Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Wektu paling apik kanggo ngunjungi Jepang

Rusa Comel ing Taman Nara, Nara, Jepang = Shutterstock

Nalika wektu paling apik kanggo ngunjungi Jepang?

Nalika wektu paling apik ing taun kanggo lelungan menyang Jepang? Jawaban gumantung saka tujuan sampeyan kanggo lelungan. Mbok sampeyan pengin ndeleng kembang ceri Jepang sing misuwur? Yen ngono, aku nyaranake tekan Jepang ing wulan April. Mungkin sampeyan pengin ndeleng lanskap salju sing apik? Coba ngunjungi Hokkaido, Tohoku utawa Nagano wiwit Januari nganti Februari. Yen sampeyan pengin nyenengake godhong musim gugur, ing sekitar Nopember paling apik. Yen sampeyan bakal weruh godhong musim gugur ing Hokkaido, sekitar Oktober paling apik. Artikel iki nuduhaké saben fitur sing paling apik.

Musim semi - Maret, April, Mei: Musim kembang sing apik

Mt. Fuji, Jepang = Simpenan Adobe

Mt. Fuji, Jepang = Simpenan Adobe

Nemophila ing Taman Hitachi Seaside, Ibaraki, Jepang

Nemophila ing Taman Hitachi Seaside, Ibaraki, Jepang

Wektu musim semi ing Jepang yaiku wulan Maret, April lan Mei. 3 minggu pungkasan Maret uga 3 minggu pisanan ing wulan April minangka wektu sing pas kanggo mlaku-mlaku ing musim semi. Siswa mungkasi taun sekolah lan wong diwasa sing isih kerja. Taun sekolah Jepang diwiwiti wulan April lan rampung ing taun sabanjure ing wulan Maret. Kembang ceri biasane mekar sajrone rong minggu sajrone taun sekolah. Gumantung ing ngendi sampeyan menyang Jepang, sampeyan meh mesthi bisa nemokake festival kembang ceri sing bakal dirawuhi. Cuaca musim semi apik banget nalika awan nanging wengi isih bisa uga rada kadhemen

 

Panas - Juni, Juli, Agustus: Disaranake festival Hokkaido lan musim panas

Kolom kembang sing warni lan langit biru ing Shikisai-no-oka, Biei, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Kolom kembang sing warni lan langit biru ing Shikisai-no-oka, Biei, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Wit wit lan alas ing Blue Pond ing Biei, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Wit wit lan alas ing Blue Pond ing Biei, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Musim panas ing Jepang yaiku wiwit wulan Juni nganti Agustus. Ing musim panas, populer kanggo lelungan lor menyang Hokkaido kanggo njupuk kabeh kaendahan alam kanthi suhu sing adhem.

Nanging, umume, musim panas Jepang panas banget, lembab lan asring bisa ngeculake awak kanthi fisik. Kelembapan luwih saka 80 persen meh kabeh wektu sajrone wulan iki.

Preinan musim panas sekolah diwiwiti saka wulan Juli nganti akhir Agustus. Sajrone wektu kasebut, warga Jepang seneng ngumbara. Tempat wisata populer bisa uga rame lan sampeyan bakal mbayar rega puncak kanggo hotel lan wisata liyane.

Alasan sing apik kanggo lelungan nalika musim panas yaiku pirang-pirang festival Jepang sing bisa ditemokake. Yen sampeyan bisa ngatasi panase lan pengin melu festival musim panas, coba lelungan nalika wiwitan wulan Juli.

 

Autumn - September, Oktober, November: Godhong musim gugur ing Kyoto pungkasan wulan November.

Kiyomizudera, Kyoto, Jepang = Simpenan Adobe

Kiyomizudera, Kyoto, Jepang = Simpenan Adobe

Arashiyama ing musim gugur ing pinggir kali ing Kyoto, Jepang = Shatterstock

Arashiyama ing musim gugur ing pinggir kali ing Kyoto, Jepang = Shatterstock

Autumn yaiku wiwit wulan September nganti November lan minangka wektu sing paling apik kanggo pindhah menyang Jepang.

Kabeh wong bali sekolah lan kerja keras wiwit kaping pisanan wulan September. Suhu apik lan asor mudhun kanthi signifikan.

Objek wisata utama, kayata kutha Kyoto, nampilake wit-witan sing apik kanthi godhong sing owah dadi warna abang coklat nalika dheweke nyiapake musim dingin.

Ana sawetara preian nasional (2 ing September, 1 Oktober lan 2 Nopember) sing bakal nggawa lunjakan kanggo jumlah individu sing mlaku ing saindenging negara.

 

Mangsa - Desember, Januari, Februari: Musim malang salju

Wulan sing adhem nalika salju ing Jepang dadi Desember nganti Februari.

Yen sampeyan pengin seneng salju lan seneng ski utawa salju salju nalika liburan sampeyan, Jepang dadi papan sing cocog.

Hokkaido kondhang amarga resort salju lan ski sing apik banget. Resort ski Niseko misuwur banget. Sampeyan uga bisa nemokake akeh resor gedhe ing Prefektur Nagano lan Niigata.

Resor ski ing Niigata trep yen sampeyan plancong saka Tokyo. Nanging, salju sing cukup lembab. Bandhingake karo resor ski ing Nagano, kayata Hakuba lan Tsugaike, sing rada angel, nanging sampeyan bisa nyenengake salju salju.

Ing Jepang, sampeyan bisa nemokake luwih akeh salju salju ing njaba resor ski. Aku nyaranake golek musim semi sing panas ing mangsa. Sampeyan bisa nggunakake ruangan ruangan ing wektu sing padha, seneng pemandangan salju

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

Apa sing kudu ditindakake nalika ana angin topan utawa gempa
Apa sing kudu ditindakake nalika ana angin gedhe utawa gempa ing Jepang

Malah ing Jepang, karusakan saka angin topan lan udan abot saya tambah amarga pemanasan global. Kajaba iku, lindhu asring dumadi ing Jepang. Apa sing kudu ditindakake yen ana angin gedhe utawa gempa nalika lagi lelungan ing Jepang? Mesthi wae sampeyan ora bakal ngalami kaya ngono. Nanging, iku ...

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-06-01

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.