Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Kolom kembang warni panorama lan langit biru ing Shikisai-no-oka, Biei, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Kolom kembang warni panorama lan langit biru ing Shikisai-no-oka, Biei, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Juli ing Jepang! Musim panas diwiwiti kanthi semangat! Ati-ati panas!

Iklim ing ngendi wae ing Jepang sajrone wulan Juli panas! Sawise pertengahan Juli, emperatur maksimal sajrone awan asring ngluwihi 35 derajat Celsius. Yen sampeyan ngrancang plancongan ing Jepang sajrone wulan Juli, kudu ati-ati supaya ora overexert dhewe nalika ing njaba amarga sampeyan bisa uga ana risiko kena stroke panas. Ing kaca iki, aku bakal nyedhiyani informasi migunani kanggo perjalanan menyang Jepang ing wulan Juli.

Informasi Tokyo, Osaka, Hokkaido ing wulan Juli

Yen sampeyan rencana arep menyang Tokyo, Osaka utawa Hokkaido ing wulan Juli, klik gambar ing panggeser ing ngisor iki kanggo informasi luwih lengkap.

Festival kanggo kembang lantern Jepang ing Asakusa, Tokyo, Jepang = Shutterstock

Juli

2020 / 6 / 17

Tokyo Cuaca ing Juli! Suhu, udan, klambi

Jepang minangka negara sing sabar, nanging wiwit wulan Juli nganti Agustus, ora dadi exaggerasi kanggo ujar yen owah dadi negara tropis. Ora umum kanggo suhu maksimal sajrone dina iki ngluwihi 35 derajat ing Tokyo. Minangka dalan aspal digawe panas dening srengenge iku sejatine bakal rumangsa luwih panas tinimbang saiki. Ing kaca iki, aku bakal menehi informasi cuaca babagan lelungan ing Tokyo ing wulan Juli. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca saben wulan ing Tokyo. Gunakake panggeser kanggo milih wulan sing pengin sampeyan ngerti luwih lengkap. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca ing Osaka lan Hokkaido ing wulan Juli. Yen sampeyan rencana menyang Hokkaido uga Tokyo, elinga yen cuaca ing Hokkaido beda banget karo Tokyo. Kanggo sandhangan musim panas, waca artikel ing ngisor iki. Contents TabelWeather ing Tokyo ing wulan Juli (ringkesan) Cuaca Tokyo ing awal Juli (2018) Cuaca Tokyo ing tengah Juli (2018) Cuaca Tokyo ing pungkasan Juli (2018) Cuaca ing Tokyo ing Juli (Ringkesan) Grafis: Owahan suhu ing Tokyo ing Juli ※ Adhedhasar data sing diluncurake dening Badan Meteorologi Jepang. Data suhu suhu sing dhuwur lan murah yaiku udakara 30 taun kepungkur (1981-2010) Tokyo ing wulan Juli banget panas lan mung panas amarga ora ana akibat saka pemanasan global. Kondhisi hawa sing akeh diluncurake lan pusat kutha saya tambah panas saka lemu. Ing ngisor iki data meteorologi Tokyo sing diumumake dening Japan Weather Association. ...

Read More

Tembok rai saka wanita enom sing ora dikenal nyembah kuil emas ing Tenjin Matsuri, festival paling gedhe ing Osaka = Shutterstock

Juli

2020 / 6 / 17

Osaka Weather ing Juli! Suhu lan Pemanasan

Yen sampeyan pindhah menyang Osaka ing wulan Juli, siyap kanggo cuaca panas. Osaka, kaya kutha Honshu utama liyane, panas ing wulan Juli lan Agustus. Mangga ati-ati amarga ana akeh wong sing kena stroke panas saben taun. Ing kaca iki, aku bakal mbahas babagan cuaca ing Osaka ing wulan Juli. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca saben wulan ing Osaka. Gunakake panggeser kanggo milih wulan sing pengin sampeyan ngerti luwih lengkap. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca ing Tokyo lan Hokkaido ing wulan Juli. Yen sampeyan rencana menyang Hokkaido uga Osaka, kudu dielingake yen cuaca ing Hokkaido beda banget karo Osaka. Isi DaftarWeather ing Osaka ing wulan Juli (ringkesan) Cuaca Osaka ing awal Juli (2018) Cuaca Osaka ing tengah Juli (2018) Cuaca Osaka ing pungkasan Juli (2018) Cuaca ing Osaka ing wulan Juli (Ringkesan) Grafis: Owahan suhu ing Osaka ing Juli ※ Adhedhasar data sing diluncurake dening Badan Meteorologi Jepang. Data suhu suhu dhuwur lan suhu paling murah sajrone 30 taun kepungkur (1981-2010) Cuaca ing Osaka meh padha karo Tokyo. Nanging nalika musim panas, luwih panas lan luwih lembab tinimbang Tokyo. Ing wiwitan wulan Juli, musim udan isih ana. Mangsa udan rampung kanthi udakara udakara kaping 20 Juli. Paling anyar, Osaka bakal mlebu musim panas ing wektu kasebut. Ing musim panas, suhu maksimal ing Osaka ngluwihi 35 derajat lan uga lembab. Kanggo alasan kasebut, mbebayani kanggo mlaku-mlaku ing njaba nganti suwe. Ana ...

Read More

Lapangan Irodori, Peternakan Tomita, Furano, Jepang. Iki minangka kolom kembang sing misuwur lan apik ing Hokkaido = Shutterstock

Juli

2020 / 5 / 30

Hokkaido Weather ing Juli! Suhu, Udan lan Klambine

Ing kaca iki, aku bakal ngrembug babagan cuaca Hokkaido ing wulan Juli. Juli mesthi dadi musim sing paling apik kanggo plancongan. Saben wulan Juli, akeh turis saka Jepang lan manca negara sing teka ing Hokkaido. Ing Hokkaido, arang banget yen dadi panas kaya Tokyo utawa Osaka. Mudhunake suhu ing wayah esuk lan sore bakal nyenengake, mula sampeyan kudu bisa nikmati perjalanan sing nyenengake. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca bulanan ing Hokkaido. Gunakake geser kanggo milih wulan sing pengin dingerteni luwih lengkap. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca ing Tokyo lan Osaka ing wulan Juli. Tokyo lan Osaka duwe kahanan cuaca sing beda karo Hokkaido, mula ati-ati. Daftar Isi Q & A babagan Hokkaido ing wulan Juli ing Hokkaido ing wulan Juli (ringkesan) Cuaca Hokkaido ing awal Juli Cuaca Hokkaido ing pertengahan Juli Cuaca Hokkaido ing pungkasan Juli Q & A babagan Hokkaido ing Juli Apa salju tiba ing Juli ing Hokkaido? Ora ana salju ing Hokkaido ing wulan Juli. Apa kembang mekar ing Hokkaido ing wulan Juli? Lavender bakal tekan puncak ing Hokkaido ing wulan Juli. Apamaneh saka pertengahan Juli kebon kembang iku asri. Kepiye kadhemen Hokkaido ing wulan Juli? Hokkaido bakal duwe musim turis musim panas ing wulan Juli. Pancen ora adhem, nanging esuk lan sore adhem. Apa klambi sing kudu kita sandhang ing wulan Juli ing Hokkaido? Sandhangan musim panas bakal apik ing wulan Juli. Nanging, nalika esuk lan sore wis kepenak, mula ayo nggawa jaket utawa ...

Read More

 

Sampeyan kudu dingerteni babagan ruangan panas lan adhem njero ruangan

Ing Jepang, separo ing wulan Juli pungkasan udan. Mangsa udan wiwit wulan Juni asring dadi wulan candhake. Nanging ing akhir Juli cuaca bakal saya apik lan ing wayah awan bakal terang lan srengenge. Suhu maksimal sajrone awan luwih saka 30 derajat saben dina lan ing wayah wengi ora mudhun ing ngisor 25. Ing tangan liyane, udhara adhem banget ing njero bangunan sing dingin. Kanggo alasan iki, sawetara wong bisa uga ora sehat amarga owah-owahan suhu sing drastis. Yen sampeyan kadhemen gampang, aku nyaranake supaya nggawa kardigan utawa barang sandhangan sing padha supaya bisa digunakake ing jero ruangan supaya ora kedadeyan.

Sajrone awan, aja nganti ngombe banyu asring kanggo nyegah stroke panas ing njaba. Sanajan sampeyan pengin ngunjungi akeh papan wisata, kudu ati-ati supaya ora mlaku banget.

Aku ora percaya yen pambukaan Olimpiade ing Tokyo iki bakal ditindakake. Aku kuwatir yen taun 2020, turis saka luar negeri bakal mudhun saka stroke panas.

 

Ampun waspada serangan typhoon

Pandhangan udara saka menara istana putih lan taman tengah sing apik ing Kokura, Kyushu, Jepang, nalika badai badai badai = shutterstock

Pandhangan udara saka menara istana putih lan taman tengah sing apik ing Kokura, Kyushu, Jepang, nalika badai badai badai = shutterstock

Wiwit wulan Juli nganti September saben taun, badai badhak tiba Jepang. Nalika badai teka, sepur bakal mandheg mlaku ing wilayah sing kena pengaruh lan pesawat ora bisa mabur. Stasiun lan bandara bakal diisi karo wong sing rugi. Hotel asring dipesen kanthi lengkap.

Aku nyuwun supaya sampeyan priksa prakiraan cuaca asring sadurunge tekan Jepang ing wektu iki. Malah sawise teka, sampeyan kudu terus nganyari kanthi ramalan cuaca paling anyar.

Yen sampeyan bakal nemu topan nalika sampeyan nginep ing Jepang, priksa manawa pesawat lan kereta api sing dilindhungi bakal dijadwal. Yen sampeyan kuwatir yen sepur utawa pesawat sampeyan bakal dibatalake, aku nyaranake nyetel jadwal kanggo budhal mengko.

 

Hokkaido lan dataran tinggi Honshu disaranake

Antarane Juli lan Agustus, iklim Jepang dadi panas banget amarga akeh wong Jepang sing liburan ing Hokkaido lan wilayah Honshu. Wonten ing wilayah kasebut, kanthi nyenengake lan gampang nyenengake wektu kasebut. Kembang apik lan akeh wilayah sing endah, mula aku menehi saran supaya sampeyan uga lunga menyang wilayah sing adhem iki.

Hokkaido lan Karuizawa ing Prefektur Nagano, ing antarane papan liya, populer kanggo turis. Dadi, yen sampeyan arep pindhah menyang Jepang, priksa manawa sampeyan kudu cepet.

Yen sampeyan menyang papan wisata sing populer, wilayah kasebut biasane kesesakan lalu lintas saben dinane. Kanggo alasan iki, aku nyaranake sampeyan nggunakake sepur supaya ora lalu lintas ing mobil sabisa.

Ing Karuizawa, ing endi turis sing ngunjungi Tokyo, bisa luwih saka siji jam kanthi mung mindhah jarak siji stasiun sepur kanthi mobil. Yen sampeyan pancene pengin nyopir, luwih becik sampeyan mangkat kanthi awal ing wayah esuk.

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-06-07

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.