Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Acara Tahunan ing Jepang

Iwak carp apik banget, iwak koi = Shutterstock

Acara taunan ing Jepang! Taun Anyar, Hanami, Obon, Natal lan liya-liyane!

Isih akeh acara taunan tradisional ing Jepang. Akeh wong Jepang milih ngrameke acara taunan iki karo kulawargane. Bubar wisatawan turis manca sing seneng banget. Liwat salah sawijining acara kasebut, sampeyan bisa entuk ide apik babagan budaya Jepang. Artikel iki rinci babagan acara taunan.

Acara Taun Anyar

Acara taunan kanggo Taun Anyar paling gedhe ing Jepang. Saka pungkasan taun kedadeyan ing ngisor iki kedadeyan saben taun.

Joya ora kane

"Joya no kane" minangka acara taunan sing dianakake ing kuil Buddha = Shutterstock

"Joya no kane" minangka acara taunan sing dianakake ing kuil Buddha = Shutterstock

"Joya no kane" minangka acara taunan sing dianakake ing kuil Buddha. Ing tengah wengi ing tanggal 31 Desember, para imam ngoncengi lonceng gedhe candhi kaping 108. Ana ketoke 108 rasa kuwatir kanggo manungsa. Teges ing mburine lonceng yaiku mbuwang perasaan kasebut.

Toshi-Koshi soba

"Toshi-Koshi soba" yaiku panganan sing umume dipangan tanggal 31 Desember. Wong Jepang mangan mi sing dawa kanggo ngarep-arep supaya bisa urip mulya.

Hatsumode

Gagaman Hatsumode ing Asakusa ing Tokyo, Jepang. Hatsumode minangka kuil Shinto utawa candhi Buddha sing kaping pisanan ing Taun Anyar Jepang = Shutterstock

Gagaman Hatsumode ing Asakusa ing Tokyo, Jepang. Hatsumode minangka kuil Shinto utawa candhi Buddha sing kaping pisanan ing Taun Anyar Jepang = Shutterstock

"Hatsumode" minangka kunjungan pertama taun ing kuil utawa kuil. Ing Taun Anyar, saben kuil lan candhi akeh karo wong sing nggawe kunjungan kasebut.

 

Setsubun

"Setsubun" minangka sawijining acara tradisional jepang = Shutterstock

"Setsubun" minangka sawijining acara tradisional jepang = Shutterstock

"Setsubun" minangka acara tradisional kanggo ngusir piala. Bakal dianakake ing wiwitan wulan Februari. Wong-wong mbuwang kacang ing omah nalika nyanyi "Oni-wa-soto, fuku-wa-uti," ateges "Metu dhemit! In good luck!"

 

Hanami

"Hanami" yaiku tampilan kembang ceri, sing bisa ditahan nalika musim semi nalika kembang ceri wis mekar. Saben taun, akeh wong sing seneng mangan lan ngombe ing wit wit cherry.

 

Tanabata

Gunung Fuji lan susu cara = Shutterstock

Gunung Fuji lan susu cara = Shutterstock

Festival Bambu Tanabata ing Jepang = Shutterstock

Festival Bambu Tanabata ing Jepang = Shutterstock

"Tanabata" minangka festival sing dianakake tanggal 7 Juli, utawa ing sawetara wilayah 7. Agustus XNUMX. Miturut wong Tionghoa, ing
Weaver Star (Vega) lan Star Cowherd (Altair) padha tresna. Nanging dheweke dipisahake kanthi cara Bima. Dheweke bisa ketemu mung sapisan taun ing dina iki. Wong Jepang nulis kekarepane ing kertas elongated, diikat menyang cabang saka pring lan dekorasi.

 

Obon

Alur menyang kali minangka upacara peringatan tangerang kanggo para leluhur, iku acara tradisional = Shutterstock

Alur menyang kali minangka upacara peringatan tangerang kanggo para leluhur, iku acara tradisional = Shutterstock

Wong akeh sing nari ing festival Bon Odori ing Hibiya Park, Jepang = Shutterstock

Wong akeh sing nari ing festival Bon Odori ing Hibiya Park, Jepang = Shutterstock

"Obon", utawa festival bon, minangka salah sawijining acara tahunan sing penting kanggo wong Jepang. Bon Festival minangka acara kanggo nglipur semangat almarhum. Biasane, Obon dianakake wiwit tanggal 13 nganti 15 Agustus. Ing sawetara wilayah, kedadeyan saka tanggal 13 nganti 15 Juli.

Dipercaya manawa roh almarhum bali menyang omahe sajrone Bon Bon.

Wong nggunakake geni kanthi macem-macem cara kanggo nyambut roh almarhum lan dikirim maneh. Sajrone wektu kasebut, masarakat asring kumpul ing kutha lan seneng nari ing wayah wengi.

 

Shichigosan

Bocah lan bocah wadon umur telung taun, bocah lanang umur limang taun, lan bocah wadon pitung taun layak

Bocah lan bocah wadon umur telung taun, bocah lanang umur limang taun, lan bocah wadon pitung taun layak

"Shichigosan" minangka acara bocah sing ditindakake sekitar 15 November. Nggawa bocah-bocah menyang kuil lan ndedonga supaya bocah thukul kanthi aman. Bocah lan bocah wadon umur telung taun, bocah lanang umur limang taun, lan bocah wadon pitung taun layak. Nalika acara wis rampung, wong tuwa tuku permen kayu sing dawa disebut "Chitose Ame" ing kuil lan mangan ing omah.

 

natal

Dekorasi lampu Natal ing Osaka, Jepang

Dekorasi lampu Natal ing Osaka, Jepang

Saben taun pungkasan ing wulan November, katerangan Natal nghias kutha Jepang. Musik Natal uga bisa dadi ati ing kutha. Ing tanggal 24 Desember, bocah-bocah bakal turu kepengetan karo hadiah Natal sing diwenehake Santa Claus. Pasangan bakal menehi hadiah kanggo saben liyane kanthi semangat Natal. Umume wong Jepang ora Kristen. Nanging, wong Jepang nggabungake kabeh sing anyar menyang budaya urip dhewe.

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-06-20

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.