Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Museum Seni Adachi ing JAPAN = Shutterstock

Museum Seni Adachi ing JAPAN = Shutterstock

5 Kebon Jepang paling apik ing Jepang! Museum Adachi, Katsura Rikyu, Kenrokuen ...

Taman Jepang pancen beda karo kebon Inggris lan Prancis. Ing kaca iki, aku pengin ngenalake taman perwakilan ing Jepang. Nalika ndeleng buku pandhuan wisata ing jaban rangkah, Museum Seni Adachi asring dikenalake minangka taman Jepang sing apik. Mesthi Museum Adachi kaget banget ing lanskap. Nanging, ora mung Museum Seni Adachi minangka taman Jepang sing apik. Yen sampeyan teka ing Jepang, mangga nikmati kebon Jepang sing apik banget. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake limang kebon Jepang sing makili. Pesona taman Jepang ora bisa dicritakake kanthi siji film. Luwih becik, angel banget kanggo ngirim pesona kanthi gambar siji. Iki amarga kebon ngowahi swasana saben wayahe miturut owah-owahan ing patang musim ing Jepang lan owah-owahan padhang awan lan wengi. Kadhangkala pikirane jero digawe ing kabeh kebon kayata Kairakuen lan Katsura Rikyu. Dadi, ing kaca iki, aku bakal ngenalake sabisa-bisa foto. Aku seneng yen sampeyan bisa ndeleng kaya sampeyan ndeleng buku seni. Klik saben peta ing ngisor iki kanggo ndeleng Google Maps ing kaca sing kapisah.

Kairakuen (Kutha Mito, Prefektur Ibaraki)

Kairakuen ing awal musim semi = Adobestock

Kairakuen ing awal musim semi = Adobestock

Peta Kairakuen

Peta Kairakuen

Kairakuen diarani dadi telung kebon paling apik ing Jepang karo Kenrokuen lan Korakuen sing dakwartakake ing sisih ngisor kaca iki. Kairakuen dununge ing Mito (Prefektur Ibaraki) udakara 100 km sisih lor Tokyo. Wilayahe udakara 300 hektar. Ukurane paling gedhe nomer loro ing jagad iki ing jejere Central Park ing New York minangka taman kutha. Taman iki dibangun ing taun 1842 dening Nariaki TOKUGAWA sing mrentah wilayah iki. Nariaki minangka bapak Yoshinobu TOKUGAWA sing banjur dadi Shogun pungkasan shogunate TOKUGAWA. Nariaki minangka wong sing pinter lan cerdas. Dheweke mikir ing kebon iki. Dheweke mikir manawa kabeh duwe cahya lan bayangan. Dadi ing kebon iki, area kanggo sawetara nalika mlebu mlebu peteng lan kasepen jero. Ngluwihi sing ana area sing padhang lan tampilan apik. Dheweke pengin seneng taman iki karo masarakat. Dadi udakara 3,000 wit plum udakara 100 spesies sing ditandur supaya masarakat seneng. Festival plum bakal dianakake wiwit pungkasan Februari nganti pungkasan Maret saben taun. Ing kebon iki, Kajaba iku, kembang ceri lan azalea ing musim semi, hagi ing musim gugur, kembang ceri (varietas mekar kaping pindho saben taun) ing wiwitan musim salju bakal disambut sampeyan.

Mula, ketikna Kairakuen saka gapura ing ngisor iki.

Kairakuen diwiwiti saka gapura iki = AdobeStock

Kairakuen diwiwiti saka gapura iki = AdobeStock

Kolam pring sing nggawe bayangan jero = AdobeStock

Kolam pring sing nggawe bayangan jero = AdobeStock

Ngluwihi jagad bayangan, ana tampilan sing cerah = AdobeStock

Ngluwihi jagad bayangan, ana tampilan sing cerah = AdobeStock

Kembang plum sing apik banget nyegerake wong = AdobeStock

Kembang plum sing apik banget nyegerake wong = AdobeStock

>> Situs web resmi Kairakuen ana ing kene

 

Kenrokuen (Kutha Kanazawa, Prefektur Ishikawa)

Wengi wengi Kenrokuen = shutterstock

Wengi wengi Kenrokuen = shutterstock

Peta Kenrokuen

Peta Kenrokuen

Kenrokuen minangka taman Jepang udakara 12 hektar sing ana ing Kanazawa (Ishikawa). Iku taman sing apik sing dipilih dadi bintang paling apik dening pandhuan tur Michelin. Taman iki dibangun dening kulawarga Maeda sing nguwasani wilayah kasebut ing taun 1676. Kulawarga Maeda duwe wilayah paling gedhe nomer loro sing ana ing mburi kulawarga Tokugawa sing mrentah Jepang ing wektu kasebut. Nanging, supaya ora dadi mungsuh saka kulawarga Tokugawa, para pimpinan sukses kulawarga Maeda nggatekake budaya tanpa preduli ing politik Jepang. Asile, taman budaya sing makili Jepang lair. Yaiku Kenrokuen. Kenrokuen minangka taman saka gusti, nanging periode shogunate Tokugawa mungkasi ing separo pungkasan abad kaping 19 lan kasedhiya kasedhiya ing umum.

Titik Kenrokuen paling gedhe yaiku pemandangan sing diganti miturut owah-owahan musim papat ing Jepang. Amarga Kanazawa ngadhepi Segara Jepang, salju saya tiba ing musim salju amarga hawa lembab sing asale saka Segara Jepang. Kanggo alasan iki, taman iki dadi putih murni kanthi salju nalika musim dingin. Ing wektu kasebut, para tukang kebon sing trampil nyambung tali menyang cabang lan ndhukung cabang kasebut supaya wit-witan kasebut ora bakal rusak amarga bobot salju. Taman Jepang sing éndah iki dijaga kanthi apik.

Nalika musim semi, wit-witan tuwuh ijo sing seger lan sumunar. Ing musim panas, Kenrokuen ditutupi ijo sing ramping. Ing musim gugur, godhong ijo sing cerah warnane taman.

Ing musim dingin, Kenrokuen nemu salju kanthi salju lan putih putih = AdobeStock

Ing musim dingin, Kenrokuen nemu salju kanthi salju lan putih putih = AdobeStock

Werna taman ijo seger ing musim semi = AdobeStock

Werna taman ijo seger ing musim semi = AdobeStock

Ing Kenrokuen Kanazawa, dina mendhung saya mundhak ing musim gugur, lan kebon uga duwe bayangan = AdobeStock

Ing Kenrokuen Kanazawa, dina mendhung saya mundhak ing musim gugur, lan kebon uga duwe bayangan = AdobeStock

>> Situs web resmi Kenrokuen ana ing kene

 

Katsura Rikyu (Katsura Imperial Villa, Kyoto)

Katsura Rikyu ing Kyoto

Katsura Rikyu ing Kyoto

Antarane kebon Jepang, taman iki paling disenengi. Yen lunga menyang kebon iki, sampeyan bakal bisa ngerti budaya sing elegan saka bangsawan Jepang. Bruno Taut, arsitek sing makili abad kaping 20, uga muji Katsura Rikyu.

Katsura Rikyu dibangun dening kulawarga kerajaan Hachijo-nomiya Toshihito (sadulur Kaisar Goyozei) ing abad kaping-17. Saiki diarani Rikyu (Imperial Villa), nanging ing wektu kasebut villa diduweni Toshihito. Sawise iku, keturunane nglindhungi villa iki. Katsura Rikyu durung nate geni. Rikyu iki bakal mulang kita budaya aristokrasi Jepang kanthi nyata.

Ing blumbang kebon iki, banyu digambar saka kali Katsura. Para bangsawan dolanan karo prau cilik ing blumbang. Ana omah kayu ing ngisor pondhok. Saben omah iku prasaja, nanging banget anggun lan intelektual. Jendela omah sing amba diluncurake ing kebon, sing nuduhake manawa para mantan priyayi seneng urip selaras karo alam.

Saiki, Katsura Rikyu dikelola dening Badan Rumah Tangga Imperial. Kanggo ndeleng kebon, sampeyan kudu nggawe leladen luwih dhisik. Ing jaman biyen, bocah-bocah ing umur 18 taun ora bisa mlebu, nanging bubar siswa SMP lan siswa SMP diijini mlebu. Sampeyan uga bisa mbukak lan Book langsung ing dina. Wiwit jam 11 esuk, tiket nomer bakal disebarake supaya rawuh. Nanging, leladen kasebut kanthi cepet. Maneh aku nyaranake sampeyan supaya leladen ing internet. Kanggo informasi luwih lengkap babagan Katsura Rikyu, klik kene.

Villa Katsura Imperial Villa (Katsura Rikyu), utawa Katsura Detached Palace, minangka villa sing ana gandhengane karo kebon lan kebon sing ana ing pinggiran kulon Kyoto, Jepang = shutterstock

Villa Katsura Imperial Villa (Katsura Rikyu), utawa Katsura Detached Palace, minangka villa sing ana gandhengane karo kebon lan kebon sing ana ing pinggiran kulon Kyoto, Jepang = shutterstock

Kamar teh Jepang ing villa imperial Katsura, Kyoto Jepang. Katsura Rikyu = shutterstock

Kamar teh Jepang ing villa imperial Katsura, Kyoto Jepang. Katsura Rikyu = shutterstock

Pemandangan musim luruh ing taman Jepang sing apik ing Villa Katsura Imperial Villa (Taman Royal) ing Kyoto, Jepang, kanthi tampilan wit maple sing ana ing pinggir tlaga lan jembatan watu ing blumbang ing dina udan = shutterstock

Pemandangan musim luruh ing taman Jepang sing apik ing Villa Katsura Imperial Villa (Taman Royal) ing Kyoto, Jepang, kanthi tampilan wit maple sing ana ing pinggir tlaga lan jembatan watu ing blumbang ing dina udan = shutterstock

taman ing Katsura Imperial Villa Kyoto Jepang. abang Mudhun godhong. Katsura Rikyu = shutterstock

taman ing Katsura Imperial Villa Kyoto Jepang. abang Mudhun godhong. Katsura Rikyu = shutterstock

 

Museum Adachi (Kutha Yasugi, Prefektur Shimane)

Seni taman Jepang ing ADACHI MUSEUM ART = shutterstock

Seni taman Jepang ing ADACHI MUSEUM ART = shutterstock

Peta Museum Adachi

Peta Museum Adachi

Museum Adachi minangka museum seni pribadi ing Prefektur Shimane, Jepang sisih kulon. Museum iki nduwe lukisan Jepang sing apik kayata Yokoyama Taiki lan Uemura Shoen. Ing sisih liya, dheweke duwe kebon Jepang sing akeh, lan kebone kebon kasebut saya akeh dihargai ing taun-taun kepungkur. Jurnal "Jurnal Jepang Ngebon" khusus ing kebon Jepang ing Amerika Serikat wis ngevaluasi taman Adachi Museum minangka sing paling apik ing Jepang. Mesthi wae museum iki uga entuk bintang telu ing Michelin.

Titik daya tarik Taman Museum Adachi yaiku kanthi tliti bisa dirampungake kanthi apik. Ana enem taman ing museum iki. Pengunjung nonton taman kasebut liwat jendela saka njero bangunan musium. Taman saka jendhela katon apik kayata lukisan sing apik lan dhuwur banget.

Nalika aku wawancara karo direktur museum iki, dheweke ngguyu lan ujar, "Ing tes rekrutmen staf, kita uga duwe ujian kanggo ngresiki sapu." Gumantung carane calon ngresiki, dheweke mriksa apa calon kasebut bisa nglindhungi kebon kasebut kanthi ati-ati.

Aku mikir yen episode iki ngandhani persis babagan Museum Adachi kanthi tliti njaga kebon. Dheweke ngresiki saben esuk kanthi rapi dening kabeh staf sadurunge dibukak. Mesthi wae para tukang kebon njaga kebon ing wayah esuk, nanging staf liyane kajaba tukang kebon uga njaga kebon.

Kanggo Museum Adachi, sampeyan kudu nganggo bis utawa taksi saka Bandara Yonago utawa Bandara Izumo. Iki minangka papan sing gampang digatekake. Sing isih akeh wong sing ngunjungi kabeh padha puas amarga staf nuduhake semangat sing apik.

Seni taman Jepang ing ADACHI MUSEUM ART = shutterstock

Seni taman Jepang ing ADACHI MUSEUM ART = shutterstock

Rambut salju nutupi wit pinus kanthi efek sunburst ing Museum Seni Art ing Yasugi, Jepang = shutterstock

Rambut salju nutupi wit pinus kanthi efek sunburst ing Museum Seni Art ing Yasugi, Jepang = shutterstock

Taman Museum Adachi kanthi ati-ati digatekake kanthi rinci = shutterstock

Taman Museum Adachi kanthi ati-ati digatekake kanthi rinci = shutterstock

>> Situs web resmi Museum Seni Adachi kasedhiya ing kene

 

Korakuen (Kutha Okayama, Prefektur Okayama)

Korakuen ing kutha Okayama minangka taman sejarah = shutterstock

Korakuen ing kutha Okayama minangka taman sejarah = shutterstock

Peta Korakuen

Peta Korakuen

Korakuen mapan ing tengah kutha Okayama, ngelawan benteng Okayama ing sebrang kali. Taman iki dibangun kanggo Tsunamasa IKEDA sing dadi kastil Okayama ing separo abad kaping-17. Ana blumbang gedhe ing taman kasebut, ing saubengé ana omah kayu kayata ruangan teh lan panggung Noh.

Korakuen wis dikandhani manawa telu kebon paling apik ing Jepang kanthi Kairakuen Mito lan Kenrokuen saka Kanazawa nganti suwe. Malah ing pandhuan tur Michelin, Korakuen wis menangaké telung bintang. Taman iki nduwe area sekitar 13.3 hektar lan wiyar banget. Yen sampeyan tekan Korakuen, njupuk dalan sing santai nalika nonton Kastil Okayama ing sisih liya.

Nalika sepisanan mangkat menyang Korakuen, aku rada ora trima jujur. Ora ana owah-owahan saka peteng menyang papan sing padhang kaya Kairakuen. Ing musim dingin, pemandangan salju ora bisa katon kaya Kenrokuen. Nanging, kaping pirang-pirang menyang Korakuen, saya suwe saya seneng karo taman iki. Korakuen kebak swasana sing tentrem. Prefektur Okayama nduweni iklim entheng. Korakuen sing dibangun ing jaman shogunate Tokugawa, nalika Jepang tentrem banget, isih tetep wong sing ngunjungi papan sing tentrem.

Wiwit kastil Korakuen lan Okayama disambungake kanthi jembatan, bukak menyang kraton Okayama yen sampeyan seneng. Aku mikir yen pemandangan Korakuen sing sampeyan deleng saka menara kastil Okayama uga kelingan.

Shima-Jaya Teahouse ing Taman Korakuen ing Okayama = shutterstock

Shima-Jaya Teahouse ing Taman Korakuen ing Okayama = shutterstock

Iwak Koi utawa iwak Crap ing kolam ing Okayama Korakuen Garden, cedhak karo Kastil Okayama, Okayama, JAPAN = shutterstock

Iwak Koi utawa iwak Crap ing kolam ing Okayama Korakuen Garden, cedhak karo Kastil Okayama, Okayama, JAPAN = shutterstock

Korakuen ing prefektur Okayama uga minangka tandha godhong ing musim gugur = shutterstock

Korakuen ing prefektur Okayama uga minangka tandha godhong ing musim gugur = shutterstock

Korakuen ing prefektur Okayama uga cocog karo pencahayaan nigiht = shutterstock

Korakuen ing prefektur Okayama uga cocog karo pencahayaan nigiht = shutterstock

Taman Korakuen ing Kutha Okayama, Prefektur Okayama = Shutterstock 1
Foto: Taman Korakuen lan Istana Okayama ing kutha Okayama

Wis wiwit lawas, kebon Jepang paling ayu yaiku Korakuen ing Okayama, Kenrokuen ing Kanazawa, lan Kairakuen ing Mito. Korakuen, sing ana ing sisih kulon Honshu, dibangun ing taun 1700 dening klan feudal (daimyo) saka klan Okayama ing wektu kasebut. Yen lunga menyang ...

 

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

Kairakuen ing Mito City, Prefektur Ibaraki = Adobe Stock 1
Foto: 5 Taman Jepang paling apik ing Jepang!

Ing kaca iki, aku bakal ngenal limang kebon taman Jepang. Ing Jepang, ana kebon sing sacara kolektif diarani "3 kebon gedhe". Dheweke minangka Kairakuen (kutha Mito, prefektur Ibaraki), Kenrokuen (kutha Kanazawa, prefektur Ishikawa) lan Korakuen (kutha Okayama, prefektur Okayama). Kajaba iku, aku uga nyaranake Katsura Imperial Villa, yaiku salah sawijining ...

Taman Rikugien minangka salah sawijining kebon Jepang tradisional sing misuwur ing Tokyo = Shutterstock
Foto: Taman Rikugien -A taman tradisional Jepang sing apik ing Tokyo

Ing kaca iki, ayo mlaku-mlaku virtual liwat Taman Rikugien. Rikugien minangka salah sawijining kebon Jepang sing paling apik ing Tokyo. Iki dibangun dening Yoshiyasu YANAGISAWA, sing dadi Daimyo sing kuat (pangeran feudal) ing jaman Edo. Kacariyos, Shogun Tsunayoshi TOKUGAWA asring ngunjungi kebon iki ...

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.