Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Hospitality

Hospitality

Mbebayani karo wong! 4 latar sejarah sing disenengi Jepang dadi harmoni karo masarakat sekitar

Bangsa Jepang tresna kanthi harmoni karo masarakat sekitar. Yen sampeyan tekan Jepang, sampeyan bakal ngrasakake ing saindenging kutha. Contone, minangka film ing ngisor iki, nalika wong Jepang nyabrang persimpangan kasebut, kabeh kasebut kanthi tliti kanthi tliti. Aku mikir ana papat latar sejarah ing karakteristik Jepang iki. Ing kaca iki, aku bakal nerangake babagan titik iki.

Bocah-bocah ing Jepang 1
Foto: Muga bocah urip kanthi tentrem!

Bocah-bocah pancen seneng banget ora ana negara apa wae. Bocah-bocah Jepang uga cute. Muga-muga bocah bisa urip kanthi seneng tanpa konflik lan prejudis. Apa sing dakkarepake yaiku supaya sampeyan ngandhani manawa kita ora pengin nglawan sapa wae lan pengin tamu kita saka luar negeri ...

Harmoni Jepang karo alam uga alam

Apa sampeyan ngerti persimpangan Hachiko ing Shibuya, Tokyo? Akeh turis manca sing teka ing Jepang teka kanggo ndeleng persimpangan iki. Kaping pisanan, delok video ing ngisor iki.

Malah ing persimpangan sing akeh wong nyabrang, nanging Jepang bisa uga kompromi lan bisa terus tanpa ngalahake. Biasane, Jepang ora mlaku-mlaku kanthi saraf. Prilaku kasebut wis diwarisake wiwit jaman biyen, lan Jepang nindakake iki tanpa sadar.

Kanggo wong Jepang, lumayan alami kanggo urip selaras karo masarakat sekitar. Wis lumrahe wong Jepang aja nganti wong-wong ing sekitar persimpangan gedhe. Mula, wong Jepang ora bisa ngerteni sebabe wong saka negara manca padha seneng karo tumindak Jepang ing persimpangan kasebut.

Bisa uga ana pirang-pirang alesan ing mburi alam Jepang iki. Khusus, aku nggatekake papat sejarah ing ngisor iki.

 

Wong Jepang wis kerja sama karo masarakat ing desa sing padha

Pisanan, Jepang minangka sejarah tetanèn ing pusat pertanian. Kanggo nggawe beras, kerjasama karo wong-wong ing desa kasebut perlu. Contone, nalika nandur pari ing sawah Pak A., wong-wong ing desa kasebut banjur padha ditandur. Nanging Pak A uga nulungi nalika sawah liyane nandur pari. Kanggo njaga hubungan koperasi kasebut, harmoni karo wong penting. Video ing ngisor iki nuduhake yen wong liya padha kumpul lan kerja sama nalika nandur pari ing sawah siji. Ing desa kasebut, nalika nindakake padi pertama, kita ndedonga marang Gusti Allah supaya panen sing apik lan kita nindakake acara kaya sing kaya ngono. Video iki dijupuk saka acara sing ditindakake ing Shirakawago ing Prefektur Gifu.

Saliyane nandur pari, Jepang uga padha-padha nulungi ing macem-macem tahap. Ing ngisor iki yaiku gambar film nalika mbangun omah kanthi gendheng omah Shirakawa-mulih. Kanggo omah, saestu akeh wong.

Ing jaman biyen, ora mung ing desa-desa, nanging uga ing kutha-kutha, ana sesambungan kanggo silih tinulung. Ing masarakat Jepang kontemporer, hubungan koperasi kaya ngono wis ilang, nanging semangat wis diwenehake kanggo kita isih, ngurus keharmoni.

 

Bangsa Jepang durung nate nemoni serangan utama lan ora duwe pengalaman konflik sing sithik

Kapindho, ana fakta sejarah yen Jepang minangka negara pulo lan ora duwe pengalaman nyerang saka njaba. Jepang wis nyenengake tentrem sadurunge jaman modern. Kanggo alasan iki, kita ora akeh ngerti konflik karo wong liya.

Amarga kita wis suwe urip ing wilayah sing padha lan ing kelompok etnik sing padha, kawicaksanan sing digandhengake karo wong liya bisa uga dikembangake tinimbang kawicaksanan kanggo ngalahake liyane.

Aku nganggep manawa wis apike wong Jepang dadi harmoni karo wong liya. Nanging, kita cenderung ora ngandhani pendapat saka awake dhewe, amarga kita ngurmati keharmoni. Ing bab iki, aku mikir yen Jepang kudu sinau babagan komunikasi komunikasi menyang wong liya ing negara liya.

Omah tradisional Jepang mbukak ing njaba = shutterstock

Omah tradisional Jepang mbukak ing njaba = shutterstock

Kasunyatan manawa ora ana mungsuh manca sing nyerang struktur omah omah Jepang. Omah Jepang wis mbukak ing jaba. Iki utamane kanggo nyegah kelembapan nalika musim panas. Nanging, iki bisa ditindakake amarga sithik ora wedi yen diserang mungsuh asing.

Malah ing Jepang, ana risiko kena ing mungsuh asing nalika jaman perang sing wiwit perang wiwit pungkasan abad kaping 15 nganti pungkasan abad kaping 16. Sajrone wektu kasebut, pambangunan omah pribadi mesthi beda. Nalika mungsuh manca teka, kanggo nyegah invasi ing omah, jendela mung minimal minimal.

Minangka aside, Jepang wis diserang dening tentara Mongolia ing abad ka-13. Nanging, ing wektu iki, samurai nglawan tentara Mongol lan ditolak. Kanggo alasan iki, perdamaian Jepang dijaga.

 

Jepang wis mulang supaya bisa selaras karo pendhidhikan modern

Lan katelu. Aku rumangsa manawa kecenderungan Jepang kanggo nggayuh harmoni karo wong liya dikuatake dening pendhidhikan sekolah wiwit jaman modern.

Malah saiki ing Jepang, bocah-bocah diajarake pentinge tumindak kolektif ing sekolah dhasar, SMP, SMP, lan liya-liyane.

Contone, ing sekolah apa wae SD utawa SMP, festival olahraga bakal dileksanakake setaun setaun kanggo katon ing video ing ndhuwur. Ing kana, bocah-bocah nyusun tim lan kerja bareng-bareng dadi siji-sijine. Ing balapan relay, bocah prakteke ngirim baton kaping pirang-pirang lan ngrampungake dolanan tim. Aku mikir yen pengalaman kasebut bakal nuwuhake prilaku organisasi Jepang.

 

Gempa Jepang ngalami Gempa Gempa Timur lan maneh nyadari pentinge harmoni

Pungkasan, aku nganggep manawa Jepang ngeling-eling pentinge mbantu saben liyane ing wektu Gempa Raya Timur Wétan sing kedadeyan ing tanggal 11 Maret 2011.

Nalika Gempa Gempa, gempa banget ora mung ing wilayah Tohoku, nanging uga ing wilayah liyane kayata Tokyo. Aku uga ngalami lindhu ing Tokyo nalika iku. Aku kerjo ing perusahaan koran. Lan saka kantor lantai dhuwur aku ndeleng mudhun ing kutha. Akeh wong sing arep mlaku-mlaku ing omah. Ing bengi iku, wong-wong pada mulih banjur padha bantu-padha.

Sawise kedadeyan kasebut, nalika kerusakan ing wilayah Tohoku dilaporake, akeh wong Jepang sing takon marang apa bisa ditindakake. Sawetara wong ngirim pasokan bantuan menyang wilayah Tohoku, dene sing liyane lunga menyang wilayah Tohoku kanggo melu kegiatan sukarela. Sawise gempa gedhe kasebut, wong Jepang padha ngobrol karo tembung-tembung kayata "KIZUNA" lan "TUNAGARU". "KIZUNA" lan "nyambung" tegese solidaritas. Aku rumangsa yen pengalaman wis luwih ngiyatake perasaan para Jepang sing menehi keharmoni.

Sawise gempa gedhe, kita nampa akeh tembung sing nyengkuyung saka luar negeri. Matur suwun. Kita rumangsa seneng mbantu saben liyane.

 

Kanggo wong-wong sing pengin ngerti luwih akeh babagan kepenak Jepang

Aku nglumpukake luwih rinci babagan artikel liyane. Yen sampeyan kasengsem, klik ing gambar slide ing ngisor iki.

Pelayan gaya Jepang sing nuduhake terisolasi ing latar putih putih = Shutterstock

Wong Jepang

2020 / 5 / 30

Hospitality Jepang! Layanan Jepang ing semangat "Omotenashi"

Ing kaca iki, aku bakal nerangake semangat kesopan Jepang. Ing Jepang, Hospitality diarani "Omotenashi". Jiwane dikandhakake manawa saka upacara teh. Nanging, aku ora arep crita babagan sampeyan ing kene. Aku kepengin ngenalake conto kesopan Jepang liwat sawetara video YouTube. Aku mikir yen sampeyan tekan Jepang, sampeyan bakal ngerti lan ngrungokake. Isi IsiKontop saka siluman Jepang Menapa masarakat Jepang ngladeni semangat kesopan? Conto kepinteran Jepang Pisanan, bukak video ing ngisor iki. Kanthi video kasebut, sampeyan bisa ndeleng conto kesopan Jepang ing macem-macem kahanan. Akeh wong ing Jepang sing kerja ing ati saka restoran ing restoran ing Jepang, akeh karyawan sing nyenengake kanthi mesam ing restoran lan hotel. Malah yen digunakake miturut manual layanan pelanggan, dheweke bakal nyoba nggawe kepuasan pelanggan mung sithik. Mesthi wae sawetara karyawan ora bakal duwe motivasi. Nanging, ing Jepang, aku rumangsa akeh wong sing nyoba ngladeni kanthi eseman sanajan ora angel. Tren iki ora diwatesi mung ing restoran lan hotel. Sabanjure, ayo ndeleng video stasiun gas. Ing stasiun gas Di Jepang, ana akeh wong ing macem-macem industri sing krasa kepenak dirawuhi manawa pengin ngladeni para pelanggan. Malah ing Jepang, stasiun gas jinis layanan mandheg saiki bubar. Kanthi jinis stasiun gas kasebut, sampeyan ora bakal bisa ...

Read More

Wong Jepang

2020 / 5 / 30

Tatakrama & Adat Jepang! Ilmu dhasar kanggo ngerti yen arep menyang Jepang

Akeh turis manca sing teka ing Jepang nyoba mangertos tatakrama lan adat Jepang. Saka perspektif Jepang, aku seneng banget yen sampeyan wis ngerti kita supaya. Nanging, yen sampeyan gemeter yen kudu netepi aturan kita, prihatin kasebut ora perlu. Muga-muga sampeyan ngendhokke lan nyenengake Jepang. Mangga bebas mikir babagan iki. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake tata krama lan adat Jepang. Aku ora pengin sampeyan sinau babagan sopan lan adat Jepang kanthi angel. Muga-muga sampeyan bakal kepincut karo sopan lan adat Jepang lan ngarepake luwih akeh teka ing Jepang. Tabel Isi Yen bisa, seneng karo sopan lan adat Jepang. Video sing ana gandhengane Yen bisa, seneng karo tata krama lan adat Jepang Ayo aku nuduhake sampeyan babagan koncretely babagan kabiasaan lan kabiasaan utama masarakat Jepang. Gandhewo Jepang Nalika sampeyan teka ing Jepang, sampeyan bakal luwih dhisik ngerti yen Jepang gandhewo asring. Bowing kasebut bosok banget ing panguripane masarakat Jepang. Kita ora bisa ngrangkul sanajan kanca sing cedhak. Aku rumangsa yen sampeyan ora weruh pemandangan saka ngrangkul Jepang nalika sampeyan tetep ing Jepang. Bangsa Jepang ora adhem. Wong Jepang nyebutake kekancan lan ngormati wong liya kanthi sujud. Film ing ngisor iki bakal ngandhani sampeyan babagan busur Jepang. Apike, kabiasaan sujud Jepang iki duwe pengaruh kanggo kewan sing urip ing Jepang. Kancil sing manggon ing Taman Nara ing Kota Nara mesthi bakal nundha yen sampeyan sujud! Baris kanthi rapi ing Jepang, kita bakal ...

Read More

Wong Jepang

2020 / 5 / 30

Main Tim Jepang! Prilaku sing nggumunake sampeyan bisa nyekseni

Jepang apik kanggo ngatur play. Jepang padha saling mbantu klompok lan ngasilake asil sing dhuwur. Aku mikir yen bagean saka karakteristik kasebut bisa ditampilake nalika sampeyan tetep ing Jepang. Contone, ing wayah esuk ing wayah esuk, wong-wong bisnis Jepang pindhah kanthi teratur ing stasiun gedhe. Ing omah Shinkansen, wanita sing tanggung jawab kanggo ngresiki ing njero sepur bakal ngresiki saben kendharaan sing apik. Sampeyan bisa uga menarik yen bisa mainake tim kasebut. Isi Contonsi sing ditampilake Jepang ing prilaku kolektif playpapan organisasi sampeyan bisa nyekseni ing kutha Kinerja sing ditampilake Jepang ing play organisasi Kaping pisanan, bukak video ing ngisor iki. Wong Jepang enom nuduhake dolanan organisasi sing paling apik, utamane ing separo kapindho video kasebut. Wiwit jaman sekolah dasar, Jepang sinau macem-macem dolanan organisasi, umpamane ing festival olahraga. Dadi, yen Jepang praktik kanthi keras, dheweke uga bisa nindakake kinerja kaya ing ndhuwur. Wong Jepang menehi nilai dolanan organisasi iki sanajan bisnis. Wisatawan sing teka ing Jepang bisa uga ora bisa ndeleng kahanan ana wong Jepang sing kerja. Nanging, aku ngira manawa bisa nyekel sekilas babagan dolanan organisasi Jepang ing macem-macem adegan nalika lelungan. Prilaku kolektif Jepang sampeyan bisa nyekseni ing kutha Contone, yen sampeyan menyang stasiun gedhe nalika cepet esuk, sampeyan bisa mirsani wong-wong bisnis Jepang mlaku-mlaku kaya film sabanjure. Nalika wong Jepang tindak kerja, dheweke mlaku kanthi ora bisu ...

Read More

Wong Jepang

2020 / 5 / 30

Kulawarga Jepang! Hubungan manungsa tradisional saya suwe saya apik

Ing kaca iki, aku kepengin nerangake babagan hubungan kulawarga ing Jepang. Kaya akeh wong Asia liyane, kita banget ngurus kulawarga. Nanging, hubungan kulawarga kulawarga Jepang saya suwe saya apik. Akeh wong sing ninggalake kutha ing kutha, banjur manggon ing kutha. Biyen, Jepang dadi kulawarga babagan bocah loro, nanging bubar wis akeh pasangan sing ora duwe anak. Kajaba iku, ana uga luwih akeh wong sing ora omah-omah. Mangkono mandhaping mandhap kanthi cepet. Aku mikir sampeyan bakal kaget yen wong Jepang sing mlaku ing kutha wis tuwa nalika teka ing Jepang. Amarga para mudha mudun, wong tuwa wis tambah akeh. Aku manawa kahanan saiki ing Jepang bakal kedadeyan ing pirang-pirang negara. Tabel Isi1970's: Wong enom Jepang nggawe omah kanthi mung pasangan lan bocah cilik2020 taun: Wong Jepang wiwit njelajah hubungan kulawarga anyar taun 1970-an: Wong enom Jepang nggawe omah kanthi mung pasangan lan loro bocah wadon ora bisa kerja, konsentrasi kanggo ngrampungake bocah pisanan. mangga nonton video ing ndhuwur. Kulawarga Jepang ing taun 1970-an sing ditampilake ing video iki. Ing jaman iki, wis biasa kanggo bojone kudu sregep lan para garwa padha musatake marang tugas omah lan ngrumati bocah. Kanggo bocah enom Jepang ing wektu kasebut, kulawarga cilik sing duwe anak loro dadi kulawarga sing paling becik. Sadurunge, prekara alam nenek moyang padha urip ...

Read More

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.