Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Alam mulang karo "Mujo"! Kabeh perkara bakal berubah

Alam ing Nusantara Jepang nduwe shift ing musim semi, musim panas, musim gugur lan mangsa. Sajrone patang musim iki, manungsa, kewan lan tumbuh banjur bosok, bali menyang bumi. Jepang wis ngerti yen manungsa ora suwe ora urip. Kita nggambarake manawa ing karya religius lan sastra. Wong Jepang ngarani perkara sing terus saya ganti, "Mujo". Ing kaca iki, aku kepengin ngrembug babagan ide Mujo karo sampeyan.

Persimpangan saka Shibuya, Tokyo
Foto: Dina udan ing Jepang - Musim hujan yaiku wulan Juni, September lan Maret

Jepang duwe musim udan ing wulan Juni, September lan Maret. Udan udan terus wulan Juni mligi. Yen sampeyan ana ing Jepang lan cuaca ora apik, aja lali. Akeh pemandangan udan sing digambar kanggo seni Jepang kayata Ukiyo-e. Ana akeh pemandangan sing ayu ...

Jepang ngalami akeh bencana alam

Kutha rusak amarga gempa Jepang.

Kutha rusak amarga gempa Jepang. = Shutterstock

Jepang wis ngalami pirang-pirang bencana alam kayata gempa bumi, tsunami, gunung berapi
erupsi, lan liya-liyane. Akibaté, kita kepéngin ngerti manawa prekara-prekara sing ora umum.

Nusantara Jepang minangka wilayah sing nggegirisi amarga ngalami kerusakan ing lindhu. Akeh wong sing urip ing pesisir, saengga nalika ana gempa gedhe asring nyebabake karusakan tsunami.

Sampeyan bisa nemokake akeh gunung berapi ing Nusantara Jepang, saéngga wong Jepang asring ngalami karusakan bledosan gunung. Ledakan vulkanik uga nyebabake karusakan ing tetanen lan minangka akibat saka wong mati kalaparan.

Kanggo alasan kasebut, wong Jepang wis kenal karo wedi karo alam. Manungsa ora bisa ngalahake kekuwatan alam.

Kanthi cara iki, wong Jepang percaya yen kabeh perkara iku ephemeral. Filsafat iki nggawe adat kanggo mbangun pirang-pirang kuil lan kuil kanggo nyedhiyakake donga marang Gusti Allah, Buddha.

Gempa Bumi & Vulkano ing Jepang
Gempa Bumi & Vulkano ing Jepang

Ing Jepang, gempa sering kedadeyan, saka getaran cilik sing ora dirasakake awak nganti bencana. Akeh wong Jepang rumangsa krisis ora ngerti kapan ana bencana alam bakal kelakon. Mesthi, kemungkinan nemoni bencana alam sing gedhe banget. Umume wong Jepang wis bisa ...

 

Jepang isih seneng karo alam lan wis sinau

Pemandangan Gaya Elegan Tradisional Jepang Lawas sing apik yaiku Hirano Jinjyain (Shrine) Torii Pathway Antarane Ringgit Blossoms (SakuraFubuki) ing Wengi - Shutterstock

Pemandangan Gaya Elegan Tradisional Jepang Lawas sing apik yaiku Hirano Jinjyain (Shrine) Torii Pathway Antarane Ringgit Blossoms (SakuraFubuki) ing Wengi - Shutterstock

Sakura (wit mekar kembang) ing kali Kamogawa ing wayah sore ing Kyoto, Jepang

Sakura (wit mekar kembang) ing kali Kamogawa ing wayah sore ing Kyoto, Jepang = Shutterstock

sakura ing kali kamogawa

sakura ing kali kamogawa - Shutterstock

Alam kadhang-kadhang medeni nanging ing wektu sing padha menehi sih-rahmat. Kajaba iku, alam apik banget amarga wong Jepang seneng simbiosis karo alam, tinimbang ora nglawan.

Kanthi cara iki, omah-omah Jepang wis dibangun, nggunakake bahan alami. Kita wis dadi perintis ing lapangan kanthi nggunakake alam kanggo mupangate. Akeh kewan cilik sing manggen ing sawah lan njaga ekosistem sing apik.

Sajrone alam Jepang, kita tresna banget karo kembang cherry khususé.

Kembang ceri minangka simbol kanggo masarakat manawa kabeh iku ephemeral. Kembang ceri bakal sirep saka wit-witan meh sawise mekar. Urip sing cendhak!

Kembang ceri mekar banget sanajan umure kurang. Jepang pengin urip kanthi apik, kaya kembang ceri.

Kita mirsani kepriye petals kembang cherry nyebar. Kita nyebat "Hana-Fubuki (Cherry) iki
Blinkom Blizzard). "

Kelopak kembang ceri sing kasebar padha kumpul ing lemah lan ing kali sing katon kaya karpet. Kali iki nyapu kembang cheri lan kelopak ilang. Wong Jepang seneng karo fenomena iki.

Wong Jepang seneng karo kaendahan alam, ngerti bebener sing mulang alam, lan urip saben dina nganggo busana iki.

 

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Persimpangan saka Shibuya, Tokyo
Foto: Dina udan ing Jepang - Musim hujan yaiku wulan Juni, September lan Maret

Jepang duwe musim udan ing wulan Juni, September lan Maret. Udan udan terus wulan Juni mligi. Yen sampeyan ana ing Jepang lan cuaca ora apik, aja lali. Akeh pemandangan udan sing digambar kanggo seni Jepang kayata Ukiyo-e. Ana akeh pemandangan sing ayu ...

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-06-07

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.