Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Mata uang Jepang

kucing lan kembang cherry = Shutterstock

Mata uang Jepang Cara ijolan dhuwit lan kepiye cara mbayar

Mata uang ing Jepang yaiku Yen. Kaca iki paling anyar ing tarif ijol-ijolan, mangga waca kene sadurunge ijol-ijolan dhuwit. Ing kene sampeyan uga bakal nemokake informasi babagan tagihan lan dhuwit recehan Jepang. Kajaba iku, aku bakal nerangake kahanan saiki babagan kertu kredit ing Jepang.

Dhaptar tarif: Dolar Jepang / USD, dll.

Pira jumlah 1 yen ing mata uang negara sampeyan?

 

Cathetan Jepang lan dhuwit recehan bank

TCTerms

Banknotes ing Jepang = Simpenan Adobe

Banknotes ing Jepang = Simpenan Adobe

Ana papat jinis dhuwit kertas ing Jepang. Cathetan sing bakal sampeyan gunakake paling akeh babagan 1000 yen.

10,000 yen
5,000 yen
2,000 yen
1,000 yen

Dhuwit recehan ing Jepang = Simpenan Adobe

Dhuwit recehan ing Jepang = Simpenan Adobe

Ana papat jinis dhuwit recehan ing Jepang. Nyana nggunakake 100 yen lan 10 yen koin.

500 yen
100 yen
50 yen
10 yen
5 yen
1 yen

Video sing disaranake ana hubungane karo mata uang Jepang

 

Pembayaran ing Jepang

TCTerms

Pembayaran ing Jepang

Isih akeh toko sing mung entuk dhuwit

Ing Jepang, ana akeh toko sing mung entuk dhuwit. Kanggo umume hotel, toko departemen, supermarket, toko penake sampeyan bisa nggunakake kertu kredit yen sampeyan lagi mlaku ing kutha. Malah ana sawetara taksi sing nampa kertu kredit bubar. Akeh mesin vending sing tuku karcis sepur bisa nggunakake kertu kredit. Nanging, yen sampeyan mbayar biaya diakoni ing kuil utawa kuil, sampeyan kudu kasedhiya kanthi awis.

Nggolek dhuwit ing bandara

Ing Jepang, ora akeh toko sing nampa awis kajaba yen Jepang. Dadi, nalika sampeyan teka ing Jepang, sampeyan kudu ijolan mata uang omah dadi yen ing bandara. Ana lokasi ijol-ijolan mata uang saliyane bandara uga. Malah hotel mewah bisa ijolan mata uang nalika sampeyan butuh. Nanging, kurs ora apik, mula aku nyaranake sampeyan ijolan dhuwit ing bandara.

Pembayaran kanthi kertu IC

Bubar luwih akeh wong sing mbayar kertu IC kayata Suica, Pasmo lan Ikoca. Kertu IC kasebut bisa dituku ing mesin vending ing JR lan stasiun sepur pribadi. Yen sampeyan ngisi kertu IC, sampeyan bisa nggunakake jumlah kasebut kanggo mbayar.

SUICA (JR East): Sampeyan bisa tekan Tokyo.
PASMO (Railways pribadi ing Tokyo): Sampeyan bisa mlebu ing Tokyo.
ICOCA (JR West): Sampeyan bisa mlebu ing Osaka lan Kyoto.

Sampeyan bisa nggunakake kertu IC kanthi meh kabeh negara JR, rel sepur swasta, sepur, bus, monorail. Kajaba iku, sampeyan bisa nggunakake ing toko penak, toko panganan cepet, mesin vending, dll.

Sampeyan bisa ngisi SUICA sing dituku ing Tokyo kanthi stasiun Osaka lan kosok balene. Sanajan sampeyan bisa nggunakake kertu IC, menehi saran supaya sampeyan njaluk kertu IC ing wilayah sing paling dawa. Nanging, SUICA nduweni pangenalan jeneng paling dhuwur ing kabeh negara.

>> Klik ing kene kanggo situs resmi "Suica"

>> Klik ing kene kanggo situs resmi "Pasmo"

>> Klik ing kene kanggo situs resmi "ICOCA"

Video sing disaranake ana gandhengane karo Pembayaran ing Jepang

 

Sejarah mata uang Jepang

TCTerms

Dhuwit lawas ing Jepang = Simpenan Adobe

Dhuwit lawas ing Jepang = Simpenan Adobe

Jepang wis nggunakake macem-macem jinis mata uang kanthi sejarah sing dawa lan sugih. Saka dhuwit recehan Wu Zhu pisanan sing digawa saka China, dhuwit recehan Toraisen lan Shichusen pribadi wiwit sawetara atus taun kepungkur, kanggo ngenalake dhuwit kertas Jepang saiki.

Jepang terus ngutangi mata uang dhewe lan pikirane babagan dhuwit sing kudu ditrapake saka negara liya. Pengaruh asing terus karo introduksi Yen ing taun 1871, sing tetep dadi mata uang resmi Jepang saiki. Tembung "Yen" ing basa Jepang bisa diterjemahake dadi "obyek bunder".

Nalika taun 1871 dolar Spanyol perak biasane ditemokake liwat Jepang, China, lan Asia Tenggara. Pranyatane nyebabake sawetara negara kasebut kanggo menehi dhuwit recehan sing katon kaya koin salaka sing akrab. Sing pisanan ditindakake yaiku Hong Kong, sing ngenalake dolar salaka dhewe ing taun 1866. Nanging, panguwasa Tionghoa ora yakin karo dhuwit recehan anyar, sing nyebabake gangguan kasebut ing 1869. Kanthi pungkasan dolar perak Hong Kong, pamrentah. uga mutusake kanggo adol mesin mint menyang Jepang. Sajrone wektu kasebut, Jepang ngalami sistem mata uang sing ora stabil amarga ora ana standar bursa.

Dheweke milih tumindak New Currency 1871, sing kanthi resmi ngenal yen Yen minangka mata uang pathokan anyar. Nalika Yen diadopsi, iku kalebu yen, sen, lan uga.

Siji yen regane satus sen utawa sewu rin. Dhuwit dhuwit emas yaiku salaka 5, 10, 20, lan 50 sen uga 1 yen.

Dheweke uga kalebu emas 2, 5, 10, lan 20 yen. Saiki dhuwit recehan ing sirkulasi yaiku koin 1, 5, 10, 50, 100, lan 500 Yen. Cathetan Bank wis beda-beda kanthi sejarah mata uang saiki, sanajan denominasi saiki kalebu tagihan 1000, 5000, lan 10, 000 Yen.

Sampeyan isih bisa nemokake tagihan 2000 yen, nanging arang banget lan asring ora ditampa minangka pambayaran sah.

Nganti pirang-pirang taun, utamane ing jaman Perang Dunia II lan mengko, yen terus diturunake ing pasar jagad. Banjur, ing taun 1985, negara-negara utama mlebu Plaza Accord, sing ngakoni jumlah dolar sing luwih gedhe. Pangaturan kasebut nyebabake yen bakal nambah nilai sing cepet.

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-06-01

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.