Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Ing Prefektur Nagano lan Hokkaido ana papan sing monyet mlebu ing sumber panas

Ing Prefektur Nagano lan Hokkaido ana papan sing monyet mlebu ing sumber panas

Kewan ing Jepang !! Spots Paling sampeyan bisa muter

Yen seneng kewan, apa ora ngunjungi papan-papan wisata sing bisa diputer karo kewan ing Jepang? Ing Jepang, ana papan kanggo dolanan karo macem-macem kewan kayata manuk kerang, kucing, kelinci, lan kidang. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake papan sing populer ing kalangan papan kasebut. Klik ing saben peta, Google Maps bakal ditampilake ing kaca sing kapisah.

Asu Akita entuk popularitas ing saindenging jagad = Shutterstock 3
Foto: Asu Akita (Akita-inu) -Adeka ngerti "Hachi" ing Shibuya?

Apa sampeyan ngerti asu Akita (Akita-inu)? Asu Akita minangka asu gedhe sing wis suwe ditindakake dening wong-wong sing padha mburu ing wilayah Tohoku, Jepang. Akita Dog misuwur amarga ora setya. Ing ngarepe scramble nyebrang ing Shibuya, Tokyo, ana patung ...

Zoo Asahiyama (Asahikawa Ciry, Hokkaido)

Perarakan penguin ing Zoo Asahiyama ing Jepang = shutterstock

Perarakan penguin ing Zoo Asahiyama ing Jepang = shutterstock

Peta Zoo Arashiyama

Peta Zoo Arashiyama

Apa sampeyan tau ndeleng segel darting utawa munggah kanthi vertikal? Apa sampeyan tau ndeleng beruang sing ucul menyang kolam renang kanthi momentum apik tenan? Ing Zoo Asahiyama ing Kutha Asahikawa, Hokkaido, sampeyan bisa ndeleng tampilan biasa kewan-kewan kasebut ing ngarep sampeyan. Zoo Asahiyama yaiku kebon binatang sing wis direncanakake, supaya sampeyan bisa ndeleng tampilan kewan sing semangat. Zoo iki minangka obyek wisata sing minangka wakil saka Hokkaido. Ing musim dingin, sampeyan bisa ndeleng sawetara penguins sing apik banget nalika salju kanthi foto ing ndhuwur!

>> Kanggo rincian Zoo Asahiyama, bukak situs iki

Tashirojima = Pulo Cat (Kutha Ishinomaki, Prefektur Miyagi)

Kucing ing Tashirojima, dikenal minangka "Pulo Cat", ing Ishinomaki, Miyagi, Jepang = AdobeStock

Kucing ing Tashirojima, dikenal minangka "Pulo Cat", ing Ishinomaki, Miyagi, Jepang = AdobeStock

Peta Tashirojima

Peta Tashirojima

Pulo Tashiro minangka pulo cilik 11 km / l, sing dumunung ing sekitar 15 km tenggara saka port Ishinomaki ing Ishinomaki-shi, prefektur Miyagi. Ana "kuil kucing" ing tengah-tengah pulo iki. Para nelayan ing pulo iki ndedonga kanthi tunjangan gedhe ing kuil iki. Wong-wong ing pulau iki regane kucing banget. Sawise ing pulo iki, serikultur saya subur. Kucing njupuk tikus sing dadi mungsuh alami sutera. Dadi wong-wong ing pulo iki padha tresna marang kucing. Ing pulo iki kucing luwih akeh tinimbang manungsa. Nggawe asu ing pulo iki dilarang. Kanggo kucing, Pulo Tashiro mesthi papan kaya swarga. Ing Pulo Tashirojima udakara 45 menit kanthi feri saka Pelabuhan Ishinomaki.

>> Kanggo rincian babagan Cat Island, bukak situs iki

Desa Zao Fox (Kota Shiroishi, Prefektur Miyagi)

Fox fox abang ing salju salju ing desa Zao fox, Miyagi, Jepang = shutterstock

Fox fox abang ing salju salju ing desa Zao fox, Miyagi, Jepang = shutterstock

Peta Zao Fox Village

Peta Zao Fox Village

Ana udakara 250 rubah ing desa Zao fox (jeneng resmi yaiku desa fox Miyagi Zao). Luwih saka 100 mau dirilis ing alas. Rubah ing desa iki digunakake kanggo manungsa. Sampeyan bisa mirsani rubah ing alas iki. Nanging, amarga musang duwe kebiasaan nyunyah nalika ngulungake tangane, sampeyan ora bisa nyekel rubah ing alas kasebut. Nanging, ana papan ing desa rubah ing ngendi pengunjung bisa menehi panganan kanggo rubah. Pengunjung Feed rubah ing njaba. Ana sudhut liyane ing desa Zao Fox ing ngendi sampeyan bisa ngrangkul bocah-bocah rubah. Sampeyan bisa ngrangkul rubah bayi ing wulan Mei saben taun. Dheweke seneng banget!

Foxes cerdas wiwit musim semi nganti musim gugur, nanging nalika musim ngarep saya cedhak, wulu saya sugih. Yen pindhah menyang desa Zao Fox ing wulan Januari utawa Februari, sampeyan bisa ndeleng pirang-pirang rubah sing wulu.

Desa Zao fox dumunung udakara 20 menit mobil saka stasiun JR Shiroishiokao. Butuh udakara 1 jam kanggo nggunakake bis saka Stasiun JR Shiroishi.

>> Kanggo rincian, waca situs web resmi

Owl Cafe (Tokyo lsp)

Owl ndelok jam ing cafe hantu Akihabara, Akihabara. Tokyo, Jepang = Shutterstock

Owl ndelok jam ing cafe hantu Akihabara, Akihabara. Tokyo, Jepang = Shutterstock

Peta Owlcafe Akiba Fukurou

Peta Owlcafe Akiba Fukurou

Ing Jepang, kafe owl munggah. Ing macem-macem kafe Owl, diselehake ing ruangan. Pengunjung bisa alon-alon nyerang manuk klorot lan njupuk gambar. Nduwe jeneng kafe, nanging ana sawetara papan sing saestu nyedhiyakake kopi lsp.

Kafe hantu khas yaiku "Akiba Fukurou". Kafe iki ana ing Akihabara, Tokyo. Akiba Fukurou duwe jinis burung hantu sing akeh. Aku pancen wis cafe iki. Ing njero ruangane ora sithik sempit. Nanging, burung hantu saka macem-macem jinis menehi ucapan luwih saka sing dakkira. Dheweke nggumunake. Burung hantu iku pancen apik banget, saengga aku wis disenengi dening burung hantu. Situs web resmi Akiba Fukurou ing ngisor iki. Reservasi dibutuhake kanggo kafe iki.

>> Akiba Fukurou

Hedgehog Cafe (Tokyo lsp)

Hedgehog alus

Hedgehog alus

Sampeyan bisa ndemek landak

Sampeyan bisa ndemek landak

Kajaba burung hantu, ana kafe sing maneka kewan ing Tokyo. Antarane, kafe karo landak wis populer banget.

Ing kafe kasebut, sampeyan bisa nutul landak cute. Hedgehog bisa turu kanthi gampang ing palma.

Ana uga toko sing bisa umpan panganan landak. Yen sampeyan panganan landak, landak kasebut bakal disenengi. Sampeyan mesthi bisa njupuk gambar sing apik.

Kafe iki dadi populer banget, aku menehi saran supaya luwih dhisik. Regane beda-beda gumantung karo toko, nanging udakara sekitar 1500 yen sajrone 30 menit kalebu rega ngombe.

Toko paling populer yaiku "HARRY", sing mapan ing Roppongi lan Harajuku, Tokyo. Sampeyan uga bisa nggawe leladen ing situs resmi "HARRY". Kanggo informasi luwih lengkap, bukak situs resmi.

>> Situs resmi "HARRY" ana ing kene

Jigokudani Yaen-koen - Snow Monkey (Prefektur Nagano)

Monyet salju ing onsen alami (musim panas), sing ana ing Taman Jigokudani, Yudanaka. Nagano Jepang

Monyet salju ing onsen alami (musim panas), sing ana ing Taman Jigokudani, Yudanaka. Nagano Jepang

Peta Jigokudani Yaen-koen

Peta Jigokudani Yaen-koen

Monkey Salju ing Jigokudani Yaen-koen, Prefektur Nagano = Shutterstock 10
Foto: Jigokudani Yaen-koen - Monyet Salju ing Prefektur Nagano

Ing Jepang, kethek uga wong Jepang seneng karo sumber panas. Ing wilayah pegunungan Prefektur Nagano ing Honshu tengah, ana "resort musim semi panas" khusus kanggo kethek sing diarani Jigokudani Yaen-koen. Monyet anget awak ing musim panas iki, utamane ing mangsa salju. Yen lunga menyang Jigokudani ...

Jigokudani Yaen-koen minangka taman sing bisa dideleng saka monyet liar. Taman iki wis adus ruangan ing endi kethek mlebu. Kira-kira 60 saka udakara 160 kethek mlebu ing musim semi sing panas wiwit wulan Desember nganti Maret saben taun. Monyet ora pati kepengin banget karo kita. Mula, kita bisa ngerteni lawang monyet kasebut menyang sumber panas kanthi rapet.

Ing wilayah kasebut, monyet liar nyerang kebon apel lan liya-liyane, lan kerusakan mangan apel lan liya-liyane. Saengga para masarakat wiwit mangan kethek saiki sing ana ing papane Jigokudani Yaen-koen. Akibate, para kethek padha kurang mlebu ing lapangan. Ing cedhak taman kasebut ana ruangan ruangan sing mlebu manungsa. Monyet wis mlebu. Banjur, amarga manungsa ngalami masalah, adus ruangan dibangun kanggo kethek. Jigokudani Yaen-koen nglarang turis menehi panganan kanggo monyet. Mula, kethek kasebut ora kasengsem ing manungsa. Dadi ruang ajaib ing ngendi manungsa lan monyet coexist dijaga.

Jigokudani Yaen-koen udakara 10 menit drive saka stasiun Yudanaka saka Railway Electric Nagano. Nanging, ing musim salju dalan sing ndadékaké Jigokudani Yaen-koen ditutup amarga salju. Dadi nalika musim salju, turis kudu mlaku kira-kira 30 menit saka Kanbayashi Onsen ing dalan. Amarga ana salju ing dalan kasebut, sampeyan kudu nganggo sepatu nonslip kayata boots salju. Kanggo musim salju uga, akhir minggu lan preian akhir taun lan taun anyar, bis langsung dilakokno saka stasiun Shibu Onsen lan Yudanaka. Kanggo mlebu bis iki, sampeyan kudu leladen.

>> Situs web resmi Jigokudani Yaen-koen ana ing kene

>> Kanggo bis langsung musim salju, waca PDF iki

Sayangé, sampeyan ora koyone bisa nggawe leladen ing internet. Sampeyan kudu tuku tiket ing Shibu Onsen dina sadurunge njaluk utawa nelpon dina.

Taman Nara = Rusa (Kota Nara, Prefektur Nara)

Pengunjung Feed kidang liar tanggal 21 April 2013 ing Nara, Jepang. Nara minangka tujuan pariwisata utama ing Jepang - mantan kutha capita lan saiki Situs Warisan Donya UNESCO = Shutterstock

Pengunjung Feed kidang liar tanggal 21 April 2013 ing Nara, Jepang. Nara minangka tujuan pariwisata utama ing Jepang - mantan kutha capita lan saiki Situs Warisan Donya UNESCO = Shutterstock

Wanita enom petting papat kidang ing taman Nara Jepang. Sika liar dianggep monumen alami = shutterstock

Wanita enom petting papat kidang ing taman Nara Jepang. Sika liar dianggep monumen alami = shutterstock

Peta Taman Nara

Peta Taman Nara

Taman Nara minangka taman sing luas ing tengah Kota Nara. Kira-kira 1,200 rusa manggon ing area sekitar 660 hektar kalebu candhi Todaiji, Kuil Kofukuji, Kasuga Taisha lsp. Ing Kuil Kasuga Taisha, kidang dilindhungi kanthi ati kaya sing dienggo dening Gusti Allah. Yen lunga menyang Nara, bisa ketemu kidang kasebut.

Kijang minangka kewan sing ati-ati banget. Nanging, kidang ing Nara wis dipepetri wiwit biyen, mula ora ana waspada marang manungsa. Kosok baline, kidang nyedhaki manungsa sing golek panganan. Sawetara kidang gandhewa nalika gandhewo. Dheweke mikir yen bakal entuk pangan yen dheweke sujud.

Pethikan kidang didol ing Taman Nara. Yen sampeyan kepincut, coba uga golek kijang uga. Kancil sing nggumunake akeh banget nyedhaki kowe.

Kijang liar ing Nara City, ibukutha Jepang kuno = Shutterstock 2
Foto: 1,400 rusa liar ing Nara City, ibukutha Jepang kuno

Ana 1,400 kidang liar ing Nara City, ibukutha Jepang. Kancil manggon ing alas perdana, nanging mlaku-mlaku ing Taman Nara lan ing wayah awan. Rusa wis wiwit dianggep utusaning Gusti. Yen menyang Nara, sampeyan bakal disambut kanthi semangat ...

Pulo Okunoshima = Kelinci (Prefektur Hiroshima)

Kelinci sing lagi lungguh ing kerikil ndeleng ngarep ing Pulo Ookuno

Kelinci sing lagi lungguh ing kerikil ndeleng ngarep ing Pulo Ookuno

Peta Pulau Okunoshima

Peta Pulau Okunoshima

Pulo Okunoshima yaiku pulo cilik sing ana ing sisih kidul Prefektur Hiroshima lan 4 km. Wisata 15 menit numpak kapal saka Pelabuhan Tadanoumi, 3 menit mlaku saka Stasiun JR Tadanoumi. Ana udakara 700 terwelu liar ing Pulo Okunoshima. Disebut yen terwelu sing tetep sekolah ing sekolah dhasar sing sadurunge dadi liar.

Saiki, meh ora ana sing manggon ing Pulo Okunoshima. Ing pulo iki ana fasilitas resort umum sing diarani "Kyukamura". Warga ing pulo kasebut kalebu karyawan karyawan iki.

Kelinci liar ana ing cedhak nalika sampeyan numpak feri. Sing disaranake utamane yaiku ruangan pekarangan ing cedhak lawang Kyukamura. Ana akeh terwelu ing kene. Menyang Kyukamura, sampeyan bisa nggunakake bis gratis saka platform feri. Ing Pulo Okunoshima, mobil umum ora dilalekake supaya ora nganggo bis iki kanthi becik.

Kelinci ora ngati-ati banget karo manungsa. Sadurunge mlebu ing pulo, sampeyan kudu nyiyapake panganan kayata wortel lan kandhang. Yen sampeyan mundhakake terwelu, akeh terwelu ing sacedhake sampeyan.

Sampeyan bisa nginep ing Kyukamura. Ana musim panas ing Kyukamura. Ayo nganggo restoran ing Kyukamura (mung restoran ing pulo iki!) Lan sepeda sewa.

>> Kanggo rincian Pulau Okunoshima, waca situs web resmi

>> Situs resmi Kyukamura ana ing kene

Akuarium Okinawa Churaumi (Prefektur Okinawa)

Peta Okinawa Churaumi Akuarium

Peta Okinawa Churaumi Akuarium

Akuarium Okinawa Churaumi minangka akuarium sing amba banget ing sisih sisih lor-kulon Pulo Utama Okinawa lan dadi salah sawijining papan wisata Okinawa sing misuwur. Tangki banyu paling gedhe ing akuarium iki dawane 35 meter, ambane 27 meter, ambane 10 meter. Ing tangki banyu iki ana hiu paus (total dawa 8.7 m) lan manta lan liya-liyane. Kabeh ana 77 tank banyu.

Aku wis menyang akuarium iki. Aku kaget banget nalika mlebu. Akuarium amba kaya ngono ora cukup ing jagad iki. Ing tank banyu gedhe, lanskap laut sing apik banget nyebar. Corak uga ayu. Sampeyan bakal kesengsem banget amarga ana akeh jinis urip.

Ing jejere akuarium ana fasilitas kayata lumba-lumba, manatees lan kura-kura segara. Iki uga misuwur banget ing kalangan pengunjung.

>> Situs resmi Akuarium Okinawa Churaumi ana ing kene

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.