Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Festival Nebuta, Aomori, Jepang = Shutterstock

Festival Nebuta, Aomori, Jepang = Shutterstock

Perayaan Paling Disaranake ing Jepang ing musim dingin, musim semi, musim panas, musim gugur

Kita wis maringi macem-macem festival wiwit dina-dina padha cocog karo musim semi, musim panas, musim gugur lan musim dingin. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake festival musiman sing pengin disaranake khusus kanggo sampeyan. Nalika rawuh ing Jepang, mangga seneng festival sing bakal ditindakake ing wektu kasebut.

Perayaan Paling Apik Ing Musim Panas Jepang

Festival Salju Sapporo (Kutha Sapporo, Hokkaidpo)

Festival Salju Sapporo ing Taman Odori = shutterstock

Festival Salju Sapporo ing Taman Odori = shutterstock

Festival Salju 68 Sapporo ing Taman Odori. Dianakaké wiwit tanggal 6 nganti 12 Februari 2017, wong teka atusan patung salju sing apik lan patung es = shutterstock

Festival Salju 68 Sapporo ing Taman Odori. Dianakaké wiwit tanggal 6 nganti 12 Februari 2017, wong teka atusan patung salju sing apik lan patung es = shutterstock

Nyemplung ing es gandum es es ilum kanthi turis ing Pesta Salju Sapporo, Hokkaido, jepang = shutterstock_729045385

Nyemplung ing es gandum es es ilum kanthi turis ing Pesta Salju Sapporo, Hokkaido, jepang = shutterstock_729045385

Yen sampeyan mikir babagan lelungan ing Jepang ing musim dingin, bukak menyang Festival Sapporo Salju ing wulan Februari. Festival salju iki minangka salah sawijining festival paling gedhe ing festival Jepang. Saben taun, luwih saka 2 yuta turis saka omah lan luar negeri teka kanggo ndeleng festival iki.

Festival Salju Sapporo bakal dianakake ing sekitar Taman Odori ing dalan utama Sapporo. Ana patung salju sing gedhe banget ing Taman Odori. Sawetara patung salju duwe ambane 40 meter. Ing wayah sore, patung salju iki dipadhangi. Akeh warung sing diantrekake lan panganan anget lan omben-omben sing adol. Patung salju sing diwenehi cahya duwe swasana sing apik banget.

Pemandangan Sapporo tanggal 2 Februari
Foto: Sapporo ing wulan Februari

Februari minangka musim paling apik kanggo pariwis ing musim dingin ing Sapporo, kutha tengah Hokkaido. "Festival Salju Sapporo" dianakake udakara 8 dina wiwit wiwitan wulan Februari saben taun. Ing wektu iki, sanajan suhu sing paling dhuwur ing wayah awan asring ana ing pembekuan. Iku kadhemen, nanging aku yakin ...

>> Kanggo rincian Festival Salju Sapporo, waca situs web resmi

 

Perayaan Paling Apik Ing Jepang Jepang

 Festival Aoi Matsuri (Kyoto)

Peserta Aoi Matsuri ing Kyoto, Jepang tanggal 15 Mei 2018. Aoi Mastsuri minangka salah sawijining telu festival taunan utama sing ditindakake ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Peserta Aoi Matsuri ing Kyoto, Jepang tanggal 15 Mei 2018. Aoi Mastsuri minangka salah sawijining telu festival taunan utama sing ditindakake ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Aoi Festival minangka salah sawijining telung festival paling gedhe ing Kyoto. Iki dianakake ing Kuil Kamigamo lan Kuil Kamigamo sing ana ing tanggal 15 Mei saben taun ing sisih lor Kyoto. Konon festival iki dianakake wiwit udakara 1400 taun kepungkur. Iki minangka kedadeyan penting saka kulawarga Kaisar ing jaman biyen. Ngomong "festival" sepisan, tegese festival Aoi iki. Saben taun, udakara 500 wong sing nganggo busana aristokrat sing elegan bakal mlaku saka Istana Kaisar Kyoto menyang Kuil Kamigamo liwat Kuil Shimogamo. Kostum warna-warni cemlorot kanthi ijo seger musim semi. Udakara 200,000 turis nglumpuk saben taun kanggo ndeleng antrian sing apik iki. Sadurunge lan sawise festival iki, macem-macem acara tradisional dianakake ing Kuil Shimogamo lan Kuil Kamigamo. Kaloro kuil iki jembar banget, kebak alam lan swasana suci. Mangga bukak kuil-kuil iki nalika festival iki.

>> Situs resmi Kuil Kamigamo ana ing kene

 

Perayaan Paling Apik Nalika Panas Jepang

Petasan ing Takayama, Jepang (acara umum gratis) - nganggo gaya Jepang tradisional, ditarik saka silinder pring gantung = Shutterstock
Foto: Pesta musim panas utama ing Jepang!

Wiwit Juli nganti Agustus, Jepang dadi panas banget kajaba Hokkaido lan sawetara wilayah pegunungan. Dadi sejatine, aku pancen ora bakal nyaranake perjalanan musim panas menyang Jepang kajaba Hokkaido lan liya-liyane. Nanging yen sampeyan seneng festival, bisa uga seneng teka ing Jepang nalika musim panas. Ana akeh apik tenan ...

Festival Gion Matsuri (Kyoto)

Gion Matsuri Float rodha nganggo kutha ing festival Japans paling misuwur = shutterstock

Gion Matsuri Float rodha nganggo kutha ing festival Japans paling misuwur = shutterstock

Gadis Maiko sing ora dikenal (utawa Geiko lady) ing parade hanagasa ing Gion Matsuri (Festival) sing ditindakake 24 Juli 2014 ing Kyoto = shutterstock

Gadis Maiko sing ora dikenal (utawa Geiko lady) ing parade hanagasa ing Gion Matsuri (Festival) sing ditindakake 24 Juli 2014 ing Kyoto = shutterstock

Gion Festival minangka salah sawijining telu festival paling gedhe ing Kyoto. Nalika Festival Aoi ing ndhuwur minangka festival bangsawan, Gion Festival minangka festival tradisional wong biasa. Bakal dianakake ing sekitar Yasaka Shrine sajrone 1 wulan wiwit 1 Juli saben taun.

Festival iki wiwit ndedonga marang Gusti Allah ing abad kaping 9 nalika kedadeyan pageblug, Mt. Fuji njeblug, lan ana gempa gedhe ing distrik Tohoku.

Festival Gion dianakake saben wulan Juli amarga tilas wabah kasebut kedadeyan. Udan akeh udan ing wulan Juni, saengga kali kasebut kebanjiran. Akibaté, pageblug asring dumadi.

Manéka tata upacara sing dianakake nalika festival kasebut. Nanging, titik prayaan kasebut yaiku supaya Gusti Allah teka saka Kampung Yasaka menyang kutha lan njaluk tulung marang Gusti Allah kanggo nyingkirake wabah kasebut. Dadi tanggal 17 Juli, float raksasa 23 sing disebut "Yamaboko" lunga nglumpukake dewa-dewa ala sing nyebabake wabah. Sawise kuwi float liyane karo Gusti Allah saka Yasaka Shrine. Pratelan ngambang gedhe (Yamaboko Junko) minangka puncak Festival Gion.

Ing tanggal 24, Gusti Allah bali menyang Kuil Yasaka saka kutha kasebut. Sadurunge, Yamaboko gigir ngubengi kutha maneh.

Yamaboko budhal saka Shijo Karasuma jam 9. Ing tanggal 00, Dheweke metu saka Karasuma Oike jam 24.

Sadurunge Yamaboko-junko, festival wengi sing diarani "Youyama" dianakake tanggal 14-16 lan 21-23. Ing lampu wengi dipasang ing akeh lampu-lantern, kiyai baris.

>> Kanggo rincian, waca situs web resmi

 

Festival Nebuta (Kota Aomori & Kota Hirosaki, Prefektur Aomori)

Lawang lampu lampung Nebuta buta ing Nebuta Warasse, Aomori, Jepang = shutterstock

Lawang lampu lampung Nebuta buta ing Nebuta Warasse, Aomori, Jepang = shutterstock

Video ing ngisor iki yaiku Festival Aomori Nebuta.

Video ing ngisor iki yaiku Festival Hirosaki Neputa.

Festival Nebuta minangka festival kebakaran sing wis ditindakake ing wilayah Tohoku Jepang nganti suwe. Ing sawetara laladan kayata Kutha Hirosaki diarani "Neputa". Ing festival iki, utamane sawise sore, nebutas dinamis - lanternal gedhe ngambang adhedhasar crita kabuki utawa mitos - arakan ing saindenging kutha. Dina iki, Festival Nebuta dianakake sacara global ing Kota Aomori lan Kota Hirosaki saben taun.

Ing Kota Aomori, saben dina diadani saben tanggal 2 Agustus nganti kaping 7 saben taun. Utamane nebutas gedhe bakal diarak sawise kaping 4. Festival kembang api uga diadakake ing malem tanggal 7th. Festival Nebuta ing Kota Aomori ditondoi kanthi ukuran nebutas sing gedhe.

Ing Kota Hirosaki, saben dina diadani saben tanggal 1 Agustus nganti kaping 7 saben taun. Nanging ing tanggal 7, iku bakal ditindakake mung sadina. Ing Festival Neputa ing Kota Hirosaki, neputas sithik, nanging jumlah kasebut akeh. Hirosaki minangka kutha tradisional kanthi benteng Hirosaki sing misuwur. Sampeyan bakal bisa ngalami musim panas Jepang tradisional.

Kaloro festival kasebut rame banget karo akeh turis. Pramila mangga leladen hotel sampeyan kanthi cepet.

>> Kanggo rincian babagan Festival Nebuta ing Kota Aomori, waca situs iki

>> Kanggo rincian babagan Festival Neputa ing Kutha Hirosaki, waca situs iki

 

Tari Awa (Kutushima City)

Nalika para penari Awa Odori kumpul ing sawijining panggonan, dheweke semangat banget, kutha Tokushima, Jepang = shutterstock

Nalika para penari Awa Odori kumpul ing sawijining panggonan, dheweke semangat banget, kutha Tokushima, Jepang = shutterstock

Salah sawijining tarian tradisional Jepang ing festival Obon. Festival tari paling gedhe ing Jepang. Kota Tokushima = shutterstock

Salah sawijining tarian tradisional Jepang ing festival Obon. Festival tari paling gedhe ing Jepang. Kota Tokushima = shutterstock

Tari Dance (Awa Odori) minangka tarian kaping pindho sing bakal ditindakake ing wulan Agustus ing saben wilayah Prefektur Tokushima. Bubar saiki wis digunakake ing papan liyane kajaba prefektur Tokushima kayata Koenji ing Tokyo. Iku Kutha Tokushima sing Awa Dance dianakake kanthi skala paling akeh. Ing kutha Tokushima, Awa Dance dianakake wiwit tanggal 12 nganti 15 Agustus saben taun.

Ditulis manawa Tari Awa wis dianakake udakara 400 taun kepungkur. Ing Tari Awa, masarakat nari akeh banget. Wong lanang mindhah awake kanthi apik lan wanita nari kanthi elegan. Akeh kasus, dheweke bakal gabung karo grup sing diarani "Ren" lan nuduhake tarian sing padha kanggo saben klompok. Sekilas, Tari Awa kayane semrawut, nanging nyatane ditindakake miturut gaya tradisional kanggo saben klompok. Yen sampeyan nari, sampeyan bakal ngrasakake manunggal karo wong. Festival musim panas sing wis suwe dianakake ing Jepang duwe fitur sing apik banget amarga sampeyan bisa ngrasakake persatuan.

Sampeyan mesthi mesthi melu tarian Awa. Sampeyan bisa melu sawetara Ren luwih awal, nanging sampeyan bisa melu klompok turis sing diarani "Niwaka-ren".

Contone, ing kasus Tokushima City, saben dina wiwit tanggal 12 nganti 15 Agustus, ing wektu 18: 00 utawa 20:30, ing papan sing ditemtokake kayata alun-alun pemerintah Tokushima City (Tokushima-shi Saiwai-cho 2 chome) Yen sampeyan lunga, sampeyan bisa melu gratis. Sandhangan gratis. Nanging, sampeyan bisa nyilih jaket khusus sing diarani Happi ing kana.

>> Kanggo Tari Awa ing Kutha Tokushima, waca situs web resmi

 

Pesta Paling Apik Ing Autumn Jepang

Festival Kishiwada Danjiri

Gambar Kishiwada Danjiri Festival = shutterstock

Gambar Kishiwada Danjiri Festival = shutterstock

Ing Jepang sisih kulon, apungan sing digunakake ing festival kasebut asring diarani "Danjiri". Ing Kishiwada City sing dumunung ing sisih kidul Osaka, "Danjiri Festival" sing wani banget ditindakake saben pertengahan September. Ing festival iki, wong-wong lokal nyerang kutha kanthi narik akeh Danjiri saben bobot 4 ton. Saben Danjiri nduweni patung sing apik banget. Danjiri dadi bangga karo warga lokal.

Akeh wong lanang ing Kishiwada mikir yen festival Danjiri minangka perkara sing paling penting ing uripane. Dheweke nggambar Danjiri sing abot kanthi semangat sing nggumunake, lan ing persimpangan dheweke cepet-cepet Danjiri kanthi kekuwatan lan kesatuan. Sajrone giliran iki mbebayani banget, ana pirang-pirang pria ing payoning Danjiri. Obahe banget cepet lan kuat banget.

Kishiwada City duwe Bèntèng Kishiwada sing elegan. Menara kastil minangka bangunan sing dibangun maneh, nanging tampilan saka lantai ndhuwur apik. Saliyane kabeh, seneng karo Kishiwada.

>> Kanggo rincian Festival Kishiwada Danjiri, waca situs iki

 

Festival Jidai Matsuri (Kyoto)

Festival of the Ages, parade kostum kuno sing dianakake saben taun. Saben peserta nganggo busana asli kanggo karakter ing jaman feudal Jepang sing beda-beda = shutterstock

Jidai matsuri, parade kostum kuno sing dianakake saben taun. Saben peserta nganggo busana asli kanggo karakter ing jaman feudal Jepang sing beda-beda = shutterstock

Jidai Matsuri ing Kyoto, Jepang tanggal 22 Oktober 2014. Peserta ing Parade Sejarah, salah sawijining festival Kyoto sing misuwur lan ditindakake ing tanggal 22 Oktober saben taun = shutterstock

Jidai Matsuri ing Kyoto, Jepang tanggal 22 Oktober 2014. Peserta ing Parade Sejarah, salah sawijining festival Kyoto sing misuwur lan ditindakake ing tanggal 22 Oktober saben taun = shutterstock

Jidai Matsuri Festival minangka salah sawijining telung festival paling gedhe ing Kyoto, sing dianakake ing Shrine Heian tanggal 22 Oktober saben taun.

Ing Jidai Matsuri Festival, sejarah udakara 1000 taun saka taun 794 nganti 1869 nalika Kyoto minangka ibukutha Jepang dikenalake karo parade udakara 2,000 wong sing nganggo macem-macem kostum sing apik. Melu parada warga Kyoto nganggo ngagem kostum kayata aristokrat umur tuwa, samurai luwih saka 400 taun kepungkur, prajurit ing abad kaping-19. Mung nonton tanggal iki, sampeyan bisa ngerti sejarah 1000 taun ing Kyoto.

Godhong musim gugur saiki durung diwiwiti ing Kyoto ing wulan Oktober. Nanging, cukup nyenengake, lan bisa uga ujar manawa musim iku kepenak kanggo wisata. Nalika godhong musim gugur wiwit ing November, Kyoto rame banget. Dadi, apa sampeyan ora ngunjungi Kyoto ing wulan Oktober nalika Jidai Matsuri Festival dianakake?

Kanggo rincian, bukak situs web resmi ing ngisor iki. Halaman situs iki ditulis nganggo basa Jepang, nanging tombol Google Translate ing sisih tengen sisih kaca. Mangga diowahi dadi basa sing disenengi lan diwaca.

>> situs web resmi ana ing kene

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

bsp;

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.