Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Nglangkit ngubengi sendhang Kawaguchiko kanthi gunung Fuji ing latar mburi = Shutterstock

Nglangkit ngubengi sendhang Kawaguchiko kanthi gunung Fuji ing latar mburi = Shutterstock

3 Nonton Olahraga Sing Apik lan 5 Aktivitas sing Apike ing Jepang! Sumo, Baseball, Olahraga Musim ...

Yen sampeyan lagi lelungan ing Jepang, nonton olahraga Jepang utawa olahraga dhewe uga pancen menarik. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake telung jam olahraga sing nyenengake lan limang pengalaman olahraga. Yen sampeyan seneng olahraga, ngapa ora nyoba iki ing Jepang?

Tiket tiket lan wisata sadurunge mangkat!

Ing wiwitan, ana siji perkara sing pengin dakelingake. Yaiku kabutuhan kanggo persiyapan luwih awal. Lomba olahraga sing misuwur ing tiket Jepang didol kanthi cepet. Wisata kegiatan ing lapangan padha. Wisata sing populer bakal diisi maneh. Dadi, meh bisa, sampeyan kudu nyedhiakke tiket lan wisata sadurunge mangkat saka negara sampeyan.

Kanggo bab iki, aku nerangake ing artikel ing ngisor iki, dadi yen sampeyan kasengsem, waca artikel ing ngisor iki.

 

3 Nonton Watching Paling Apik ing Jepang

Sumo

Gulat sumo rangking rangking akeh karo Tournament Tokyo Grand Sumo = shutterstock

Gulat sumo rangking rangking akeh karo Tournament Tokyo Grand Sumo = shutterstock

Persaingan sing paling populer ing antarane turis sing ngunjungi Jepang yaiku gusti Grand Sumo.

Sumo minangka olahraga tradisional Jepang, sing asale ing upacara Shinto. Ing Jepang, gusti sumo wis rampung kanggo para dewa ing kuil suwene suwe. Amarga aspek iki, sanajan ing jaman modern, para ahli musik ngiringan gaya rambut tradisional lan nuduhake macem-macem karya tradisional sadurunge berjuang.

Ing gusti Grand Sumo, loro pegulat perang ing dering diameteré,4.55 m m. Yen salah sawijining pegulat metu saka cincin kasebut, pegulat sumo kasebut kalah. Malah yen pegulat ditolak utawa tangan ing lemah, kekalahan kasebut.

Campur rangking kasebut kanthi menang utawa kalah. Pegulat sing paling kuat diarani "Yokozuna".

Papan kanggo Turnamen Grand Sumo beda-beda miturut musim. Ing Tokyo, Januari, Mei lan September ing Kokugikan ing Ryogoku, saben wong bakal dianakake 15 dina. Ing wektu liya, turnamen kasebut bakal ditindakake ing Osaka (Maret), Nagoya (Juli), Fukuoka (Nopember) saben taun.

Ana macem-macem jinis kursi nalika nonton gusti sumo. Kursi paling cedhak karo cincin kasebut kira-kira 15000 yen saben wong. Kursi iki populer banget, saéngga angel banget ditempah. Kursi gratis sing adoh saka dering bisa dituku sekitar 2000 yen.

>> Kanggo rincian gulat Grand Sumo, deleng situs web resmi

>> Kanggo tiket Turnamen Grand Sumo, waca situs iki

 

Baseball

Balon nalika dolanan baseball Jepang (Hawks vs. Buffaloes) = shutterstock

Balon nalika dolanan baseball Jepang (Hawks vs. Buffaloes) = shutterstock

Apa sampeyan ngerti "baseball"?

Baseball minangka olahraga paling populer ing Jepang. Olahraga iki lair ing Amerika Serikat, Liga Utama Amerika Serikat sing paling misuwur. Nanging, yen sampeyan nonton baseball Jepang, sampeyan bakal weruh manawa ana swasana sing unik lan nyenengake. Ana cara kanggo nonton aneh baseball menyang Jepang. Yen sampeyan lelungan Jepang ing musim baseball (wiwit akhir Maret nganti awal November), aku kepengin menehi saran kanggo nonton baseball Jepang.

Baseball minangka kompetisi yaiku loro tim saka sangang wong bersaing karo bal putih cilik. Loro tim gantian serangan lan pertolongan lan saingan pira sing diserang dening serangan. Nalika tim mbelo, siji pemain mbuwang bal kasebut. Pemain ing sisih nyerang ngadeg ing posisi tartamtu siji lan tekan bal iki nganggo bat (tongkat kayu). Pemain ing sisih pertahanan dibutuhake kanggo nangkep bal iki tanpa ngeculake.

Ana 12 tim tim profesional bisbol ing Jepang. Tim kasebut biasane dipérang dadi rong liga (Liga Tengah lan Liga Pasifik) lan gelut setaun. Game bisbol dianakake meh saben dina wiwit pungkasan Maret nganti pungkasan Oktober. Pungkasane, tim sing menang saka loro liga kasebut bakal gelut lan milih sing paling apik ing Jepang.

Sejatine mbutuhake luwih saka 2 jam kanggo siji game. Game asring ditindakake ing wayah wengi. Puluhan ewu penonton teka ing papan pertandhingan saben-saben. Kursi ing papan pertandhingan dipérang miturut tim sing ndhukung. Dadi, sampeyan kudu milih tim endi sing bakal didukung dhisik. Nalika game diwiwiti, perang dhukungan bakal diwiwiti kanggo saben tim. Sampeyan bakal nyenengake tim kasebut karo pamirsa sekitar. Kanthi dhukungan kasebut, para penonton dadi siji. Iki meh padha karo festival kasebut. Gaya Jepang sing bisa ditonton nalika lagi seneng "festival". (Mesthine, sampeyan ora nyenengake kanthi nyenengake lan luwih becik mangan panganan favorit sampeyan ing kursi sampeyan!)

Yen sampeyan nonton baseball ing tengah kutha Tokyo, sampeyan bakal mlebu ing Tokyo Dome utawa Stadion Jingu. Tokyo Dome minangka stadion jinis njero ruangan supaya sampeyan bisa nonton tanpa udan sanajan dina udan. Iki minangka papan utama saka Yomiuri Buta, sing dadi tim paling populer ing Jepang, mula pirang-pirang dolanan raksasa bakal ditindakake. Sementara, Stadion Jingu minangka stadion ruangan. Iki lemah omah Yakult Swallows. Cara sorak Yakult Swallows unik. Penyokong sing semangat nyengkuyung payung vinyl biru sanajan srengenge srengenge.

Akeh panganan didol ing ajang. Iku cukup sedhep. Penjual bir lan omben-omben alus bakal lenggah ing kursi sampeyan. Dheweke pancen cerdas lan layan. Mangga seneng komunikasi karo dheweke.

>> Kanggo bisbol Jepang, waca situs web resmi

 

bal-balan

Ing Stadion Athletics Todoroki, Jepang Suasana sadurunge pertandingan Bal-balan J-League. Pertandhingan Kanagawa Derby antarane Kawasaki Frontale vs Yokohama F. Marinos = shutterstock

Ing Stadion Athletics Todoroki, Jepang Suasana sadurunge pertandingan Bal-balan J-League. Pertandhingan Kanagawa Derby antarane Kawasaki Frontale vs Yokohama F. Marinos = shutterstock

Bal-balan populer ing Jepang uga baseball.

Ing Jepang ana liga sepak bola profesional sing diarani "Liga J". Iki kalebu telung liga wiwit saka "J1" ing endi tim paling kuat saingan dadi "J3" sing akeh pemain enom. Ana total luwih saka 50 tim sepak bola profesional. Saben tim kasebut adhedhasar ing kutha-kutha utama ing saindenging Jepang, lan ana penggemar sing antusias ing saben lokalitas. Pertandhingan bal-balan dianakake sekitar akhir minggu.

Game Liga J iku dhasar dianakake wiwit pungkasan wulan Februari nganti awal Desember saben taun. Jadwalé dipérang dadi separo pisanan musim semi lan musim semi sing nomer loro. Aku ngerti manawa liga bal-balan profesional ing Eropa wiwit musim gugur lan pungkasan ing musim semi. Beda, Liga J Jepang wiwit musim semi lan pungkasane tiba. Iki amarga sekolah Jepang dicocogake diwiwiti ing wulan April. Mula, para nom-noman sing lulus sekolah menengah utawa universitas saben wulan Maret bisa melu saben tim lancar.

Ing Jepang, saliyane game "J1" "J2" "J3" ana sawetara turnamen bal-balan gedhe. Antarane, Kaisar Piala All Japan Football Championship (JFA) sing tim bal-balan Jepang dadi cara turnamen ngluwihi kerangka "J1" "J2" lan liya-liyane misuwur.

Yen sampeyan pengin ndeleng pertandingan bal-balan ing sekitar Tokyo, Sampeyan bisa seneng ing Stadion Saitama (Saitama City, Saitama Prefecture), Stadion Ajinomoto (Chofu City, Tokyo), Stadion Athorics Todoroki (Kota Kota, Prefektur Kanagawa), Stadion Nissan (Yokohama City, Kanagawa Ing prefektur lsp).

Stadion Saitama paling gedhe ing stadium iki. Tim bal-balan profesional "Urawa Red Diamond" sing nggunakake stadion iki minangka lapangan omah minangka salah sawijining tim paling apik ing Jepang. Aku paling menehi saran supaya sampeyan bisa ndeleng pertandhingan Urawa Red Diamond ing Stadion Saitama.

>> Kanggo informasi luwih lengkap babagan bal-balan profesional Jepang, waca situs web resmi

 

5 Kegiatan sing Disaranake ing Jepang

Aku seneng menehi komentar babagan limang olahraga wakil sing bisa sampeyan seneng ing Jepang. Aku bakal ngenalake olahraga kasebut kalebu papan sing paling disaranake.

Winter Sports

Ski resort Shiga Kogen, Klompok skier ngagem busana padhang ngadeg ing lereng salju salju kanthi wit pinus = shutterstock

Ski resort Shiga Kogen, Klompok skier ngagem busana padhang ngadeg ing lereng salju salju kanthi wit pinus = shutterstock

Sawetara bagean ing Jepang dikenal kanthi salju banget ing saindenging jagad. Ing wilayah kasebut, sampeyan bisa nyenengake ski lan salju salju ing mangsa ing mangsa (kira-kira Desember nganti Maret).

Sanajan sampeyan minangka wong anyar sing durung nate muter utawa salju kanthi salju, pancen ora ana masalah. Yen lunga menyang ski, sampeyan bisa nyewa peralatan ski lan peralatan ski. Kanggo umume resort ski, area sikil dibangun kanggo pamula. Sampeyan bisa nglatih ski lan salju salju ing lereng lembut. Sawise setengah dina, sampeyan bakal bisa geser. Mesthi sampeyan uga bisa nampa pandhuan praktis sing ditindakake kanthi aktif. Akeh kasus, leladen ora perlu.

Yen sampeyan wis dadi pemain ski utawa snowboarder, luwih becik nikmati salju salju kanthi apik. Resor ski ing Hokkaido lan Nagano Prefecture Jepang duwe kualitas salju sing apik banget. Apa sing disaranake yaiku resort ski Niseko ing resort ski Hokkaido lan Hakuba ing prefektur Nagano. Loro kualitas salju lan kursus kasebut apik banget.

Umumé, ing Hokkaido, sampeyan bisa nikmati kegiatan salju ing resort ski sing akeh banget kanthi papan sing kurang. Ing sisih liya, ing prefektur Nagano, sampeyan bisa muter ing wilayah pegunungan sing bisa ndeleng gunung salju ing dhuwur dhuwure 3000 m. Mesthi wae, pancen apik banget!

Niseko

Yen sampeyan ngalami kegiatan salju ing Jepang kaping pisanan, aku nyaranake sampeyan menyang Niseko ing Hokkaido. Amarga Niseko nduwe resort ski sing sungguh salju kanthi kualitas salju sing apik. Niseko kebak fasilitas akomodasi. Sampeyan uga bisa nyenengake sumber panas ing akomodasi.

Saben taun Niseko nglumpukake turis turis akeh. Dadi Niseko akeh staf sing nganggo basa Inggris. Sanajan sampeyan ora bisa ngomong basa Jepang, mula ora ana alangan.

Kanggo Niseko, aku ngenal kanthi rinci ing artikel ing ngisor iki. Yen sampeyan ora mikir, priksa uga artikel iki.

Gunung Yotei, sing diarani "Fuji of Hokkaido", saka resort ski Niseko, Hokkaido, Jepang
Niseko! Sing paling apik kanggo nindakake ing musim semi, musim semi, musim panas, musim gugur

Niseko minangka wakil saka Jepang. Dikenal ing saindenging jagad, utamane minangka papan sing suci kanggo olahraga musim dingin. Ing Niseko, sampeyan bisa nyenengake ski wiwit akhir November nganti awal Mei. Ana gunung sing apik banget karo Mt. Fuji ing Niseko. Iki "Mt.Yotei" katon ing gambar ndhuwur. ...

>> Situs web Niseko resmi ana ing kene

Hakuba

Pegunungan ing Prefektur Nagano diarani "Alps Jepang" lan gunung sing ana hubungane apik. Hakuba diubengi dening gunung lan diberkahi kanthi kualitas salju sing apik.

Ing Hakuba sampeyan bisa nyedhaki pucuk salju salju kanthi gondola lan angkat. Saka ing kono, sampeyan bisa muter ski mudhun lan salju salju menyang sikil gunung.

Malah ing Hakuba, sampeyan bisa seneng karo sumber panas. Niseko apik banget, nanging Hakuba uga angel dibuwang.

>> Kanggo rincian babagan Hakuba, waca situs web resmi

Kanggo resor ski kayata Niseko lan Hakuba, artikel ing ngisor iki uga kasedhiya.

Tembok salju, Rute Alpine Tateyama Kurobe, Jepang - Shutterstock
12 Tujuan Salju paling apik ing Jepang: Shirakawago, Jigokudani, Niseko, Sapporo salju festival ...

Ing kaca iki, aku kepengin ngerteni babagan adegan salju sing apik ing Jepang. Ana akeh salju ing Jepang, saéngga angel mutusake tujuan Salju sing paling apik. Ing kaca iki, aku ngringkes wilayah paling apik, utamane ing papan sing populer ing antarane turis manca. Aku bakal nuduhake ...

 

Swimming

Snorkeling ing banyu biru saka pulo tropis, Kepulauan Yaeyama, Okinawa, Jepang = shutterstock

Snorkeling ing banyu biru saka pulo tropis, Kepulauan Yaeyama, Okinawa, Jepang = shutterstock

Jepang minangka nagara pulo sing diubengi segara. Dadi sampeyan bisa ndeleng segara apik ing Jepang. Yen tujuan utama yaiku nglangi ing segara, nikmati urip resort ing pantai ing Jepang. Aku kepengin menehi saran marang sampeyan samodra Okinawa. Kanggo pantai Okinawa, waca artikel ing ngisor iki.

Miyakojima nalika musim panas. Wong sing seneng olahraga laut ing segara sing apik nyebar ing Bandara Shimoji ing Shimojima ing sisih kulon Irabu-jima = Shutterstock
7 Pantai sing Paling Apik ing Jepang! Hate-no-hama, Yonaha Maehama, Pantai Nishihama ...

Jepang minangka nagara pulo, lan akeh pulo. Segara sing resik wis sumebar ing saubengé. Yen sampeyan lelungan ing Jepang, aku uga menehi saran supaya lunga menyang pantai kayata Okinawa. Ana karang karang ing pinggir pante, uga iwak nglangi sing warni. Kanthi snorkeling, sampeyan bisa ngalami ...

Yen sampeyan pengin nglangi ing segara ing papan liya ing papan wisata ing Tokyo, ing kana aku bakal menehi rekomendasi Laut Shonan ing Prefektur Kanagawa. Ayo menyang stasiun Katase Enoshima kanthi nggunakake Railway Electric Odakyu saka Stasiun Shinjuku. Yen sampeyan numpak kereta api ekspres "Mobil Romance", wektu sing dibutuhake yaiku udakara 1 jam lan 10 menit. Sawise lunga ing stasiun Katase Enoshima, pantai iki nyebar ing ngarep sampeyan. Ing Honshu kaya Prefektur Kanagawa, sampeyan bisa nglangi wiwit wiwitan wulan Juli nganti akhir Agustus.

 

golf

Panorama ing Golf Golf ing endi gambut apik lan ijo ing Prefektur Ibaraki, Jepang. Golf kanthi pemandangan gambut ijo sing sugih = shutterstock

Panorama ing Golf Golf ing endi gambut apik lan ijo ing Prefektur Ibaraki, Jepang. Golf kanthi pemandangan gambut ijo sing sugih = shutterstock

Ana udakara udakara 2,400 golf ing Jepang. Ora dingerteni, nanging Jepang minangka salah sawijining negara kanthi nomer golf paling gedhe ing donya. Kajaba iku, kursus golf kaya macem-macem, kayata cedhak gunung, cedhak segara, malah cedhak kutha-kutha gedhe. Ing Course sampeyan bisa mindhah karo cart listrik. Peralatan golf sing digawe ing Jepang entuk popularitas kanthi panggunaan sewa.

Nanging, lapangan golf Jepang durung aktif banget kanggo nrima turis manca. Nalika sampeyan ndeleng situs web lapangan golf ing Jepang, sampeyan bakal bisa nemokake manawa sampeyan ora bisa menehi buku ing basa Inggris. Yen sampeyan bener-bener menyang lapangan golf, sampeyan bisa uga bingung amarga ora ana tampilan Inggris. Kursus golf Jepang pengin dibukak dening wong manca, nanging isih transisi saiki.

Ing kahanan kasebut, aku pengin menehi saran khusus kanggo kursus golf ing Okinawa. Ana akeh kursus sing apik ing Okinawa. Kajaba iku, ing Okinawa, wong saka militer AS lan kulawargane asring nggunakake kursus golf, saengga bisa menehi respons menyang Inggris. Utamané lapangan golf Kanucha Bay Resort Cocog karo Inggris, Cina, Korea lan uga nambut karyawan luar negeri.

Ana udakara 150 lapangan golf ing Hokkaido. Antarane, Klub Golf Negara Lor ing cedhak Bandara New Chitose ngupayakake nanggepi basa Inggris. Yen sampeyan pindhah menyang lapangan golf, mesthine sampeyan bakal bisa ngeling-eling.

Bubar JTB, agensi lelungan paling gedhe ing Jepang, ngluncurake situs anyar kanggo ngenalake lapangan golf Jepang kanggo turis luar negeri. Yen sampeyan mbukak situs ing ngisor iki, sampeyan bakal entuk akeh informasi ing basa Inggris.

>> GOLF GAMPANG GOLEK ING JEPANG dening JTB

 

mlaku

Akeh wong sing ngubengi Kraton Imperial, Tokyo = AdobeStock

Akeh wong sing ngubengi Kraton Imperial, Tokyo = AdobeStock

Jepang kaya mlaku. Ana akeh wong sing mlaku saben dinane. Yen sampeyan menyang Jepang, sampeyan bakal ketemu karo wong-wong sing mlaku ing kutha apa wae. Yen sampeyan takon marang staf ing hotel sing sampeyan tinggal, sampeyan bisa uga diajar babagan kursus sing populer ing kutha kasebut.

Yen sampeyan pengin mbukak ing Tokyo, aku mesthi menehi saran babagan ngubengi Kraton Imperial.

Ing tengah Tokyo ana Kraton Imperial (Kokyo nganggo basa Jepang). Bèntèng sepisan iki. Mlaku-mlaku ing sekitar Imperial Palace siji puteran bakal udakara 5 km. Kadhangkala ana mandhuwur. Ana akeh wong sing mlaku ing kene.

Kursus sing ditindakake Kraton Imperial duwe akeh kaluwihan. Pisanan, ora ana sinyal kanggo kursus iki. Kaping pindho, ana pulisi sing nglindhungi Istana Kaisar ing sakiwa-tengenane, saengga dadi dalan sing aman banget. Katelu, yen sampeyan nglakokake kursus iki, sampeyan bisa nyenengake lanskap sejarah, lanskap ing dalan-dalan bangunan, lan uga alam sing indah sing ora bisa dipikirake minangka kutha. Papat, ana fasilitas pancuran sing ndhukung jogger ing babagan iki. Contone, Adidas ngoperasikake "Runbase Tokyo" (Dumunung ing Menara / alamat Mori Hirakawacho: 2 Chome-16-1 Hirakawacho, Chiyoda, Tokyo 102-0093) sing nyewakake sewa lan sepatu lan uga duwe lemari lan fasilitas padusan. Sayange ora ana situs Inggris resmi, nanging yen sampeyan ndeleng situs ing ngisor iki, sampeyan uga bisa entuk peta ing basa Inggris.

Yen sampeyan tetep ing hotel ing sekitar Istana Imperial, mesthine sampeyan bakal seneng mlaku wae.

>> RUNBASE TOKYO adidas

 

Kayaking

Shimanami Kaido ekspres lan rute muter link Prefektur Onomichi Hirochima karo Prefektur Imabari Ehime sing ngubungake pulo laut Seto = shutterstock

Shimanami Kaido ekspres lan rute muter link Prefektur Onomichi Hirochima karo Prefektur Imabari Ehime sing ngubungake pulo laut Seto = shutterstock

Ana macem-macem layanan kanggo nyewa sepeda ing Jepang uga. Sampeyan bisa nyewa sepeda ing paling kutha lan papan-papan wisata. Nanging, ora akeh dalan eksklusif sepeda ing Jepang. Sampeyan ora duwe pilihan liyane nanging kudu milih antarane nyopir utawa trotoar. Dalan kasebut mbebayani lan trotoar ora bisa mlayu kanthi cepet amarga ana wong sing mlaku. Ana wong sing nggunakake siklus sewa ing Kyoto, nanging aku ora bisa nyaranake kanthi akeh. Sampeyan kudu ati-ati supaya ora kecelakaan lalu lintas.

Sanajan muter muter umume bahaya ing Jepang, nanging uga kursus siklus banget ing papan-papan pariwisata deso. Kursus basikal paling populer yaiku "Shimanami Kaido (Rute Laut Shimanami)" ing sisih kulon Jepang. Kursus iki diarani "Land Land of Cyclist" lan akeh kunjungan siklus saka kabeh ndonya.

Iki minangka dalan sing nyambungake Honshu 'Onomichi City (Prefektur Hiroshima) lan Kutha Imabari' Shikoku '(Ehime Prefecture) udakara 75 kilometer (udakara 60 kilometer kanthi jarak garis lurus).

Keuntungan saka kursus iki kaya ing ngisor iki. Kaping pisanan, Shimanami Kaido minangka kursus unik sing ngidini sampeyan numpak sepeda ing segara ing antarane Honshu lan Shikoku. Ana jembatan penangguhan sing ana gantung ing enem pulo cilik sing ana ing antarané, sampeyan bisa mlayu ing jembatan. Kajaba iku, ora ana ing dalan, cara wong lan basikal bisa mlaku kanthi percaya diri.

Kaping pindho, Shimanami Kaido nduwe 13 terminal siklus sewa, sampeyan bisa nyilih lan ngasilake mancal ing sembarang terminal. Sampeyan ora kudu bali menyang terminal sing tuku sepedha dhisik, sampeyan bisa mulihake sepeda ing terminal sing beda (Nanging, biaya 1000 yen biaya tambahan). Sampeyan bisa numpak sepedha mung kanggo bagean favorit Shimanami Kaido. Yen krasa kesel, bisa bali sepedha ing sawetara terminal lan bali kanthi bis utawa ferry.

Yen sampeyan minangka pemula, jarak sampeyan bisa mbukak sajrone jam sajrone kursus iki udakara 10 km. Kalebu wektu istirahat lan plancongan ing dalan, butuh wektu 10 jam kanggo mbukak kabeh. Wong sing duwe kekuatan fisik bakal udakara 4-6 jam. Amarga ana akeh masalah ing kursus iki, priksa manawa sampeyan ora nggawe jadwal sing ora wajar.

Seto Inland Sea ing Jepang = Shutterstock 1
Foto: Laut Seto sing tenang

Segara Pedalaman Seto minangka segara sing tenang sing misahake Honshu lan Shikoku. Kejabi situs warisan dunia Miyajima, ana kene uga akeh wilayah sing apik. Napa sampeyan ora ngrancang plancongan ngubengi Segara Inland Seto? Ing sisih Honshu, waca artikel ing ngisor iki. Sisih Shikoku waca ...

>> Kanggo rincian Shimanami Kaido, waca situs iki

 

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-29

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.