu sing anyar katon luwih akeh saengga tamu iki bisa tetep kanthi tentrem lan kanthi akal. Dheweke uga nyipta interior lan peralatan, supaya para tamu bisa menikmati suasana tradisional Jepang. Ing pirang-pirang omah tamu, tamu bakal nuduhake amben bunkt.

Ing hotel kapsul, sampeyan bisa nikmati suasana misterius futuristik, nanging sampeyan bakal ngenteni wektu suwe. Ing tangan liyane, tamu asring ngobrol karo siji liyane ing omah tamu. Mesthi bakal dadi perjalanan sing nyenengake!

 

Ryokan (hotel gaya Jepang)

Ringkesan

Ing Jepang, hotel sing nawakake kamar gaya Jepang diarani "Ryokan". Yen sampeyan pengin nyenengake swasana Jepang, bisa uga nyoba tetep ing Ryokan.

Ryokan beda karo hotel ing cara kasebut.

Fasilitas

Akeh Ryokan minangka bangunan katon njaba Jepang. Lan uga kalebu interior gaya Jepang ing bangunan kasebut. Ing akeh RYokan, sampeyan kudu njupuk sepatune ing ngarep lawang. Kamar kasebut uga gaya Jepang. Amarga tikar tatami dilebokake, sampeyan bisa ngapusi ing lantai kanthi nyenengake. Yen Ryokan kelas dhuwur, ing wayah sore, juru tulis bakal teka menyang kamar sampeyan lan nggawe futon. Mangga turu karo futon sampeyan. Yen RYokan murah, ayo turu nganggo futon nyebar dhewe.

Bath

RYokan adus. Mewah Ryokan duwe adus umum sing apik banget. Para tamu umume nggunakake adus umum kasebut. Yen Ryokan mewah, kamar tamu uga adus apik. Ing kamar mandi Jepang ana papan kanggo ngumbah awak saliyane bathtub.

Meal

Ryokan intine nedha bengi lan sarapan. Sampeyan bakal mangan ing kamar sampeyan.

chip

Sejatine, ora ana chip sing dibutuhake. Nanging, sawetara tamu Jepang sing tetep ing Kripik tangan RYokan mewah kanggo staf (Nakai-san) sing lagi jaga ing kamare.

Ryokan Premium

Akeh ruangan Ryokan yaiku ruangan gaya Jepang, lan ing wayah sore, "futon" dilebokake ing tikar tatami = shutterstock

Akeh ruangan Ryokan yaiku ruangan gaya Jepang, lan ing wayah sore, "futon" dilebokake ing tikar tatami = shutterstock

Sarapan sarapan riyam Jepang kalebu nasi putih sing digoreng, endhog panggang, endhog goreng, sup, askiko, pickle, seaweed, piring panas, piring sisih liyane lan teh ijo ing meja kayu, Jepang = Sgutterstock

Sarapan sarapan riyam Jepang kalebu nasi putih sing digoreng, endhog panggang, endhog goreng, sup, askiko, pickle, seaweed, piring panas, piring sisih liyane lan teh ijo ing meja kayu, Jepang = Sgutterstock

Akeh Ryokan wis ngadeg adus umum gedhe. Ryokan ing musim semi musim panas saingan kanggo fasilitas musim semi panas sing apik = shutterstock

Akeh Ryokan wis ngadeg adus umum gedhe. Ryokan ing musim semi musim panas saingan kanggo fasilitas musim semi panas sing apik = shutterstock

Yen menyang panggonan wisata utawa spa sing misuwur, sampeyan bisa tetep mewah ing Ryokan mewah. Uga ing Tokyo, ana RYokan anyar sing arane Hoshinoya ing Otemachi.

Mewah Ryokan fokus ing piring sing enak lan adus mewah. Sampeyan bisa mangan panganan sing enak ing papan kasebut. Lan sampeyan bisa nambani awak lan pikiran kanthi adus gedhe.

Ryokan kelas dhuwur nduwe petugas kanggo saben ruangan. Umume wong wadon, padha nganggo kimonos. Dheweke diarani "Nakai-san" ing basa Jepang. Nakai-san bakal nuntun sampeyan menyang kamar lan menehi teh Jepang dhisik. Nakai-san nggawa jajan menyang kamare. Ing wayah sore, kajaba Nakai-san, pemilik wanita (Okami) ngagem kimono bakal teka menyang kamar sampeyan lan uluk salam. Mangga seneng ngomong karo dheweke. Yen sampeyan ninggalake Ryokan, dheweke bakal bisa ndeleng sampeyan ing ngarep lawang.

Ryokan Popular

Ana akeh santai Ryokan ing Jepang. Mungkin, Ryokan iki bisa entuk tampilan akomodasi Jepang lawas.

Ing Ryokan kasebut, ora ana Nakai-san saben ruangan. Staff ora bakal menehi ujar sampeyan ing wayah wengi. Nanging, pemilik lan staf Ryokan banget cedhak, dadi sampeyan ora seneng ngobrol karo dheweke. Dheweke bisa uga ora apik ing Inggris, nanging mesthi bakal ngomong karo sampeyan kanthi apik.

Ing Ryokan kasebut, adus ora pati gedhe. Yen adus adus, para tamu lagi adus kanthi adus. Mbok menawa sampeyan bisa ngunci adus. Dadi, sampeyan bisa nyewa adus.

 

Minshuku

Airbnb

Pangguna Airbnb saya tambah akeh ing Jepang

Pangguna Airbnb saya tambah akeh ing Jepang

Ing Jepang, sampeyan bisa tetep ing omah pribadi. Omah pribadi sing tamu bisa tetep diarani "Minshuku". Minshuku tegese "panginepan omah" ing basa Jepang. Ing jaman semana petani lan liya-liyane nggarap Minshuku.

Akeh Minshuku wis ora kontrak karo agen perjalanan kayata JTB. Dadi, sampeyan ora bisa nemokake Minshuku ing situs lelungan agensi lelungan. Nanging, Minshuku sing bisa dipesen karo Airbnb tambah anyar. Sampeyan bisa nggawe leladen akomodasi ing Mnshuku nggunakake Airbnb.

Ing Airbnb, ana macem-macem jinis Minshuku sing nyewa kamar pribadi. Aku ora yakin yen bisa nelpon dheweke "Minshuku". Nanging, Airbnb ngidini sampeyan nemokake fasilitas akomodasi kanthi akal ing Jepang kaya negara liya.

Minshuku Tradisional

Pengunjung turis romantis nginep sewengi ing omah peternakan gassho-zukuri, minshuku, acara kulawarga, panginepan gaya Jepang, Kampung Shirakawago, Gifu, Jepang = shutterstock

Pengunjung turis romantis nginep sewengi ing omah peternakan gassho-zukuri, minshuku, acara kulawarga, panginepan gaya Jepang, Kampung Shirakawago, Gifu, Jepang = shutterstock

Sampeyan bisa tetep ing omah tradisional Jepang. Mbok sing paling populer yaiku Minshuku ing Shirakawago. Shirakawa-go minangka desa gunung sing apik ing Prefektur Gifu ing Honshu tengah. Amarga akeh salju, omah-omah ing Shirakawago duwe atap sing landhep. Napa sampeyan ora tetep manggon ing omah unik iki lan nemu urip ing desa-desa desa Jepang?

>> Kanggo rincian Minshuku ing Shirakawa-go, waca situs web resmi

Ana akeh Minshuku liyane sing menarik ing desa deso ing Jepang. Contone, Miyama-cho ing Prefektur Kyoto uga duwe akeh Minshuku sing apik banget.

>> Kanggo rincian Minshuku ing Miyama Town, bukak situs web resmi

Minshuku favoritku yaiku Daraku-jadi ing pagunungan Okuizumo-cho, Prefektur Shimane. Minshuku iki nggunakake omah gedhang sing wis dibangun 250 taun. Mangga golek Mnshuku favorit sampeyan kanthi cara!

 

Shukubo

Kuil Saizenin, koridor lan interior, Prefektur Wakayama, Jepang = AdobeStock

Kuil Saizenin, koridor lan interior, Prefektur Wakayama, Jepang = AdobeStock

Shukubo minangka fasilitas akomodasi ing kuil lan kuil. Biyen-mbiyen, bisa digunakake kanggo prakteke lan nyembah. Saiki, turis bisa tetep ing sawetara Shukubo.

Yen sampeyan tetep ing Shukubo, sampeyan bisa rumangsa candhi lan kuil banget. Sampeyan uga bisa ngalami semedi lan transkripsi Zen.

Nanging, Shukubo duwe macem-macem jinis. Sawetara Shukubo minangka bangunan modern. Yen sampeyan pengin nginep ing omah tradisional Jepang, bukak informasi.

Shukubo sing paling populer ing antarane turis manca yaiku fasilitas sing ana ing Koyasan, Prefektur Wakayama. Koyasan duwe macem-macem jinis Shukubo. Malah ana Shukubo karo sumber panas. Mangga deleng situs web resmi ing ngisor iki.

>> Kanggo rincian Shukubo Koyasan, kunjungi situs web resmi

Sampeyan bisa Book akomodasi ing situs web resmi ing ndhuwur. Bubar, sampeyan bisa Book Shukubo sanajan situs pesenan kayata Booking.com.

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2019-02-01

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.