Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Tenun ing Jepang = Shutterstock

Tenun ing Jepang = Shutterstock

8 Kerajinan Tradisional paling apik sing bakal dituku utawa pengalaman ing Jepang! Kintsugi, Kokeshi, Kertas Jepang ...

Yen sampeyan pengin ndeleng utawa tuku kerajinan tradisional "Made in Japan", sampeyan kudu menyang endi ing Jepang? Ing kaca iki, aku pengin ngenalake sampeyan wolung kerajinan tradisional sing apik. Contone, Kinpaku (godhong emas), ndandani Kintsugi, boneka Kokeshi, Wagashi, Tsumugi lan liya-liyane. Yen sampeyan kepengin weruh kerajinan kasebut, waca artikel lan video ing ngisor iki.

Kinpaku (Daun Emas)

Ing Jepang, ana akeh produk kerajinan tradisional nggunakake godhong emas. Ing kutha Honshu, Kanazawa, gula-gula sing ngemot godhong emas uga didol = AdobeStock

Ing Jepang, ana akeh produk kerajinan tradisional nggunakake godhong emas. Ing kutha Honshu, Kanazawa, gula-gula sing ngemot godhong emas uga didol = AdobeStock

Yen menyang Kanazawa, sampeyan bisa tuku kerajinan godhong emas = AdobeStock

Yen menyang Kanazawa, sampeyan bisa tuku kerajinan godhong emas = AdobeStock

Kerajang emas digawe kanthi emas kanthi tipis. Disebutake kira-kira 10 kothak meter persegi bisa digawe kanthi emas kira-kira 1 sentimeter kubik.

Ing Jepang ing pungkasan abad kaping-16 nalika samurai terus berjuang, jenderal Samurai sing misuwur nggawe bangunan, mangkuk, pedhang lan kaya nggunakake godhong emas minangka simbol kekuwatan. Banjur, kerajinan nggunakake godhong emas digawe siji-siji ing kutha-kutha kayata Tokyo, Kyoto, Kanazawa. Sapunika, produksi kerajinan nggunakake godhong emas iki terus ditindakake ing Kota Kanazawa.

Kutha Kanazawa minangka kutha tradisional sing apik ing sisih Laut Jepang ing Honshu tengah. Iki cocog kanggo ngasilake gilt amarga dijaga asor kanthi asor amarga ing wilayah liyane.

Kanazawa uga minangka prodhuksi kerajinan kanthi nggunakake gangguan. Kaya sing katon ing gambar ing ndhuwur, godhong gilded asring ditrapake kanggo kerajinan kanthi nggunakake bising. Yen sampeyan mlaku liwat dalan-dalan Kanazawa, sampeyan bakal bisa ndeleng kerajinan sing apik banget. Kajaba iku, ing Kanazawa, sampeyan uga bisa mangan es krim karo godhong emas kaya sing katon ing video ing ndhuwur. Ing Kanazawa, kita uga nambah godhong emas kanggo wangi lan alkohol. Mesthi wae, sampeyan bisa mangan nyukur tanpa masalah. Yen menyang Kanazawa, mangga mangan "produk emas".

>> Kanggo rincian godhong emas, waca situs iki

 

Diposaken Kintsugi

Diposake retak Teh Potter = shutterstock

Diposake retak Teh Potter = shutterstock

Ing Jepang, emas uga digunakake nalika ndandani keramik sing rusak lan liya-liyane. Nalika gabung dadi siji, emas digunakake bareng karo bising. Pothi sing dibalekake kanthi apik kaya ngono. Kita nyebat teknologi lan kerajinan kasebut "Kintsugi" utawa "Kintsunagi".

Minangka kanggo Kintsugi, aku wis ngenalake artikel ing ngisor iki, dadi yen sampeyan kasengsem, priksa uga artikel ing ngisor iki.

Potret geografi Maiko ing Gion Kyoto = shutterstock
Harmony of Tradition & Modernity (1) Tradhisi! Geisha, Kabuki, Sento, Izakaya, Kintsugi, pedhang Jepang ...

Ing Jepang, isih akeh perkara lawas sing isih ana. Contone, dheweke dadi kuil lan kuil. Utawa dheweke minangka kompetisi kayata Sumo, Kendo, Judo, Karate. Ana akeh fasilitas unik kayata adus umum lan pub ing antarane kutha-kutha. Kajaba iku, ana macem-macem aturan tradisional ing wong ...

Yen sampeyan kepengin menyang studio Kitsugi, studio ing ngisor iki ana ing Kyoto, mulane waca situs web resmi ing ngisor iki yen sampeyan ora mikir.

>> kintsugi studio RIUM ing Hotel Kanra

 

Boneka Kokeshi

Popularitas boneka "Kokeshi Jepang" tambah akeh = AdobeStock

Popularitas boneka "Kokeshi Jepang" tambah akeh = AdobeStock

Museum Boneka Tsugaru Kokeshi (Kota Kuroishi, Prefektur Aomori)

Kokeshi minangka boneka kayu sing digawe ing wilayah Tohoku ing abad kaping 19. Kaya sing katon ing gambar ndhuwur, Kokeshi digawe kanthi ngethok wit. Ing jaman biyen, banget, nanging bubar, kokeshi desain sing apik banget saya mundhak. Sampeyan bisa uga bakal ndeleng Kokeshi ing toko souvenir ing saindenging negara.

Kokeshi didol minangka cenderung ing resort musim panas ing distrik Tohoku ing wiwitan. Para petani sing teka ing musim panas tuku kanggo anake lan mulih. Para petani tuku kokeshi minangka awake dhewe bisa ngasilake panen sing apik.

Bubar, Kokeshi wis nggambar para wanita. Ana pirang-pirang wanita sing tuku kokeshi kanggo dekorasi ruangan kasebut. Kokeshi bakal terus berkembang dadi interior ing kahanan modern.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan Kokeshi, perjalanan ing wilayah Tohoku mesthi apik.

>> Kanggo rincian, waca situs iki

 

Wagashi (gaun tradisional)

Ana akeh gulali sing apik ing Jepang. Ing Kyoto lan ing papan liya, kursus kanggo nggawe permen gaya Jepang uga dianakake = AdobeStock

Ana akeh gulali sing apik ing Jepang. Ing Kyoto lan ing papan liya, kursus kanggo nggawe permen gaya Jepang uga dianakake = AdobeStock

Wiwit gula-gula diimpor saka jaban rangkah ing abad kaping 19, permenan tradisional Jepang dadi kolektif diarani "Wagashi" ing Jepang. Iki tegese "gula-gula Jepang". Yen sampeyan menyang toko kue kayata toko departemen utawa pusat blanja ing Jepang, isih ana pojok "Wagashi".

Ing Jepang, wis dadi adat kanggo mangan Wagashi nalika ngombe teh ijo. Teh ijo pait, mula kita bisa nyemoni harmoni kanthi mangan Wagashi sing manis. Amarga ana latar mburi, aku nyaranake sampeyan supaya ngombe teh ijo nalika mangan Wagashi. Ana akeh toko ing Kyoto lan sapiturute ing ngendi sampeyan bisa nyenengake gula-gula Jepang lan tèh ijo.

Penampilan kasebut penting kanggo Wagashi. Pengrajin manisan Jepang bakal ngganti bahan lan desain Wagashi miturut owah-owahan musim, musim semi, musim gugur, lan musim dingin. Nalika ndeleng Wagashi, kita rumangsa owah-owahan musim. Lan kita mangan Wagashi lan nikmati musim.

Ing Jepang, Wagashi tradisional tetep, utamane ing Kyoto, Kanazawa, Matsue. Amarga saben kutha minangka kutha tradisional sing ayu, coba goleki kutha lan mangan Wagashi lan nyenengake.

>> Kanggo rincian Wagashi, waca situs iki

 

Washi (Kertas Jepang)

Lantern nggunakake kertas Jepang menehi cahya alus = shutterstock

Lantern nggunakake kertas Jepang menehi cahya alus = shutterstock

Yen lunga menyang toko cenderung ing Jepang, sampeyan bakal weruh Washi (kertas Jepang) sing apik sing didol. Wiwit biaya produksi luwih dhuwur tinimbang kertas biasa, Washi wis ora misuwur wiwit jaman modern. Nanging, Washi duwe kaendahan unik. Washi uga duwe kekiatan cukup kanggo nyatakake yen ora bakal krasa luwih saka 1000 taun. Coba coba milih kertas Jepang nalika sampeyan mandheg nganggo toko cenderung Jepang utawa toko alat tulis (Itoya, lsp. Ing Ginza lsp).

Wiwit jaman biyen, kita nggunakake Washi kanggo macem-macem tujuan ing urip kita. Contone, nalika mbangun omah, ing Jepang, Washi bisa diselehake tinimbang kaca ing jendela. Banjur, kita bisa njaga privasi saka njaba. Ing wektu sing padha, kita bisa njaluk lampu njaba kanthi moderat.

Ing kamar turu lan liya-liyane, kita bisa nggunakake luminaire ditutupi Washi. Banjur cahya mau ngliwati Washi lan dadi alus. Suasana ruangan kabeh uga entheng. Kaya sing sampeyan tingali ing foto ing ndhuwur, peralatan lampu nggunakake Washi uga digunakake sacara ekstensif ing acara lan sapanunggalane. Sampeyan bakal bisa ndeleng peralatan lampu iki ing toko perabotan gedhe lan liya-liyane.

>> Kanggo rincian kertas Jepang, waca situs iki

 

Edo Kiriko (Japanese Cutglass): Pengalaman nggawe kaca

Piranti desain modern kaca populer = AdobeStock

Piranti desain modern kaca populer = AdobeStock

Ana kaca sing dipotong disebut Edo Kiriko minangka wakil produk kerajinan tradisional ing Tokyo.

Edo Kiriko minangka produk kaca sing dihiasi kanthi apik kaya sing ditampilake ing gambar ing ndhuwur. Dekorasi iki ditindakake kanthi manual dening pengrajin sing trampil. Dheweke mencet kaca nganggo mesin polesan cilik lan dekorasi kanthi sabar.

Edo Kiriko wiwit dibangun wiwit separo awal abad kaping 19. Wong luar negeri sing teka ing Jepang wiwit tengah abad kaping 19 kaget karo kaendahan Edo Kiriko. Sawise iku, akeh Edo Kiriko sing diprodhuksi lan diekspor ing Jepang. Nanging, amarga kita kelangan akeh kerajinan ing Perang Dunia II, mung sawetara studio sing terus nggawe Edo Kiriko sawise iku.

Ing Tokyo, sampeyan bisa ngalami nggawe Edo Kiriko iki. Saperangan lokakarya nampi turis.

Ing ngisor iki yaiku situs studio. Nanging, ana mung kaca Jepang. Aplikasi kanggo bengkel iki bisa ditindakake saka situs nomer loro.

>> Kiyohide Glass (Edo Kiriko Studio)

>> KEGIATAN JEPANG

 

Aizome (pewarna Indigo)

Tekstil saka pewarna indigo, Prefektur Tokushima

Tekstil saka pewarna indigo, Prefektur Tokushima

Ing Jepang, "indigo pewarna" diarani "Aizome". Ing negara iki sandhangan pewarna indigo wis digawe ing macem-macem papan lan wis populer wiwit jaman biyen.

Ing Jepang, pewarna indigo digunakake umum. Dadi wong asing sing teka ing Jepang ing abad ka-19 nerangake kanthi macem-macem cara manawa Jepang nganggo sandhangan biru. Ahli kimia Inggris nyebat warna sandhangan Jepang dipunaju "Japan Blue." Novelis terkenal Lafcadio Hearn nggambarake "Jepang minangka negara sing kebak biru misterius". Adhedhasar tradisi iki, seragam tim nasional Jepang kayata bal-balan lan baseball asring Japan Blue.

Alesan kenapa Jepang asring nganggo ageman indigo amarga dilarang nganggo sandhangan warna mewah ing jaman shogunate Tokugawa. Ing jaman kasebut, ora ana perang, mula para petani lan tukang bisa nganakake konsensine. Lan sandhangan sing cocog kanggo pakaryan kasebut yaiku ageman katun indigo. Dheweke nyandhang klambi indigo sing peteng saengga ora bisa dingerteni sanajan lagi lemah karo lemah. Sauntara iku Samurai uga nganggo sandhangan pewarna indigo nalika nindakake pagar. Jepang modern uga seneng karo indigo. Pewarna Indigo minangka simbol ing gesang Jepang kanthi cara sing beda.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan pewarna indigo tradisional Jepang ing Tokyo, waca situs ing ngisor iki. Sampeyan bisa sejati ngalami pewarna indigo.

>> WANARIYA

 

Oshima Tsumugi (Pongee Sutra)

Oshima Tsumugi dikenal minangka kain kelas dhuwur = AdobeStock

Oshima Tsumugi dikenal minangka kain kelas dhuwur = AdobeStock

Yen aku mung milih salah sawijining potongan seni sing paling rumit saka ing antarane kerajinan tradisional Jepang, aku bakal milih Tsumugi. Tsumugi minangka jinis kain sutra. Kanggo kimono sing digawe nganggo kain sutra kasebut, kita diarani "Tsumugi". Wis larang banget.

Aku menehi saran kanggo "Oshima Tsumugi" sing khusus dijlentrehake ing kene. Oshima Tsumugi minangka tsumugi sing digawe saka jaman kuna ing Amali Oshima Ialand ing Prefektur Kagoshima. Sampeyan angel nerangake kanthi ringkes babagan metode manufaktur. Nalika kain pewarna, kaya sing ditampilake ing film ing ndhuwur, pewarna benang siji ing interval sing ditemtokake. Nalika tukang gawe tenun benang kasebut, pola sing éndah lair ing kana. Para pengrajin kanthi ati-ati mbaleni karya rinci sing ora percaya lan nggawe kain kasebut.

>> Kanggo rincian Oshima Tsumugi, waca situs web resmi

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.