Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Pegunungan Hotaka lan jambatan Kappa ing Kamikochi, Nagano, Jepang = Shuttersyock

Pegunungan Hotaka lan jambatan Kappa ing Kamikochi, Nagano, Jepang = Shuttersyock

15 Lokasi Pajak paling apik ing Jepang! Kamikochi, Oze, Mt. Fuji, Kumano Kodo, lsp.

Yen sampeyan pengin mlaku-mlaku ing papan sing apik ing Jepang, menyang endi? Ing kaca iki, aku bakal ngenalake 15 papan hiking. Meh ora bisa diwatesi dadi 15 kaya iki. Nanging, 15 titik kasebut apik banget, mula waca yen sampeyan seneng. Umume 15 titik kasebut nduweni cara sing gampang. Nanging, uga ana sawetara kursus sing angel kayata Mt. Fuji lan Oze. Pilih miturut tujuan sampeyan.

Ing bagean tengah Honshu, ana area pegunungan sing diarani "Alpen Jepang" kanthi ketinggian 3000m = Shutterstock 1
Foto: Apa sampeyan ngerti "Alps Jepang"?

Jepang minangka negara pegunungan. Ing sisih lor Mt. Fuji, ana wilayah pegunungan sing diarani "Alps Jepang." Pagunungan sing paling dhuwur 2,000 nganti 3,000 meter diantrekake. Hakuba, Kamikochi, lan Tateyama kalebu kabeh bagean Alps Jepang. Ana akeh wilayah resort gunung sing bisa ...

Mt. Chokai ing Prefektur Akita = Shutterstock
Foto: Gunung sing apik ing Jepang!

Ayo kula ngenalake sampeyan menyang gunung utama Jepang saka sisih lor. Ngomong gunung-gunung Jepang, Gunung Fuji misuwur banget. Nanging akeh gunung liyane sing ayu. Kegiatan gunung berapi terus ing Nusantara Jepang wiwit jaman biyen, mula jeblugan nggawe akeh gunung lancar lan seimbang. Ing ...

Cara tali ing Zao = Shutterstock
Foto: Ropeways ing Jepang

Ana akeh ropeways ing Jepang. Yen sampeyan nggunakake ropeways, trip bakal dadi telung dimensi. Ing kaca iki, aku kepengin ngenalake sampeyan menyang sawetara ropewan sing paling populer sing operasi ing tujuan wisata utama. Isi IsiDaisetsuzan (Hokkaido) Otaru (Hokkaido) Hakodate (Hokkaido) Zao (Yamagata) Hakone (Kanagawa) Tateyama (Toyama) Shinhotaka (Gifu) Yoshino (Nara) Kobe (Hyogo) Daisetsuzan (Hokkaido) ...

ndeleng mengko

Danau Shiretoko Goko (Hokkaido)

Taman Nasional Shiretoko sing ana ing Semenanjung Shiretoko ing Hokkaido wétan = shutterstock

Taman Nasional Shiretoko sing ana ing Semenanjung Shiretoko ing Hokkaido wétan = shutterstock

Peta Shiretoko Goko Lakes

Peta Shiretoko Goko Lakes

Ing sisih wetan Hokkaido akeh alam sing durung dikepengini. Wilayah khusus banget dilindhungi minangka taman nasional Shiretoko ". "Shiretoko Goko Lakes" ana ing taman nasional iki. Ing kene sampeyan bisa nikmati hiking sing apik.

Tlaga Shiretoko Goko nyebar ing sikil pagunungan Semenanjung Shiretoko. Hutan dara terus ing sekitar tlaga sing durung nate dikembangake. Ing alam apik promenade anyar dikembangake. Ana rong jinis papan tulis. Salah sawijining dalan sing mlaku ing ndhuwur wetland. Beruang coklat ora bakal teka amarga dipasang lan pager listrik luwih dipasang. Sampeyan bisa mlaku-mlaku kanthi tentrem. Sing liyane yaiku papan plancongan ing alas prawan. Ana bebaya manawa coklat bear bakal nyedhaki ing kene, saengga gumantung saka wektu iku kudu mlaku kanthi pandhuane.

Bubar, wisata khusus diwiwiti ing Shiretoko Goko Lakes sanajan ing mangsa. Kanggo wisata sing dipandu iki, leladen pancen perlu.

>> Kanggo rincian, waca situs web resmi

Kanggo wisata khusus musim dingin, waca kaca iki saka situs web resmi iki.

 

Daisetuzan (Hokkaido)

Pandhuan ing ndhuwur Gunung asahidake (gunung paling dhuwur ing hokkaido, Jepang). mapan ana ing sisih Lor ing Taman Nasional Daisetsuzan = shutterstock

Pandhuan ing ndhuwur Gunung asahidake (gunung paling dhuwur ing hokkaido, Jepang). mapan ana ing sisih Lor ing Taman Nasional Daisetsuzan = shutterstock

Peta Daisetsuzan

Peta Daisetsuzan

Daisetuzan (uga diarani Taisetsuzan) minangka salah sawijining wilayah pagunungan ing tengah Hokkaido. Ana akeh gunung kanthi dhuwur sekitar 2000 meter kayata Mt. Asahidake (dhuwur 2291 m) lan Mt. Kurodake (1984 m). Ing kene sampeyan bisa nikmati hiking wiwit wulan Juni nganti Oktober. Ana rong kursus sing disaranake kanggo wong pisanan. Kalorone nggunakake ropeway lan nikmati gunung dhuwur.

Sing paling populer yaiku kursus nggunakake Kurodake Ropeway. Ropeway iki nyambung saka Sounkyo Gorge, kutha spa paling penting Hokkaido, menyang Mt. Kurodake mandeg kaping 5 ing 7 menit. Kajaba iku, angkat sepasang dioperasi menyang Mt. Baris kaping 7 Kurodake (1520 m). Udakara udakara udakara 1 jam lan 30 menit saka sikil mburi saka ndhuwur gunung. Wiwit wulan Juli nganti tengah wulan Agustus saben taun, sampeyan bisa ndeleng kembang tanduran alpine sing apik.

Kursus liyane yaiku nggunakake dalan rontog Gunung Asahidake, puncak paling dhuwur ing Daisetuzan. Ropeway iki ana gandhengane karo Asahidake Onsen (1100 m) ing sikil Mt. Asahidake tumuju mandheg Gunung Asahidake 5 (1600 m) ing 10 menit. Saka titik pungkasan, dalan mlaku menyang kolam sing apik sing diarani Kolam Sugatami lagi dikembangake. Lap ing udakara 1.7 km. Aku nyaranake sampeyan mlaku-mlaku utamane menyang kolam Sugatami ing Daisetsuzan iki luwih dhisik.

>> Situs web resmi Taman Nasional Daisetsuzan kasedhiya ing kene

Aku uga ngenalake Daisetsuzan ing artikel ing godhong musim gugur ing ngisor iki.

Jembatan kayu ing taman musim gugur, mangsa musim semi Jepang, Kyoto Japan = Shutterstock
7 Spot Godhong Daun Autumn paling apik ing Jepang! Eikando, Tofukuji, Kiyomizudera ...

Ing Jepang, sampeyan bisa nyenengake godhong musim gugur sing apik wiwit pungkasan September nganti awal Desember. Musim musim luruh musim paling apik beda-beda gumantung saka kabeh papan, mula, coba golek papan sing paling apik sajrone sampeyan mlaku ing Jepang. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake godhong-godhongan godhong ...

 

Aliran Oirase (Prefektur Aomori)

Oirase stream ijo seger = shutterstock

Oirase stream ijo seger = shutterstock

Peta Oirase Stream

Peta Oirase Stream

Oirase Stream minangka arus gunung sing wiwit saka Towada Lake ing Prefektur Aomori. Aku wis nyritakake babagan Stream Oirase ing artikel ing ndhuwur godhong musim gugur uga Daisetsuzan, mula, waca artikel ing ndhuwur kanggo rincian. Oirase Stream nggawe alas lan banyu sing apik tenan udakara 14 kilometer saka Towada Lake. Kejabi wektu musim gugur, ijo uga seger ing musim semi. Aku menehi saran banget kanggo aliran Oirase minangka papan hiking.

Aliran Oirase ing Prefektur Aomori
Foto: Oirase Stream ing Prefektur Aomori

Yen ana wong sing takon apa arus gunung sing paling apik ing Jepang, aku bakal bisa nyebutake Oirase Stream ing Prefektur Aomori ing sisih lor Honshu. Oirase Stream minangka aliran gunung sing mili metu saka Lake Towada. Sadawane aliran iki, ana dalan sing mlaku udakara 14 kilometer. Nalika ...

>> Kanggo katrangan babagan aliran Oirase, waca situs iki

 

Oze (Prefektur Gunma)

Ing Oze, kembang kobis skunk putih bakal welcome sampeyan ing musim semi = shutterstock

Ing Oze, kembang kobis skunk putih bakal welcome sampeyan ing musim semi = shutterstock

Taman nasional Oze ing musim gugur, Jepang = shutterstock

Taman nasional Oze ing musim gugur, Jepang = shutterstock

Peta Oze

Peta Oze

Oze minangka taman nasional udakara 150 km sisih lor Tokyo. Yen sampeyan ngliwati pass lan tekan Oze, sampeyan mesthi bakal kaget karo kaendahane. Iki minangka dataran tinggi (ketinggian udakara 1,400 meter) sing ditutup kanthi diubengi gunung-gunung ing ketinggian 2000 meter. Ora ana bangunan sing digawe manungsa, kajaba dalan sing wis disiyapake supaya manungsa ora langsung mlaku ing lahan basah. Kaya ing foto ing ndhuwur, ing musim semi, kembang saka Gobis putih murni mekar. Ing mangsa panas, kembang kuning sing diarani Nikko Kisoge menehi warna plato kasebut. Lan ing musim gugur godhong musim gugur sing apik nutupi plato kaya sing ditampilake ing gambar nomer loro. Oze minangka jagad sing katon apik banget kanthi owah-owahan patang musim.

Kanggo wong sing pertama menyang Oze, umume ngetik saka pass sing diarani Hatomachi-toge. Pertama, sampeyan bakal nyawang alas beech sing apik lan terus sedhela. Banjur ana teles sing jembar katon ing ngarepe sampeyan. Lumaku promenade teles lan njupuk gambar ing kana. Banjur sampeyan bakal istirahat ing gubug lan akhire bali menyang Hatomachi-toge. Rute iki udakara udakara 15 km, wektu dibutuhake kira-kira 7 jam. Bedane dhuwur udakara 200 meter.

Oze ing Prefektur Gunma = AdobeStock 1
Foto: Oze ing Prefektur Gunma

Ana 5 wilayah hiking sing paling disaranake ing Pulo Honshu ing Jepang: Kamikochi, Oze, Oirase, Gunung Fuji lan Kumano Kodo. Yen sampeyan pengin mlaku ing lapangan sing indah, Oze paling apik. Ing papan sing paling dhuwur ing 1400m, Oze ditutup salju nalika musim salju. Nanging ing musim semi, musim panas ...

>> Kanggo katrangan babagan Oze, waca situs iki

 

Nokogiriyama (Prefektur Chiba)

Gunung Nokogiriyama ing Prefektur Chiba, Jepang = shutterstock

Gunung Nokogiriyama ing Prefektur Chiba, Jepang = shutterstock

Peta Nokogiriyama

Peta Nokogiriyama

Nokogiriyama (Gunung Sawteeth) yaiku gunung sing paling dhuwur 329 meter ing semenanjung Boso sisih kulon Tokyo. Gunung iki ora dhuwur, nanging ana pendhapat observatorium "Jigokunozoki (tegese panggonan kanggo ndeleng neraka)" nemplek ing segara. Apike banget kanggo ndeleng mudhun saka ing kono.

Gunung wutuh iki ana ing pucuking kuil Nihondera lan uga ana patung Buddha gedhe. Kajaba iku, saka gunung iki akeh watu sing ditandur nganti pirang-pirang taun. Saiki uga, ana tembok sing dipotong kanthi vertikal kanggo ngethok watu. Kanggo alasan kasebut, Nokogiriyama wis dikenal minangka atraksi turis sing luar biasa ing antarane turis manca ing taun-taun kepungkur.

Sampeyan bisa mbukak kanthi numpak mobil ing ndhuwur gunung. Sampeyan uga bisa ngliwati ropeway separo. Nanging, yen sampeyan minangka fitness, aku menehi saran supaya sampeyan mundhak saka sikil menyang puncak. Ana akeh dalan kanggo menek gunung iki. Mangga ganti rute kanthi lunga lan bali, nonton patung Buddha Temple Nihondera, pindhah menyang watu kasebut ngambah jejak lan nikmati gunung iki saka macem-macem sudhut.

Butuh udakara jam sawise mlaku saka sikil Nokogiriyama menyang puncak. Sanajan dhuwure ora dhuwur, mula cukup angel amarga ana akeh tangga lan lereng sing cepet digiling. Saka puncak kasebut, sampeyan bisa ndeleng Teluk Tokyo lan Mt. Fuji. Nanging, kanggo ndeleng tampilan kasebut saka Jigokunozoki, sampeyan bisa uga kudu barisan. Ayo kita luangake wektu mikirake akeh.

>> Kanggo katrangan, waca situs web resmi

 

Gunung Takao (Tokyo)

Wong trekking ing Gunung Takao (Takao San), Tokyo, Jepang = shutterstock

Wong trekking ing Gunung Takao (Takao San), Tokyo, Jepang = shutterstock

Peta Mt.Takao

Peta Mt.Takao

Mt. Takao minangka gunung sing paling dhuwur 599 meter, udakara 50 kilometer ing sisih tengah Tokyo. Sanajan ketinggian kasebut ora dhuwur, mula misuwur banget minangka gunung ing ngendi sampeyan bisa kanthi gampang lunga saka area kutha, lan jumlah gunung sing cacahe 2.6 yuta wong saben taun. Kacariyos manawa Mt. Takao minangka gunung sing nduwe jumlah paling akeh gunung.

Supaya pindhah menyang Mt. Takao, sampeyan kudu numpak Line Keio saka stasiun Shinjuku ing Tokyo. Menyang stasiun Takaosanguchi udakara udakara udakara udakara 50 menit kanthi kereta api ekspres ing garis Keio. Ana Mt. Tutuk saka Takao 5 menit mlaku saka stasiun Takaosanguch. Udakara udakara 1 jam lan 30 menit saka kene menyang puncak. Nanging, Mt. Takao uga duwe mobil kabel lan ngangkat. Sampeyan bisa tekan paling dhuwur sekitar 470 meter nggunakake mobil kabel utawa angkat. Yen sampeyan lunga menyang rute iki, sampeyan bisa mlaku saka sikil menyang puncak sak jam.

Ana wit gedhe ing dalan. Ing ngarepe pucuk gunung ana candhi sing diarani Yakuo-in. Mt. Takao wis suwe dianggep minangka papan suci sing dadi pusat ing candhi iki. Yakuo-in duwe patung dhemit sing diarani Tengu. Tengus nglindhungi candhi lan gunung iki. Puncak gunung Mt. Takao alun-alun. Saka puncak kasebut, sampeyan bisa ndeleng pusat kutha Tokyo. Yen cuaca apik, sampeyan bisa ndeleng Mt. Fuji.

Ing sikil Mt. Takao ana akeh toko lan restoran sing wis tuku. Manéka jinis permen gaya Jepang didol lan rame karo akeh wong. Mt. Takao entuk bintang telu ing Pandhuan Michelin, saengga rame banget utamane nalika musim semi lan musim gugur. Sampeyan kudu antrian suwe yen arep ing mobil kabel. Yen bisa, aku nyaranake supaya dina akhir minggu sing gratis.

Mt. Takao, Tokyo Metropolitan = Shutterstock 1
Foto: Mt. Takao- Michelin tujuan wisata 3-bintang

Mt. Takao minangka salah sawijining tujuan turis 3 bintang ing Michelin, sing dumunung ing sekitar 50 km sisih kulon saka Tokyo tengah. Ana mobil kabel lan ngangkat supaya sampeyan bisa menek kanthi gampang. Saka puncak kasebut, sampeyan bisa ndeleng bangunan pencakar langit ing tengah Tokyo lan Mt. Fuji. Gunung iki dianggep minangka papan sing suci dadi pusat ...

>> Mangga waca situs web resmi kanggo rincian

 

Mt. Fuji (Prefektur Shizuoka, Prefektur Yamanashi)

Gagaman para pendaki ing puncak kasebut. Umume wong Jepang munggah gunung Fuji ing wayah wengi supaya bisa ing posisi ing utawa cedhak puncak nalika srengenge munggah = shutterstock

Gagaman para pendaki ing puncak kasebut. Umume wong Jepang munggah gunung Fuji ing wayah wengi supaya bisa ing posisi ing utawa cedhak puncak nalika srengenge munggah = shutterstock

Peta Mt.Fuji

Peta Mt.Fuji

Menek kanggo Mt. Fuji diwatesi wiwit awal Juli nganti pertengahan September. Sajrone periode kasebut, badai kadang nyerang, nanging yen lagi srengenge, sampeyan bisa pindhah menyang ndhuwur gunung kanthi rute pendaki gunung. Rute pendakian bisa dipérang kanthi sisih Prefektur Shizuoka ing sisih kidul lan prefektur Yamanashi ing sisih lor. Rute paling umum sing disaranake kanggo pamula yaiku rute Yoshida ing Prefektur Yamanashi. Yen sampeyan nggunakake rute Yoshida, wektu kira-kira jam 7 saka stasiun kaping 5 menyang puncak. Downhill kira-kira 4 jam. Ana akeh toko lan pondokan gunung ing rute iki.

Yen sampeyan menek gunung Mt.Fuji, aku menehi saran supaya turu ing gubug gunung ing dalan lan wiwit menek maneh ing wayah wengi. Banjur sampeyan bisa ndeleng sinar matahari sing luar biasa ing puncak kasebut. Aku ndeleng srengenge esuk ing puncak kasebut. Srengenge esuk iki pancen ayu banget, mula kudu dadi memori sing apik banget.

Menek Mt. Fuji beda banget karo menek gunung Mt. Takao ndhuwur. Mt.Fuji duwure 3776 meter. Malah pamula pendakian bisa munggah nalika dalan menek wis dijaga, nanging mendaki gunung iki angel banget. Luwih adhem nalika musim panas, cedhak puncak kasebut. Mangga kumpul akeh informasi luwih dhisik lan siapake kanthi lengkap.

>> Mangga waca situs web resmi kanggo rincian

Mangga uga deleng artikel ing ngisor iki.

Mt. Fuji = Adobe Simpenan
Gunung Fuji: 15 papan paling apik ing Jepang!

Ing kaca iki, aku bakal nuduhake sampeyan sudut pandang paling apik kanggo ndeleng Mt. Fuji. Mt. Fuji minangka gunung paling dhuwur ing Jepang sing paling dhuwur 3776 meter. Ana tlaga sing digawe dening kegiatan gunung berapi Mt. Fuji, lan nggawe sesawangan sing apik ing babagan kasebut. Yen pengin ndeleng ...

Kayu salju sing ditutupi salju Fuji 1
Foto: Mt. Fuji ditutupi salju

Gunung Fuji ditutupi salju saka musim gugur nganti musim semi. Ing mangsa adhem, udhara cetha, saengga bisa ndeleng Gunung Fuji sing ayu sanajan saka Tokyo. Kanggo rincian babagan Gunung Fuji, waca artikel ing ngisor iki. Isi DaftarPotosan saka Mt. FujiMap saka Mt. Foto Fuji saka Mt. Fuji ...

Pendaki sing ndeleng srengenge ing pucuk gunung Mt. Fuji = Shutterstock
Foto: Climbing Mt. Fuji nalika musim panas

Wiwit awal Juli nganti awal September, ing Jepang, sampeyan bisa menek gunung Mt. Fuji (3,776 m). Ing wektu iki, Mt. Fuji meh ora salju. Butuh udakara 7 jam kanthi mlaku saka stasiun 5th ing ngendi bis teka ing ndhuwur. Yen sampeyan menek, aku nyaranake nonton srengenge ...

 

Kamikochi (Prefektur Nagano)

Taman Nasional Kamikochi ing Alpen Jepang Lor Prefektur Nagano, Jepang. Gunung sing apik ing musim gugur godhong nganggo kali = shutterstock

Taman Nasional Kamikochi ing Alpen Jepang Lor Prefektur Nagano, Jepang. Gunung sing apik ing musim gugur godhong nganggo kali = shutterstock

Peta Kamikochi

Peta Kamikochi

Gambar ing wiwitan halaman iki yaiku pemandangan Kamikochi.

Kamikochi minangka dhataran sing dhuwure 1,500 meter, diapit gunung kanthi dhuwur 3000 meter ing sisih kulon Prefektur Nagano.

Lemah kasebut jembaré nganti 1 kilometer lan dawane udakara 10 kilometer ing sadawane aliran kali Azusa sing ayu. Ing tengah Kamikochi, ana jembatan penundaan kayu sing jenenge "Kappa Bridge", lan pemandangan kali Azusa kanthi jembatan kappa populer.

Ana akeh dalan sing mlaku ing dhataran iki. Amarga ora diidinake kendharaan umum mlebu Kamikochi, dalan sing mlaku bakal kaget lan ayu. Katon yen gunung-gunung ing saubengé nuli katon tajem lan kaya metu saka lukisan. Azusagawa jelas ora bisa dipercaya. Hutan misterius kayata birch putih nyebar ing saindenging kali.

Ing Kamikochi, sampeyan bisa mlebu wiwit kaping 27 April nganti 15 November. Nanging, amarga kendaraan umum ora dileksanakake, sampeyan kudu ngganti menyang bis utawa taksi ing sawetara parkir cedhak Kamikochi. Bus langsung menyang Kamikochi dilakokno saka Stasiun JR Matsumoto lan Stasiun Shin-shimashima Station Railway Matsumoto. Kamikochi paling adhem nalika musim panas lan minangka papan sing paling apik kanggo Tetep minangka musim panas. Sajrone wulan mangsa sawise 16 Nopember, suhu kurang lan uga dilarang mlebu amarga ana uga salju.

Ana sawetara hotel sing misuwur ing Kamikochi. Antarane, Kamikochi Imperial Hotel minangka hotel resort wakil ing Jepang lan angel nggawe leladen. Yen sampeyan pindhah menyang Kamikochi, aku menehi saran supaya sampeyan siyap cepet.

Kanggo Kamikochi, bukak fitur foto sing apik ing ngisor iki.

Foto: Sekawan musim ing Kamikochi

Yen ana wong sing takon marang aku, "Endi papan sing paling apik ing wilayah Jepang?" Aku bakal enggal ngucapake "Iku Kamikochi (Prefektur Nagano)". Kaendahan Kamikochi ora bisa ditampilake kanthi akeh ing foto utawa video. Ing Kamikochi, ana hotel resort paling apik ing Jepang, Kamikochi ...

>> Mangga waca situs web resmi kanggo rincian

>> Situs resmi Kamikochi Imperial Hotel ana ing kene

 

Kuil Fushimi Inari Taisha (Kyoto)

Yen munggah menyang puncak Fushimi Inari, sampeyan bisa ndeleng kutha Kyoto

Yen sampeyan munggah menyang puncak Pustaka Fushimi Inari Taisha, sampeyan bisa ndeleng kutha Kyoto

Peta Fushimiinari Taisha Shrine

Peta Fushimiinari Taisha Shrine

Kuil Fushimi Inari Taisha minangka obyek wisata sing paling populer ing antarane turis asing sing ana ing sisih kidul kutha Kyoto. Kuil iki nyebar ing sisih ndhuwur Mt.Inari kanthi dhuwur 233 meter. Yen sampeyan rencana kanggo nyawang kabeh kuil iki, sampeyan bakal menek siji gunung. Saka ndhuwur gunung sampeyan bisa nyawang kutha Kyoto. Ing wayah sore, sampeyan bisa ndeleng lanskap srengenge sing luar biasa ing kutha tradisional.

Ing Fushimi Inari Taisha Shrine ana 10,000 torii abang. Sampeyan bakal terus munggah ing torii kasebut. Bisa dikandhakake manawa banget hiking gaya Jepang. Butuh udakara 1 jam lan 30 menit saka sikil menyang ndhuwur Mt.Inari. Kalebu istirahat, butuh wektu kira-kira 3 jam kanggo trip babak.

Ing saubenging sisih ndhuwur, tangga kanthi lereng banget terus. Yen sampeyan lunga karo bocah utawa warga senior, bisa uga luwih becik bali lan ora kakehan.

Mangga uga deleng artikel ing ngisor iki.

Godhong luruh Rurikoin, Kyoto, Jepang = Simpenan Adobe
Kyoto! 26 Sing paling Apike: Fushimi Inari, Kiyomizudera, Kinkakuji lsp.

Kyoto minangka kutha sing indah lan warisan karo budaya Jepang tradisional. Yen pindhah menyang Kyoto, sampeyan bisa nyenengake budaya tradisional Jepang babagan konten jantung sampeyan. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake wisata wisata sing disaranake utamane ing Kyoto. Halaman iki dawa, nanging yen maca kaca iki dadi ...

Shushine Fushimi Inari Taisha ing Kyoto = Shutterstock 1
Foto: Kuil Fushimi Inari Taisha ing Kyoto

Shushine Fushimi Inari Taisha minangka salah sawijining tarikan sing paling populer ing Kyoto. Ayo menyang jero ruangan suci iki! Butuh udakara 1 jam lan 30 menit saka lawang Fushimi Inari Taisha Shrine menyang puncak, kalebu istirahat. Mesthi sampeyan bisa bali ing dalan. Nanging, ...

 

Kifune (Kyoto)

Pola lampu tradisional abang ing kuil Kifune, Kyoto ing Jepang = shutterstock

Pola lampu tradisional abang ing kuil Kifune, Kyoto ing Jepang = shutterstock

Peta Kifune

Peta Kifune

Kifune udakara 20 kilometer ing sisih lor stasiun Kyoto sisih lor lan misuwur minangka papan wisata ing pinggiran Kyoto karo Kurama lan Ohara ing cedhak.

Kifune minangka papan sing migunani kanggo nyenengake suasana budaya Kyoto lan alam Jepang sing apik. Wonten Kifune Shrine ayu ing lembah sempit ing antarane Mt.Kifune lan Mt.Kurama. Napa sampeyan ora mlaku-mlaku nalika ngunjungi kuil iki?

Kifune Shrine dikenal minangka landmark godhong musim gugur. Ing ngleboke candi ana tangga dawa kaya foto ing ndhuwur. Minangka cagak lampu tradisional warna abang diantrekake sampeyan, sampeyan kudu bisa njupuk gambar sing apik. Tangga tangga kasebut dadi putih murni kanthi salju nalika musim dingin, menehi swasana sing suci.

Menyang kuil Kifune udakara 30 menit saka sikil saka stasiun Kifuneguchi saka Eizan Railway. Amarga bis dilakokno supaya cedhak karo kuil, sampeyan bisa nggunakake. Ing sandhinge Kifune Shrine, aku nyaranake menyang candhi lan kuil ing Kurama lan Ohara.

Ing sisih lor Kyoto, kadhangkala snows ing mangsa = Shutterstock 1
Foto: Kifune, Kurama, Ohara nalika musim dingin -Solongan ing sisih lor Kyoto

Ana sawetara kesempatan kanggo ndeleng adegan salju ing Kyoto tengah. Nanging, yen sampeyan menyang Kifune, Kurama utawa Ohara ing sisih lor Kyoto, ana kemungkinan dhuwur kanggo ndeleng pemandangan salju sing apik banget. Napa sampeyan ora nemoni Kyoto sing sepi? Isi DaftarPotosan Kifune, Kurama, ...

 

Rute Ziarah Kumano Kodo

"Kumano Kodo" (dalan ziarah lawas ing distrik Kumano Jepang) = shutterstock

"Kumano Kodo" (dalan ziarah lawas ing distrik Kumano Jepang) = shutterstock

Peta Kumano Nachi Taisha Grand Shrine

Peta Kumano Nachi Taisha Grand Shrine

Kumano Kodo minangka rute ziarah kuno menyang telung Grand Shrines Kumano (Kuil Agung Kumano Hayatama Taisha, Kuil Agung Kumano Hongu Taisha lan Kuil Agung Kumano Nachi Taisha). Ana akeh Kumano Kodo ing Semenanjung Kii, semenanjung Honshu sing paling gedhe. Saben dalan kebak swasana sing misterius. Napa sampeyan ora mlaku ing dalan lawas iki?

Ing Jepang wis nyebar kanggo ngunjungi telu Grand Shrines Kumano wiwit jaman kuna. Ing jaman modhèrn, adat istiadat kanggo nyembah papan suci kasebut dijupuk ora mung dening Kaisar lan priyayi, nanging uga para masarakat. Akeh rute ziarah sing disiapake kanthi cara iki. Nanging, wiwit wiwitan abad kaping-20, adat iki ditinggalake lan Kumano Kodo uga dilalekake. Nanging, sawetara Kumano Kodo isih digunakake minangka dalan urip kanggo warga lokal.

Kumano Kodo kadaptar minangka Situs Warisan Donya UNESCO ing taun 2004. Mula saka iku, kegiyatan kanggo nylametake Kumano Kodo ing Jepang saya aktif. Ing pirang-pirang buku pandhuan wisata, Kumano Kodo wis dikenalake. Aku mikir yen sampeyan bisa entuk informasi luwih lengkap babagan Kumano Kodo ing Internet. Nanging, gumantung situs kasebut, mung bagean Kumano Kodo sing dikenalake. Iki amarga klompok promosi lokal lan grup pariwara pariwara uga akeh Kumano Kodo ing wilayah dhewe. Dadi, kudu ati-ati babagan iki lan ngumpulake informasi kanthi global.

Yen sampeyan mlaku Kumano Kodo, aku menehi saran supaya sampeyan uga nglumpukake informasi babagan telung Grand Shrines Kumano, tujuane jalur kasebut. Kuburan telu kasebut pancen apik banget. Mula, aku mikir yen bakal dadi perjalanan paling apik nalika sampeyan nyiyapake jadwal perjalanan sing ana ing kuil kasebut uga Kumano Kodo.

Rute Ziarah Kumano Kodo ing Prefektur Wakayama, Jepang = Shutterstock
Foto: Rute Ziarah Kumano Kodo ing Prefektur Wakayama, Jepang

Yen sampeyan pengin hiking ing endi wae ing Jepang, coba "Kumano Kodo" sing terdaftar ing Warisan Dunia. Iki minangka rute ziarah kuno menyang telung Grand Shrines Kumano (Prefektur Wakayama). Ana akeh Kumano Kodo ing Semenanjung Kii, semenanjung Honshu sing paling gedhe. Saben dalan kebak swasana sing misterius. Tabel saka ...

 

Koyasan (Prefektur Wakayama)

Wong lokal ngunjungi Makam Okunoin ing Gunung Mt. Koya (Koyasan) ing Wakayama, Jepang = shutterstock

Wong lokal ngunjungi Makam Okunoin ing Gunung Mt. Koya (Koyasan) ing Wakayama, Jepang = shutterstock

Peta Koyasan

Peta Koyasan

Koyasan mapan ing sisih lor Prefecture Wakayama, cekungan sing paling dhuwur 900 meter dikubengi gunung. Ing abad kaping 9, biksu sing misuwur, Kukai (uga dikenal minangka Kobo Daishi), nggawe lembah iki minangka papan suci kanggo agama Buddha. Saiki ana udakara udakara 120 candhi ing Koyasan, pusat ing Kuil Kongobuji. Koyasan dipilih dadi Situs Warisan Donya UNESCO ing taun 2004.

Ana akeh pemandangan ing Koyasan, diwiwiti karo Candi Kongobuji. Nanging, Koyasan amba banget, lan pemandangan kasebut ana ing area sing 4 kilometer wétan-kulon lan 2 kilometer sisih lor lan kidul. Napa sampeyan ora mlaku-mlaku ing pemandangan-pemandangan kasebut kanthi mlaku ing dalan sing diantrekake wit gedhe?

Kanggo Koyasan, sampeyan sepisanan lunga saka stasiun Namba ing Osaka menyang stasiun Gokuraku-bashi sing paling cedhak kanthi ekspres sepur Nankai sing diwatesi. Perjalanan njupuk kira-kira 90 menit. Sabanjure sampeyan bakal menyang stasiun Koyasan kanthi mobil kabel. Wektu perjalanan yaiku 5 menit. Ing jero Koyasan gedhe banget, saengga bis bisur. Saka Stasiun Koyasan, gunakake bus lan sirah menyang tujuan sampeyan.

Ana sawetara dalan lawas menyang Koyasan ing sekitar cekungan iki. Yen sampeyan pengin ngupayakake nyata, luwih becik mlaku ing dalan lawas kasebut menyang Koyasan. Dalan lawas sing khas yaiku "Chouishi-michi" lan "Kuroko-michi".

Koyasan ing Wakayama Prefecture = Shutterstock 6
Foto: Koyasan

Yen sampeyan pengin ngunjungi papan sing paling suci ing Jepang, aku nyaranake menyang Koyasan ing Prefektur Wakayama. Koyasan minangka papan suci agama Buddha sing diadegake 1200 taun kepungkur. Udakara udakara 2 jam kanthi kereta api ekspres lan kabel saka Namba ing Osaka. Sampeyan bisa nginep ing panginepan candhi ...

 

Mt. Misen (Prefektur Hiroshima)

Peta Mt.Misen, Miyajima

Peta Mt.Misen, Miyajima

Udakara 20 km sisih kidul-kulon Kota Hiroshima ana Pulau Miyajima. Pulo Miyajima minangka pulo cilik udakara 30 km / l.

Ing pulo iki ana Herukushima Shrine kadaptar minangka Situs Warisan Donya UNESCO. Lan gunung saya mundhak ing mburi yaiku Mt. Misen (535 meter saka ndhuwur segara).

Mt. Misen wis menangaké telung bintang kanthi Kuil Hisukushima ing Pandhuan Michelin. Saka dek pangamatan Mt. Misen sampeyan bisa ndeleng segara sing ana ing sekitar lan gunung Shikoku ing mburi. Pemandangan iki pancen apik tenan.

Ana telung dalan pendakian gunung Mt. Misen Sampeyan bisa menek ing ndhuwur sajrone 2 jam, ora ana sing bisa ngliwati cara. Ing Mt. Misen ana ropeway lan sampeyan uga bisa mara ing tengah-tengah Mt. Misen dening ropeway. Nanging, ing dina sing rame kayata akhir minggu, ana wektu udakara udakara 30 menit kanggo golek ing ropeway. Yen sampeyan minangka wong sing sehat, bisa uga mlaku luwih kepenak saka sikil.

>> Kanggo rincian, waca situs sing gegandhengan iki

 

Takachiho Gorge (Prefektur Miyazaki)

Manair Falls - Kuil Jepang, Takachiho Gorge = shutterstock

Manair Falls - Kuil Jepang, Takachiho Gorge = shutterstock

Sadawane Takachiho Gorge, udakara 1 km promenade dikembangake = shutterstock

Sadawane Takachiho Gorge, udakara 1 km promenade dikembangake = shutterstock

Takachiho Gorge minangka papan wisata sing misuwur ing sisih wétan Kyushu. Kali Gogase sing mili ing wilayah kasebut ngasah lava kasebut sajrone wektu sing suwe lan nggawe lembah jero. A tebing sing paling dhuwur 80-100 meter suwene 7 kilometer. Sawetara curug sing mili ing tebing. Sampeyan bisa numpak prau nganti curug.

Sadawane lembah iki ana promenade udakara 1 km. Ayo parkir mobil ing papan parkir ing cedhak banyu terjun lan mlaku ing promenade iki. Wit-witan saya ijo, godhong musim gugur dadi apik. Swara curug rame banget. Sampeyan bisa melu bali saka mburi boardwalk. Utawa sampeyan bisa pindhah menyang kuil Takachiho Shinto sing cedhak.

Takachiho didhawuhi dadi kutha ing mitos Jepang. Ana sawah padi sing apik banget. Napa sampeyan ora mlaku-mlaku ing Takachiho lan refresh?

Takachiho Gorge ing Autumn = Shutterstock
Foto: Takachiho ing Prefektur Miyagaki

Takachiho minangka tanah misterius sing dikenal minangka mitologi Jepang. Dununge ana ing wilayah pegunungan Miyazaki Prefecture ing sisih wétan Kyushu. Kutha iki isih duwe titik mitos lan tarian Kagura sing ana gandhengane. Iki uga misuwur segara awan sing indah ing musim gugur. Lan ...

 

Pulo Yakushima (Prefektur Kagoshima)

Pulo Yakushima dumunung ing 60 km sisih kidul Kyushu. Pulo sekitar sekitar bunder udakara 28 kilometer sisih wétan-kulon lan udakara 24 kilometer sisih lor-kidul, 90% pulau iki ditutupi alas. Pulo iki misuwur amarga akeh wit cemara "Yakusugi" sing umur luwih saka 1000 taun. Hutan Yakusugi lsp lan kadaptar minangka Warisan Donya UNESCO.

Yakushima yaiku pulo sing sejatine liar. Saindhenging pulo iki arupa wilayah pagunungan, kanthi gunung sing dhuwur saka 1,000 nganti 1,900 meter. Udan udan taunan 4500 mm ing dhataran pesisir lan luwih saka 10000 mm ing wilayah pegunungan. Udan kasebut dadi grojogan lan kali, motong gunung lan mbangun lembah jero. Aku kaget amarga udan deres saben dina nalika mlebu ing Yakushima. Aku rumangsa yen King Kong bakal tampil.

Cedak paling gedhe Yakushima udakara 16 meter ing pangkon banjur diarani "Jomon-sugi". Ing Jepang, kita nyebut umur watu "Jomon era". Wit cemara iki dijenengi amarga umure luwih saka 3000 taun. Sampeyan bisa wisata ing Yakushima arep ndeleng cedar cedar iki. Perjalanan njupuk udakara 11 jam. Sanajan minangka tur hard, level kepuasan wong sing melu wisata kasebut pancen dhuwur banget.

Pulo Yakushima kebak alam liar = Shutterstock
Foto: Pulo Yakushima -Nambah ing pulo "Putri Mononoke"!

Jepang minangka nagara cilik, nanging ngluwihi 3,000 kilometer saka sisih lor nganti kidul. Mula, alam lan urip ing Jepang maneka warna. Pulo sing katon ing kaca iki yaiku Yakushima, 60 km sisih kidul Kyushu. Ing kene, akeh cedar umur 1000-3000 taun sing kadaptar minangka Warisan Donya UNESCO ...

Kanggo rincian Pulau Yakushima, waca situs ing ngisor iki.

>> Yakushima: Pandhuan Pengunjung

>> YA! Yakushima

 

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.