Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Sukiyaki, Jepang = Shutterstock

Sukiyaki, Jepang = Shutterstock

9 panganan Jepang sing disaranake kanggo sampeyan! Sushi, Kaiseki, Okonomiyaki ...

Ing kaca iki, aku kepengin nuduhake sampeyan menyang panganan lan ombenan Jepang. Ing Jepang ana akeh panganan sing asale asli saka panganan kelas dhuwur kayata sushi lan daging sapi wagyu, sanajan panganan massa kayata okonomiyaki lan takoyaki. Ing kaca iki, aku ngirim macem-macem video saliyane gambar. Aku kepengin sampeyan nonton video lan rumangsa panganan Jepang ing cedhak. Babagan panganan sing kapacak ing ngisor iki, aku bakal terus nambah artikel sing luwih rinci ing mangsa ngarep. Aku uga bakal nambah informasi babagan restoran sing disaranake, mula sampeyan nyelehake kanthi ora sengaja yen sampeyan ora ngira.

Sushi

Sushi sing digawe saka pengrajin sushi veteran pancen luar biasa = shutterstock

Sushi sing digawe saka pengrajin sushi veteran pancen luar biasa = shutterstock

Wis tau mangan sushi? Aku bakal milih sushi tanpa ragu-ragu yen aku bakal milih sing bakal menehi saran kanggo sampeyan ing panganan Jepang. Yen bisa, mangga mangan sushi sing digawe saka pengrajin sushi profesional. Sushi kasebut cedhak karo barang seni. Mesthi wae sushi sabuk conveyor uga enak. Mangga seneng sushi tradisional lan sushi modern!

Sukiyabashi Jiro: "Artworks" digawe para pengrajin sing paling apik

Antarane restoran tradisional sushi Jepang, sing paling misuwur yaiku "Sukiyabashi Jiro" sing dikenalake ing video ing ndhuwur. Mantan presiden AS Obama uga seneng karo sushi ing restoran iki karo Perdana Menteri Jepang nalika teka ing Jepang. Kanggo leladen ing restoran iki, luwih dhisik kudu menehi cadangan ing hotel lan njaluk concierge hotel supaya leladen.

>> Situs resmi Sukiyabashi Jiro ana ing kene

Saliyane Sukiyabashi Jiro, akeh restoran sushi sing enak. Sawetara wong-wong mau murah lan enak. Aku bakal ngenalake restoran-restoran kasebut ing sawetara liyane.

Sushi sabuk konveyor: Mangan sushi sing enak kanthi murah lan seneng!

Sanajan sampeyan wis menyang restoran saka sushi sabuk conveyor ing negara sampeyan, coba coba ngalami sushi sabuk conveyor maneh ing Jepang.

Ing Jepang, akeh restoran sushi sabuk conveyor bersaing sengit. Asile, restoran-restoran kasebut wis berkembang kanthi macem-macem cara kanggo nglipur para pelanggan. Men wis tambah akeh. Sawetara restoran wis ngenalake layanan sing menehi hadiah nalika menehi sushi.

Video ing ngisor iki ngenalake detail sushi sabuk conveyor.

 

Daging sapi Wagyu

Wong Jepang durung mangan daging sapi sadurunge. Nalika budaya Kulon mlebu ing abad kaping 19, Jepang mulai mangan daging sapi, nanging daging sapi kudu mangan nalika khusus. Wong Jepang wis direncanakake kanthi dawa supaya produk panganan khusus iki luwih enak. Akibaté, "Wagyu" lair.

Yen sampeyan tekan Jepang, coba mangan Wagyu. Yen ngono, tulung weruh kahanan tukang masak sing ngobong Wagyu. Sampeyan bakal rumangsa iki minangka karya profesional!

 

Sukiyaki

Sukiyaki (panci daging sapi Jepang terkenal = shutterstock

Sukiyaki (panci daging sapi Jepang terkenal) = shutterstock

Nalika adat kebiasaan mangan daging sapi ing pungkasane abad kasongolas wiwit saka Kulon, wong Jepang mulai mangan daging sapi kanthi piring sing disenengi. Dadi "sukiyaki" lair.

Ana akeh restoran kondhang ing Sukiyaki ing Asakusa, Tokyo. Yen sampeyan arep ngunjungi Asakusa, aku menehi saran supaya bisa uga seneng sukiyaki ing kana.

 

Shabushabu

Shabu-shabu populer kanthi sukiyaki. Umumé, daging kanggo shabu-shabu diiris banget tipis. Lebokake banyu ing panci luwih dhisik, adus, banjur lebokake daging ing kana. Amarga daging iku tipis, yen dilebokake ing pot sajrone sawetara detik, sampeyan bisa mangan.

Shabu-shabu lair ing Osaka nalika taun 1950an. Shabu-shabu jarene minangka panganan sehat sing kurang lemak tinimbang stik lan sukiyaki. Coba coba lan nolak awakmu dhewe.

 

Kaiseki

Kaiseki diwenehake ing restoran gaya Jepang sing diarani Ryotei. Bebarengan karo sushi, Kaiseki minangka masakan Jepang sing apik.

Kaiseki bakal disuguhake ing meja kanthi giliran saka wiwitan, kaya sajian kelas dhuwur Prancis. Koki milih sajian sing apik miturut saben sajian, lan nggawe susunan seni. Dheweke uga bakal ngganti carane ngatur miturut pangowahan sajrone papat musim kasebut. Tamu kasebut nemokake siji jagad ing sajian kasebut.

"Kitcho" sing dikenalake ing film ing ndhuwur yaiku restoran paling dhuwur ing Jepang. Sejatine, aku wis nate ora nate miringi. Kanggo masarakat Jepang sing biasa, Kaiseki tradisional uga ana lan dhuwur.

Ora akeh kesempatan kanggo masarakat Jepang sing seneng Kaiseki. Nanging, kita kadang-kadang seneng nyenengake Kaiseki. Yaiku nalika pindhah menyang sawijining papan lan nedha bengi ing Ryokan (hotel gaya Jepang). Ing Ryokan, koki nggunakake bahan ing wilayah kasebut lan nawakake masakan Kaiseki. Sanajan dheweke ora katon ayu kaya Kaiseki sing ditawakake RYotei, dheweke luwih populer amarga kita bisa nyenengake rasa. Akeh wong Jepang sing sabar mangan Kaiseki kaya ngono ing Ryokan. Napa sampeyan ora nginep ing Ryokan lan mangan Kaiseki yen sampeyan teka ing Jepang?

 

Okonomiyaki

Okonomiyaki minangka panganan wong umum sing makili Jepang. Utamane, asring dipangan ing Jepang kulon kayata Osaka, Kyoto, Hiroshima.

Cara nggawe Okonomiyaki beda-beda gumantung ing tanah kasebut. Nanging, umume, digawe dening prosedur ing ngisor iki.

1) Selehake glepung, endhog mentah, banyu, stok sup, dadi bal siji lan sebati
2) Potong kubis ing potongan cilik, dicampur ing bal
3) Giling lenga ing piring wesi utawa ngisor pot. Panggang daging babi sing dicampur ing kono
4) Tambah kabeh bahan sing dilebokake ing mangkuk ing piring baja utawa pot
5) Nguripake lan adus mburi uga
6) Selehake saos lan mayonis

Okonomiyaki uga didol ing panganan ing ngarep kuil lan kuil. Rasa Okonomiyaki beda banget karo Osaka lan Hiroshima, mulane mangan lan bandingke.

Ing kutha Tokyo, sampeyan uga bisa mangan panganan dalan sing diarani "Monjayaki" sing meh padha karo Okonomiyaki. Monja lair minangka cemilan bocah. Jumlah kasebut kurang saka Okonomiyaki. Kaya sing sampeyan ngerteni, Okonomiyaki duwe macem-macem variasi gumantung ing wilayah kasebut.

 

Takoyaki

takoyaki, balung gurita, panganan Jepang, ing latar ireng = shutterstock

takoyaki, balung gurita, panganan Jepang, ing latar ireng = shutterstock

Takoyaki minangka panganan dalanan saka glepung gandum. Pengisi Octopus kalebu. Takoyaki digawe ing piring baja sing darmabakti lan wis rampung dadi wujud bunder. Kaya okonomiyaki, akeh banget umum kayata panganan umume. Asring dipangan utamane ing Kansai utamane Osaka. Ing film ing ngisor iki, kepiye carane nggawe Takoyaki dikenalake.

 

Ramen

Ramen minangka panganan mi sing nembe udakara 100 taun kepungkur. Asalé ana ing sajian mie Cina. Nanging, wis nggawe evolusi dhewe. Saiki, macem-macem ramen sing saingan kanggo popularitas.

Ramen bisa dipérang kanthi lega dadi papat jinis ing ngisor iki.
1) Shoyu Ramen: Sup dadi rasa kecap.
2) Shio Ramen: Sup dadi asin.
3) Miso ramen: Sup dadi rasa miso.
4) Tonkotsu Ramen: Sup digawe nganggo balung daging babi.

Ramen utama beda-beda gumantung saka wilayah kasebut. Contone, sanajan ing Hokkaido sing padha, miso ramen asring dipangan ing Sapporo, nanging ing Hakodate akeh Shoyu ramen dipangan. Ing Hakata, Tonkotsu Ramen utama.

Kajaba iku, rasa ramen pancen beda-beda gumantung saka toko. Kanggo alasan iki, akeh wong sing lunga menyang macem-macem toko kanggo nggoleki ramen sing enak.

Ing Shinyokohama, Prefektur Kanagawa, ana "Museum Ramen Shinyokohama" ing ngendi sampeyan bisa mbandhingake lan mangan ramen sing apik ing saindenging negoro. Kajaba iku, ana dalan-jalan ramen sing nglumpukake macem-macem toko ramen ing Tokyo Station North Exit (Yaesu Exit), Gedung Stasiun Kyoto, lan liya-liyane. Nalika sampeyan tetep ing Jepang, coba nyoba macem-macem ramen!

 

Kari Jepang

Aku wis mangan kari karo kenalan saka India ing Malaysia luwih saka 20 taun kepungkur. Ing wektu kasebut, aku kaget. "Iki dudu kari biasa!" Minangka wangsulan, kenalanku kandha. "Apa sing kokomongi, kari normal iki!"

Nganti wektu aku durung nate mangan kari nyata. Aku mung kari nggunakake gaya Jepang.

Karier jepang beda karo kari India. Iki adhedhasar kari Inggris lan wis berkembang kanthi mandiri ing Jepang.

Karakter utama kari Jepang yaiku kari. Kajaba iku, bisa uga sijine cutlet daging babi ing ndhuwur.

Bubar nomer restoran Indian sing saya tambah ing Jepang. Nanging, aneh banget, ing antarane turis sing teka saka luar negeri, ana sing narik kari gaya Jepang katon.

Yen sampeyan tekan Jepang, coba uga kari gaya Jepang uga. Rekomendasiku yaiku rantai restoran kari sing diarani "Kokoichi". Ing restoran iki sampeyan bisa milih macem-macem kari. Situs resmi ing ngisor iki.

>> Situs web resmi "Kokoichi" ana ing kene

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.