Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Basa Jepang

Putih Jepang Spitz maca buku nganggo kaca tingal = Shutterstock

Basa! 3 prekara sing kudu dieling-eling nalika ngomong karo wong Jepang

Akeh wong Jepang sing ora nganggo basa Inggris. Pramila, masarakat sing teka ing Jepang ora bisa komunikasi kanthi apik karo masarakat Jepang. Kadhangkala wong luar negeri kepingin weruh carane njaluk pitulung marang wong liya yen ilang utawa butuh informasi. Nalika pindhah menyang kutha utawa desa cilik ora bisa komunikasi kanthi gampang ing wong ing restoran utawa malah ana hotel. Ing Jepang, apa sampeyan bisa nindakake kanggo komunikasi karo wong ing Jepang? Aku menehi saran telung perkara ing ngisor iki.

Ayo ngomong "Sumimasen"

Nalika sampeyan pisanan ngobrol karo wong Jepang sing sampeyan ora ngerti, sampeyan kudu nggunakake tembung Jepang ing ngisor iki.

"Sumimasen"

Iki nduweni teges sing padha karo "Maaf" utawa "Ngapunten (ngganggu sampeyan)" ing basa Inggris. Ing basa Jepang, ukara iki asring digunakake. "Sumimasen" uga bisa digunakake minangka "matur nuwun" utawa digunakake kanggo njaluk pitulung ing toko utawa restoran. Ukara iki migunani banget nalika sampeyan pengin entuk perhatian wong.

Umume wong saka Jepang ora bisa ngomong basa Inggris. Nanging, yen sampeyan ujar "Sumimasen" marang wong Jepang, dheweke bakal mandheg lan ngrungokake apa sing kudu diomongake. Wong Jepang pancen apikan lan sambutan karo wong manca dadi luwih becik nggunakake “Sumimasen” yen mbutuhake pitulung. Aja lali matur nuwun kanggo wong sing ngrungokake. Aja padha sumelang. Wong Jepang ngerti carane ujar "Matur suwun" ing Inggris supaya dheweke ngerti matur nuwun.

 

Tulis serat ing kertas

Wong Jepang isin, nanging yen sampeyan ana masalah, kita bakal mbantu sampeyan. = Shutterstock

Wong Jepang isin, nanging yen sampeyan ana masalah, kita bakal mbantu sampeyan. = Shutterstock

Nalika nyoba komunikasi karo wong ing basa Jepang, bisa uga mupangate nulis pitakonan sampeyan ing kertas kanggo nuduhake sapa sing diajak ngobrol. Contone, nulis ukara sing ringkes kayata "Endi stasiun Shibuya?" utawa "Sepur iki arep Ginza?" bisa mbantu wong liya luwih ngerti apa sing sampeyan coba ucapake.

Umume wong diwasa Jepang bisa maca ukara sing gampang nalika ditulis kanthi cara kaya iki. Sampeyan uga bisa nggambar gambar utawa peta prasaja. Yen sampeyan bisa nulis karakter Cina, sampeyan uga bisa nyoba cara komunikasi kasebut. Kita ora bakal keganggu karo pitakonan sampeyan, coba cobanen!

 

Gunakake layanan terjemahan: google, Pocketalk, ili lsp.

Ayo nggunakake aplikasi jarwan

Yen sampeyan teka ing Jepang, guneman nganggo wong Jepang yen sampeyan bisa. Kanggo kepenak, sampeyan bisa nyoba nggunakake layanan terjemahan sing gampang. Ana rong layanan sing bisa menehi saran.

Sing pertama, Google Translate, yaiku aplikasi terjemahan. Sampeyan bisa nyelehake app iki menyang smartphone sampeyan sadurunge lelungan lan nggunakake nalika sampeyan lagi lan butuh pitulung.

Sawise nggunakake akeh aplikasi terjemahan aku ngerti yen Microsoft Translator minangka layanan liyane sing bisa nggawe terjemahan sing akurat antara Inggris lan Jepang.

>> Klik ing kene kanggo rincian babagan aplikasi Google Translate

>> Klik ing kene kanggo rincian aplikasi Microsoft Penerjemah

 

Mesin terjemahan cilik uga kasedhiya

Layanan kapindho sing bisa disaranake yaiku nggunakake mesin terjemahan cilik. Piranti kasebut ngidini sampeyan bisa ngomongake lan menehi jarwan nyata. Aku bisa menehi rekomendasi loro ing ngisor iki:

>> Klik ing kene kanggo rincian "pocketalk"

>> Klik ing kene kanggo rincian "ili"

Penerjemah iki ditangani dening toko sewaan kanggo router Wi-Fi ing Jepang. Ing ngisor iki minangka conto salah sawijining toko sewa kasebut.

>> Klik ing kene kanggo rincian babagan "NINJA WiFi"

>> Klik ing kene kanggo rincian babagan "Tokyo Speed ​​Wi-Fi"

Sadurunge tekan Jepang, apike rencana babagan kepiye pengin komunikasi manawa sampeyan kudu nglakoni.

Sepisan maneh, wong Jepang banget grapyak lan seneng-seneng bisa komunikasi ing cara sampeyan.

 

Video sing Disaranake: Seneng komunikasi ing Jepang!

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-06-01

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.