Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Apa sing kudu ditindakake nalika ana angin topan utawa gempa

Apa sing kudu ditindakake nalika ana angin gedhe utawa gempa ing Jepang

Malah ing Jepang, karusakan saka angin topan lan udan abot saya tambah amarga pemanasan global. Kajaba iku, lindhu asring dumadi ing Jepang. Apa sing kudu ditindakake yen ana angin gedhe utawa gempa nalika lagi lelungan ing Jepang? Mesthi wae sampeyan ora bakal ngalami kaya ngono. Nanging, apike ngerti countermeasures yen ana darurat. Dadi, ing kaca iki, aku bakal ngrembug apa sing kudu dilakoni nalika ana bencana alam tiba ing Jepang.

Yen sampeyan kena prahara utawa lindhu gedhe, download app pamrentah Jepang "Tips safety". Kanthi mangkono, sampeyan entuk informasi paling anyar. Oalah, priksa manawa sampeyan duwe papan sing aman kanggo papan perlindungan. Ngomong karo wong Jepang ing sekitar sampeyan. Sanajan, umume wong Jepang ora seneng ngomong basa Inggris, yen sampeyan lagi masalah, dheweke isih pengin nulungi. Yen sampeyan bisa nggunakake kanji (karakter Cina), sampeyan bisa komunikasi kanthi cara kasebut.

Landskap Jepang ing cuaca sing ora apik = AdobeStock 1
Foto: Apa sing kudu ditindakake ing badai utawa lindhu ing Jepang

Akeh ribut tau serangan Jepang saben taun wiwit Juli nganti awal wulan Oktober. Malah ing musim liyane, sampeyan bisa uga nemoni lindhu, udan deres, utawa salju salju sing udan. Yen ana bencana alam kedadeyan ing Jepang, priksa manawa sampeyan ana ing papan sing aman. Yen duwe masalah, monggo takon karo Jepang babagan ...

Entuk informasi babagan cuaca lan gempa

Musim Panas ing musim panas ing Okinawa bandara = shutterstock

Musim Panas ing musim panas ing Okinawa bandara = shutterstock

Pay manungsa waé menyang ramalan cuaca!

Aku wis didhawuhi para wisatawan saka luar negeri yen "wong Jepang seneng karo ramalan cuaca." Mesthi, kita priksa ramalan cuaca meh saben dina. Iki amarga cuaca Jepang ganti saben wektu. Jepang duwe owah-owahan musiman uga taufan asring wiwit musim panas nganti musim gugur. Salajengipun, kerusakan saka udan dereg saya tambah amarga efek pemanasan global. Kajaba iku, lindhu lan jeblugan gunung geni asring dumadi ing Jepang.

Yen sampeyan lagi lelungan menyang Jepang, aku bakal menehi saran mriksa ramalan cuaca paling anyar kaya sing ditindakake. Kita ngetutake ramalan cuaca ing TV, koran lan aplikasi. Yen sampeyan pengin ndeleng ramalan cuaca, aku nyaranake media lan aplikasi ing ngisor iki: Yen sampeyan nggunakake, sampeyan bakal bisa nyetel jadwal yen ana lindhu utawa angin topan.

Raging segara amarga taufan

Ngamanake papan sing aman!

Yen sampeyan ora disabetake dening badai utawa udan deres, aku nyaranake nginep ing hotel sampeyan lan
ngumpulake informasi nalika ngenteni badai. Aku rumangsa luwih aman kanggo tetep ing hotel nganti cuaca entek.

Sampeyan bisa uga ana ing kahanan sing serius yen sampeyan mriksa metu saka hotel supaya pindhah menyang lokasi sampeyan sabanjure sajrone angin gedhe. Ing kasus iki, ngumpulake informasi kanggo nemtokake manawa ora aman kanggo hotel sampeyan sabanjure. Yen pesawat utawa sepur sampeyan wis dilereni, sampeyan kudu golek hotel ing lokasi saiki kanthi cepet. Ing skenario kaya iki, hotel bakal cepet dipesen kanthi lengkap, banjur wenehi leladen sanalika bisa.

Topan bakal nembus kanthi cepet, saengga saiki priksa manawa sampeyan duwe papan sing aman ing wayah wengi lan sesuk sampeyan bisa nyenengake sisa jadwal. Mbebayani kanggo mbukak cedhak kali sawise badai utawa udan deres. Mangga lelungan mung sawise konfirmasi manawa wis aman.

Yen nemoni lindhu gedhe, kahanan kasebut serius banget. Pasokan listrik lan banyu bisa mandheg
ing hotel sampeyan. Gempa bisa uga kaping pirang-pirang ing wektu sing cendhak. Ing kasus kasebut, entuk informasi lan saran saka karyawan hotel. Struktur bangunan Jepang umume kuwat kanggo tahan gempa utama. Karyawan hotel Jepang usaha kanggo njamin keamanan para tamu. Minangka prayoga kanggo ngira-ngira kahanan saka safety saka hotel supaya coba ora mundhak kanthi luwih akeh.

>> Mangga waca artikel iki kanggo informasi babagan pesenan akomodasi ing Jepang

 

Media lan aplikasi sing disaranake

Media sing disaranake

NHK Jagad

Yen sampeyan ngeklik gambar iki, situs "NHK WORLD" bakal ditampilake ing kaca sing kapisah.Gambar situs "NHK World"

Dipercaya ing kasus darurat

Media kanthi ramalan cuaca sing paling akeh lan warta bencana ing Jepang yaiku siaran NHK, siaran nasional Jepang. Yen pengin informasi babagan topan lan gempa utama, kita asring nggunakake NHK.

NHK utamane komitmen kanggo nglaporake informasi bencana. Contone, nalika Gempa Gempa Timur Timur ing 2011, NHK ngirim 500 staf menyang wilayah sing kena. Dadi, yen sampeyan pengin ndeleng kabar paling anyar saka badai utawa bencana, aku nyaranake nggunakake NHK.

NHK makaryakke "NHK WORLD" sing ndhukung babagan 20 basa kayata Inggris lan Cina. Yen sampeyan ngeklik gambar ing ndhuwur, sampeyan bakal diarahake menyang situs web resmi NHK WORLD.

 

BBC

Klik gambar iki kanggo ndeleng ramalan cuaca BBC ing kaca sing kapisah.

Kaca ramalan cuaca BBC

Gampang digunakake nalika ndeleng ramalan cuaca

"NHK WORLD" minangka situs web media massa sing bisa dipercaya kanggo entuk ramalan cuaca lan informasi bencana. Nanging, yen mbandhingake ramalan cuaca, BBC luwih gampang diwaca tinimbang NHK WORLD. Mesthine, NHK luwih akeh ngerti babagan cuaca lan bencana ing Jepang. Nanging, kaca ramalan cuaca BBC gampang dingerteni. Dadi aku nyaranake panggunaan BBC uga.

 

Apike sing disaranake

TV NHK WORLD

Aplikasi Android kanggo "NHK WORLD TV"

>> Android

NHK, penyiar nasional ing Jepang, nglakokake siaran internasional "NHK WORLD" kaya sing kasebut ing ndhuwur. Kanthi "NHK WORLD TV" app, sampeyan bisa kanthi gampang nonton siaran internasional iki. Aplikasi iki biasane nyedhiyakake macem-macem informasi saliyane ramalan cuaca uga. Nanging, yen ana angin gedhe ing Jepang utawa gempa gedhe, app iki bakal nyedhiyakake informasi pencegahan bencana. App wis luwih saka 500,000 download.

Ana uga aplikasi radio sing diarani "NHK WORLD RADIO", sing duwe luwih saka 100,000 download.

OS

iOS, Android

Language

Mung Inggris

Kaya sing kasebut ing ndhuwur, situs web TV NHK WORLD ndhukung 35 basa kalebu Korea, Thai, lan Arab.

Informasi sing bisa diwenehake

Informasi sing bisa dideleng ing aplikasi iki yaiku ing ngisor iki.

Informasi gempa
Peringatan tsunami
Warta darurat NHK World
J Tandha (Sistem Peringatan Segera Nasional)

 

Tip safety

Aplikasi Android saka "tips safety"

Aplikasi iki menehi peringatan gempa darurat, peringatan tsunami, peringatan cuaca khusus, peringatan letusan, lan sapiturute supaya pengunjung asing menyang Jepang bisa lelungan ing Jepang kanthi tentrem. Iki mung nyedhiyakake informasi sing kudu ditindakake nalika bencana ing limang basa: Jepang, Inggris, Korea, lan Cina (tradisional lan disederhanakake).

Aku menehi saran supaya luwih dhisik nonton "NHK WORLD TV". Iki amarga "NHK WORLD TV" nyedhiyakake informasi paling anyar luwih cepet tinimbang sumber liyane. Nanging, yen ana kacilakan ing badai utawa gempa, aku nyaranake sampeyan nggunakake "tips safety" uga.

"Tips safety" minangka aplikasi khusus sing digunakake dening pemerintah Jepang kanggo menehi informasi bencana. Mula, apike kanggo mriksa informasi langsung saka pamrentah Jepang kanthi "tips keselamatan".

OS

iOS, Android

Language

Limang basa ing ngisor iki didhukung.

japanese
Inggris
korean
Cina (Sederhana / Tradisional)

Informasi sing bisa diwenehake

Informasi sing bisa dideleng ing aplikasi iki yaiku ing ngisor iki.

Informasi gempa

Nganti 10 gempa paling anyar kanthi intensitas kagunaan 3 utawa luwih dhuwur bisa dikonfirmasi ing kene.

Peringatan cuaca

Sampeyan bisa mriksa tandha cuaca khusus ing titik tartamtu.

Erupsi bebaya

Sampeyan bisa mriksa peringatan bledosan saiki.

Informasi stroke panas

Sampeyan bisa mriksa risiko strok panas saiki.

Informasi institusi medis

Sampeyan bisa nemokake informasi institusi medis sing nampi wong asing.

Informasi transportasi

Sampeyan bisa mriksa informasi babagan status transfer lan operasi.

Penasihat / pandhuan evakuasi

Sampeyan bisa mriksa pitunjuk evakuasi uga informasi instruksi lan papan perlindungan sing ditanggepi saben pemerintah lokal. (mung Jepang)

Informasi pangayoman nasional

Sampeyan bisa mriksa informasi babagan pluru balistik liwat informasi perlindungan nasional sing disebar dening pamrentah Jepang.

 

Ana artikel ing ngisor iki. Ana artikel ngenalake patang musim ing Jepang. Aku uga wis nyiapake artikel sing nyedhiyakake informasi cuaca rinci kanggo Tokyo, Osaka, lan Hokkaido saben wulan. Mangga deleng dheweke.

Kepiye seneng ing mangsa Jepang

Winter

2020 / 5 / 30

Kepiye carane seneng Mangsa Jepang! Resor Ski, Festival, Es Drift lsp.

Yen sampeyan lelungan ing Jepang nalika musim salju, apa jenis perjalanan sing paling apik? Yen sampeyan durung nate ngalami musim dingin, aku nyaranake Hokkaido luwih dhisik. Sabanjure, aku nyaranake wilayah Tohoku lan sawetara wilayah Chubu. Kosok baline, ing wilayah kutha kayata Tokyo, Osaka, lan Kyoto, sampeyan bakal bisa seneng lelungan uga musim liyane tanpa nyegah salju. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake papan turis sing paling disaranake ing musim salju. Daftar IsiNikmati Jepang ing wulan Desember, Januari, Pegunungan sing apik: Ngalami ski lan papan salju Kutha gedhe ing Hokkaido lan Tohoku: Rasakake festival salju lan liya-liyane! Pemandangan salju Jepang tradisional: Shirakawago lsp. Drift Ice ing segara adhem: Abashiri, Shiretoko lsp. Hot Spring) ing jagad saljuMengalami urip musim salju ing Jepang Nikmati Jepang ing wulan Desember, Januari, Februari Aku nglumpukake artikel saben wulan ing musim salju Jepang. Yen sampeyan pengin ngerti rincian kasebut, waca slide ing ngisor iki lan klik wulan sing arep dikunjungi. Yen sampeyan pengin ngerti sandhangan apa sing dienggo wong Jepang ing musim salju, aku uga nulis artikel babagan perkara iki. Saka kene, aku bakal ngenalake papan turis sing bisa menehi rekomendasi nalika lelungan Jepang nalika musim salju. Aku nambah akeh video lan gambar ing kaca iki supaya sampeyan bisa ngrasakake swasana mangsa ing Jepang. Pegunungan salju: Pengalaman ski lan papan salju http://japan77.net/wp-content/uploads/2018/06/Diamond-dust.mp4 http://japan77.net/wp-content/uploads/2018/06/Hakuba- 47-Taman-difilem-saka-ndhuwur-kursi-angkat.-Woo-Nagano-Jepang.m4v wit ditutupi es serak, Zao, Prefektur Yamagata Nishiho Sanso udakara musim salju, Matsumoto, Nagano, Jepang ...

Read More

Wong wadon Jepang sing nganggo kimono nggoleki kembang ceri = Shutterstock

spring

2020 / 6 / 18

Kepiye seneng ing Jepang Jepang! kembang ceri, Nemophila lsp.

Yen sampeyan mlaku-mlaku ing Jepang nalika musim semi (Maret, April, Mei), apa sing sampeyan bisa seneng? Ing kaca iki, aku pengin ngenalake jinis barang sing populer ing musim semi kanggo lelungan ing Jepang. Ing musim semi, sampeyan bisa nonton akeh kembang kayata kembang ceri ing Jepang. Nusantara Jepang dawa banget saka sisih lor nganti kidul, mula nalika kembang mekar beda-beda ing saindenging negara. Aku nyaranake sampeyan priksa ramalan kembang kanggo nemokake kembang ing endi kembang nalika lelungan. Dhiskusi Dirancang kanggo lelungan ing Jepang ing wulan Maret, April, lan Mei "HANAMI" Seneng nonton kembang ceri Kembang liyane kayata wit ceri Shiba Pemandangan sing apik kanggo dinikmati ing musim semi Disaranake kanggo lelungan ing Jepang ing wulan Maret, April, lan Muga-muga aku nglumpukake artikel saben wulan ing musim semi Jepang. Yen sampeyan pengin ngerti rincian kasebut, waca slide ing ngisor iki lan klik wulan sing arep dikunjungi. Yen sampeyan pengin ngerti sandhangan apa sing dienggo wong Jepang ing musim semi, aku uga nulis artikel sing ngrembug topik kasebut, mula aja nganti nggunakake. Ing kaca iki, aku arep ngandhani kanthi khusus apa sing bisa sampeyan seneng nalika teka ing Jepang nalika musim semi. "HANAMI" Seneng ndeleng kembang ceri kelopak kembang Cherry sing tiba ing banyu sing mili. Kastil Hirosaki, Jepang = Shutterstock Tokyo Crowd ngrasakake festival kembang Cherry ing Ueno Park = Shutterstock Kanggo lelungan menyang Jepang nalika musim semi, aku nyaranake ...

Read More

Summer

2020 / 6 / 10

Kepiye seneng ing Panas Jepang! Festival, kembang api, pesisir, Hokkaido lsp.

Musim panas ing Jepang panas banget. Nanging, isih ana festival musim panas tradisional lan festival kembang api gedhe ing Jepang. Yen sampeyan luwih maju menyang Hokkaido utawa ing gunung Honshu, sampeyan bakal disambut karo padang rumput sing kebak kembang. Pantai sing apik banget uga wilayah sing apik kanggo dikunjungi ing musim iki. Ing kaca iki, aku bakal nerangake kepiye sampeyan bisa ngrasakake musim panas ing Jepang. Daptar Isi Disaranake kanggo lelungan ing Jepang wulan Juni, Juli, Agustus. Nikmati festival musim panas ing Jepang Bersantai ing Hokkaido utawa Honshu Plateau. Luangake wektu ing pantai Okinawa sing apik Sing kudu dieling-eling nalika ngunjungi Jepang nalika musim panas Disaranake lelungan ing Jepang wulan Juni, Juli, Agustus aku nglumpukake artikel kanggo saben wulan musim panas Jepang. Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap, gunakake geser ing ngisor iki lan klik wulan sing arep dikunjungi. Yen sampeyan pengin ngerti sandhangan apa sing dienggo wong-wong Jepang nalika musim panas, aku uga nulis artikel babagan topik iki supaya sampeyan seneng. Saka kene, aku bakal ngenalake papan turis sing bisa menehi rekomendasi nalika lelungan Jepang nalika musim panas. Aku nambah akeh foto lan video ing kaca iki kanggo menehi ide babagan suasana musim panas Jepang. Rasakake festival musim panas ing Jepang Video iki nuduhake festival kembang api sing dianakake ing Miyajima, Prefektur Hiroshima saben wulan Agustus. Ana akeh festival ing Jepang nalika musim panas. Ing festival kasebut, sawetara wong bakal nganggo kimono tradisional. Sampeyan bisa ndeleng pagelaran utawa acara sing ...

Read More

Autumn

2020 / 5 / 30

Cara seneng Autumn Jepang! Musim paling apik kanggo lelungan!

Yen sampeyan arep plancongan ing Jepang nalika musim gugur, apa plancongan sing paling nyenengake? Ing Jepang, musim gugur minangka musim sing paling nyenengake salaras karo musim semi. Pegunungan Nusantara Jepang dicelup abang utawa kuning gumantung saka warna musim gugur. Tanduran pertanian dipanen ing musim gugur lan panganan sing enak bisa dinikmati. Ing kaca iki, aku pengin ngenalake papan sing disaranake yen sampeyan lelungan ing Jepang. Dhiskusi Dianjurake kanggo lelungan ing Jepang ing wulan September, Oktober, November Kutha tradisional kayata Kyoto lan Nara iku apik uga dianjurake kanggo ndeleng godhong-godhongan musim gugur saka gunung Disaranake lelungan ing Jepang wulan September, Oktober, November aku nglumpukake artikel kanggo saben wulan ing musim gugur Jepang. Yen sampeyan pengin ngerti rincian kasebut, waca slide ing ngisor iki lan klik wulan sing arep dikunjungi. Yen sampeyan pengin ngerti klambi apa sing dienggo Jepang ing musim gugur, aku uga nulis artikel sing ngenalake, mula bukak kaca yen sampeyan ora ngerti. Kutha tradisional kayata Kyoto lan Nara apik banget Yen sampeyan mikir plancongan ing Jepang nalika musim gugur, aku nyaranake sampeyan luwih dhisik menyang kutha tradisional kaya Kyoto utawa Nara. Ana pirang-pirang candhi lan kuil ing kutha kasebut. Akeh pemandangan kasebut luwih asri ing musim gugur ing musim gugur. Sampeyan bakal bisa nyegerake nalika mlaku-mlaku ngubengi candhi lan kuil kasebut. Udakara setengah wulan November kepungkur ...

Read More

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

 

2019-09-07

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.