Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Iklim & Cuaca ing Jepang

Cuaca lan Cuaca Taun ing Jepang! Tokyo, Osaka, Kyoto, Hokkaido lsp.

Yen sampeyan ngrancang ngunjungi Jepang, kepiye iklim lan cuaca? Ing artikel iki, aku pengin ngenalake iklim lan cuaca ing Jepang lan fitur saben wilayah kasebut.

Iklim Jepang maneka warna

Jepang minangka Nusantara sing dawa nduwe 3000 kilometer sisih lor lan kidul. Wangun 4 pulo gedhe lan 6,800 pulo cilik. Iklim beda banget ing antarane Hokkaido sisih lor-wétan lan Okinawa sisih kidul. Mangsa ing Hokkaido banget kadhemen, dene Okinawa cukup entheng sanajan ing mangsa. Wilayah sing ana salju salju ing mangsa salju yaiku sisih Laut Hokkaido lan sisih Laut Honshu sisih lor.

Suhu maksimal saben dina Jepang = Data: Badan Meteorologi Jepang

Data: Agen Meteorologi Jepang

Suhu minimal saben dina Jepang = Data: Badan Meteorologi Jepang

Agensi Meteorologi Jepang

Precipitatipn saka Jepang = Data: Badan Meteorologi Jepang

Agensi Meteorologi Jepang

 

Cuaca musim salju: Salju ing Laut Laut Jepang

Kejatuhan salju salju ing Jepang = Shutterstock

Kejatuhan salju salju ing Jepang = Shutterstock

Kaya tulang belakang ing Nusantara, gunung dadi dawa. Amarga dhaerah gunung iki, iklim sisih Pasifik ing Nusantara Jepang lan sisih Laut Jepang beda banget. Saben musim salju, ing sisih Segara Jepang, akeh awan sing lembab saka Segara Jepang dadi tabrakan karo gunung-gunung. Ing kene, salju sering tumiba. Kangge, ing sisih Pasifik, cuaca sing jelas bakal terus nalika musim dingin. Yen sampeyan menyang wilayah ing sisih kulon wilayah gunung ing mangsa, utamane Hokkaido lan Honshu sisih lor, sampeyan bakal bisa ndeleng muji salju.

 

Mangsa udan Jepang: Kira-kira wulan Juni

Wong wadon ing kimono Jepang tradisional mlaku ing pendekatan sing dihiasi nganggo hidrogenea biru (macrophylla) ing Kuil Meigetsuin ing Kamakura kanthi udan = Shutterstock

Wong wadon ing kimono Jepang tradisional mlaku ing pendekatan sing dihiasi nganggo hidrogenea biru (macrophylla) ing Kuil Meigetsuin ing Kamakura kanthi udan = Shutterstock

Ana musim udan diarani "Tsuyu" wiwit pertengahan wulan Juni nganti pertengahan Juli, kejaba Hokkaido. Udan udan ing ngarep sisih kulon sisih Jepang. Udan deres kaya angin gedhe. Nyana wektu udan sing sepi ing wektu iki. Nanging, bubar, amarga pemanasan global, ana wektu udan deres.

Saka wektu kasebut nganti udakara wulan September, nusantara Jepang umume asor. Ing musim panas (utamane Juli lan Agustus), suhu maksimal ing dina asring ngluwihi 30 derajat Celsius. Hokkaido lan wilayah dhataran ing wilayah Nagano prefektur lumayan adhem, saengga wilayah kasebut populer minangka papan wisata musim panas.

 

Musim luruh minangka musim paling apik ing Jepang

Godhong abang sing tiba ing langit biru ing Arashiyama, Kyoto, Jepang = Shutterstock

Godhong abang sing tiba ing langit biru ing Arashiyama, Kyoto, Jepang = Shutterstock

Wiwit wulan Juli nganti wulan pertama wulan Oktober, ribut tropis ganas sing diarani "typhoons" mlebu Nusantara. Nalika angin topan tiba, udan deres. Nalika musim badai rampung, kabeh nusantara Jepang bakal ngresiki kanthi apik. Paling nyenengake ing taun kasebut wiwit wulan Oktober nganti Nopember, mula iku musim sing paling apik kanggo ngunjungi Jepang. Akeh papan-papan wisata sing rame karo wong-wong sing seneng cuaca ing liburan.

 

Dianjurake Videos

 

Links

Kanggo data cuaca Jepang, waca menyang situs web resmi Meteorologi Jepang.
>> Klik ing kene kanggo situs web resmi Badan Meteorologi Jepang

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

Apa sing kudu ditindakake nalika ana angin topan utawa gempa
Apa sing kudu ditindakake nalika ana angin gedhe utawa gempa ing Jepang

Malah ing Jepang, karusakan saka angin topan lan udan abot saya tambah amarga pemanasan global. Kajaba iku, lindhu asring dumadi ing Jepang. Apa sing kudu ditindakake yen ana angin gedhe utawa gempa nalika lagi lelungan ing Jepang? Mesthi wae sampeyan ora bakal ngalami kaya ngono. Nanging, iku ...

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-06-01

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.