Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Kaisar Jepang lan Bendera Jepang

Tarian kren sing diadegaké Red-swiwi kanthi sayap mbukak, kanthi badai salju, Hokkaido, Jepang

Kaisar Jepang lan Bendera Jepang

Nalika sampeyan lelungan ing Jepang, sampeyan bisa uga rumangsa seneng yen sampeyan duwe kawruh dhasar babagan sejarah Jepang. Kaca iki bakal kalebu ringkesan Emperor sing penting ing sejarah Jepang. Kajaba iku, aku bakal nyakup informasi babagan panji nasional Japans.

Kaisar Jepang

Kraton Imperial, Tokyo. Jepang = Shutterstock

Kraton Imperial, Tokyo. Jepang = Shutterstock

Jepang nggunakake Sistem Kaisar wiwit jaman biyen. Kaisar kasebut diarani "Tenno" ing basa Jepang. Miturut legenda, Kaisar pisanan yaiku Kaisar Jinmu. Disebutake manawa Kaisar Jinmu dilantik nalika taun 660 SM, nanging ora pati jelas. Sukses tahta wis ditindakake kanthi turun temurun.

Ing Konstitusi lawas sing diatur ing taun 1889, Kaisar minangka raja. Nanging, ing anyar
Konstitusi digawe ing taun 1946, warga kasebut diwenehi kekuwatan kanggo mrentah lan Kaisar dadi "simbol".

Dina iki, Kulawarga Kraton, pusat ing Kaisar, nganakake pakaryan simbolis. Karya iki kalebu rawuh ing acara domestik lan internasional.

Kulawarga Kraton nganakake "Ippan Sanga" kaping pindho saben taun kanggo salam kanggo masarakat ing Istana Kaisar Tokyo. Iki kedadeyan ing tanggal 2 Januari lan 23 Desember, saiki akeh wong sing teka ing Istana Kaisar kanggo ndeleng kulawarga kanthi pribadi.

Video sing Disaranake babagan Kaisar Jepang

 

Flag of Japan

Gendéra Jepang

Gendéra Jepang

Gendéra Jepang diarani "Hinomaru". Bunder abang gedhe ditarik ing latar mburi putih. Bunder abang
nggantosi srengenge sing munggah.

Wong Jepang wis nyembah srengenge suwene suwe. Amarga Jepang minangka negara pertanian, srengenge duwe pengaruh gedhe nalika ngasilake pari. Kaisar kuno nganggep srengenge minangka penting banget. Disebutake manawa Hinomaru diadegake udakara abad kaping 7.

Nalika sampeyan tekan Jepang, bukak toko sing kepenak. Manéka kothak nedha awan didol ing toko toko. Ana uga kanthong nganggo kothak kaya ing ngisor iki. "Umeboshi" abang ing pari putih. "Umeboshi" yaiku plum Jepang. Wong Jepang ngarani kothak makan siang iki "Hinomaru Bento."

Hinomaru Bento

Hinomaru Bento

Video sing disaranake babagan flag nasional Jepang

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-31

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.