Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Cosplay, cah wadon Jepang = Adobe Simpenan

Cosplay, cah wadon Jepang = Adobe Simpenan

Harmoni saka Tradhisi & Modernitas (2) Modern! Maid Cafe, Restoran Robot, Hotel Kapsul, Konsultan Sabuk Sushi ...

Sanajan akeh budaya tradisional sing isih ana ing Jepang, budaya pop lan layanan kontemporer saiki lair dadi siji lan entuk popularitas. Sawetara turis manca sing teka ing Jepang kaget amarga ana tradhisi lan prekara modern. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake barang-barang sing bisa sampeyan rasakake nalika sampeyan tekan Jepang.

Lurung-lurung Akihabara ing Tokyo, Jepang = Shutterstock 1
Foto: Akihabara ing Tokyo -Basa lemah kanggo budaya "otaku"

Sanajan akeh budaya tradisional sing isih ana ing Jepang, budaya pop kontemporer isih lair sawiji liyane. Ana wisatawan manca negara kaget amarga ora ana tradhisi lan prekara modern. Yen sampeyan pindhah menyang Tokyo, sampeyan kudu mandheg dening Akihabara. Ana, budaya pop Jepang sumunar. Isi DaftarPotosan AkihabaraMap Foto Akihabara ...

Mobil Kei ing Jepang 1
Foto: Ayo seneng "mobil Kei"!

Yen sampeyan tekan Jepang, sampeyan bakal nemokake akeh mobil cilik banget. Iki diarani "Kei mobil (軽 自動 車, K-mobil)". Mobil Jepang diekspor ing saindenging jagad, nanging mobil Kei ora bisa diekspor. Nalika tuku mobil Kei, sampeyan ora mbayar pajeg tinimbang mobil biasa. Dadi, ing ...

Charaben, bento krasan 1
Foto: Sampeyan wis nate mangan "Charaben"?

Wong Jepang seneng karo kothak nedha awan. Amarga iku, macem-macem bento didol ing toko toko lan pasar. Kajaba iku, ing kulawarga sing duwe bocah cilik, wong tuwa nggawe "charaben" kaya sing dituduhake ing kaca iki. A charaben minangka bento gawenan tangan digawe dening wong tuwa nggunakake piring sisih lan nasi kanggo nggambar karakter kayata anime. ...

Cosplay

Cosplay minangka tumindak nyamar minangka karakter kayata kartun utawa animasi. Etimologi saka cosplay asale saka tembung "kostum" sing digawe ing Jepang. Kacaritakake ing jaman biyen, wong-wong nyamar dadi festival. Dikandhani manawa ana sawetara prekara sing disandangi Geisha ing Kyoto minangka karakter crita lan mlaku ngubengi kutha. Cosplay kontemporer bisa uga adhedhasar tradhisi Jepang kasebut.

Wong sing seneng kosplay diarani cosplayer. Ing Jepang, akeh prastawa lan festival sing nglumpukake cosplayer. Acara wakil sing gampang dianakake para warga asing yaiku KOMPIK COMIC sing ditindakake ing Big Site ing Tokyo. Mangga deleng situs ing ngisor iki.

>> Situs web resmi COMIC MARKET saiki kasedhiya

Ing Tokyo, ana uga ruangan foto kanggo para pemain golf. Contone, ana Cosplay Studio CROWN ing Akihabara. Mangga deleng situs ing ngisor iki.

>> Situs resmi Cosplay Studio CROWN ana ing kene

Ana pirang-pirang toko ing Akihabara sing adol sandhangan kanggo para tukang dolan. Mangga deleng video ing ngisor iki. Yen sampeyan menyang toko kaya ngono, swasana sing nyenengake para cosplayer bakal ditularake!

 

Cafe Pembantu

Yen sampeyan pindhah menyang Akihabara ing Tokyo, sampeyan bisa kanthi gampang ketemu karo para pemain cosplay.

Kafe prawan populer ing kalangan turis manca negara ing Akihabara. Staff bakal nyamar sampeyan minangka prawan lan ketemu sampeyan. Ana akeh kafe babu ing Akihabara. Minangka cafe populer kanggo wong asing, loro toko sabanjure misuwur. Mesthine, akeh pelanggan wanita sing teka.

>> Situs web resmi AkibaZettai ana ing kene

>> Situs web resmi @ cafe omah wis kasedhiya

 

Restoran Robot

Restoran robot kasebut ana ing Kabukicho, Tokyo. Sanajan jenenge "robot", robot kasebut dudu pahlawan. Penari kasebut nuduhake adhepan karo robot kasebut. Drum tradisional Jepang Jepang nuduhake, lan sapiturute, ana akeh pagelaran sing ora ana hubungane karo robot.

Nanging, amarga para wong manca bisa nyenengake, pertunjukan kasebut ngemot akeh unsur Jepang. Toko iki misuwur banget karo wong-wong manca. Ing toko iki, barang-barang tradisional lan modern Jepang digawe sekring. Umume para pelanggan sing ngunjungi yaiku wong manca. Kabeh pertunjukan bakal dianakake nganggo basa Inggris. Oalah nemen sumunar.

Sanajan dijenengi "restoran", ora luwih enak mangan, mula luwih becik mangan panganan ing restoran sing beda sadurunge utawa sawise mlebu ing toko iki.

Toko iki rame banget, gunakake dhisik luwih dhisik.

>> Situs web resmi Robot Restaurant kasedhiya ing kene

Yen sampeyan pengin ndeleng robot ing ujung Jepang, aku saranake sampeyan menyang Museum Nasional Ilmu lan Inovasi Muncul ing ngisor iki. Bocah-bocah lan wong diwasa bisa dinikmati ing museum iki. Mangkene pandhuan sing apik banget. Sadurunge, aku wis wawancara karo salah sawijining pandhuan. Aku kesengsem banget amarga semangat menehi informasi ilmiah ing masarakat kanthi gampang dingerteni.

>> Situs web resmi Museum Nasional Ilmu lan Inovasi Muncul (Miraikan) ana ing kene

 

MariCAR

MariCAR minangka go-kart sing mlaku ing dalan umum. Yen sampeyan pengin, nyilih pakean favorit, sampeyan bisa nangkep gagang kanthi dirasakake, yen sampeyan minangka karakter game utawa anime.

Perusahaan sing menehi pinjaman MariCAR saya tambah akeh ing taun-taun kepungkur. Asile, sampeyan bisa seneng nyopir MariCAR ing macem-macem kutha kayata Tokyo, Osaka, Kyoto, Sapporo lan liya-liyane. Wong mlaku ngliwati kutha mesthi bakal kaget karo kart lan rasukan. Minangka sampeyan ndeleng mbandhingake video YouTube ing ndhuwur, pemandangan sing sampeyan deleng saka MariCAR beda-beda ing wayah awan. Wektu apa sampeyan pengin mbukak ing wayah awan utawa sore?

Nalika nyopir, sampeyan uga bisa nyilih kamera video khusus sing nggambar pemandangan sing ngubengi sampeyan lan sekitar.

Kanggo nggunakake layanan iki, sampeyan kudu leladen luwih awal. Sampeyan kudu menehi lisensi driver internasional lan lisensi negara sampeyan ing toko kasebut.

Wiwit MariCAR dianggep minangka Kei Car (kategori kendharaan cilik Jepang), helm ora wajib. Nanging, amarga kacepetan ndhuwur meh 60 kilometer saben jam, aku banget menehi rekomendang kanggo nyauran helm. Ana akeh mobil sing mlaku ing dalan kayata Tokyo. Ana uga akeh wong sing ngliwati, mula kudu ati-ati nalika nyopir.

Ing taun 2017, Nintendo ngajokake tuntutan hukum nglanggar hak cipta lan sapiturute kanggo siji perusahaan sing mbukak go-kart iki. Pancen, MariCAR katon padha karo Mario Kart, lan yen sampeyan nganggo kostum, sampeyan bakal rumangsa swasana sing dadi Mario. Ing September 2018, Nintendo menang setelan kasebut. Kanggo alasan iki, aku ora ngerti suwene layanan MariCAR bakal tahan. Sanajan sampeyan menehi buku luwih dhisik, aku nyaranake sampeyan priksa manawa layanan saiki utawa sadurunge budhal menyang Jepang.

cosplayer nyopir kart mario ing dalan tokyo = Shutterstock
Foto: MariCAR -Super Mario katon ing Tokyo!

Bubar, goleti kaya sing ana ing kaca iki asring katon ing Tokyo. Iki minangka layanan sewa mobil anyar sing diwiwiti utamane kanggo tamu manca. Pariwisata manca nganggo busana minangka karakter ing game "Super Mario Bros." mlaku ing dalan umum kayata Shibuya lan Akihabara. Kita Jepang banget ...

>> Situs resmi MariCAR ana ing kene

 

Blanja ing Harajuku

Harajuku minangka dalan modis kanthi pirang-pirang toko sing adol barang-barang sing dikarepake para remaja bocah. Iku 1 stasiun dening kereta api JR saka stasiun Shibuya ing Tokyo. Contone, sandhangan cute lan murah, aksesoris, kosmetik lsp, didol. Es krim lan krim sing enak didol, lan bocah-bocah wadon Jepang sing teka Harajuku seneng mlaku-mlaku ing dalan iki nalika dheweke mangan.

Yen sampeyan seneng dalan-dalan sing apik banget iki, bukak. Aku yakin sampeyan bisa mirsani budaya pop bocah-bocah wadon Jepang.

 

Toko 100 yen

Sampeyan wis krungu toko 100 yen Jepang? Ana akeh toko 100 yen ing Jepang. Sejatine, saben barang sing didol ing toko kasebut yaiku 100 yen (konsumsi pajak bakal ditambahake).

Barang 100 toko yen populer banget kanggo turis sing teka saka luar negeri. Amarga kanggo toko 100 yen, ora mung murah. Ana macem-macem barang sing apik lan barang-barang sing migunani lan sapiturute. Ana macem-macem barang Jepang sing cocog kanggo oleh-oleh.

Minangka toko 100 yen misuwur, Daiso, Can Do, Seria bisa kasebut.

Sejatine, aku seneng 100 toko yen, aku wis nulis artikel fitur 100 yen barang sing wis disaranake sadurunge. Apa jinis barang yen 100 sing dak saranake sampeyan gumantung saka apa sing dikarepake. Nanging, yen sampeyan pengin nyenengake blanja ing toko 100 yen kanggo konten atimu, aku nyaranake sampeyan menyang Daiso ing Kinshicho, Tokyo. Toko iki ditampilake ing video ing ngisor iki. Daiso ing saindenging negara, nanging toko ing Kinshicho akeh banget, lan kabeh didol kanggo barang Daiso. Akeh wong asing sing teka ing toko.

 

Depachika

Depachika artine pojokan panganan toko departemen. Ing toko departemen Jepang, pojokan panganan ana ing lantai ngisor ruang paling ngisor (sing diarani "chika" ing basa Jepang). Amarga ana ing "chika" saka toko departemen, mula diarani "Depachika".

Panganan sing didol ing Depachika luwih saka kualitas pasar lan toko toko. Sayuran, buah, iwak, daging, gula-gula .... Panganan sing makili Jepang akeh sing adol.

Kabeh panganan diisi kanthi apik, saengga bisa katon mung nonton. Mambu sing apik banget yaiku mabur, dadi mesthi sampeyan pengin tuku panganan sing akeh.

Ana uga Bento Box apik sing adol ing Dapachika. Yen sampeyan numpak sepur peluru saka Stasiun Tokyo lan plancongan ing papan liya, aku nyaranake supaya tuku Bento Box ing Depachika ing toko Daimaru Tokyo mung cedhak Stasiun Tokyo sadurunge tekan Shinkansen. Milih Bento Box et al uga bakal dadi memori sing nyenengake.

 

Toko Selera

Toko sing nyenengake yaiku gaya bisnis sing lair ing Amerika Serikat. Pitu Eleven pisanan sukses ing Amerika. Nanging, toko penak sing saiki digunakake ing Jepang, Asia, lan liya-liyane ora kalebu jinis Amerika iki. Toko kasebut minangka jinis toko sing pisanan pasar raya Jepang nggawe hubungan karo perusahaan ing Amerika Serikat kanggo nglumpukake ngerti, banjur diatur paling cocog karo konsumen Jepang.

Toko genah gaya Jepang nduwe telung fitur utama.

Kaping pisanan, ana macem-macem jinis produk. Wilayah lantai dodolan rata-rata ing toko 100 meter persegi. Luwih cilik tinimbang supermarket. Nanging, ana luwih saka 3000 jinis produk ing siji toko. Amarga akeh produk konsumen kasedhiya, konsumen bisa entuk apa wae sing dikarepake kanthi lunga menyang toko sing gampang dikepengini.

Kapindho, toko penak ngerteni informasi lengkap kanggo saben toko apa jenis konsumen sing bakal dikunjungi. Lan padha nggunakake strategi informasi sing tepat kanggo ndeleng barang apa sing ditampilake ing saben toko. Dadi, tingkat kepuasan saka wong-wong sing teka ing toko kasebut dhuwur banget. Ana meh ora ana barang sing pengin didol

Aku wis wawancara toko toko sing wis suwe. Ing toko penak, padha nglumpukake informasi babagan jinis lan klompok umur pelanggan sing mlebu registrasi dhuwit kanthi nyata. Ing wektu sing padha, dheweke entuk informasi kayata salju ing wilayah kasebut utawa udan sawise sawetara dina, umpamane. Yen salju salju udan sawise sawetara dina, para ibu rumah tangga ing tetangga tuku susu akeh lan sapiturute sadurunge salju, saengga lagi nampilake susu akeh. Aku mikir yen cara adol sing tepat iki yaiku Jepang.

Katelu, kualitas barang kasebut dhuwur banget. Dheweke terus ngembangake produk sing disenengi para konsumen. Kanggo item sing wis populer, dheweke terus nambah.

Mesthi dheweke kadang nggawe kesalahan. Ing salah sawijining toko kesenangan utama, dheweke adol "Matsutake jamur bento" ing musim gugur. Eksekutif perusahaan kasebut seneng matsutake, dheweke percaya yen nedha awan iki mesthi dadi kacepetan gedhe. Nanging, kothak nedha awan ora payu. Amarga para nom-noman sing teka ing toko ora seneng matsutake nanging daging sapi, ora kaya pejabat sing wis tuwa.

Terusake nyoba lan kesalahan kasebut, Bento Box, permen, kopi, lan sapiturute sing adol ing toko penak dadi luwih enak. Kabeh cara ing toko penak omah, priksa.

 

Hotel Capsule

Sampeyan wis nginep ing hotel kapsul?

Hotel kapsul, kaya sing dingerteni, minangka fasilitas panginepan kanthi akeh kamar tidur sing dipasang.

Pangguna mlebu kapsul iki lan turu. Kejabi sprei, lampu lan jam weker, televisi lan peralatan udara uga kasedhiya ing kapsul. Pangguna bisa ngoperasikake nalika turu.

Umume hotel kapsul sing adus utawa adus umum gedhe. Saiki, jumlah hotel kapsul sing duwe papan sing mewah sing bisa sampeyan santai sadurunge turu wis tambah.

Hotel kapsul lair ing Osaka ing taun 1979. Lan uga enggal dibangun ing Tokyo. Bubar jumlah turis sing teka saka luar negeri terus tambah akeh, amarga hotel anyar saya tambah akeh.

 

Konsultan Sabuk Sushi

Nalika mlebu ing toko "Conveyor Belt Sushi", sampeyan bakal weruh sing ndeleng manawa conveyor sabuk dipasang ing ngarepe counter lan akeh sushi ing piring kasebut mili ing ndhuwur.

Ing restoran sushi khas, para perajin sushi para veteran nampa pesenan saka para pelanggan lan nggawe sushi. Sushi seger amarga nggawe pesenan saka pelanggan.

Beda, ing toko Conveyor Belt Sushi, anggota staf terus dadi sushi sing luwih populer kanggo para pelanggan lan sijine ing conveyor sabuk. Dheweke kerja banget kanthi efisien amarga nggawe sushi luwih stabil. Dheweke ora mung nggawa sushi menyang customer.

Jaman mbiyen, sushi larang banget, lan uga wong ing Jepang isih durung bisa mangan wong biasa. Nanging, ing taun 1958, toko Conveyor Belt Sushi dibukak ing Osaka kaping pisanan. Pungkasane, jinis toko saya tambah akeh. Kanthi cara iki, saiki akeh wong sing bisa mangan sushi.

Aku mikir yen toko saka Conveyor Belt Sushi pancen apik tenan. Amarga toko-toko kasebut terus berkembang. Ing kana, aku ngrasakake budaya Jepang "Kaizen".

Ing pirang-pirang toko Conveyor Belt Sushi, robot kasebut ndadekake Shari (bagean saka beras) kanthi cepet. Robot saiki duwe beras padha karo para perajin nganggo beras nganggo tangan alus. Mangkono Shari sing kita mangan ing toko Conveyor Belt Sushi saya sedhep.

Kajaba iku, ing toko Conveyor Belt Sushi, dheweke nyipta macem-macem cara supaya pelanggan bisa kepenak. Contone, kaya sing dituduhake ing film ing ngisor iki, sawetara toko nggawe manawa para pelanggan bisa seneng karo jinis game apa entuk dolanan ing layar monitor nalika mangan.

 

Mesin Vending

Yen sampeyan tekan Jepang, sampeyan bakal nemokake manawa ana akeh mesin vending ing Jepang. Mesin Vending ora mung ing kutha, nanging uga kutha cilik ing deso. Saiki, luwih saka 5 yuta unit mesin vending wis mlaku ing saindenging negoro.

Napa akeh mesin vending otomatis ing Jepang? Aku wis wawancara karo wong sing ngurusi produsen wedang sing wis nginstal akeh mesin vending sadurunge. Dheweke negesake, amarga keamanan wis apik ing Jepang lan bisa uga nempatake kapercayan.

Ing Jepang, mula akeh wong sing kerja ing wayah awan bengi. Dheweke asring tuku ombenan ing toko vending ing wayah wengi. Mesin Vending dikatakan didhukung dening wong-wong sing makarya nganti tengah wengi.

Yen tuan tanah nyipta mesin adol, dheweke bakal entuk dhuwit. Nginstall mesin vending minangka proyek sing apik kanggo tuan tanah. Iki misale jek dadi alesan ing mburi mundhak mesin vending.

Mangkono, akeh mesin vending diinstal ing Jepang. Nanging ing Jepang, ana saingan kanggo mesin vending. Dheweke minangka toko toko sing mbukak 24 jam. Toko penak ing Jepang adol produk ing macem-macem lapangan. Amarga iki, mesin vending nambah dodolan utamane ing lapangan minuman. Mesin Vending luwih cedhak karo konsumen tinimbang toko toko. Mesin Vending wis nambah pengaruh ing bidang omben kanthi kauntungan supaya bisa tuku omben kanthi luwih gampang lan bebas tinimbang toko toko.

Kosok baline, mesin vending bisa uga ora menang kanthi luwih akeh ing toko liyane kajaba omben-omben. Ananging, yen produk aneh sing ora bisa didol ing toko, mula bisa uga adol karo mesin vending. Kanggo alasan iki, ana akeh mesin vending sing adol barang-barang unik. Mesin-mesin vending kasebut narik kawigatosan saka wong-wong sing arep diluncurake lan nyemprot topik kasebut. Aku mikir yen mesin vending ing film nomer loro ing ndhuwur padha karo jinis kasebut.

Mesin Vending ngirimake lampu sing kuwat ing saindenging kutha ing wayah wengi. Aku mikir yen mesin vending, bebarengan karo toko toko, nggawe kutha sing ora turu. Yen sampeyan teka ing Jepang, coba cobi ing mesin vending ing wayah wengi. Aku rumangsa katon banget Jepang.

 

jedhing

Saiki, ing Jepang, umume jamban ing bandara, hotel, toko departemen, lsp. Duwe fungsi ngresiki banyu panas. Nalika menet tombol ing sisih jamban, banyu panas metu saka jero jamban lan bokong kanthi cepet dikumbah.

Saliyane, jamban Jepang dilengkapi macem-macem fungsi. Kaping pisanan, tutup mbukak kanthi otomatis nalika sampeyan cedhak. Lan jamban jamban bakal anget sedhela. Jamban bakal sampeyan ngrungokake musik, nada banyu, lan sapiturute nalika lungguh. Swara iki bakal metu kanggo mesthekake yen swara sing ditambahake aja dirungokake wong-wong sing ana ing cedhak jamban sampeyan. Yen sampeyan munggah saka jamban jamban, banyu bakal mili kanthi otomatis.

Nanging, gumantung ing jamban, banyu ora bakal mili kajaba sampeyan mencet tombol utawa pasang tangan menyang sensor. Kadhangkala para wong manca ora ngerti manawa banyu ora mili kajaba terus nyekel sensor lan bisa uga gupuh. Elinga kanthi ati-ati carane sampeyan bisa saluran banyu!

Fungsi pembersih banyu panas dilahirake kanthi kesatuan akeh karyawan saka toilet. Ing produsen jamban, staf pangembangan ora duwe ide pisanan nalika titik kasebut kudu disemprot nganggo banyu panas. Mula saka iku, staf pangembangan takon ing omah. Akeh wong ing perusahaan kasebut bener-bener lungguh ing jamban, nyetel tandha ing titik paling apik, lan ujar staf kasebut. Ora mung pria nanging uga wanita bekerjasama. Kanthi cara iki, jamban digawe sing bisa ngetrapake banyu panas menyang persis sing tepat.

Dina iki, para produsen jamban Jepang, insinyur sinau carane nggawe cara paling apik kanggo saluran banyu, supaya banyu sing mili menyang bokor jamban bisa suda. Mangkuk jamban sing wis nyuda banyu sing wis dibutuhake.

Donya ujar ngadhepi kekurangan banyu sing serius ing mangsa ngarep. Kanggo alasan iki, insinyur Jepang melu riset supaya konsumsi banyu bisa suda.

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-06-03

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.