Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Asu rokok njagong ing suket = Shutterstock

Asu rokok njagong ing suket = Shutterstock

Preinan ing Jepang! Objek wisata Wisatawan ing Minggu Emas ing musim semi

Ana 16 preian statutori ing Jepang. Yen preinan tiba ing dina Minggu, dina minggu sing cedhak
(biasane Senin) sawise iku bakal dadi liburan. Preinan Jepang paling konsentrasi ing minggu
saka pungkasan April nganti awal Mei. Minggu iki diarani "Minggu Emas". Kajaba iku, ana pirang-pirang dina wiwit wulan pertengahan nganti akhir September sajrone seminggu. Minggu iki diarani "Silver
Minggu ". Plancongan sekolah wiwit akhir Juli nganti akhir Agustus. Wigati dimangerteni manawa sajrone wektu wisata tujuan ing saindenging negara bakal rame.

Dina Anyar: 1 Januari

Gerbang Torii ing Meiji Jingu Shrine, Harajuku, Tokyo = Shutterstock

Gerbang Torii ing Meiji Jingu Shrine, Harajuku, Tokyo = Shutterstock

Taun Anyar minangka liburan paling penting kanggo wong Jepang. Akeh wong sing njupuk cuti saka

29 Desember lan nglampahi wektu karo kulawarga ing Dina Taun Anyar. Wong ngunjungi kuil utawa kuil kanggo ndedonga taun anyar.

 

Rawuh Dina Umur: Senin kaping pindho ing Januari

Wanita Jepang enom sing nganggo kimonos kanggo umur, kanggo ngrayakake taun umure rong puluh taun = Shutterstock

Wanita Jepang enom sing nganggo kimonos kanggo umur, kanggo ngrayakake taun umure rong puluh taun = Shutterstock

Wanita ing kimono ing njaba pusat budaya sajrone perayaan Dinten Umur ing Kagoshima City, Jepang = Shutterstock

Wanita ing kimono ing njaba pusat budaya sajrone perayaan Dinten Umur ing Kagoshima City, Jepang = Shutterstock

Ing dina iki, wong Jepang ngrameke sing wis umur 20 taun. Perayaan kotamadya akeh kanggo ngormati. Wong enom nganggo Kimono utawa Suits lan ngrameke tekane Umur.

 

Dina Yayasan Nasional: 11 Februari

Iki minangka dina kanggo ngrayakake dhasar Jepang. Miturut legenda lawas, Kaisar Jinmu, kaisar sing kapisan dipasrahake tahta dina iki.

 

Dina Equinox Vernal: sekitar 21 Maret

Ing dina iki, dawa awan lan wengi meh padha. Wong Jepang asring ngunjungi kuburan leluhur ing wektu kasebut.

 

Showa Day: 29 April

Tanggalan preian nasional minangka Minggu Minggu ing Jepang. Ing Jepang ditulis "April lan Mei", "Minggu nganti Setu" lan "Minggu liburan minggu" = Shutterstock

Tanggalan preian nasional minangka Minggu Minggu ing Jepang. Ing Jepang ditulis "April lan Mei", "Minggu nganti Setu" lan "Minggu liburan minggu" = Shutterstock

Dina Shōwa minangka preinan taunan Jepang.

 

Dina Peringatan Konstitusi: 3 Mei

Lalu lintas ing dalan ing Motohakone-ko sekitar port Hakone amarga Minggu Minggu Jepang

Lalu lintas ing dalan ing Motohakone-ko sekitar port Hakone amarga Jepang Minggu Minggu = Shutterstock

Ing dina iki ing taun 1947 konstitusi Jepang saiki sing nggayuh katentreman digawe.

 

Dina Greenery: 4 Mei

"Day Greenery" minangka liburan sing anyar. Iki digawe ukum kanggo nyoba ngaso tanggal 4 Mei antarane "Day Konstitusi" lan "Hari Anak".

 

Dina bocah: 5th Mei

Gendéra koinobori Jepang kanggo dina bocah ing latar langit biru = Adobe Stock

Gendéra koinobori Jepang kanggo dina bocah ing latar langit biru = Adobe Stock

Dina kanak-kanak diwiwiti kanthi harapan bocah sing sehat lan sehat. Ing kulawarga kanthi bocah lanang, wong ndedonga kanggo tuwuh lan nyiyapake jinis gendera sing diarani "Koinobori" ing kebon. "Koinobori" asale saka legenda gumpalan dadi naga sawise seneng menek banyu terjun. Wektu saka "Hari Showa" nganti "Dina Anak" diarani "Minggu Minggu" ing Jepang. Cuaca apik sajrone wektu iki akeh wong Jepang sing seneng seneng njobo.

 

Dina Laut: Senin kaping tiga Juli

Miyakojima nalika musim panas. Saperangan sing ndeleng segara ing pantai Sunayama = Shutterstock

Miyakojima nalika musim panas. Saperangan sing ndeleng segara ing pantai Sunayama = Shutterstock

"Dina segara" uga bubar diwiwiti minangka preian nasional.Menehi, dina iki ora ana liburan ing wulan Juli, Preinan iki ditindakake supaya masarakat Jepang sing wis kerja gedhe bisa nyegerake kanthi bener ing wulan Juli.

 

Dina Gunung: 11 Agustus

Wong akeh pendaki ing puncak gunung Mt. Fuji. Umume wong Jepang munggah gunung ing wayah wengi supaya bisa ing posisi ing utawa cedhak puncak nalika srengenge munggah = Shutterstock

Wong akeh pendaki ing puncak gunung Mt. Fuji. Umume wong Jepang munggah gunung ing wayah wengi supaya bisa ing posisi ing utawa cedhak puncak nalika srengenge munggah = Shutterstock

Ing Jepang, wektu saka tanggal 13 nganti 15 Agustus diarani "Obon". Sajrone wektu kasebut, akeh wong Jepang bakal mulih lan ngentekake wektu kulawargane. "Mountain Day" minangka liburan nasional sing relatif anyar sing tujuane nyedhiyakake istirahat sanajan sadurunge "Obon."

 

Pakurmatan kanggo Umur: Dina Senin kaping tiga September

Ing dina iki, Jepang menehi hadiah utawa nelpon telpon marang wong tuwa lan nenek tuwa.

 

Dina Equinox Autumnal: sekitar 23 September

Wanita Jepang wong tuwa sing ngunjungi kuburan = Shutterstock

Wanita Jepang wong tuwa sing ngunjungi kuburan = Shutterstock

Ing dina iki, dawa awan lan wengi meh padha. Saka Respect Day sing kaping tuwa nganti dina Autinoal Equinox akeh dina kanggo istirahat. Iki sebabe ing Jepang saya tambah akeh disebut "Minggu Minggu". Ing wektu kasebut, ana akeh wong sing ngunjungi makam leluhur.

 

Dina Olahraga: Senin kaping pindho ing wulan Oktober

Siswa sing mlaku ing lapangan. Dina olahraga ing Jepang = Shutterstock

Siswa sing mlaku ing lapangan. Dina olahraga ing Jepang = Shutterstock

"Dina Olahraga" minangka liburan sing ditindakake kanggo mengeti Olimpiade Tokyo sing ditindakake ing taun 1964. Wiwit saiki, cuaca ing Jepang apik banget.

 

Dina Budaya: 3 Nopember

Undhang-undhang kasebut minangka pengeling-eling babagan Konstitusi Jepang diumumake tanggal 3 November 1946.

 

Dina Thanksgiving Buruh: 23 November

Ing wektu iki, musim gugur ing Kyoto lan Tokyo apik banget. Ana akeh turis ing sekitar "Day Thanksgiving Day" - Shutterstock

Ing wektu iki, musim gugur ing Kyoto lan Tokyo apik banget. Ana akeh turis ing sekitar "Day Thanksgiving Day" - Shutterstock

Jepang, minangka pertanian sing paling penting, nganakake upacara kanggo ngormati Gusti kanggo panen sajrone iki pirang-pirang taun. Sadurunge perang ana liburan sing dijenengi upacara tradisional iki. Iki carane Hari Thanksgiving Buruh dadi liburan nasional.

 

Day Kaisar: 23 Desember

Wong seneng main salju, salju, salju salju, sled ing resort ski Yuzawa, prefektur Nigata, Jepang = Shutterstock

Wong seneng main salju, salju, salju salju, sled ing resort ski Yuzawa, prefektur Nigata, Jepang = Shutterstock

Iki minangka ulang tahun Kaisar.

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-06-20

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.