Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Kartu SIM vs Pocket Wifi ing Jepang

Rubah abang Jepang perang ing salju = Shutterstock

Kartu SIM vs. Pewa Wi-Fi Pocket ing Jepang! Mana tuku lan nyewa?

Nalika sampeyan tetep ing Jepang, sampeyan bisa uga pengin nggunakake smartphone. Kepiye carane entuk siji? Ana enem pilihan sing bisa ditindakake. Pisanan, sampeyan bisa nggunakake layanan roaming ing rencana saiki nanging priksa karo panyedhiya layanan kanggo tarif. Kapindho, sampeyan bisa nggunakake Wi-Fi gratis karo smartphone saiki nalika lelungan ing Jepang. Sabanjure sampeyan bisa langganan layanan Wi-Fi sing dibayar. Sampeyan uga bisa nggunakake kertu SIM prabayar sing saged layanan ing Jepang nganggo smartphone ora dikunci. Sampeyan bisa nggunakake layanan sewa saka negara sampeyan utawa Jepang kanggo entuk router Wi-Fi, kertu SIM, utawa smartphone sing bisa. Pungkasane, sampeyan bisa uga nyewa telpon pinter saka hotel sampeyan. Ing ngisor iki informasi babagan saben pilihan kasebut kanggo mbantu sampeyan mutusake.

Apa pilihan sing paling apik kanggo panggunaan sampeyan?

Mesin vendor kertu SIM ing bandara Kansai ing Osaka Jepang

Mesin vendor kertu SIM ing bandara Kansai ing Osaka Jepang

Informasi sing perlu kanggo milih piranti kanggo lelungan sampeyan kaya ing ngisor iki.

Layanan Roaming efektif

Bubar, layanan roaming sing bisa digunakake kanthi murah ing negara manca saiki saya suwe saya gedhe. Yen ana layanan roaming sing terjangkau liwat operator saiki, banjur gunakake nggunakake.

Wi-Fi Router Pocket

Yen sampeyan mlaku-mlaku karo kulawarga utawa kanca, luwih becik nggunakake router Wi-Fi. Kanthi siji Wi-Fi router klompok sampeyan bisa nggunakake Internet kanthi luwih saka siji smartphone sekaligus. Yen sampeyan duwe loro utawa luwih router Wi-Fi, sampeyan kudu terus kontak ing saben liyane nalika dibagi dadi klompok lan plancongan.

Kajaba iku, yen sampeyan pengin browsing Internet kanthi mung ora mung smartphone, nanging uga komputer utawa tablet, router Wi-Fi bakal migunani banget.

Kartu SIM sing wis mbayar sadurunge

Yen smartphone ora dikunci lan bisa nggunakake kertu SIM sing wis mbayar, sampeyan bisa nggunakake ing Jepang kaya biasane.

Gunakake Wi-Fi gratis yen kasedhiya

Yen layanan roaming utawa kertu SIM prabayar duwe watesan utawa kapasitas banjur nggunakake Wi-Fi gratis kanggo nyuda biaya.

Ing artikel iki, aku bakal menehi sampeyan katrangan lengkap babagan jinis layanan kasebut.

 

Wi-Fi gratis ing Jepang

Pertama, aku nerangake babagan Wi-Fi gratis ing Jepang. Layanan Wi-Fi gratis ing Jepang mboko sithik. Sampeyan bisa nggunakake Wi-Fi gratis ing bandara, stasiun ing Jepang, toko departemen, toko penak, kafe, hotel, lan sapiturute Yen sampeyan nginstal lan ndhaptar aplikasi ing ngisor iki ing smartphone sampeyan bakal bisa nggunakake Wi-Fi gratis kanthi gampang ing Jepang.

Wi-Fi Jepang sing Nyambung

Iki minangka aplikasi kanggo pengunjung manca menyang Jepang sing diwenehake dening NTTBP Corporation. Ndhukung luwih saka 440 jinis Wi-Fi lan bisa nggunakake luwih saka 150,000 lokasi Wi-Fi ing saindenging negara. Yen sampeyan ndhaptar menyang Jepang Nyambung gratis, sampeyan bisa nyambung kanthi gampang tanpa kudu ndhaptar ing saben Wi-Fi Spot. Layanan kasebut kalebu panggonan Wi-Fi kanggo umume sistem transportasi lan atraksi wisata. Kajaba iku, sampeyan bisa nyambung menyang Wi-Fi ing saindenging kutha amarga panyedhiya kasebut NTTBP.

Instruksi sing digunakake

1. Instal aplikasi kasebut
2. Ndhaptar nganggo alamat email utawa akun SNS
3. Pilih Wi-Fi ing sawetara papan Wi-Fi
4. Pencet tombol "Sambung"
5. Sambungan rampung

Sampeyan nemokake situs Wi-Fi Jepang sing Nyambungake liwat link ing ngisor iki.

>> Klik ing kene kanggo situs resmi "Wi-Fi Bebas Sambungan Jepang"

Ana siji pungkasan lan penting sing kudu eling nalika nggunakake lokasi Wi-Fi gratis. Sampeyan kudu nolak ngetik informasi pribadhi, sandhi, informasi kertu kredit, lan sapiturute nalika browsing internet nggunakake Wi-Fi sing durung enkripsi.

 

Yen sampeyan pengin nggunakake Wi-Fi mbayar, aku menehi saran layanan Wi-Fi ing ngisor iki. Layanan saka NTT Docomo bakal paling stabil digunakake ing Jepang. Nanging, kertu SIM prabayar lan router Wi - Fi bisa digunakake ing pirang-pirang bagean ing Jepang. Mangga uga priksa manawa nalika njupuk keputusan.

>> Klik ing kene kanggo situs resmi "docomo Wi-Fi kanggo pengunjung"

>> Klik ing kene kanggo situs resmi "Wi2 300 Wi-Fi Publik"

>> Klik ing kene kanggo situs resmi "SoftBank Wi-Fi Spot (EX)"

 

Kertu SIM Prabayar

Apa smartphone sampeyan ndhukung kertu SIM Jepang?

Kertu SIM minangka chip cilik sing bisa dilebokake menyang ponsel sing nyimpen informasi lan ngidini sambungan menyang jaringan.

Iki minangka cara sing cepet kanggo jaringan kanggo ngenali piranti lan ngidini sampeyan nyambung menyang layanan sing mbayar tanpa mbutuhake wektu sing suwe. Ana kertu SIM sing ngidini telpon lan kertu SIM mung kapabilitas data.

Kertu SIM kanthi kemampuan nelpon, bakal menehi nomer telpon Jepang sementara lan ngidini sampeyan nelpon telpon kaya biasane. Sanajan sampeyan duwe kertu SIM "data", sampeyan isih bisa nggunakake telpon nggunakake macem-macem aplikasi internet tinimbang baris telpon tradisional.

Meh kabeh kertu SIM prabayar wis ana ing jaringan nirkabel NTT DoCoMo. Docomo dikenal duwe
jangkoan jaringan sing paling kuat ing saindenging Jepang.

Ora ana bedane gedhe ing area liputan saben kertu SIM. Kabeh kertu SIM ing ngisor iki nawakake jangkoan 100% wilayah ing Jepang.

Kanggo nggunakake kertu SIM prabayar, sampeyan kudu duwe smartphone sing ora dikunci. Salajengipun, iku
perlu supaya smartphone bisa kompatibel karo BAND (band) ing ngisor iki. Sing utama
SIM prabayar ing Jepang fungsine karo BAND ing ngisor iki. Yen smartphone sampeyan ora ndhukung BAND kasebut, kertu SIM prabayar ora bisa digunakake.

LTE: Band 1 (2100 MHz) / Band 19 (800 MHz) / Band 21 (1500 MHz)
3 G: Band 1 (2100 MHz) / Band 6/19 (800 MHz)

Cukup dadi manawa, aku nyaranake nggunakake situs web ing ngisor iki kanggo mriksa yen smartphone sampeyan nganggo kertu SIM sadurunge tuku.

>> Klik ing kene kanggo situs resmi "Will My Phone Work"

Kertu SIM prabayar Jepang apa sing sampeyan gunakake?

Sabanjure, ayo ngenalake kertu SIM prabayar sing disaranake kanthi masing-masing.

Aku pengin ujar dhisik, rega saka kertu SIM prabayar kanggo wong manca sing ngunjungi Jepang bakal beda-beda ing antarane bandara lan kutha. Amarga kertu asring dituku ing bandara, ngati-ati supaya ora mbayar kertu SIM ing salah sawijining lokasi kasebut.

Ing bandara Narita, Haneda lan Chubu Centrair (Nagoya) internasional sampeyan bisa nemokake "Air BIC CAMERA" (Link Ngisor). Aku menehi saran lokasi iki amarga kertu SIM sing didol ing bandara kanthi rega sing padha sampeyan bisa nemokake ing kutha.

>> Klik ing kene kanggo situs web resmi "Air Bic Camera"

Ing ngisor iki, kertu SIM prabayar sing disaranake.

Jepang Welcome SIM

Dokumen NTT bubar miwiti layanan SIM prabayar iki kanggo pengunjung manca menyang Jepang. Sadurunge tekan Jepang, sampeyan kudu ngrampungake prosedur kasebut ing situs web. Nalika sampeyan teka ing Jepang, sampeyan bisa njaluk kertu SIM ing counter bandara. Kertu SIM iki mbutuhake persiyapan sadurunge teka ing Jepang nanging sampeyan bisa kanthi gampang entuk ing bandara kanthi rega sing padha karo sing adol ing kutha kasebut. Kanggo rincian, waca link ing ngisor iki.

Provider

Dokumen NTT

Periode Bisa Dianggo

15 dina panggunaan tanpa watesan (128 kbps).
Komunikasi data kacepetan dhuwur (Maksimum Kecepetan = 788Mbps) bisa ditindakake kanthi ngisi daya.

price

c. ¥ 1,080 (Ngisi data kacepetan dhuwur = Ora Ana)
c. ¥ 1,836 (Daya data kacepetan dhuwur = 500MB + Mupangat 100MB)
c. ¥ 2,376 (Biaya data kacepetan = 1GB + Mupangat 200MB).

⇒ Sampeyan uga bisa milih kanggo tuku data kecepetan dhuwur tambahan saka situs web (100MB =
c. ¥ 216 / 500MB = c. ¥ 756 / 1GB = c. 1,296).

⇒ Sampeyan bisa nampa data internet kanthi kacepetan kanthi nonton video, mangsuli kuesioner, ndownload aplikasi lan maca artikel.

Plan "Rencana gratis" uga diwiwiti. Iki minangka rencana wektu winates sing nyedhiyakake kertu SIM gratis kanggo komunikasi kanthi kecepatan ing saindenging Jepang. Nanging, kertu sim saka rencana iki bisa dipikolehi mung sawetara lokasi winates. Mangga deleng link ing ngisor iki.

>> Klik ing kene kanggo situs web resmi "Jepang Welcome SIM & Wi-Fi"

SIM VISITOR b-seluler

Kertu SIM prabayar iki nggunakake baris jaringan docomo. Sawise tekan ing Jepang, sampeyan bisa tuku kertu saka Amazon lan pengecer online liyane kajaba bandara. Amarga jaringan stabil, yen sampeyan mikir manawa kasedhiyan lan kapasitas kertu SIM kasebut cocog karo kabutuhan, sampeyan kudu milih pilihan iki. Kanggo rincian, waca link ing ngisor iki.

Provider

Jepang Komunikasi Inc.

Periode Bisa Dianggo

21 Dina (Jumlah Data = 5 GB, biaya tambahan 1GB)

price

c. ¥ 3,223

⇒ Sampeyan bisa ngisi daya 1GB / 1Day (c. ¥ 500) saka kaca Charge. Mangga deleng link ing ngisor iki.

>> Klik ing kene kanggo situs web resmi "b-mobile VISITOR SIM"

SIM Prepaid Jepang Tanpa wates

Yen sampeyan pengin nggunakake kertu SIM prabayar sing bisa digunakake tanpa watesan data, sampeyan bisa tuku siji saka perusahaan afiliasi Jepang Airlines iki. Perusahaan iki uga adol kertu SIM prabayar kanthi data winates, rute Wi-Fi Pocket lan nyewa ponsel.

Provider

 JAL ABC, Inc.

Periode & Rega sing Bisa Digunakake

7 Dina (c. 4,000) / 15 Dina (c. 5,500)

⇒ Perusahaan iki uga adol kertu SIM prabayar kanthi jeneng "Unari-kun SIM", sing bisa ditemokake mung ing bandara Narita. "Unari-kun" minangka watak Narita. Karakter iki digambar ing paket nanging kertu SIM padha karo "SIM Prepaid Japan Unlimited". Ana uga rencana sajrone 30 dina (c. 6,500) nggunakake "Unari-kun SIM". Yen sampeyan bakal tetep sajrone wulan, aku nyaranake rencana 30 dina iki.

>> Klik ing kene kanggo situs web resmi "Japan Prepaid SIM Unlimited"

Prepaid SIM kanggo Perjalanan

SoftBank, sing nyedhiyakake kertu SIM prabayar iki, nggunakake jaringan Wi-Fi sing unik minangka operator (MNO) kaya Docomo, mula sambungan tetep stabil. Amarga SoftBank asring nganakake kampanye, yen sampeyan begja, sampeyan bisa nemokake akeh tawaran.

Provider

SoftBank Corp.

Periode Bisa Dianggo

Sampeyan bisa nggunakake nganti 3GB

price

Rega beda karo bakul. Toko bandara umume larang. Yen sampeyan pengin tuku ing bandara, kaya sing kasebut ing ndhuwur, kamera BIC murah lan dianjurake.

>> Klik ing kene kanggo situs resmi "Prepaid SIM for Travel"

Wi-Ho! Data & Swara SIM Prabayar

Mayoritas kertu SIM prabayar Jepang khusus kanggo komunikasi data lan ora bisa nelpon kanthi swara. Kangge, kertu SIM langka iki, "Wi - Ho! Data SIM Swara & Swara" sing didol Telecom Square, Inc. ndhukung telpon swara. Kertu SIM iki ora nggunakake jaringan Docomo nanging alternatif sing luwih murah diarani Y-mobile. Amarga alasan iki, stabilitas jaringan luwih murah. Yen sampeyan kepengin banget supaya telpon swara kertu SIM iki kudu dipikirake. Yen sampeyan nggunakake ing kutha, sampeyan ora bisa nemu masalah.

Provider

Telecom Square, Inc.

Periode Bisa Dianggo

dina 15

price

Rencana nganti 1 GB = c. ¥ 5,500

Rencanakake nganti 1 GB = c. ¥ 7,500

⇒ Kajaba iku, Telecom Square adol kertu SIM prabayar kanggo nggunakake data mung liwat jaringan docomo.

>> Klik ing kene kanggo situs web resmi "Wi-Ho! Data SIM & Swara SIM Prabayar"

Nyewa router Wi-Fi kanthong pakean

Kadhangkala ora bisa digunakake ing bangunan lan wilayah ing desa

Wi-Fi router bisa dituduhake karo kulawarga lan kanca-kanca. Kajaba saka smartphone, iku cara sing trep nggunakake PC utawa tablet. Mbok menawa sampeyan bisa nyilih penghutang ing negara sampeyan sadurunge teka ing Jepang. Ing kasus kasebut, ayo deleng apa sing nyilih ing negara sampeyan utawa nyilih ing Jepang.

Ing Jepang, layanan kanggo nyewa router Wi-Fi kanggo wong manca sing ngunjungi Jepang saya sithik sithik.
Mangga deleng link njaba ing ngisor iki.

Kaping pisanan, sadurunge tekan Jepang, sampeyan kudu ngetrapake ing situs web. Nalika sampeyan teka ing Jepang, sampeyan bakal bisa milih penghubung Wi-Fi ing konter bandara. Sampeyan uga bisa duwe panyedhiya layanan ngirim router langsung menyang akomodasi sampeyan. Yen bali menyang negara sampeyan, kanthi gampang bali ing counter bandara. Sampeyan uga bisa bali dalan nganggo kiriman omah.

Pancen trep yen sampeyan duwe router Wi-Fi. Nanging, router Wi-Fi ora bisa digunakake ing endi wae. Sayange, ing Jepang, router Wi-Fi asring ora bisa digunakake ing bangunan lan wilayah deso. Yen sampeyan pengin sambungan internet kapan lan ing endi wae, luwih becik nggunakake kertu SIM prabayar utawa telpon seluler sing disewakake liwat router Wi-Fi. Ing situs web ing ngisor iki, sampeyan bisa nemokake telpon seluler sing kasedhiya kanggo disewa.

Layanan sewa sing disaranake

Aku menehi saran telung layanan sewa ngisor.

WiFi NINJA Powered by GLOBAL WiFi

Vision Inc., panyedhiya layanan sewa basis Tokyo, wis miwiti layanan sewa kanthi jeneng "NINJA WiFi" kanggo pengunjung manca menyang Jepang. Perusahaan iki biasane ngatasi layanan sewa sing dijenengi "Global Wi-Fi" kanggo para turis Jepang. Wiwit perusahaan iki duwe counter ing bandara utama, sampeyan bisa nampa penghubung Wi-Fi, ponsel lan kertu SIM ing bandara.

Perusahaan iki uga nyewa penerjemah otomatis otomatis. Aku wis ngrumat dheweke kaping pirang-pirang. Yen sampeyan kasengsem ing penerjemah otomatis, priksa situs iki perusahaan. Ana rong jinis penerjemah otomatis. Dheweke "Ili" lan "POCKETALK". Aku nemokake yen "Ili" duwe swara sing luwih nyenengake, mula aku nggunakake "POCKETALK" luwih akeh.

>> Klik ing kene kanggo situs web resmi "NINJA WiFi"

JAL ABC

JAL ABC, Inc., anak perusahaan saka Japan Airlines, nangani rute Wi-Fi sewa lan ponsel uga kertu SIM prabayar. Ana counter ing bandara utama supaya sampeyan bisa nampa counter kasebut.

>> Klik ing kene kanggo situs web resmi "JAL ABC"

Alun-alun Telecom

Iki minangka layanan sewa sing dikendhaleni dening Telecom Square, Inc. ing Tokyo, kanthi counter ing bandara utama. Sampeyan uga bisa nyilih Wi-Fi router lan Smartphone uga.

>> Klik ing kene kanggo situs web resmi "Telecom Square"

Sewa Global SoftBank

Iki minangka layanan sewa sing dikendhaleni dening Softbank, operator telekomunikasi Jepang bebarengan karo NTT docomo. Sampeyan uga bisa nyilih router lan smartphone Wi-Fi ing kene uga. Mangga deleng link njaba ing ngisor iki kanggo rincian.

>> Klik ing kene kanggo situs resmi "Sewa Global SoftBank"

Ana akeh layanan sewa Wi-Fi liyane ing Jepang. Sawetara wong nangani Wi-Fi router NTT docomo. Sayange, aplikasi mung bisa digawe ing basa Jepang. Muga-muga layanan sewaan iki kanggo wong manca sing ngunjungi Jepang bakal cepet.

 

Gunakake layanan sewa hotel sing cerdas

Kamangka, sanajan ing Jepang, hotel sing nyewa smartphone menyang tamu saya sithik sithik. Hotel ing ngisor iki dijadwalake miwiti nyewakake telpon kanthi skala sing luwih gedhe. Yen sampeyan rencana nginep ing salah sawijining hotel kasebut, kenapa ora ngubungi hotel kanggo informasi luwih lengkap babagan rentals smartphone?

Hotel utama dijadwal kanggo miwiti layanan sewa smartphone

Klompok Hotel Monterey
Hotel Urip Max
Hotel WBF Group
Hotel Richmond
Okinawa Marriott Resort & Spa
Hotel Pangeran Kawagoe
Hotel Kyoto Century
Hotel Keio Plaza
Keio Plaza Hotel Sapporo
Hotel Capitol Tokyu
Ritz-Carlton, Okinawa
Sunshine City Pangeran Hotel
Shinjuku Pangeran Hotel
Hotel Pangeran Shin Yokohama
Swissotel Nankai Osaka
Cerulean Menara Tokyu Hotel
Hotel Namba Oriental
Henn na hotel Laguna Ten Bosch
Hotel Chinzan-so Tokyo
Holiday Inn Osaka Namba
Hotel Yokohama Bay Tokyu
Hotel Royal Park

Layanan apa sing kudu sampeyan lakoni?

Nyuwun pangapunten kalebu informasi sing akeh nanging muga-muga ora ana gunane kanggo sampeyan. Sawise maca artikel iki, layanan apa sing cocog karo kabutuhan? Elinga, nimbang kepiye wong sing lagi lelungan, ing ngendi sampeyan bakal lunga lan piranti sing pengin digunakake.

Yen aku lagi lelungan ing Jepang aku bisa nyiapake nggunakake strategi ing ngisor iki:

- Gunakake aplikasi sing wis dikenalake "Jepang Nyambung - Wi-Fi Gratis". Aku bakal nggunakake Wi-Fi gratis yen kasedhiya kalebu wektu sing dienggo ing hotel kasebut.

- Ing wilayah sing ora kasedhiya jaringan Wi-Fi gratis aku bakal nggunakake "SIM Welcome Jepang" sing diwenehake dening NTT docomo. Kertu SIM iki bisa dikenani data kanthi luwih akeh yen dibutuhake.

Apa strategi sing bakal sampeyan lakoni? Apa wae kasus, muga-muga perjalanan sampeyan apik banget!

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-06-07

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.