Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Tatakrama & Adat Jepang! Ilmu dhasar kanggo ngerti yen arep menyang Jepang

Akeh turis manca sing teka ing Jepang nyoba mangertos tatakrama lan adat Jepang. Saka perspektif Jepang, aku seneng banget yen sampeyan wis ngerti kita supaya. Nanging, yen sampeyan gemeter yen kudu netepi aturan kita, prihatin kasebut ora perlu. Muga-muga sampeyan ngendhokke lan nyenengake Jepang. Mangga bebas mikir babagan iki. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake sopan lan adat Jepang. Aku ora pengin sampeyan sinau babagan sopan lan adat Jepang kanthi angel. Muga-muga sampeyan bakal kepincut karo sopan lan adat Jepang lan ngarepake luwih akeh teka ing Jepang.

Yen bisa, seneng karo sopan lan adat Jepang

Ayo kula nuduhake sampeyan kanthi cara koncretely babagan tata krama lan adat wong Jepang.

Sujud Jepang

Nalika teka ing Jepang, sampeyan bakal luwih dhisik ngerti yen Jepang gandhewo asring. Bowing kasebut bosok banget ing panguripane masarakat Jepang. Kita ora bisa ngrangkul sanajan kanca sing cedhak. Aku rumangsa yen sampeyan ora ndeleng pemandangan saka ngrangkul Jepang nalika sampeyan tetep ing Jepang. Bangsa Jepang ora adhem. Wong Jepang nyebutake kekancan lan ngormati wong liya kanthi sujud. Film ing ngisor iki bakal ngandhani sampeyan babagan busur Jepang.

Apike, kabiasaan sujud Jepang iki duwe pengaruh kanggo kewan sing urip ing Jepang. Kancil sing manggon ing Taman Nara ing Kota Nara mesthi bakal nundha yen sampeyan sujud!

Garis kanthi rapi

Ing Jepang, kita bakal ngatur garis kanthi rapi nalika numpak sepur utawa melu acara. Kita ngerti manawa yen nggawe barisan, kita bakal bisa ngarep-arep kanthi tanpa nglawan.

Contone, nalika tekan ing sepur ing stasiun ngarep, kita bakal ngenteni sepur sing ana ing sisih. Nalika kréta teka, wong teka sepur pertama. Kita bakal mlebu sepur mengko.

Mesthi wae, para nom-noman ana baris barisan. Dheweke barisan kanthi sopan, apa wae sing katon.

Jupuk sepatune ing omah gaya Jepang

Sabanjure, aku bakal nyritakake babagan tata krama ing bangunan gaya Jepang. Video ing ngisor iki nyritakake babagan tata cara ing omah gaya Jepang.

Ing bangunan gaya Jepang, ing pirang-pirang kasus, tikar tatami dileleh. Supaya ora nyemprotake tikar tatami kanthi sikil lemah, kita nyopot sepatu ing lawang lan mlebu omah.

Ing omah-omah Jepang saiki, karpet lan papan tambah akeh tinimbang tikar tatami. Nanging, pakulinan kanggo njupuk sepatu ing lawang mlebu ora ilang.

Yen sampeyan tetep ing panginepan gaya Jepang, sampeyan kudu eling-eling njupuk sepatu ing lawang mlebu. Yen sampeyan menyang restoran Jepang utawa pub gaya Jepang sing diarani "Izakaya", sampeyan bisa uga dijaluk dening petugas kanggo nyopot sepatu sampeyan ing lawang uga.

Ana macem-macem tata krama saliyane iki ing bangunan gaya Jepang. Nanging, aku rumangsa manawa kanggo wong-wong sing teka saka luar negeri Jepang ora pengin nglindhungi tata krama kanthi rinci.

Yen sampeyan entuk soko saka staf Jepang ing Jepang, yen bisa, bukak "matur nuwun" karo eseman, wis cukup ing Inggris. Wong Jepang bisa ngerti "Matur nuwun" ing Inggris. Yen sampeyan nuduhake eseman kanggo wong Jepang, sanajan sampeyan ora ngerti tata krama Jepang, Jepang bakal nindakake layanan sing sopan.

 

Video sing gegandhengan

Ing ngisor iki video sing disaranake supaya bisa ngerti tata krama lan adat Jepang. Nanging, nalika sampeyan tekan Jepang, sampeyan ora kudu nguwasani aturan lokal Jepang sing wis dikenalake ing video kasebut. Kita ngerti manawa sampeyan duwe tata cara sampeyan uga duwe tata krama. Kita uga ngerti manawa sampeyan ora ngerti cara kita. Dadi aja kuwatir yen sampeyan nglanggar cara Jepang. Ana kepinginan kanggo nggawe kanca karo wong liya ing inti tata krama Jepang. Kita pengin melu bareng sampeyan, mulane seneng Jepang uga!

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-06-07

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.