Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Maple godhong ing Jepang

Maple godhong ing Jepang

Musim Jepang! Budaya dipupuk kanthi ganti kaping papat musim

Ana owah-owahan mangsan sing cetha ing Jepang. Musim panas panas banget, nanging ora suwe ora bisa panas. Suhu mboko sithik tiba lan godhong ing wit dadi abang lan kuning. Pungkasane, musim salju sing angel bakal ngetutake. Wong tahan kadhemen lan ngenteni musim semi sing anget. Pangowahan musiman iki duwe pengaruh gedhe ing urip lan budaya wong Jepang. Saben kahanan beda-beda gumantung saka wilayah kasebut. Ing kaca iki, aku bakal ngrembug patang musim lan manggon ing Jepang.

Persimpangan saka Shibuya, Tokyo
Foto: Dina udan ing Jepang - Musim hujan yaiku wulan Juni, September lan Maret

Jepang duwe musim udan ing wulan Juni, September lan Maret. Udan udan terus wulan Juni mligi. Yen sampeyan ana ing Jepang lan cuaca ora apik, aja lali. Akeh pemandangan udan sing digambar kanggo seni Jepang kayata Ukiyo-e. Ana akeh pemandangan sing ayu ...

Alam mulang karo "Mujo"! Kabeh perkara bakal berubah

Alam ing Nusantara Jepang nduwe shift ing musim semi, musim panas, musim gugur lan mangsa. Sajrone patang musim iki, manungsa, kewan lan tumbuh banjur bosok, bali menyang bumi. Jepang wis ngerti yen manungsa ora suwe ora urip. Kita nggambarake manawa ing karya religius lan sastra. ...

Babagan perubahan musiman ing Jepang

Mt Fuji kanthi salju ing musim salju ing tlaga Kawaguchiko Jepang

Mt Fuji kanthi salju ing musim salju ing tlaga Kawaguchiko Jepang -Shutterstock

Ing musim dingin, ora ana lalu lintas ing papan pariwisata, menehi individu sing wani nemoni panemune wilayah-wilayah terkenal ing Jepang. Ing Jepang, Januari (sawise liburan Taun Anyar) menehi tandha wektu kanggo mencet ski. Februari menehi tandha awal musim ing Jepang. Ndhuwur, ing pulo sisih lor lan tengah Jepang, Feb minangka wulan paling adhem ing Jepang. Maret iku wektu sing apik kanggo ngunjungi Jepang amarga suhu panas lan wiwitan musim musim ceri sing diantisipasi. Ing wulan Maret, wilayah ing Jepang bakal bisa ndeleng mekar kembang ceri sing nuwuhake hajatan hanami. Iki minangka wektu sing nyenengake lan nyenengake kanggo ing Jepang lan cara sing nyenengake kanggo ngrasakake salah sawijining tradhisi sosial paling apik ing negara kasebut.

Suhu April nambah bakal dadi musim ski ing Jepang. Yen sampeyan kepengin seneng karo kembang sing apik nanging ora bisa menyang Jepang sajrone musim mekar ceri, aku nyaranake sampeyan teka Mei. Sampeyan bakal ketemu karo warna putih, jambon lan ungu saka pirang-pirang kembang Jepang liyane, kayata azalea, wisteria, lan iris. Ing wulan Mei, ana minggu preian ganti rugi nalika Jepang akeh kerja lan akeh perusahaan sing ditutup. Wiwitan musim taufan nolak sawetara minggu paling udan ing Jepang. Penggemar musik kudu nganggep manawa festival musik paling gedhe ing Jepang, Fuji Rock Festival, nuli akhir minggu pungkasan ing Juli ing Resort Ski Naeba ing Yuzawa, Niigata. Iku kalebu loro seniman nasional lan internasional.

Plancongan jagad tanah Obon ing tengah wulan Agustus lan dadi wektu sing nyenengake lan sregep kanggo ngunjungi Jepang. Agustus uga minangka wulan paling panas ing Jepang, ora bisa ngerteni pulo sing saiki ditemokake. Dhuwur bisa beda banget, tekan 90an ing Okinawa lan umur 70an ing Hokkaido.

Oktober lan November minangka wektu sing apik kanggo ngunjungi Jepang. Suhu tiba ing Hokkaido sajrone wulan Oktober lan warna-warna musim panas sing mandheg wiwit mbuwang mudhun ing pulo Jepang. Lanskap lan suhu musim gugur dadi wektu sing apik kanggo mungkasi dening kancil
ing Nara uga.

 

Shogatsu ing mangsa salju

Sajian Taun Anyar tradisional Jepang

Piring Taun Anyar tradisional Jepang = Shutterstock

Festival Kamakura Yunishigawa ditindakake wiwit akhir Januari nganti pertengahan Maret = Shutterstock

Festival Kamakura Yunishigawa ditindakake wiwit akhir Januari nganti pertengahan Maret = Shutterstock

Perayaan liburan sing paling penting ing Jepang yaiku Taun Anyar, utawa "Shogatsu". Iki minangka wektu taun nalika akeh organisasi ditutup lan umume wong sing duwe liburan. Alesan kasebut yaiku Shogatsu minangka wektu kanggo kulawarga kanggo kumpul. Wiwitan, Shogatsu dirayakake dening Jepang adhedhasar kalender lunar. Nalika Jepang ngetrapake kalender Gregorian lan dheweke miwiti ngrameke Taun Anyar ing wulan Januari pisanan, iki diganti ing taun 1873 sajrone periode Meiji. Ana adat sing isih ditindakake nganti saiki. Kunjungan kuil Taun Anyar sing penting banget amarga wong Jepang duwe tembung kanggo: Hatsumode.

Nalika nerangake gambaran panrima ing taun ngarep, kabegjan sing diwenehake ing tempat suci. Mbok menawa hiasan simbolis saka Shogatsu yaiku kadomatsu. Dekorasi ing Taun Anyar diselehake kanggo welcome dewa-dewa Shinto. Kadomatsu digawe karo kembang sawo, pinus lan ume. Kaya akeh perayaan liyane, panganan dadi peran penting. Panganan sing disiapake ora mung sedap, nanging saben ana alasan tartamtu kanggo dipangan. Osechi Ryori ngidentifikasi macem-macem panganan Jepang sing disiapake kanggo anggota kulawarga lan dadi ing kothak. Saben jajanan ing osechi nduwe simbolisme sing nyenengake, kayata umur dawa, kasugihan, rasa seneng, lan liya-liyane.

Kek beras sing lengket lan lengket dikenal minangka mochi minangka salah sawijining panganan utama ing Taun Anyar Jepang. Jajanan Taun Anyar sing liyane yaiku zoni, sup sing digawe karo mochi lan saham saka dashi utawa miso, gumantung saka wilayah tartamtu. Sanajan kadhemen, ora umum kanggo ndeleng bocah-bocah metu lan sekitar layang layang Taun Anyar. Beda karo tradhisi Western ngirim kertu Natal, Jepang ngirim kertu ucapan mangsan kanggo Taun Anyar. Wiwit ing wulan Desember nganti Januari kaping 3 dadi musim paling sibuk kanggo kantor pos ing Jepang.

Kertu asring nampilake kewan zodiak Cina taun, motif Taun Anyar, utawa populer
aksara. Bocah-bocah ing Jepang isih duwe sebab liyane kanggo ngrayakake ambalan Taun Anyar: saiki dikenal minangka Otoshidama. Adat khas iki nglibatake bocah-bocah sing nampa dhuwit ing amplop khusus sing diarani Pochi bukuro saka sederek diwasa. Sering hiasan saka kewan zodiak ing taun iki, amplop iki bisa dadi sederhana lan elegan utawa cute lan whimical.

 

Hanami ing Spring

Akeh wong Jepang seneng mekar kembang musim semi ing Kyoto kanthi melu musiman ing musim wengi Hanami ing Taman Maruyama ing Kyoto, Jepang. = Shutterstock

Akeh wong Jepang seneng mekar kembang musim semi ing Kyoto kanthi melu musiman ing musim wengi Hanami ing Taman Maruyama ing Kyoto, Jepang. = Shutterstock

Musim Hanami ing wulan Maret lan April yaiku, akeh wong Jepang, wektu paling apik ing taun. Yaiku nalika wit-witan kembang ceri wis mekar wiwit 7 nganti 10 dina lan wong-wong nganakake pesta kanggo ndeleng dheweke. Kembang saka kembang ijo ngembang ing pungkasan mangsa lan wiwitan taun fiskal lan taun sekolah, mula Hanami kaya pesta. Ana upacara lulusan sekolah, tanggal pungkasan, ransel pemerintah banjur ing wulan April, kembang kasebut kaya napas udhara seger. Kaendahane kembang kasebut minangka simbol kanggo wong Jepang. Kembang mekar kembang asri ing awal iki minangka upacara religius lan ngramalake panen sing bakal teka.

Panganan liyane, sakura mochi, yaiku jajan beras sing diisi kacang kacang abang lan dibungkus uyah. Sakura, utawa kembang ceri, wis ngrebut ati wong Jepang lan bisa dideleng saben dinane. Ana bank sing diarani Sakura Bank lan wong uga nggabungake kapribaden kembang kanthi menehi jeneng anake. Pola wit bisa uga ditemokake ing 100 dhuwit recehan. Kembang Cherry bisa ditampilake mayuta-yuta juta ing saindenging media. Ana ramalan sakura, utawa peta titik pink, sing ditampilake ing peta Jepang ing TV lan ing koran saben dinane.

Sawijining jinis "demam Sakura" ngrampungake negara sajrone dawa kembang sing ringkih. Sawetara panatik kumpul saka siji mburi negara menyang sisih liya kanggo nemokake pertunjukan kembang sing sampurna lan hanami utama. Klompok kembang ceri iki bisa ngetutake musim lor nganti petal pungkasan tiba, garing lan sirna. Sawetara klompok ngirim pramuka sadurunge prayaan kanggo ngamanake papan sing paling apik ing taman kasebut. Iki padha karo cara wong sing nyenggol ruangan srengenge paling apik ing kolam renang hotel. Yen sampeyan ngunjungi Jepang wiwit Maret nganti April, coba golek papan sing paling apik kanggo golek hanami nalika sampeyan lagi ing kana.

Sawetara langkah saka Stasiun Ueno ana luwih saka sewu wit cherry ing Ueno Park. Dheweke diantrekake dalan ing njero patung Saigo menyang Museum Nasional lan Kolam Shinobazu. Wétan Asakusa, nyabrang Kali Sumida, Taman Sumida ngluwihi udakara siji kilometer ing sadawane sisih kali. Taman iki uga duwe atusan wit cherry. Deleng dhaptar papan pariwara kembang sing paling apik ing Tokyo. Downtown Maruyama Park lan uga sacedhake Yasaka Shrine minangka papan Hanami sing paling misuwur lan Hirano Jinja saka sisih kulon sisih kulon. Deleng dhaptar papan pariwara kembang sing paling apik ing Kyoto.

 

Obon ing mangsa panas

Wong akeh ing prayaan Bon Odori ing tetanggan Shimokitazawa ing wayah wengi.

Wong akeh ing prayaan Bon Odori ing tetanggan Shimokitazawa ing wayah wengi. = Shutterstock

Obon minangka liburan Buddha sing ngurmati roh para leluhur bali. Wis liburan musim panas lan wong-wong teka ing desane kaya kanggo ngunjungi makam sedulur-sedulure. Kuburan di resiki lan individu ndedonga menyang leluhur. Wayahe ngelingake sedulur-sedulur sing wis tilar. Dipercaya manawa roh para leluhur kita bali saben taun. Ing njaba Jepang, Obon minangka Holiday Jepang sing paling penting. Wis nyebar ing saindenging jagad liwat imigran Jepang. Sampeyan bakal nemokake festival gedhe ing sawetara lokasi ing Asia, Kanada, Amerika Selatan lan AS

Arwah leluhur budhal ing wengi sing ditandhani karo geni. Obon yaiku salah sawijining tanggal 13 Juli nganti 15th utawa 13 Agustus nganti 15 nganti gumantung ing wilayah Jepang. Iki mbedakake bedane ing kalender lunar lan kalender anyar. Ing pirang-pirang kasus, wong-wong mungkasi mirsani amarga padha duwe kulawarga ing bagean liya saka negara. Wektu loro Obon minangka jaman paling sibuk lan paling larang. Lalu lintas senggol bakal dadi aturan ora mung kejaba saka Jepang.

 

Momijigari ing Autumn

Wanita enom nganggo Kimono Jepang tradisional ing candhi Daigo-ji kanthi wit maple warna-warni ing musim gugur, Kuil sing misuwur ing musim gugur godhong lan kembang ceri ing musim semi, Kyoto, Jepang.

Wanita enom nganggo Kimono Jepang tradisional ing candhi Daigo-ji kanthi wit maple warna-warni ing musim gugur, Kuil sing misuwur ing musim gugur godhong lan kembang ceri ing musim semi, Kyoto, Jepang. = Shutterstock

Nalika perayaan Jepang sing dadi musiman ing musim semi, bunga-bungaan sing ndeleng kembang Natal bisa uga dadi perhatian, nanging tradisi musim luruh sing wis abad kaping-lawas saka momiji gari, kanthi harfiah "Mburu godhong abang", isih dadi salah sawijining rahasia sing paling dijaga ing Jepang. go, umume wong Jepang, pastime taunan iki mung dadi saunter liwat jalur alas lokal kanggo nggolek foto sing cocog utawa papan sing apik kanggo njagong.Tembung saka Gingko, maple lan wit cherry, nyemplungake dalan liwat kutha lawas, nggedhekake. keagungan candhi lan kraton Kyoto.Untuk komitmen marang gari, kegiatan iki yaiku babagan golek deso sing paling apik sing dipapanake dening Kyoto lan daerah-daerah ing saubenge.

Ketenangan candhi sing angel katon ing kebon watu sing dawa, dikepung dening para biarawan supaya bisa katon kaya ombak beku, lan uga pucuk gunung sing tajem, sing ndeleng kompleks kasebut, sing dadi angin gedhe kanggo wit sing tenang lan kolam craggy. Wong sing tenang bakal ngrasakake kaendahan nonton godhong abang sing garing alon-alon ngambang dadi alur ing kebon watu. Pamburu daun golek barang kudu nyabrang kali. Sanajan tuwuh ing saindenging jagad, ing kene sampeyan bakal nemokake wit kanthi klenthing sing maca. Tlatah candhi dadi papan istirahat pungkasan kanggo jiwa kasebut tanpa sen, kitha, utawa kerabat.

Daigo-ji kadang dibayangi dening Kyoto nembelas enem Situs Warisan Donya UNESCO nanging jeneng candhi, sing nerjemake "Creme de la creme", kudu ngelingake pamburu godhong abang supaya ora ngliwati. crita pagoda, kebun sprawling sing gembur, lan kolam sing tenang .. Sing terakhir mesthi dadi apik banget ing musim gugur, nalika cabang maple drape ing banyu, nggambarake awake dhewe.Mlebu lawang taman kanthi becik 90 menit utawa luwih saka Kyoto liwat umum transit lan liyane jam undhak-undhakan sing nyenengake kanggo nggayuh grojogan taman sing apik.

Dalan pendak bertahap ditambahi semak bucol sing nawakake papan pemburu godhong abang kanggo ngaso,
Masakan Jepang, lan sing luwih penting, maneka warna permen maple. Minoh misuwur amarga godhong maple jero lan ora bakal ngilangi tas kanggo golek rezeki nalika mlaku-mlaku. Ing mburi tilase, banyu curug ucul saka pucuk tebing sing ditutupi godhong-godhongan tiba. Sisane taman iki, kanthi jalur sing beda-beda, tetep mandhiri karo hiker sajrone taun kasebut. Perlu luwih saka 2 jam kanggo lelungan metu saka Kyoto menyang dalan munggah gunung. Sawise ana taman iki, kudu mlaku kanthi cepet, njupuk wektu 3 jam rampung.

 

Natal ing Mangsa

Lampu cahya murup ing blanja Caretta ing distrik Shiodome, wilayah Odaiba. Hurup sing disiapake kanggo natal Natal sing bakal teka

Lampu cahya murup ing blanja Caretta ing distrik Shiodome, wilayah Odaiba. Panerangan sing disiapake kanggo natal Natal Natal - Shutterstock

Natal ing Jepang dirayakake beda banget karo negara-negara sing akeh penganut agama Kristen. Sithik banget wong sing diprakirake dadi Kristen, kanthi mayoritas wong Jepang bisa sabar kabeh iman: Buddha, Kristen, Shinto, lan liya-liyane. Jepang dadi penggemar apik lan pesta. Sanajan tanggal 23 Desember, ulang tahun kaisar, yaiku dina liburan, tanggal 25 Desember ora ana ing Jepang. Sanajan ora preian resmi wong Jepang duwe karep kanggo ngrayakake Natal, utamane kanthi cara komersial. Mangan jajan Natal ing wengi Natal, sing dituku dening bapakne ing omah ing omah mulih ora umum.

Toko kabeh nyuda rega ing macem-macem kue Natal kanggo adol ing tanggal 26. Minangka asil saka pemasaran, bubar nedha bengi pitik Natal dadi populer saka Kentucky Fried Chicken. Umume wong Jepang nggawe pesenan kanggo Ayam Natal sadurunge. Amarga kampanye pemasaran sing apik KFC umume wong Jepang mikir yen wong barat ngrayakake Natal karo nedha bengi unggas tinimbang daging babi utawa kalkun.

Malam Natal wis diwutahake media minangka wektu kanggo mujijat intim. Amarga iki, ndawakake lan ngajak undhangan karo wong wadon supaya bisa ing Natal natal nduwe implikasi sing jero. Bebungah Natal ditukar ing antarane wong sing duwe komitmen romantis saliyane kanca sing cedhak. Hadiah kasebut nduweni karep kanggo hadiah sing lucu lan asring kalebu Teddy Bears, kembang, syal, lan perhiasan liyane. Peparing Natal duwe karep dadi barang sing cute lan kadhangkala rada larang amarga sesambungan karo individu sing diwenehake. Bebungah pungkasan taun wajib sing diwenehake ing musim iki uga kanggo individu sing wis nate sampeyan milih sajrone taun. Beda karo hadiah Natal, sing diwenehake antarane perusahaan, dadi bos, guru, lan kanca kulawarga.

Hadiah kasebut diarani Oseibo lan biasane ana barang sing bisa rusak utawa cepet banget. Iki amarga biaya bisa dipriksa amarga sistem "on lan giri". Hadiah kasebut biasane tuku ing toko departemen supaya panrima bisa mriksa rega tuku lan ngasilake rega sing padha. Musim liburan musim dingin uga kalebu pesta taun pungkasan.

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

Musim Jepang tansah ganti. Kanggo alasan iki, ing njero ati wong Jepang, ide manawa kabeh wis owah lan ephemeral bosok. Uga ing kahanan budaya Jepang, ana cara mikir yen perkara tansah owah. Yen sampeyan kasengsem ing babagan iki, mangga uga maca artikel sabanjure. Klik ing gambar ing ngisor iki.

Alam mulang karo "Mujo". Sing tansah ganti

Alam mulang karo "Mujo". Sing tansah ganti

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-06-07

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.