Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Jepang Saiki Saiki

Kelinci sing lungguh ing kerikil ing ngarep ing pulo Ookuno, prefektur Hiroshima = Shutterstock

Jepang saiki! Beda wektu saka negara sampeyan

Ana siji zona wektu ing Jepang. Tokyo, Osaka, Kyoto, Hokkaido, Sendai, Nagano, Hiroshima, Fukuoka, Kumamoto lan Okinawa kabeh padha. Kajaba iku, amarga ora ana wektu ngirit wayah awan ing Jepang, mula angel banget sampeyan ngerti wektu Jepang. Jepang saiki ing ngisor iki (Yen ora ditampilake, selehake kursor ing peta Jepang). Mangga deleng wektu ing ndhuwur lan priksa bedane wektu karo wilayah sing sampeyan manggon.

Yen negara kasebut ing sisih wétan lan kulon, ana sawetara zona wektu ing negara sing padha, ana bedane wektu. Nanging, Jepang ora suwe ing sisih wétan lan sisih kulon. Ing Jepang, tanah kasebut dadi dawa ing sisih lor lan kidul, nanging ing sisih wétan lan sisih kulon ora nganti suwe, perlu nambah zona wektu dadi loro utawa luwih.

Kelinci ing kaca iki manggon ing pulo Ookuno ing Kutha Takehara, prefektur Hiroshima. Ana mung udakara 20 manungsa ing pulo iki, nanging ana 700 kelinci. Ing novel "Advent's Alice in Wonderland", terwelu mlayu kanthi cepet nalika nonton jam tangan. Yen pindhah menyang pulo Oono, sampeyan bisa uga ketemu kelinci misterius sing kaya ngono.

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-06-07

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.