Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Main Tim Jepang! Prilaku sing nggumunake sampeyan bisa nyekseni

Jepang apik kanggo ngatur play. Jepang padha saling mbantu klompok lan ngasilake asil sing dhuwur. Aku mikir yen bagean saka karakteristik kasebut bisa ditampilake nalika sampeyan tetep ing Jepang. Contone, ing wayah esuk ing wayah esuk, wong-wong bisnis Jepang pindhah kanthi teratur ing stasiun gedhe. Ing omah Shinkansen, wanita sing tanggung jawab kanggo ngresiki ing njero sepur bakal ngresiki saben kendharaan sing apik. Sampeyan bisa uga menarik yen bisa mainake tim kasebut.

Pagelaran sing ditampilake Jepang ing play organisasi

Kaping pisanan, delok video ing ngisor iki. Wong Jepang enom nuduhake dolanan organisasi sing paling apik, utamane ing separo kapindho video kasebut.

Wiwit jaman sekolah dasar, Jepang sinau macem-macem dolanan organisasi, umpamane ing festival olahraga. Dadi, yen Jepang praktik kanthi keras, dheweke uga bisa nindakake kinerja kaya ing ndhuwur.

Wong Jepang menehi nilai dolanan organisasi iki sanajan bisnis. Wisatawan sing teka ing Jepang bisa uga ora bisa ndeleng kahanan ana wong Jepang sing kerja. Nanging, aku ngira manawa bisa nyekel sekilas babagan dolanan organisasi Jepang ing macem-macem adegan nalika lelungan.

Prilaku kolektif Jepang sampeyan bisa nyekseni ing kutha kasebut

Contone, yen sampeyan tindak menyang stasiun gedhe nalika cepet esuk, sampeyan bisa mirsani wong-wong bisnis Jepang mlaku-mlaku kaya film sabanjure. Nalika wong Jepang tindak kerja, dheweke mlaku kanthi bisu supaya ora ngganggu aliran wong. Wong bisnis bakal sibuk mlaku-mlaku, tanpa ndeleng sing paling akeh.

Yen sampeyan rencana pindhah saka stasiun Tokyo kanthi Shinkansen, aku rumangsa menarik yen sampeyan tekan Tokyo Station luwih dhisik lan ndeleng prilaku bebarengan staf reresik ing Omah Shinkansen. Dheweke bakal diwenehi wektu 7 menit ing saben sepur peluru. Dheweke bakal ngresiki kendaraan sing diwenehi kanthi cepet sajrone wektu sing diwenehake. Saben shinkansen bakal njupuk penumpang lan mangkat sanalika wis rampung. Sawise iku, Shinkansen liyane teka, supaya ngresiki sepur peluru maneh. Kanthi muter organisasi kasebut, wong-wong Shinkansen bisa ninggalake siji-sijine tanpa tundha.

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-06-07

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.