Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Bèntèng Himeji sing sumunar ing langit biru, kutha Himeji, prefektur Hyogo, Jepang. Kraton Himeji minangka salah sawijining Warisan Budaya Dunia. = Shutterstock

Bèntèng Himeji sing sumunar ing langit biru, kutha Himeji, prefektur Hyogo, Jepang. Kraton Himeji minangka salah sawijining Warisan Budaya Dunia. = Shutterstock

11 Kastil sing paling apik ing Jepang! Istana Himeji, Bèntèng Matsumoto, Bèntèng Matsuyama ...

Ing kaca iki, aku bakal ngenalake istana Jepang. Ana istana lawas ing Jepang. Istana sing paling misuwur yaiku istana Himeji lan benteng Matsumoto. Kejabi iki kastil Kumamoto uga populer. Wigati banget, kastil Kumamoto bubar rusak amarga ana gempa gedhe lan saiki lagi ana pemulihan. Bèntèng Matsuyama, Bèntèng Inuyama lan Bèntèng Matsue uga didhaptar minangka kedaton sing apik ing Jepang. Mangga deleng macem-macem istana nalika sampeyan lelungan ing Jepang.

※ Kraton ing Jepang dadi ayu nalika musim musim ceri. Mangga deleng artikel ing ngisor iki yen sampeyan seneng.

Blossoms Cherry lan Geisha = Shutterstock
Spots lan Musim Blossom Paling apik ing Jepang! Istana Hirosaki, Mt.Yoshino ...

Ing kaca iki, aku bakal ngenalake papan wisata kanthi kembang sakura sing apik. Amarga masarakat Jepang nandur kembang cherry ing kana-kene, dadi angel banget milih wilayah sing paling apik. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake sampeyan babagan wilayah sing para wisatawan saka negara manca bisa ngrasakake emosi Jepang kanthi kembang sakura. ...

Runtuhan Bèntèng Takeda ing Kota Asago, Prefektur Hyogo = Shutterstock
Foto: Castles ing langit!

Kastil sing misuwur ing Jepang ana ing dhataran. Akeh sing dibangun sawise pungkasan negara nyatakake perang (wiwit taun 1568). Beda, sawetara kedaton sing dibangun sajrone jaman sadurunge utawa negara perang ana ing gunung lan bukit. Asring, kraton kasebut diubengi dening kabut pedhot ...

Benteng Hirosaki (Kota Hirosaki, Prefektur Aomori)

Benteng Hirosaki Putih lan jembatan kayu abang ing musim musim semi, Aomori, Tohoku, Jepang = shutterstock

Benteng Hirosaki Putih lan jembatan kayu abang ing musim musim semi, Aomori, Tohoku, Jepang = shutterstock

Istana Hirosaki minangka kastil sing ana ing Kutha Hirosaki, Prefektur Aomori, sisih lor paling Honshu. Istana Hirosaki dibangun ing taun 1611. Malah saiki menara kastil lawas, gapura, tembok watu lan sapanunggalane isih tetep. Kastil Hirosaki cilik dibandhingake karo Istana Himeji lan liya-liyane, nanging kastil iki ditutupi salju nalika musim salju lan nduweni sesawangan sing apik banget. Ing musim semi, kembang-kembang ceri sing luar biasa mekar, lan iki dikerumuni akeh wong. Ing musim panas, festival musim panas tradisional sing diarani Festival Neputa bakal ditindakake, mula godhong musim gugur apik banget ing musim gugur. Ing Istana Hirosaki, sampeyan bisa nikmati kaendahan kaping papat ing Jepang. Aku wani nyaranake kastil iki.

Kanggo rincian Istana Hirosaki, waca ing situs web resmi ing ngisor iki.

>> Situs web resmi kastil Hirosaki saiki kasedhiya

 

Bèntèng Tsuruga (Kota Aizuwakamatu, Prefektur Fukushima)

Istana Tsuruga-jo Kanthi Cherry Blossom (Sakura), Fukushima, Jepang = shutterstock

Istana Tsuruga-jo Kanthi Cherry Blossom (Sakura), Fukushima, Jepang = shutterstock

Bèntèng Tsuruga minangka kastil sing gedhé ing kutha Aizuwakamatsu, Prefektur Fukushima. Uga diarani Bèntèng Aizuwakamatsu. Bèntèng iki dibangun ing taun 1384. Ing abad ka-17, dadi gedhe minangka basa ing wilayah Tohoku shogunate Tokugawa. Nyatane, tuan tanah ing wilayah kasebut diarani klan Aizu perang karo pasukan pemerintah anyar adhedhasar kraton iki nganti pungkasan sanajan sawise shogunate Tokugawa dirusak ing abad kaping-19. Bèntèng Tsuruga bertahan serangan pamaréntah anyar luwih saka siji wulan nanging pungkasane ambruk. Ing menara benteng kastil Tsuruga, kisah nyata samurai sing nempuh perang nganti pungkasan dikenal. Yen menyang kraton iki, sampeyan bakal ngerti sejarah samurai kaya ngono.

Tembok watu Taman Kastil Tsurugajo lan Cherry Blossoms.Aizuwakamatsu Fukushima Jepang.Late April = shutterstock

Tembok watu Taman Kastil Tsurugajo lan Cherry Blossoms.Aizuwakamatsu Fukushima Jepang.Late April = shutterstock

Sayang menara kastil Tsuruga rusak lan rusak nalika perang karo pasukan pemerintah anyar. Menara kastil saiki minangka bangunan beton sing dikuatake maneh ing taun 1965. Ing njero kastil digunakake minangka museum kanggo ngenalake sejarah kastil Tsuruga lan liya-liyane.

Kothak kraton Tsuruga bubar ngowahi dadi jubin abang. Werna kothak atap sing dipasang ing atap bangunan Jepang gumantung karo lemah sing digunakake. Sawise ing Aizuwakamatsu, akeh jubin abang sing nganggo lemah lokal. Atap gendheng Tsuruga kayane katon abang ing jaman biyen. Kanggo alasan iki, jubin abang dibangun dening pabrikan prefektur Niigata, sing duwe hubungan sejarah karo tanah iki, lan atap kastil Tsuruga diganti dadi abang. Aku nganggep manawa wong Samurai sing lawas mesthi ndeleng istana abang kaya saiki.

Amarga Bèntèng Tsuruga ana ing wilayah Tohoku, ditutupi salju salju ing mangsa salju kaya Kraton Hirosaki. Lan ing musim semi diwarnai kembang ceri. Wit-witan ijo katon apik nalika musim panas lan wit-witan godhonge gugur ing musim gugur. Mangga rawuh ing kraton Tsuruga kanggo njelajah sejarah Samurai.

Kanggo rincian kastil Tsuruga, waca situs ing ngisor iki.

>> Situs resmi Kastil Tsuruga ana ing kene

 

Istana Edo = Istana Kekaisaran (Tokyo)

Foto Tokyo Tokyo Istana Kaisar lan jembatan Seimon Ishibashi = shutterstock

Foto Tokyo Tokyo Istana Kaisar lan jembatan Seimon Ishibashi = shutterstock

Gaya puri Fujimi-yagura bangunan puri bangunan ing Tokyo Imperial Palace ing Jepang = AdobeStock

Gaya puri Fujimi-yagura bangunan puri bangunan ing Tokyo Imperial Palace ing Jepang = AdobeStock

Sampeyan bisa lunga menyang papan sing ana menara kastil ing Edo Castle = AdobeStock

Sampeyan bisa lunga menyang papan sing ana menara kastil ing Edo Castle = AdobeStock

Istana Kaisar ing Tokyo minangka kastil paling gedhe ing negara kasebut sing diarani Edo Castle. "Edo" minangka jeneng lawas ing Tokyo.

Edo minangka dhasar kulawarga Tokugawa sing ngunggahake kekuwatan militer paling kuat ing Jepang wiwit pungkasan abad kaping-16 nganti abad kaping-19. Nalika jaman shogunate Tokugawa diwiwiti ing wiwitan abad kaping 17, Edo dadi pusat politik ing Jepang. Bèntèng Edo dipertahake minangka omah saka shogun.

Bèntèng Edo udakara 5.5 sisih wétan-kulon, 4 kilometer sisih lor lan kidul, lan 14 kilometer. Kajaba iku, kalebu moat njaba, iki ukuran sing luar biasa. Menara kastil dhuwuré 60 meter. Nanging, benteng kastil dirusak dening Fire Fire ing Edo, sing kedadeyan ing 1657. Saklajengipun, menara benteng kasebut ora dibangun maneh. Amarga shogunate Tokugawa wis nguwasani Jepang kanthi lengkap lan ana ing jaman tentrem kanggo alesan kasebut. Shogunate Tokugawa luwih narik kawigaten kanggo mbangun kutha Edo tinimbang mbangun menara kastil.

Saiki, Edo Castle digunakake minangka Istana Kaisar. Sampeyan bisa mlebu ing Istana Kaisar ing dina sing diwatesi kayata 2 Januari saben taun. Sampeyan biasane bisa mlebu ing wilayah sisih Wétan Kraton Imperial (Taman Wétan Istana Kaisar), sing dipertahake minangka taman. Gampang kanggo pindhah saka stasiun Tokyo utawa stasiun Nijubashimae. Ana sawijining papan nalika ana menara istana ing taman wétan.

Bèntèng njaba istana Edo tetep isih ana ing JR Chuo Line saiki, sampeyan bisa numpak prau ing kana.

Kanggo rincian, waca Pandhuan Tokyo resmi.

 

Bèntèng Matsumoto (Kutha Matsumoto, Prefektur Nagano)

Bèntèng Matsumoto ing Matsumoto, Jepang = shutterstock

Bèntèng Matsumoto ing Matsumoto, Jepang = shutterstock

Bèntèng Matsumoto mapan ing Kutha Matsumoto, Prefektur Nagano, Honshu tengah. Disebutake menara kastil iki dibangun wiwit pungkasan abad kaping 16 nganti wiwitan abad kaping-17. Menara kastil iki ana enem tingkat dhuwur. Bèntèng Matsumoto uga diarani "Castle of Crow" amarga menara kastil ireng.

Wiwit menara kastil dibangun ing jaman nalika perang siji demi siji, macem-macem kepinteran kanggo pertahanan digawe. Jendhela kasebut sithik lan ana mekanisme kanggo ngeculake watu.

Ing sacedhake kutha Matsumoto ana gunung sekitar 3000 meter, sing nuduhake Jepang. Saka musim semi nganti awal musim semi, Bèntèng Matsumoto katon ayu banget ing latar gunung sing dadi salju kanthi salju. Sampeyan bisa ndelok gunung saka menara kastil Balai Matsumoto.

Bèntèng Matsumoto ing Prefektur Nagano = Shutterstock
Foto: Istana Matsumoto ing Prefektur Nagano

Istana Matsumoto ing Prefektur Nagano minangka salah sawijining istana sing paling apik ing Jepang. Menara benteng ireng murni sing dibangun sekitar taun 1600 ditetepake minangka bandha nasional. Wiwit Desember nganti Maret, kastil ditutupi salju. Ing ngarsane kraton iki kanthi gunung salju ing latar mburi yaiku ...

Bèntèng Matsumoto mapan 15 menit saka stasiun JR Matsumoto. Kanggo rincian Kastil Matsumoto, waca ing situs web resmi ing ngisor iki.

>> Situs web resmi Kastil Matsumoto saiki kasedhiya

 

Inuyama Castle (Kutha Inuyama, Prefektur Aichi)

Benteng Inuyama ing kutha Inuyama, Aichi, Jepang = shutterstock

Benteng Inuyama ing kutha Inuyama, Aichi, Jepang = shutterstock

Istana Inuyama minangka kraton lawas ing gunung sing dhuwuré 88 meter ing wates Owari (saiki prefektur Aichi) lan Mino (prefektur Gifu saiki). Kali Kiso ing sangarepe benteng iku apik.

Bèntèng Inuyama dibangun dening kulawarga Oda sing nguwasani wilayah kasebut ing taun 1537. Menara kastil kasebut dianggep minangka menara kayu paling tuwa sing ana. Dhuwuré udakara udakara 19 meter kalebu tembok watu pondasi, interior isih dibukak ing masarakat.

Ing separo pungkasan abad kaping 16, Nobunaga ODA, sing gabung karo Jepang meh, nyawang Kisogawa lan Mino saka kutha kastil iki nalika isih enom. Lan dheweke nyerang kulawarga Saito ing Mino ing bank sing ngelawan lan miwiti nggedhekake wilayah kasebut.

Stasiun Inuyama sing dadi stasiun paling cedhak ing Bètèng Inuyama udakara 30 menit kanthi Meitetsu Express saka Stasiun Nagoya. Butuh udakara udakara udakara udakara udakara menit 15 saka stasiun Inuyama menyang Bètèng Inuyama.

>> Situs resmi Kastil Inuyama ana ing kene

 

Kastil Nijyo (Kyoto)

Gapura kastil Nijyo = shutterstock

Gapura kastil Nijyo = shutterstock

Istana Nijo kanthi dekorasi hiasan tembok kertas emas, Jepang = shutterstock

Istana Nijo kanthi dekorasi hiasan tembok kertas emas, Jepang = shutterstock

Istana Nijo minangka siji-sijine istana ing kutha Kyoto. Istana iki dibangun minangka fasilitas akomodasi nalika Ieyasu TOKUGAWA, shogun pertama saka shogunate Tokugawa, teka ing Kyoto ing separo pisanan saka abad kaping-17. Sawise iku, Iemitsu sing dadi shogun nomer telu ndadekake kastil iki luwih gedhe.

Bèntèng Nijo minangka kastil cilik sing kurang luwih 1.8 kilomèter. Menara benteng dirusak dening serangan kilat, banjur ora dibangun maneh. Bèntèng iki katon luwih cendhek karo benteng gedhe liyane. Nanging, tingkat kepuasan turis sing bener-bener menyang kraton Nijo cukup dhuwur.

Ana sawetara poin ing benteng Nijo sing narik turis. Kaping pisanan, Istana Nijo minangka atraksi turis sing nyenengake sing ndadekake sampeyan kuwasa saka Tokugawa Shogunate sing nguwasani Jepang sajrone 300 taun. Sawise ndeleng kuil apik lan kuil ing Kyoto, nalika sampeyan tekan istana Nijo, sampeyan mesthi ngrasakake kekuwatan samurai sing beda karo aristokrat lan bikine Kyoto. Sanajan Bèntèng Nijo isih cilik, témbok lan moot iku bener-bener dibangun, kaya ndelok conto kastil. Wiski sing kaya mangkene mung bisa ditindakake ing Istana Nijo ing kutha Kyoto.

Kapindho, ing kraton Nijo, sampeyan mesthi bisa ngrasakake sejarah Jepang kanthi realistis, kayata bangunan kayu sing diarani "Ninomaru Goten". Ing Ninomaru Godou, Yoshinobu, shogun terakhir saka shogunate Tokugawa, nyatakake yen Yoshinobu bakal ngasilake kekuwatan politik menyang Kaisar. Balai matami tatami sing digunakake nalika semana isih ora tetep. Ing balai kasebut, akeh boneka urip sing ukurane larik.

Yen sampeyan pengin ngunjungi kutha Kyoto, mangga selehake ing kastil Nijo iki. Kanggo rincian Istana Nijo, bukak situs web resmi ing ngisor iki.

>> Situs web resmi Kastil Nijyo saiki kasedhiya

 

Kastil Osaka (Osaka)

Osaka Castle ing Spring

Osaka Castle ing Spring

Kastil Osaka dibangun ing taun 1585 dening Hideyoshi TOYOTOMI, sawijining prajurit sing nyawiji kabeh negara. Hideyoshi didominasi para panglima perang ing saindenging negari adhedhasar istana iki.

Sasampunipun séda Hidyoshi, putrane Hideyori dados Gusti benteng menika. Nanging, ing taun 1600, ana perang gedhe sing digawe antarane kulawarga Toyotomi lan kulawarga Tokugawa. Kulawarga Tokugawa menang kamenangan ing perang iki sing diarani "Pertempuran Sekigahara", era jaman shogunate Tokugawa diwiwiti. Kanggo kulawarga Tokugawa, kulawarga Toyotomi minangka entitas sing ngganggu. Kanthi alesan kasebut, kulawarga Tokugawa nyerang Balai Osaka wiwit taun 1614 nganti 1615 lan nggawe benteng iki. Sing nduwe karusakan Hideyori, benteng Osaka dirusak kabeh.

Istana Osaka saiki minangka kastil sing mentas dibangun dening kulawarga Tokugawa wiwit taun 1620 nganti 1629. Kasedhiyan menara kastil sing dibangun kulawarga kulawarga Tokugawa udakara 58 meter, kalebu tembok watu pondasi. Saklajengipun, menara kastil dibakar kanthi serangan kilat, nanging dibangun maneh ing taun 1931. Menara kastil saiki minangka bangunan beton sing dienggo 8-tingkat kanthi dhuwur udakara 55 meter. Saka lantai ndhuwur sampeyan bisa ndeleng dataran Osaka.

Osaka Castle ing tengah kutha Osaka. Menara benteng dibangun maneh ing taun 1931, nanging tampilan saka lantai ndhuwur iku apik banget = Shutterstock 1
Foto: Istana Osaka -Menake pemandangan sing apik banget saka lantai ndhuwur!

Salah sawijining acara penting ing Osaka yaiku Osaka Castle. Menara Benteng Osaka bisa dideleng saka kadohan ing kutha Osaka. Ing wayah wengi, cemlorot nganggo cahya lan uga ayu banget. Sayange, benteng kastil Osaka sing paling anyar yaiku ...

 

Istana Himaji (Kutha Himeji, Prefektur Hyogo)

Bèntèng Himeji sing dadi kastil paling populer ing Jepang

Bèntèng Himeji sing dadi kastil paling populer ing Jepang

Dalaman Istana Himeji tanggal 5 Desember 2016 ing Himeji, Jepang. Bèntèng iki dianggep minangka conto sing paling apik kanggo arsitektur istana Jepang prototypical = shutterstock

Dalaman Istana Himeji tanggal 5 Desember 2016 ing Himeji, Jepang. Bèntèng iki dianggep minangka conto sing paling apik kanggo arsitektur istana Jepang prototypical = shutterstock

Kastil Himeji misuwur banget minangka wakil istana ing Jepang. Ing kraton iki, gedhung-gedhung penting kayata kastil sing isih ana. Iki minangka salah sawijining obyek wisata sing populer ing antarane turis manca.

Himeji Castle dumunung ing kutha Himeji, Prefektur Hyogo. Panggonan iki minangka pusat lalu lintas utama, saéngga shogunate Tokugawa, sing diadegaké ing 1600, mutusake mbangun istana gedhe ing wilayah kasebut. Ing wektu iki, teknologi kanggo mbangun kastil Jepang mencapai standar sing paling dhuwur. Kastil Himeji dibangun kanthi dhasar teknologi lan ilmu ing wektu iki, lan rampung ing taun 1607. Mengko, nalika Perang Dunia II bom kasebut diturunake ing menara benteng, nanging nasibe minangka peluru kebakaran.
Kanthi cara iki, kastil sing dibangun kanthi teknologi standar paling dhuwur ing Jepang ditinggalake kanthi ajaib.

Kastil Himeji putih. Gaya elegan kasebut yaiku Heron Putih nyebar saka wulu. Kanggo alasan iki, kastil iki uga diarani "Istana Heron Putih (Shirasagijo)".

Ana sawetara menara kastil ing Himeji Castle. Mungsuh sing nyerang saka njaba ora bisa tiba ing kastil iki tanpa kudu ngalahake pirang-pirang menara benteng. Menara kastil paling gedhe ing benteng Himeji (Dai-Tenshu) yaiku bangunan kayu sing dhuwur banget, 92 meter saka ndhuwur segara. Sampeyan iki dibangun ing gunung kanthi dhuwur 45.6 meter. Tembok watu dhasar menara kastil iki paling dhuwur 14.85 meter. Menara kayu 31.5 m dibangun ing tembok watu iki.

Istana Himeji kadaptar minangka Situs Warisan Donya UNESCO sing pisanan ing Jepang ing taun 1993. Bèntèng iki bener-bener dideleng.

Bèntèng Himeji ing Prefektur Hyogo 1
Foto: Kastil Himeji ing musim semi -Luwih apik karo kembang ceri!

Bèntèng sing paling nggumunake ing Jepang diarani Himeji Castle, sing didaftar minangka Situs Warisan Donya. Menara benteng lan bangunan liyane sing dibangun ing wiwitan abad kaping 17 isih ana. Yen sampeyan kepengin weruh budaya tradisional Jepang, sampeyan bisa uga pengin nambah Istana Himeji kanggo ...

Kanggo rincian Kastil Himeji, bukak situs web resmi ing ngisor iki.

>> Situs web resmi Kastil Himeji ana ing kene

 

Runtuhan Benteng Takeda (Asago City, Prefektur Hyogo)

Bèntèng lawas ing ndhuwur méga. Jepang = shutterstock

Bèntèng lawas ing ndhuwur méga. Jepang = shutterstock

Lanskap ing Runtuhan Istana Takeda, Asago-shi, Jepang = shutterstock

Lanskap ing Runtuhan Istana Takeda, Asago-shi, Jepang = shutterstock

Runtuhan Kastil Takeda nyebar ing ndhuwur gunung ing 354 meter saka ndhuwur segara ing Kota Asago, Prefektur Hyogo. Ora maneh menara kastil utawa gapura ing reruntuhan Takeda. Nanging, tembok watu ditinggalake ing wangun sing meh sampurna kira-kira 100 meter ing sisih wétan lan kulon lan sekitar 400 meter ing sisih lor lan kidul. Ana sawetara reruntuhan sing menehi tampilan istana gunung ing Jepang kanthi skala gedhe. Runtuhan Bèntèng Takeda rame karo para turis. Kabut ana ing wilayah iki, utamane ing wayah awan sing cerah ing musim gugur. Ing wektu kasebut, ing Takeda Castle Rock, sampeyan bisa ndeleng jagad hebat sing kaya ngambang ndhuwur awan.

Ing Jepang, kastil sing gedhe kaya Osaka Kastil lan Kastil Himeji wiwit dibangun ing separo abad kaping-16. Nanging, sadurunge kasebut, kastil asring dibangun ing gunung kasebut. Kastil Takeda minangka conto wakil saka istana lawas kasebut. Kastil Takeda dibangun ing tengah abad kaping 15 lan wiwit digedhekake dening para pamrentahan sing sukses.

Prefektur Hyogo saiki karo kastil iki minangka utama konflik antara kulawarga Oda sing ngarahake penyatuan Jepang lan kulawarga Mori ngarahake pemenang Jepang Jepang. Kanggo alasan iki, ing Kastil Takeda, perang-perang sengit saya akeh nganti pirang-pirang kali. Nanging, nalika shogunate Tokugawa diadegake ing 1600 lan jaman sing tentrem wis teka, peran kastil iki rampung. Kastil Takeda ditilar ing taun 1600.

Perlu udakara 50 menit mlaku saka stasiun JR Takeda ing sikile menyang Runtuhan Istana Takeda. Wiwit bus mlaku saka stasiun JR Takeda menyang tengah gunung, sampeyan bisa tekan runtuhan Kastil Takeda saka mandeg bis ing 20 menit yen nggunakake bus kasebut. Rintisan istana Takeda kadhangkala ditutup amarga salju ing musim salju, mula, entuk informasi paling anyar.

Supaya bisa ngalami malem pedhut ing Runtuhan Istana Takeda, sampeyan kudu budhal esuk. Sanajan sampeyan lunga, bisa uga ora ana kabut. Ing lapangan, tandha-tandha ing Inggris ora cukup. Amarga sampeyan bisa ilang ing gunung, ngati-ati aja nganti kakehan.

Runtuhan Bèntèng Takeda ing Kota Asago, Prefektur Hyogo = Shutterstock
Foto: Castles ing langit!

Kastil sing misuwur ing Jepang ana ing dhataran. Akeh sing dibangun sawise pungkasan negara nyatakake perang (wiwit taun 1568). Beda, sawetara kedaton sing dibangun sajrone jaman sadurunge utawa negara perang ana ing gunung lan bukit. Asring, kraton kasebut diubengi dening kabut pedhot ...

Kanggo rincian situs Kastil Takeda, waca situs web resmi ing ngisor iki. Situs resmi iki ditulis nganggo basa Jepang, nanging situs iki uga duwe tombol Google Translate ing sisih tengen ndhuwur. Gunakake Google Translate kanggo ngonversi menyang basa sing sampeyan pilih.

>> Situs resmi Reruntuhan Kastil Takeda ana ing kene

 

Bèntèng Matsue (Kutha Matsue, Prefektur Shimane)

Istana Matsue sing minangka salah sawijining istana lawas sing wis ana = shutterstock

Istana Matsue sing minangka salah sawijining istana lawas sing wis ana = shutterstock

Helikopter perang Samurai lan waja perang ing museum kraton Matsue ing Matsue, prefektur Shimane, Jepang = shutterstock

Helikopter perang Samurai lan waja perang ing museum kraton Matsue ing Matsue, prefektur Shimane, Jepang = shutterstock

Wilayah ing sisih Laut Segara Jepang ing sisih kulon Honshu diarani "Sanin". Ana akeh Jepang lawas sing kalah ing kutha gedhe ing wilayah kasebut. Bèntèng Matsue sing dumunung ing tengah kutha Matsue, prefektur Shimane minangka salah sawijining.

Bèntèng Matsue dibangun ing taun 1611. Malah saiki, menara kastil ing wektu kasebut isih kaya saiki. Menara benteng ing Istana Matsue ireng lan kuat. Yen mlebu ing ruang paling ngisor ing menara kastil iki, sampeyan bakal weruh sumur lawas ana. Akeh panganan sing ana ing lantai iki kanggo nyiapake paprangan. Tangga tangga sing munggah ing lantai ndhuwur iku lereng dhuwur, sampeyan bisa ndeleng gampang gampang dibela. Ing njero kayu, lengen lan pedhang samurai dipamerake. Saka lantai ndhuwur, sampeyan bisa ndeleng tlaga apik sing diarani Lake Shinji.

Ing moat ngubengi Bèntèng Matsue, prau plancongan cilik saiki wis ditindakake. Rampung kapal pria iki lan mubeng Kraton Matsue, sampeyan bisa nyenengake swasana kutha kastil lawas iki. Kanggo prau plancong, peralatan pemanasan Jepang sing diarani Kotatsu wis dipasang, saengga sampeyan bisa nyawang sanajan ing musim salju kanthi kepenak.

Kanggo rincian babagan Matsue Castle, waca ing situs web resmi ing ngisor iki.

>> Situs web resmi Kastil Matsue ana ing kene

 

Bèntèng Matsuyama (Kutha Matsuyama, Prefektur Ehime)

Bèntèng Matsuyama ing awal musim semi = shutterstock

Bèntèng Matsuyama ing awal musim semi = shutterstock

Kraton Matsuyama dumunung ing tengah kutha Matsuyama, prefektur Ehime ing sisih lor Shikoku. Sanajan ana ing tengah kutha, ana ing gunung cilik sing dhuwuré 132 meter, saéngga tokoh ayu kastil iki bisa dideleng kanthi cetha saka kadohan.

Bèntèng Matsuyama dibangun ing wiwitan abad kaping 17 minangka dhasar penting saka shogunate Tokugawa ing Shikoku. Ing pucuk gunung ana "Honmaru (kandhang utama)" ing sekitar menara kraton. Ing sikil gunung ana "Ninomaru (benteng njaba)" lan "Sannomaru (wilayah paling njaba kastil)". Kanthi tembung liyane, kabeh gunung kasebut dadi kastil.

Menara kastil telung jubin iki isih ditinggal amarga wiwitane dibangun. Butuh wektu 30 menit kanggo mlaku saka sikil menyang menara kastil. Yen sampeyan pengin ngalami swasana samurai sing nyerang menara benteng, aku nyaranake mlaku-mlaku, nanging yen ora, sampeyan bisa nggunakake ropeway utawa angkat. Loro ropeway lan angkat kasebut dioperasikake ing tengah gunung. Sawise nyemplung, dheweke kira-kira sepuluh menit mlaku menyang menara benteng. Saka lantai ndhuwur menara kastil, sampeyan bisa nonton kutha Matsuyama lan Segara Inland Seto.

Kanggo rincian babagan Istana Matsuyama, bukak situs web resmi ing ngisor iki.

>> Situs resmi Kastil Matsuyama ana ing kene

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.