Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Gempa Bumi & Vulkano ing Jepang

Beruang liar ing Hokkaido = Adobe Stock

Gempa Bumi & Vulkano ing Jepang

Ing Jepang, gempa sering kedadeyan, saka getaran cilik sing ora dirasakake awak nganti bencana. Akeh wong Jepang rumangsa krisis ora ngerti kapan ana bencana alam bakal kelakon. Mesthi, kemungkinan nemoni bencana alam sing gedhe banget. Umume wong Jepang wis bisa urip luwih saka umur 80. Nanging, krisis iki pangaribawa pengaruh gedhe ing semangat Jepang. Manungsa ora bisa ngalahake alam. Akeh wong Jepang sing rumangsa penting urip kanthi selaras karo alam. Ing artikel iki, aku bakal ngrembug gempa bumi lan letusan gunung sing saiki bubar.

Gempa ing Jepang

Yen sampeyan nginep ing Jepang sawetara taun, sampeyan bakal ngalami paling ora lindhu cilik. Bangunan Jepang dirancang supaya ora rubuh sanajan ana gempa gedhe. Mula, ora perlu wedi. Nanging, yen sampeyan tetep ing Jepang pirang-pirang puluh taun, ana kemungkinan ngalami gempa gedhe. Ing taun 2011, nalika Gempa Bumi Raya Jepang Timur, aku kerja ing bangunan pencakar langit ing Tokyo lan ngalami bangunan kasebut goyang kanthi kasar.

Bencana lindhu Jepang gedhe

Bencana gempa bumi ing Jepang Timur, 11 Maret 2011

Bencana gempa bumi ing Jepang Timur, 11 Maret 2011

Gempa Gempa Timur Wétan (Higashi-Nihon Daishinsai) minangka gempa bumi sing amba banget nalika nyerang Honshu sisih lor tanggal 11 Maret 2011. Luwih saka 90% saka udakara 15,000 korban mati amarga tsunami sing kedadeyan sawise ana gempa.

Sawise Gempa Bumi Hanshin sing dumadi ing taun 1995, konstruksi bukti-bukti gempa bumi wis aktif ditindakake ing Jepang kanggo nyegah bangunan ora ambruk amarga gempa. Amarga iki, ing Gempa Laut Timur Tengah, ora akeh bangunan sing rubuh saka gempa kasebut. Nanging, tsunami sing ngetutake nyebabake karusakan.

Tsunami uga ngrusak tanduran tenaga nuklir ing Prefektur Fukushima. Akibaté, telung reaktor nuklir ilang lan bocor radioaktif dumadi. Kira-kira 150,000 wong kepeksa ngungsi ing wilayah sekitar.

Ana pepatah ing Jepang sing ujar "bencana alam gedhe teka nalika kita lali sing terakhir
siji. "Sejatine, luwih saka 100 taun kepungkur, ana tsunami sing gedhe banget ing sisih lor Honshu. Nanging, kita lali babagan sabab tsunami sing wedi.

Tanduran tenaga nuklir dirancang kanggo nahan sanajan tsunami gedhe, nanging tsunami ngrusak tanduran tenaga nuklir. Kanthi ngalami bencana iki, wong Jepang maneh ngerti wedi marang alam.

Gempa Lindhin Agung

Runtuhan saka gempa Kobe Great Hanshin ing taun 1995 dilestarekake minangka pangeling tumrap kekuwatan alam ing Port of Kobe Earthquake Memorial Park, Prefecture Hyogo, Jepang = Shutterstock

Runtuhan saka gempa Kobe Great Hanshin ing taun 1995 dilestarekake minangka pangeling tumrap kekuwatan alam ing Port of Kobe Earthquake Memorial Park, Prefecture Hyogo, Jepang = Shutterstock

Gempa Gempa Raya (Gempa Raya Hanshin Agung) yaiku lindhu utama sing tiba ing Kobe lan wilayah sekitar 17 Januari 1995. Kobe minangka kutha gedhe sing dumunung udakara 30 kilometer sisih kulon sisih kulon Osaka. Ing gempa utama iki, luwih saka 6,000 wong sing tiwas.

Aku urip ing Kobe nganti pirang-pirang taun nganti taun 1994. Nalika gempa kasebut kedadeyan, aku manggon ing Tokyo. Krungu berita gempa kasebut, aku langsung menyang Kobe. Kutha Kobe, sing dak tresnani, babar pisan ana gempa.

Gempa gedhe iki kaget banget kanggo wong Jepang. Amarga gempa kasebut ngrusak dalan lan bangunan modern, wong Jepang kelingan wedi marang alam. Sawise lindhu iki, karya penguat pesongan bangunan, dalan, lan liya-liyane maju ing Jepang.

Gempa Kanto Agung

Runtuhan jalanan sing diobong sawise gempa bumi ing taun 1923 Tokyo Gempa Kanto nduwe durasi dilaporake antarane 4 nganti 10 menit Sept. = Shutterstock

Runtuhan jalanan sing diobong sawise gempa bumi ing taun 1923 Tokyo Gempa Kanto nduwe durasi dilaporake antarane 4 nganti 10 menit Sept. = Shutterstock

Gempa Gempa Agung minangka lindhu utama sing tiba ing wilayah Kanto kalebu Tokyo tanggal 1 September 1923. Kira-kira 140,000 wong sing tiwas. Ing wektu kasebut, ana akeh wit lan omah ing tengah kutha Tokyo. Nalika ana lindhu, wong nggunakake kobongan kanggo masak dhaharan. Akeh wong sing diobong nganti mati amarga omah-omah wis nate obah lan ngobong. Tokyo ngalami kerusakan gedhe ing lindhu iki. Ekonom merosot, sing uga nyebabake kerusuhan politik lan regane militer.

 

Volcanos ing Jepang

Lahar molten njeblug saka Sakurajima Kagoshima Jepang = Shutterstock

Lahar molten njeblug saka Sakurajima Kagoshima Jepang = Shutterstock

Ana udakara 108 gunung geni sing aktif ing Jepang. Gunung berapi utama kaya ing ngisor iki.

  • Mt. Fuji: gunung berapi iki bubar taun 1707.
  • Taisetsuzan: A jeblugan gedhe 30,000 taun kepungkur.
  • Mt. Usu: Mt. Usu cepet banget nalika udakara saben 30 taun.
  • Mt. Asama: Gunung iki wis mbalekake jeblugan cilik.
  • Gunung Berabad: Aliran pyroclastic gedhe ing 1991.
  • Mt. Aso: Yen kegiatan vulkanis wis rampung, sampeyan bisa nyedhaki kawah.
  • Kirishima: Kegiatan gunung saiki terus saiki.
  • Sakurajima: Sakurajima uga mbaleni jeblugan cilik.

Letusan Gunung Ontake

Mt Ontake sawise jeblugan = Shutterstock

Tanggal 27 September 2014, Mt. Ontake (Ontake-san) dumadakan jeblugan kaping pisanan ing 7 taun. Erupsi iki jebul tenan banjur teka tanpa bebaya. Kira-kira 60 pendaki sing cedhak karo ndhuwur gunung ilang nganti njeblug. Mangsa bencana gunung paling abot ing wektu pasca Jepang.

Mt. Ontake duwure 3067 m. Iki wis ditresnani dening akeh wong wiwit jaman biyen dadi gunung iman. Wiwit jeblugan iki, pamrentah Jepang wis ngiyatake pemantauan gunung berapi ing negoro.

Kanggo informasi babagan Gempa lan Bumi, waca ing situs web resmi Meteorological Jepang.
>> Klik ing kene kanggo situs web resmi Badan Meteorologi Jepang

 

Ana artikel sing ana gandhengane kaya ing ngisor iki.

Apa sing kudu ditindakake nalika ana angin topan utawa gempa

Fundamentals

2020 / 6 / 8

Apa sing kudu ditindakake nalika ana angin gedhe utawa gempa ing Jepang

Malah ing Jepang, karusakan saka angin topan lan udan abot saya tambah amarga pemanasan global. Kajaba iku, lindhu asring dumadi ing Jepang. Apa sing kudu ditindakake yen ana angin gedhe utawa gempa nalika lagi lelungan ing Jepang? Mesthi wae sampeyan ora bakal ngalami kaya ngono. Nanging, apike ngerti countermeasures yen ana darurat. Dadi, ing kaca iki, aku bakal ngrembug apa sing kudu dilakoni nalika ana bencana alam tiba ing Jepang. Yen sampeyan kena prahara utawa lindhu gedhe, download app pamrentah Jepang "Tips safety". Kanthi mangkono, sampeyan entuk informasi paling anyar. Oalah, priksa manawa sampeyan duwe papan sing aman kanggo papan perlindungan. Ngomong karo wong Jepang ing sekitar sampeyan. Sanajan, umume wong Jepang ora seneng ngomong basa Inggris, yen sampeyan lagi masalah, dheweke isih pengin nulungi. Yen sampeyan bisa nggunakake kanji (karakter Cina), sampeyan bisa komunikasi kanthi cara kasebut. Tabel Isi Nggawe informasi babagan cuaca lan gempaRekomunikasi media lan aplikasi Goleki informasi babagan cuaca lan gempa bumi Musim Panas ngepang ing Okinawa bandara = shutterstock, rungokna babagan ramalan cuaca! Aku wis didhawuhi para wisatawan saka luar negeri yen "wong Jepang seneng karo ramalan cuaca." Mesthi, kita priksa ramalan cuaca meh saben dina. Iki amarga cuaca Jepang ganti saben wektu. Jepang nduwe owah-owahan musiman uga typhoons asring wiwit musim panas nganti musim gugur. Salajengipun, kerusakan saka udan dereg saya tambah amarga efek pemanasan global. Kajaba iku, lindhu lan jeblugan gunung geni ...

Read More

Urip lan Budaya

2020 / 6 / 14

Alam mulang karo "Mujo"! Kabeh perkara bakal berubah

Alam ing Nusantara Jepang owah ing musim semi, musim panas, musim gugur lan musim salju. Sajrone patang musim iki, manungsa, kewan lan tanduran tuwuh lan bosok, bali menyang bumi. Jepang wis ngerti yen manungsa sipate ringkes. Kita wis nggambarake manawa ing karya religius lan sastra. Wong Jepang ngarani samubarang sing terus diowahi, "Mujo". Ing kaca iki, aku arep ngrembug babagan gagasan Mujo karo sampeyan. Daftar IsiJepang ngalami akeh bencana alamJepang isih seneng alam lan wis ngerti Jepang ngalami bencana alam Kutha rusak saka gempa Jepang. = Shutterstock Jepang ngalami akeh bencana alam kayata gempa bumi gedhe, tsunami, letusan gunungapi, lan liya-liyane. Asile, kita ngerti tenan manawa samubarang iku ora tetep. Nusantara Jepang minangka wilayah sing elek amarga ana kerusakan gempa. Akeh wong sing manggon ing sadawane pesisir, mula yen ana gempa bumi gedhe asring nyebabake kerusakan tsunami. Sampeyan bisa nemokake akeh gunung geni ing Nusantara Jepang, mula masarakat Jepang asring uga ngalami kerusakan bledosan vulkanik. Jeblugan gunung geni uga nyebabake kerusakan pertanian lan akibate masarakat keluwen. Amarga alasan kasebut, masarakat Jepang kenal wedi karo alam. Manungsa ora bisa ngalahake kekuwatan alam. Kanthi cara iki, masarakat Jepang percaya manawa kabeh perkara ora ana gunane. Filsafat iki nggawe kebiasaan nggawe akeh kuil lan kuil kanggo ndedonga marang Gusti Allah, Buddha. Jepang isih seneng alam lan wis sinau ...

Read More

Pesisir Sanriku Jepang kanthi rute wilayah Sanriku. Tanohata Iwate Japan = shutterstock

Tohoku

2020 / 5 / 30

Gempa Gempa Gempa Raya Timur Raya: Pariwisata kanggo ngunjungi wilayah bencana

Apa sampeyan eling babagan Gempa Jepang Wétan Gedhe sing kedadeyan tanggal 11 Maret 2011? Luwih saka 15,000 wong tiwas ing gempa bumi lan tsunami sing nyerang wilayah Tohoku Jepang. Kanggo wong Jepang, iki minangka tragedi sing ora bisa dilalekake. Saiki, wilayah Tohoku ngalami rekonstruksi kanthi cepet. Kosok baline, turis sing ngunjungi wilayah bencana saya akeh. Pelancong ngrasakake rasa wedi karo alam sing ngrampok akeh wong lan ing wektu sing padha kaget amarga alam kasebut pancen apik banget. Nalika penduduk ing wilayah sing apikan ngeling-eling rasa wedi karo alam, dheweke ngerti manawa alam menehi akeh sih lan kerja keras kanggo rekonstruksi kasebut. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake Sanriku (Pantai Timur wilayah Tohoku), sing rusak utamane ing kabupaten Tohoku. Ing kana, samodra sing bali katon alus banget, lan eseme para warga sing urip kanthi kuat nyengsemake. Napa sampeyan ora lelungan menyang wilayah Tohoku (Utamane Sanriku) kanggo ketemu warga kaya ngono? Daftar Isi Tsunami ngrusak akeh kuthaMiki sing tilar donya kanggo nylametake wargaRegenerasi wilayah TohokuSanriku isih asri lan masarakat grapyak Tsunami ngrusak akeh kutha Gempa Jepang Timur Besar tanggal 11 Maret 2011 = Shutterstock Jam 14:46 11 Maret 2011, gempa kasebut ngilangi urip tentrem masarakat ing wilayah Tohoku kanthi cepet. Nalika semana, aku kerja ing perusahaan koran ing Tokyo. Aku ing ...

Read More

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-06-07

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.