Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

"Gozan okuribi" lan festival ngambang lantern ing Kyoto, Jepang = Adobe Stock

"Gozan okuribi" lan festival ngambang lantern ing Kyoto, Jepang = Adobe Stock

Agustus ing Jepang! Perhatian kanggo taufan!

Iklim Agustus ing Jepang, kaya Juli, panas banget. Saliyane iku, badai asring nyerang. Yen sampeyan rencana plancongan ing Jepang ing wulan Agustus, aku menehi saran supaya ora ngetrenake perjalanan sing akeh banget. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake informasi sing migunani nalika lelungan Jepang ing wulan Agustus.

Informasi Tokyo, Osaka, Hokkaido ing wulan Agustus

Yen sampeyan rencana arep menyang Tokyo, Osaka utawa Hokkaido ing wulan Agustus, klik gambar slider ing ngisor iki lan bukak informasi luwih lengkap.

Wong, umume bocah enom, mlaku-mlaku ngliwati Takeshita Dori cedhak stasiun sepur Harajuku. Takeshita Dori minangka tren modis Jepang modern = Shutterstock

Agustus

2020 / 5 / 30

Cuaca Tokyo ing wulan Agustus! Suhu, udan, klambi

Ing Tokyo, panas banget ing wulan Agustus. Beda karo Hokkaido, asor ing Tokyo dhuwur banget. Dadi, yen sampeyan lelungan Tokyo wulan Agustus, nggawa klambi panas sing panas. Nalika kondisioner lagi ngrungokake ing bangunan, sampeyan uga butuh jaket. Ing wulan Agustus, topan bisa uga nempuh Tokyo. Dadi ati-ati karo ramalan cuaca paling anyar. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake cuaca Tokyo ing wulan Agustus. Aku uga ngirim akeh foto sing dijupuk ing wektu iki, waca. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca bulanan ing Tokyo. Gunakake geser kanggo milih wulan sing pengin dingerteni luwih lengkap. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca ing Osaka lan Hokkaido ing wulan Agustus. Yen sampeyan arep lunga menyang Hokkaido uga Tokyo, elinga yen cuaca ing Hokkaido beda banget karo Tokyo. Kanggo sandhangan musim panas, waca artikel ing ngisor iki. Tabel ing Isi Tokyo ing wulan Agustus (ringkesan) Cuaca Tokyo ing wiwitan Agustus (2018) Cuaca Tokyo ing pertengahan Agustus (2018) Cuaca Tokyo ing pungkasan Agustus (2018) Cuaca ing Tokyo wulan Agustus (ringkesan) Grafik: Ganti suhu ing Tokyo ing wulan Agustus ※ Adhedhasar data sing diluncurake dening Badan Meteorologi Jepang. Data suhu dhuwur lan suhu sithik yaiku rata-rata sajrone 30 taun kepungkur (1981-2010) Suhu maksimal nalika awan ing Tokyo wulan Agustus ngluwihi 30 derajat Celcius meh saben dina. Bubar iki wis ngluwihi 35 derajat lan wis tekan udakara 40 derajat. Asor uga dhuwur. Yen wis garing, dakkira isih gampang dibuwang, ...

Read More

Taman Namba, pusat blanja ing distrik Namba, Osaka, Jepang = Shutterstock

Agustus

2020 / 5 / 30

Osaka Weather ing wulan Agustus! Suhu lan udan

Ing kaca iki, aku bakal nerangake cuaca ing Osaka ing wulan Agustus. Biyen aku urip ing Osaka. Osaka pancen panas banget ing wulan Agustus. Dadi, yen sampeyan lelungan ing Osaka ing wulan Agustus, aku nyaranake sampeyan supaya kadang-kadang nggunakake ruangan kanthi AC supaya sampeyan ora nggunakake kekuwatan. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca bulanan ing Osaka. Gunakake geser kanggo milih wulan sing pengin dingerteni luwih lengkap. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca ing Tokyo lan Hokkaido ing wulan Agustus. Yen sampeyan arep menyang Hokkaido uga Osaka, elinga yen cuaca ing Hokkaido beda banget karo Osaka. Tabel ing Osaka ing wulan Agustus (ringkesan) Cuaca Osaka ing wiwitan Agustus (2018) Cuaca Osaka ing pertengahan Agustus (2018) Cuaca Osaka ing pungkasan Agustus (2018) Cuaca ing Osaka ing wulan Agustus (ringkesan) Graf: Perubahan suhu ing Osaka ing wulan Agustus ※ Adhedhasar data sing diluncurake dening Badan Meteorologi Jepang. Data suhu dhuwur lan suhu sithik yaiku rata-rata sajrone 30 taun kepungkur (1981-2010) Cuaca ing Osaka kira-kira padha karo kutha-kutha liyane ing Honshu kayata Tokyo. Nanging, dibandhingake karo Tokyo lsp., Pusat kutha Osaka rada panas ing wulan Agustus. Ing tengah Osaka, ijo cilik, kajaba sawetara Kastil Osaka lan liya-liyane. Dalan aspal dadi panas amarga sunar srengenge sing kuwat, mula yen sampeyan mlaku-mlaku kabeh bisa uga ngalami kebugaran. Amarga alasan iki, aku arep menehi saran telung perkara ing ngisor iki. Pisanan, ...

Read More

Sekolah dasar Kita ora Canary Park saka film Jepang 2012 sing menang, Kita no Kanaria-tachi (Canaries of the North), Pulau Rebun, Hokkaido = Shutterstock

Agustus

2020 / 5 / 30

Hokkaido Weather ing wulan Agustus! Suhu, udan, klambi

Agustus diarani musim paling apik kanggo wisata ing Hokkaido. Nanging, bubar, amarga pemanasan global, topan sing nyerang Jepang tambah akeh, lan kerusakan topan wis ketara uga ing Hokkaido, sing jarene durung ana pengaruh topan nganti saiki. Sanajan Hokkaido pancen wis kepenak ing wulan Agustus, waca prakiraan cuaca paling anyar. Ing kaca iki, aku bakal nerangake cuaca Hokkaido ing wulan Agustus. Supaya gampang mbayangno cuaca ing wulan Agustus, aku bakal nyakup foto sing dijupuk wulan Agustus ing ngisor iki. Mangga deleng nalika ngrencanakake itinerary. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca bulanan ing Hokkaido. Gunakake geser kanggo milih wulan sing pengin dingerteni luwih lengkap. Ing ngisor iki minangka artikel babagan cuaca ing Tokyo lan Osaka ing wulan Agustus. Tokyo lan Osaka duwe kahanan cuaca sing beda karo Hokkaido, mula ati-ati. Daftar Isi Q & A babagan Hokkaido ing wulan Agustus ing Hokkaido ing wulan Agustus (ringkesan) Cuaca Hokkaido ing awal Agustus Cuaca Hokkaido ing pertengahan Agustus Cuaca Hokkaido ing pungkasan Agustus Q & A babagan Hokkaido ing wulan Agustus Apa salju tiba ing Agustus ing Hokkaido? Ora ana salju ing Hokkaido ing wulan Agustus. Apa kembang mekar ing Hokkaido ing wulan Agustus? Ing Hokkaido, macem-macem kembang mekar ing kebon kembang lan warna-warni banget. Lavender mekar nganti wiwitan wulan Agustus. Kepiye kadhemen Hokkaido ing wulan Agustus? Malah ing Hokkaido, panas nalika awan awan ing wulan Agustus. Nanging esuk lan sore cukup adhem. Apa klambi sing kudune ...

Read More

 

Ayo elinga yen bisa uga panas lan badai bisa uga teka

Nalika lelungan ing Jepang ing musim panas, kudu ati-ati babagan iklim kaya tropis. Aku ngrangkul titik iki ing artikel babagan Juli. Dadi, yen sampeyan seneng, wacanen uga maca artikel kasebut.

Titik sing diringkes ing artikel Juli yaiku ing ngisor iki.

Kaping pisanan, Suhu maksimal ing wayah awan asring ngluwihi 35 derajat, supaya ora kena strok panas, kudu ngombe banyu asring. Ing wektu sing padha, amarga kondisioner udara mlaku ing njero ruangan bangunan, aku menehi saran supaya nggawa kardigan supaya awak ora adhem.

Sing nomer loro, topan asring nyerang Jepang. Dadi, sadurunge lunga menyang Jepang, kudu ati-ati babagan ramalan cuaca. Yen topan teka ing Jepang, disaranake sampeyan ngganti jadwal yen perlu.

Aku nulis ing ndhuwur. Ing wulan Agustus, saliyane iki, ana prekara liya sing kudu diwawas.

Yen sampeyan rencana kanggo lelungan ing Jepang ing wulan Agustus, aku menehi saran supaya sampeyan ora aktif ing pertengahan Agustus.

Wiwit tanggal 13 nganti 15 Agustus, akeh wong sing ora kerja ing Jepang. Ana acara taunan sing diarani "Obon". Jepang ngunjungi kuburan leluhure ing wektu iki. Kanggo alasan iki, isih akeh wong sing bali saka kutha-kutha gedhe menyang kutha omah ing pertengahan Agustus. Wong sing ora kerja sajrone udakara udakara seminggu ing wektu iki lan lelungan menyang papan-papan wisata uga akeh.

Amarga kahanan kasebut, ora umum kanggo tarif hotel tikel kaping pindho utawa luwih umum tinimbang pertengahan Agustus. Reservasi hotel populer ing wektu iki cukup angel. Kanggo alasan iki, lelungan menyang Jepang ing pertengahan Agustus ora apik banget. Yen bisa, aku saranake lelungan ing wektu liya.

Lebuh raya lan sepur dadi rame ing pertengahan Agustus = AdobeStock

Lebuh raya lan sepur dadi rame ing pertengahan Agustus = AdobeStock

 

Ayo buku lan sepur cepet sawise bisa mutusake trip

Kaya sing sampeyan ngerteni, ing wulan Agustus akeh wong Jepang sing ora kerja lan melu festival Obon, mula sampeyan bakal angel sajrone lelungan sajrone periode kasebut. Nanging, minangka kasunyatan manawa ana kasempatan kanggo nangkep urip asli Jepang, amarga akeh wong Jepang sing ora kerja.

Sajrone Bon Bon, akeh acara taunan sing ditindakake ing saindenging Jepang. Contone, ing Kutha Kyoto, "Gozan Okuribi" bakal ditindakake kanggo ngirim semangat para leluhur menyang jagad liyane kaya sing ditampilake ing gambar ing ndhuwur kaca iki. Yen sampeyan menyang Kyoto ing wektu iki, sampeyan bisa ndeleng misteri Jepang sing ora bisa dideleng.

Ngambang ing perarakan Yoiyama kanthi lantern murup, festival Gion matsuri = Shtterstock
Foto: Kyoto Tradisional nalika Panas

Wiwit Kyoto minangka cekungan, lagi panas nalika musim panas. Mlaku-mlaku ing Kyoto nalika musim panas ora disaranake banget. Nanging, Kyoto ing wulan Juli lan Agustus nduweni sisih apik banget. Ing wulan Juli, Festival Gion sing misuwur bakal ditindakake sajrone setaun. Tanggal 16 Agustus, Ing limang gunung ing Kyoto, ...

Mangkono, lelungan ing wulan Agustus nduweni aspek sing menarik banget. Supaya sukses sampeyan bakal luwih cepet, luwih cepet sampeyan nyoba leladen hotel. Yen pindhah menyang Kyoto tanpa pesenan hotel, sampeyan ora bakal duwe papan kanggo tetep lan sampeyan mung bakal bosen mung kejiret. Musim panas ing Kyoto panas.

Aku bakal menehi saran supaya sampeyan wis siyap nggawe perjalanan sing apik.

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

Apa sing kudu ditindakake nalika ana angin topan utawa gempa
Apa sing kudu ditindakake nalika ana angin gedhe utawa gempa ing Jepang

Malah ing Jepang, karusakan saka angin topan lan udan abot saya tambah amarga pemanasan global. Kajaba iku, lindhu asring dumadi ing Jepang. Apa sing kudu ditindakake yen ana angin gedhe utawa gempa nalika lagi lelungan ing Jepang? Mesthi wae sampeyan ora bakal ngalami kaya ngono. Nanging, iku ...

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-06-07

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.