Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Tokoh Fushimi, Kyoto, Jepang = Simpenan Adobe

Tokoh Fushimi, Kyoto, Jepang = Simpenan Adobe

12 Kuil lan Kuil sing paling apik ing Jepang! Fushimi inari, Kiyomizudera, Todaiji, lsp.

Ana akeh kuil lan candhi ing Jepang. Yen sampeyan menyang panggonan kasebut, sampeyan mesthi bakal tenang lan seger. Ana kuil lan kuil sing apik sing pengin dikirim ing Instagram. Ing kaca iki, coba dakkenalake sawetara kuil lan kuil paling populer ing Jepang. Klik ing peta individu, Google Maps bakal ditampilake ing kaca sing kapisah. Gunakake peta iki nalika mriksa papan kasebut.

Kuil Oarai Isosaki ing Prefektur Ibaraki 1
Foto: Pintu Torii -Bahasa pemandangan Jepang!

Ayo kula ngenalake pemandangan sing apik banget karo Gerbang Torii. Wiwit jaman kuna, kita Jepang nggawe gerbang torii ing papan sing kita rumangsa suci. Yen sampeyan menyang Jepang, coba njupuk foto ing sawijining papan kanthi gapura torii sing apik. Isi DaftarOrine Isosaki ing Prefektur IbarakiShirahama ...

Nomer kasebut tiba banget, nanging ing sawetara desa, para pengantin isih bisa numpak prau cilik menyang tempat kawinan = Shutterstock
Foto: Upacara pernikahan Jepang ing kuil

Nalika lelungan ing Jepang, sampeyan bisa ndeleng pemandangan kaya foto kasebut ing kuil. Contone, ing Meiji Jingu Shrine ing Tokyo, kita kadang-kadang ndeleng panganten nganggo gaya Jepang. Bubar pengantin gaya Kulon tambah akeh. Nanging, popularitas pesta gaya Jepang isih kuwat. Mangga deleng artikel ing ngisor iki kanggo ...

Kuil Chusonji (Kota Hiraizumi, Prefektur Iwate)

Candi Chusonji KONJIKIDOU Penampilan = shutterstock

Candi Chusonji KONJIKIDOU Penampilan = shutterstock

Peta Chusonji Temple

Peta Chusonji Temple

Chusonji minangka kuil Buddha sing misuwur banget ing kutha Hiraizumi ing wilayah Tohoku, Jepang. Ing wilayah Tohoku, kursus sing ngubengi papat candhi Chusonji iki, Kuil Motuji (Kutha Hiraizumi), Kuil Risshakuji (kutha Yamagata), Kuil Zuiganji (Kutha Matsushima, prefektur Miyagi) populer.

Kuil Chūsonji ditetepake minangka situs bersejarah khusus lan didaptarake minangka Situs Warisan Donya UNESCO minangka bagean "Monumen Sejarah lan Situs Hiraizumi" ing taun 2011. candhi iki misuwur kanggo bangunan sing diarani "Konjiki-do". Konjiki-do minangka bale buddha sing ditutupi njaba emas lan njaba bangunan. Kaya sing ditampilake ing gambar ing ndhuwur, saiki, bale buddha iki ana ing bangunan konkrit supaya ora kena langsung kena angin lan udan.

Supaya bisa nyenengake kabeh wisata ing Chusonji, sampeyan kudu ngerti sejarah candhi iki. Dibangun ing taun 850, Chusonji dilahirake maneh minangka candhi gedhe dening Fujiwara no Kiyohira sing mrentah kabeh wilayah Tohoku ing separo pisanan abad kaping-12. Kacariyos, Chusonji dumadi langkung saking 40 gedhung ageng. Ana Konjiki-do ing tengah. Fujiwara ora Kiyohira ngarep-arep ilang kabeh konflik saka wilayah Tohoku kanthi kakuwatan Buddha.

Nalika isih bocah, bapake tiwas kanthi weruh roda dening tentara dikirim saka Kyoto. Dheweke arep dipateni. Nanging, ibune dadi garwane wong sing mateni bojone, mulane anake temenan wis disimpen. Udakara udakara 25 taun, Fujiwara ora ana Kiyohira sing tiwas dening seduluré bojo lan anak-anake. Pramila dheweke ora duwe pilihan nanging mateni sedulure setengah sedulur.

Ing latar mburi kedadeyan tragedi kasebut, ana kasunyatan manawa pengadilan ing Kyoto mboko sithik wiwit nambah pasukan ing wilayah Tohoku. Nanging, ing kamar pengadilan Kyoto, ana rong kekuwatan Samurai sing muncul sawise, Genji lan Heike. Lan Genji lan Heike wiwit padu. Ing kamar pengadilan Kyoto, Dheweke ora duwe wates maneh kanggo ngurus wilayah Tohoku. Kangge alesan kasebut, Untunge Fujiwara ora Kiyohira berhasil mbangun jaman tentrem mandiri ing wilayah Tohoku.

Ing Kuil Motsuji caket Chusonji, kolam sing akeh dibangun ing jaman kulawarga Fujiwara kiwa = AdobeStock

Ing Kuil Motsuji caket Chusonji, kolam sing akeh dibangun ing jaman kulawarga Fujiwara kiwa = AdobeStock

Kulawarga Fujiwara dadi sugih banget kanthi emas sing ditambang ing wilayah Tohoku. Dheweke uga nggawe perdagangan karo China. Mengko taun, Marco Polo Italia marang wong ing Eropa yen ana negara emas sing diarani Zipang ing Timur Jauh. Disebutake manawa negara emas sing dicritakake yaiku babagan donya sing tentrem sing dibangun dening kulawarga Fujihara ing wilayah Tohoku.

Nalika semana, Kuil Chusonji lan Motuji sing cedhak ana klompok bangunan sing luwih gedhe tinimbang candhi ing Kyoto. Nanging, kulawarga Fujiwara dirusak ing taun 1189 dening Genji samurai. Umume bangunan Chusonji lan Kuil Motuji dirusak dening sawetara geni sawise iku. Umume bangunan sing bisa dideleng saiki, kajaba Konjiki-do, dibangun mengko.

Chusonji ing mangsa, Hiraizumi, Prefektur Iwate = Shutterstock 1
Foto: Kuil Chusonji ing Hiraizumi, Prefektur Iwate

Yen sampeyan mlaku-mlaku ing wilayah Tohoku Jepang (Northeheast Honshu), ngapa ora menyang Kuil Chusonji, yaiku situs Warisan Donya, ing Kota Hiraizumi, Prefektur Iwate. Kira-kira 1000 taun kepungkur, wilayah Tohoku nduwe pemerintah bersenjata kuat sing meh bebas saka Pengadilan Imperial ing Kyoto. ...

 

Kuil Nikko Toshogu (Kota Nikko, Prefektur Tochigi)

Gerbang Yomeimon ing Kuil Toshogu, Nikko, Jepang

Gerbang Yomeimon ing Kuil Toshogu, Nikko, Jepang

Peta saka Toshogu Shrine

Peta saka Toshogu Shrine

Nikko Toshogu minangka kuil sing mapan ing kutha Nikko, prefektur Tochigi ing sisih lor wilayah Kanto. Tumrap Nikko, udakara udakara 2 jam kanthi ekspres Railu Tobu sing winates saka Asakusa, Tokyo.

Ing Toshogu, Ieyasu TOKUGAWA, ngedegake shogunate Tokugawa sing nguwasani Jepang 300 taun wiwit abad kaping-17, dibentuk. Kanggo nuduhake kekuwatan shogunate Tokugawa marang masarakat, bangunan Toshogu nduweni patung sing apik banget.

Toshogu duwe luwih saka 5000 patung. Antarane, 500 diterapake ing gapura sing ayu sing diarani gapura Yomei. Kajaba ana gapura Yomei uga akeh patung ing gapura ngarep, koridor, bale ibadah, aula utama lan sapanunggalane. Patung kasebut dudu dekorasi, nanging nggawa macem-macem makna simbolis ing kuil sing dikhususake kanggo Ieyasu TOKUGAWA minangka "Gusti Allah".

Ieyasu dhawuh marang para pegaweyane arep ngubur ing Nikko. Nikko mung ana ing sisih lor Tokyo. Ieyasu nyoba nglindhungi Jepang saka jabatane sanajan mati. Amarga saka latar mburi iki, ana tema "tentrem" ing patung Toshogu. Tuladhane, jarene arca kucing sing seneng turu tegese kewan bisa rumangsa tentrem. Bisa dikandhakake manawa Toshogu kaya museum seni ing ngendi sampeyan bisa ngormati patung sing apik banget.

Cedhak Toshogu Shrine, ana wilayah sing apik kayata Tlaga Chuzenjiko. Sampeyan bakal bisa seneng lelungan dina sing nyenengake saka Tokyo.

Kuil Nikko Toshogu ing Nikko, Prefektur Tochigi = Shutterstock 1
Foto: Pinggir Nikko Toshogu-Situs jagad -Japan

Ngomong babagan bangunan tradisional sing paling apik ing sekitar Tokyo, aku luwih dhisik mikir karo Kuil Nikko Toshogu. Toshogu minangka salah sawijining situs pusaka jagad Jepang. Kaendahane dibandhingake karo Kuil Kinkakuji ing Kyoto. Mangga deleng artikel ing ngisor iki kanggo rincian. Isi DaftarPotosan Tokoh Nikko ToshoguMap Nikko ...

 

Kuil Sensoji (Tokyo)

Kuil Senso-ji, Asakusa, Tokyo, Jepang = shutterstock

Kuil Senso-ji, Asakusa, Tokyo, Jepang = shutterstock

Pemandangan wengi karo Pelancong sing nyenengake ing blanja Nakamise ing Asakusa sambung karo Temple Sensoji ing Asakusa, salah sawijining papan sing paling populer ing Tokyo = shutterstock

Pemandangan wengi karo Pelancong sing nyenengake ing blanja Nakamise ing Asakusa sambung karo Temple Sensoji ing Asakusa, salah sawijining papan sing paling populer ing Tokyo = shutterstock

Peta Candhi Sensoji

Peta Candhi Sensoji

Kuil Sensoji minangka candhi paling tuwa ing Tokyo. Kasedhiya minangka wisata sing paling apik ing Asakusa sing dadi pusat kutha Tokyo. Bagéyan sing paling menarik ing Sensoji minangka papan wisata yaiku distrik belanja sing diarani "Nakamise" ing endi luwih saka 100 toko terus saka gapura gedhe sing diarani "Kaminarimon" menyang bale utama. Ing toko kasebut, sampeyan bisa tuku macem-macem souvenir lan panganan ruangan ing Tokyo. Toko kasebut minangka tampilan tradisional lan wong-wong ing toko uga grapyak, dadi bisa nyenengake budaya pusat kutha ing Tokyo.

Ing jejere ruangan utama yaiku pagoda lima stori. Sampeyan bakal bisa motret mujur malang sing katon kaya Jepang.

Kuil Sensoji ing Asakusa, Tokyo = Shutterstock 1
Foto: Kuil Sensoji ing Asakusa, Tokyo

Kuil sing paling populer ing antarane para pemakan ing Tokyo yaiku Sensoji ing Asakusa. Wilayah ing saindhenging candhi iki pancen pancen apike. Yen sampeyan sepisanan menyang Tokyo, aku nyaranake mlebu ing Kuil Sensoji. Nanging, ing separo wulan Januari, meh 3 yuta Jepang menyang ...

 

Shrine Meiji-jingu (Tokyo)

Lawang ing candhi Meiji-jingu ing Tokyo Tengah, Jepang = shutterstock

Lawang ing candhi Meiji-jingu ing Tokyo Tengah, Jepang = shutterstock

Ing Meiji Shrine, wit-witan amba padha mancing. Sampeyan bisa mlaku ngliwati alas nganti tekan Gedhung Utama. = shutterstock

Ing Meiji Shrine, wit-witan amba padha mancing. Sampeyan bisa mlaku ngliwati alas nganti tekan Gedhung Utama. = shutterstock

Taman Meiji Shrine katon saka langit ing ndhuwur Tokyo = AdobeStock

Taman Meiji Shrine katon saka langit ing ndhuwur Tokyo = AdobeStock

Peta saka Meiji-jingu Shrine

Peta saka Meiji-jingu Shrine

Meiji-jingu minangka kuil suci sing kasebar ing jejere stasiun JR Harajuku ing Tokyo. Ing sisih sabalikna saka stasiun iki, yaiku Harajuku, sawijining kutha wong enom. Beda karo kutha iki, Meiji-jingu Shrine nduweni swasana sing megah.

Meiji-jingu Shrine dibangun ing taun 1920 kanggo Kaisar Meiji (1852-1912) lan Permaisuri. Kuil iki nduwe situs persiyapan 73 hektar. Kuil iki duwe alas sing sugih ing situs sing wiyar.

Ana sawetara mlebu ing kuil iki. Yen mlebu kuil iki saka stasiun JR Harajuku, panjenengan ndhisiki gapura torii sing gedhe kaya sing katon ing gambar ing ndhuwur. Kira-kira udakara sepuluh menit saka gapura torii iki menyang ruang utama. Sampeyan mlaku-mlaku ing alas sing ayu banget.

Ana kebon Jepang ing dalan kasebut. Ragad diakoni bakal regane 500 yen saben wong kanggo mlebu taman iki. Balai utama Meiji-jingu Shrine apik lan gedhe. Sampeyan bakal dadi wayah suci sing sepi ing tengah kutha Tokyo.

Shrine Meiji ing Tokyo = Shutterstock 1
Foto: Kuil Meiji Jingu-kuil paling gedhe ing Tokyo kanthi alas sing jembar

Yen sampeyan pengin njelajah kuil paling gedhe ing Tokyo, aku menehi saran menyang Meiji Jingu. Shrine Meiji nduweni alas sing paling gedhe ing jejere Istana Imperial ing Tokyo. Kuil kasebut udakara 73 hektar. Liwat pendekatan sing diubengi alas sing jero lan sampeyan bakal nemokake ...

 

 

Kuil Fushimi Inari Taisha (Kyoto)

Shrine Fushimi Inari ing senja Kyoto Japan = shutterstock

Shushine Fushimi Inari Taisha ing senja Kyoto Japan = shutterstock

Gerbang kayu Fushimi inari watu kayu. Foxes dipercaya dadi utusan dewa = shutterstock

Gerbang kayu Fushimi inari watu kayu. Foxes dipercaya dadi utusan dewa = shutterstock

Peta Fushimi Inari taisha Shrine

Peta Fushimi Inari taisha Shrine

Shushine Fushimi Inari Taisha ing Kyoto = Shutterstock 1
Foto: Kuil Fushimi Inari Taisha ing Kyoto

Shushine Fushimi Inari Taisha minangka salah sawijining tarikan sing paling populer ing Kyoto. Ayo menyang jero ruangan suci iki! Butuh udakara 1 jam lan 30 menit saka lawang Fushimi Inari Taisha Shrine menyang puncak, kalebu istirahat. Mesthi sampeyan bisa bali ing dalan. Nanging, ...

Kuil Fushimi Inari Taisha minangka kuil ageng ing sisih wetan kidul kutha Kyoto. Meh kabeh gunung cendhak sing paling dhuwur 233 meter sing diarani gunung Inari yaiku tempat suci.

Kuil Fushimi Inari Taisha minangka salah sawijining obyek wisata sing paling populer ing antarane turis asing sing teka ing Jepang. Shushine Fushimi Inari Taisha udakara udakara 10,000 gapura torii. Penglihatan sing ora ana pirang-pirang torii banget endah. Sampeyan ngliwati torii kasebut lan tumuju ing aula utama.

Kuil suci mlebu dewa sing nggawa panen sing apik kanggo wong. Yaiku rubah sing ngladeni allah iki. Kanggo alasan iki, akeh patung rubah ing kuil Inari. Ana udakara udakara 30,000 kuil Inari ing Jepang. Kuil Fushimi Inari Taisha mapan ing pucuking kuil kasebut. Shushine Fushimi Inari Taisha diarani wis dibangun ing wiwitan abad kaping-8.

Patung The Inari-fox ing kuil Fushimi Inari, salah sawijining landmark terkenal ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Patung The Inari-fox ing kuil Fushimi Inari, salah sawijining landmark terkenal ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Ndelok kutha Kyoto saka pucuk gunung ing kuil Fushimi Inari = shutterstock

Ndelok kutha Kyoto saka pucuk gunung ing kuil Fushimi Inari = shutterstock

Kuil Fushimi-Inari Taisha nyebar meh kabeh ing gunung Inari. Yen sampeyan mlaku kanthi kaya ngono, sampeyan bakal mudhun menyang ndhuwur gunung Inari lan mudhun saka ing kono. Perlu udakara 2 jam kanggo ngrampungake kabeh perjalanan. Akeh turis sing mundur ing gunung. Nanging, yen sampeyan tekan ing pucuk gunung Inari, sampeyan bisa ndeleng ing njero Kyoto saka puncak kasebut. Gunung Inari ing sisih wetan kutha Kyoto, saengga bisa ndeleng srengenge sing indah kanthi lunga ing wayah sore.

>> Kanggo rincian Kuil Fushimi Inari, waca situs web resmi

 

Kuil Kiyomizudera (Kyoto)

Balai utama Kuil Kiyomizudera, Kyoto, Jepang

Balai utama Kuil Kiyomizudera, Kyoto, Jepang

gapura devi Kiyomizu-dera ing kyoto = shutterstock

gapura devi Kiyomizu-dera ing kyoto = shutterstock

Peta Kuil Kiyomizudera

Peta Kuil Kiyomizudera

Kuil Kiyomizudera minangka papan sing populer ing Kyoto, bebarengan karo Kuil Fushimi Inari, Kinkakuji lan Arashiyama. Kuil Kiyomizudera mapan ing sisih pagunungan ing sisih wetan Kyoto. Nggawe tembok watu ing lereng gunung, akeh bangunan sing ana ing pondasi kasebut.

Balai utama Kuil Kiyomizudera gedhe banget kaya sing katon ing gambar ing ndhuwur.

Kiyomizudera Temple diarani wis dibangun ing abad ka-8. Balé utama saiki dibangun maneh ing 1633. Balé iki didhukung babagan udakara 140 wit zelkova dawa. Kuku ora digunakake ing bolongan utama iki. Nanging, ing ruangan utama karya pemulihan saka atap iki ditindakake. Sampeyan bisa ndeleng pemandangan sing apik saka balai utama kaya biasane, nanging sampeyan bisa nemokake foto sing apik.

Saliyane ing aula utama, Kuil Kiyomizudera uga duwe bangunan sing apik kayata gapura Nio-mon lan menara triple ing gambar ndhuwur. Mlaku-mlaku kabeh bangunan kasebut butuh kira-kira jam sanajan ora ramé.

Akeh wong sing njupuk banyu saka curug Otowa-no-taki ing kuil Kiyomizu ing Kyoto tanggal 4 Agustus 2010. Pengunjung yakin yen banyu wis nambah = shutterstock sehat

Akeh wong sing njupuk banyu saka curug Otowa-no-taki ing kuil Kiyomizu ing Kyoto tanggal 4 Agustus 2010. Pengunjung yakin yen banyu wis nambah = shutterstock sehat

Omah lawas sing apik ing dalan Sannen-zaka, wilayah Higashiyama Kidul. Sanene-zaka minangka salah sawijining dalan paling apik ing Kyoto = shutterstock

Omah lawas sing apik ing dalan Sannen-zaka, wilayah Higashiyama Kidul. Sanene-zaka minangka salah sawijining dalan paling apik ing Kyoto = shutterstock

Ing wilayah kasebut ana banyu spring terkenal sing diarani Otowa-no-Taki kaya sing katon ing foto ing ndhuwur. Banyu musim semi iki terus didhem nganti luwih saka 1000 taun. Disebut yen sampeyan ngombe banyu iki, mula bakal dadi nyata.

Ana akeh toko souvenir lan toko panganan jalanan ing pinggir dalan saka Kuil Kiyomizudera nganti tekan gunung. Kaya sing sampeyan deleng ing gambar ing ndhuwur, lereng apik banget sing diarani "Snnei-zaka" uga caket. Yen sampeyan menyang Kuil Kiyomizudera, aku menehi saran supaya sampeyan mlaku-mlaku.

Kuil Kiyomizudera ing Kyoto = AdobeStock 1
Foto: Kuil Kiyomizudera ing Kyoto

Objek wisata sing paling populer ing Kyoto yaiku Permaisur Fushimi Inari, Kuil Kinkakuji lan Kuil Kiyomizudera. Kuil Kiyomizudera mapan ing lereng gunung ing sisih wétan kutha Kyoto, lan pemandangan saka gedung utama sing dhuwur 18 mèter, nggumunake. Ayo ...

 

Kuil Kinkakuji = Paviliun Emas (Kyoto)

Emas Pavilion (Kinkakuji) kanthi salju ing Mangsa Musim

Emas Pavilion (Kinkakuji) kanthi salju ing Mangsa Musim

Ing atap Pavilion Emas, manuk legendaris "Houou" cemlorot, Kyoto, Jepang = shutterstock

Ing atap Pavilion Emas, manuk legendaris "Houou" cemlorot, Kyoto, Jepang = shutterstock

Peta Kinkakuji Temple

Peta Kinkakuji Temple

Kuil Kinkakuji ing Kyoto, Jepang = Shutterstock
Foto: Kinkakuji vs Ginkakuji -Sapa favorit sampeyan?

Apa sing sampeyan seneng, Kinkakuji utawa Ginkakuji? Ing kaca iki, supaya aku ngenalake foto sing apik kanggo loro candhi kasebut sing makili Kyoto. Kanggo informasi luwih lengkap babagan Kinkakuji lan Ginkakuji, waca artikel ing ngisor iki. Dhaptar konténIndhang Kinkakuji lan GinkakujiMap KinkakujiMap Ginkakuji Foto Kinkakuji lan ...

Kuil Kinkakuji (jeneng resmi Candi Rokuonji) yaiku kuil sing dununge ana ing sisih lor Kyoto. Iki minangka obyek wisata sing populer banget karo Pavilion Emas sing rong jubin ndhuwur ditutupi godhong emas. Emas sing digunakake kanggo Paviliun Emas kasebut jarene udakara 20 kilometer.

Pavilion Emas dibangun dening shogun Yoshimitsu ASHIKAGA ing taun 1397. Dheweke wis pensiun sawise menehi posisi shogun marang putrane nalika iku, nanging dheweke terus duwe kekuwatan nyata. Sawise kekarepan dheweke seda, Paviliun Emas wis ganti dadi candhi Zen.

Sayange Paviliun Emas dirusak dening arson ing taun 1950. Pavilion Emas saiki minangka bangunan sing wis dibalekake maneh.

Golden Pavilion ngganti pemandangan kanthi apik miturut owah-owahan musiman. Bangunan iki paling apik nalika musim gugur nalika wit-witan sekitar dadi abang. Nanging, kadang salju ing salju ing musim salju. Nalika salju salju tiba, Golden Pavilion duwe suasana sing cerah, kaya sing katon ing foto ndhuwur. Yen sampeyan lunga ing Kyoto nalika musim salju lan salju salju, mangga menyang Kinkakuji esuk. Pemandangan Kinkakuji ing wektu kasebut kudu ngeling-eling.

>> Kanggo rincian Knkakuji, waca situs iki

Yen pindhah menyang Kyoto, waca uga ing artikel ing ngisor iki.

Godhong luruh Rurikoin, Kyoto, Jepang = Simpenan Adobe
Kyoto! 26 Sing paling Apike: Fushimi Inari, Kiyomizudera, Kinkakuji lsp.

Kyoto minangka kutha sing indah lan warisan karo budaya Jepang tradisional. Yen pindhah menyang Kyoto, sampeyan bisa nyenengake budaya tradisional Jepang babagan konten jantung sampeyan. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake wisata wisata sing disaranake utamane ing Kyoto. Halaman iki dawa, nanging yen maca kaca iki dadi ...

 

Kuil Todaiji (Kota Nara, Prefektur Nara)

Buddha gedhe utawa Daibutsu, Kuil Todai-ji utawa Rusa Roaming kabeh kalebu kutha Nara ing Jepang = shutterstock

Buddha gedhe utawa Daibutsu, Kuil Todai-ji utawa Rusa Roaming kabeh kalebu kutha Nara ing Jepang = shutterstock

Peta candhi Todaiji

Peta candhi Todaiji

Kutha Nara minangka ibukutha kuna sing dumunung ing sisih kidul Kyoto, udakara 35 menit kanthi Kintetsu Railway Express saka Stasiun Kyoto. Nara minangka ibukutha Jepang wiwit taun 710 dadi 794 nganti ibukutha pindhah menyang Kyoto. Kuil Todaiji minangka candhi sing gedhe sing nuduhake ibukutha lawas iki.

Todaiji dibangun ing separo pisanan abad kaping 8. Ing candhi iki, Great Buddha (Daibutsu) dhuwuré 14.7 meter didol. Buddha Agung iki pisanan rampung ing taun 758. Balé ing endi Buddha Agung ngaso (Daibutsu - den Hall) saiki udakara 50 meter. Buddha gedhe lan Daibutsu-den Hall wis diobong amarga pirang-pirang peperangan. Buddha Agung saiki dibangun maneh ing 1692 lan Daibutsu-den Hall dibangun manèh ing taun 1709.

Ing abad kaping 8 nalika Nara duwe ibukutha Jepang, Jepang sinau akeh babagan agama Buddha lan budaya liyane saka China. Thanks kanggo iku, Todaiji lair.

Ing wektu kasebut, pamrentah ngwangun kuil sing diarani "Kokubunji" ing macem-macem papan nyebar agama Buddha ing saindenging Jepang. Todaiji iki ana ing pucuk Kokubunji. Kuil Agung Buddha Kuil Todaiji minangka simbol jaman nalika wong Jepang nyerep agama Buddha.

>> Kanggo rincian babagan Todaiji, waca situs web resmi

 

Kuil Kasugataisha

Wong Jepang ing ngarep gapura abang ing ngarep Kasuga-Taisha Shintoine = shutterstock

Wong Jepang ing ngarep gapura abang ing ngarep Kasuga-Taisha Shintoine = shutterstock

Peta Kasuga Taisha Shirine

Peta Kasuga Taisha Shirine

Kuil Kasuga minangka kuil Shinto paling gedhe ing Nara sing dibangun ing abad ka-8. Kuil iki dununge cedhak karo Kuil Todaiji. Kuil iki dibangun kanggo nyembah déwa wali kulawarga Fujiwara sing nduwe kekuwatan politik wiwit jaman Nara (714 - 794) nganti jaman Heian (794 - 1185).

Ing Kuil Kasuga Taisha, foto ing aula utama dilarang. Amarga iku, kalebu kaca iki, akeh buku pandhuan lsp sing dipasang ing gambar gerbang, dudu gambar balai utama. Akeh lentera sing diwenehake sumbangan samurai lan bangsawan wis dibaris ing Kasuga Taisha wiwit jaman mbiyen. Bangunane ana akeh lantera tembaga. Saben taun, lanterne diobong ing wiwitan wulan Februari lan pertengahan Agustus. Nalika semana, kabeh Kuil Kasuga Taisha dibungkus swasana sing hebat.

Ing Kuil Kasuga Taisha, kancil dianggep utusan Allah. Kanggo alasan iki, akeh banget kidang liar ing Kasuga Taisha.

Ing sandhinge Kuil Kasuga Taisha, alas utama udakara 250 hektar nyebar. Deer urip ing alas dara iki lan Taman Nara.

>> Kanggo rincian Kuil Kasuga Taisha, deleng situs web resmi

 

Kuil Horyuji (Kutha Ikaruga, Prefektur Nara)

Didhaptar minangka Warisan Donya, Horyuji minangka candhi Buddha lan pagoda minangka salah sawijining bangunan kayu paling tuwa sing ana = ing worldshutterstock

Didhaptar minangka Warisan Donya, Horyuji minangka candhi Buddha lan pagoda minangka salah sawijining bangunan kayu paling tuwa sing ana = ing worldshutterstock

Penjaga candhi Horyuji (Prefektur Nara, Jepang = shutterstock

Penjaga candhi Horyuji (Prefektur Nara, Jepang = shutterstock

Peta Candhi Horyuji

Peta Candhi Horyuji

Yen sampeyan pengin rumangsa budaya Jepang luwih tuwa tinimbang jaman Nara, sampeyan bisa mlebu ing Kuil Horyuji. Kuil Horyuji mapan ing Kutha Ikaruga, Prefektur Nara.

Candhi iki diarani dibangun ing taun 607. ing Jepang, mula diarani jaman Asuka wiwit taun 538 nganti 710. Kuil Horyuji minangka monumen sejarah sing makili jaman iki. Bangunan kayata menara lima tingkat lan Kondo (bale suci) minangka bangunan kayu paling tuwa sing ana ing jagad iki. Bangunan iki didaftar minangka situs Warisan Donya UNESCO.

Kuil Horyuji dibangun dening Kaisar Suiko lan Pangeran Shotoku. Pangeran Shotoku minangka wong sing cerdas banget, lan ngirim wong-wong sing apik banget menyang China lan ngenalake budaya Cina menyang Jepang. Ing wektu kasebut, agama Buddha minangka budaya sing luwih maju. Pangeran Shotoku mbangun Candi Horyuji kanggo nyebar agama Buddha ing Jepang. Ing latar mburi Pangeran Shotoku nyebar agama Buddha, ana konflik sing terus-terusan ing pengadilan. Pangeran Shotoku pengin ngolah kebudayaan wong kanthi nyebar agama Buddha.

Yen menyang Horyuji, deleng ing tiang kayata Kondo lan Gate Pusat sing isih ana ing papan kasebut. Babagan pilar Horyu-ji, gaya sing diarani "entasis" sing asring digunakake ing arsitektur Yunani kuno diadopsi. Ing gaya iki, tengah saka pilar kasebut nonjol. Iki nuduhake yen budaya Yunani kuno dikirim menyang China liwat Jalan Sutra lan luwih ditularake menyang Jepang. Coba coba rasakake budaya Yunani kuno kanthi cara kabeh ing ibukutha Jepang.

>> Kanggo rincian babagan Kuil Horyuji, waca situs web resmi

 

Izumo taisha = Kuil Besar Izumo (Kota Izumo, Prefektur Shimane)

Jalan mlebu menyang Izumo-taisha, salah sawijining kuil Shinto sing paling kuno lan penting. Kuil kasebut ditetepake Perbendaharaan Nasional Jepang ing taun 1952

Jalan mlebu menyang Izumo-taisha, salah sawijining kuil Shinto sing paling kuno lan penting. Kuil kasebut ditetepake Perbendaharaan Nasional Jepang ing taun 1952

Izumo Taisha Shrine ing Shimane, Jepang. Kanggo ndedonga, wong Jepang biasane ngapit tangan kaping pindho, nanging kanggo kuil iki kanthi aturan sing beda, dheweke kudu ngepit 2 kaping tinimbang = shutterstock

Izumo Taisha Shrine ing Shimane, Jepang. Kanggo ndedonga, wong Jepang biasane ngapit tangan kaping pindho, nanging kanggo kuil iki kanthi aturan sing beda, dheweke kudu ngepit 2 kaping tinimbang = shutterstock

Balai utama Izumo Taisha Shrine. Dhuwuré tekan 24 meter, Kutha Izumo, Jepang = Shutterstock

Balai utama Izumo Taisha Shrine. Dhuwuré tekan 24 meter, Kutha Izumo, Jepang = Shutterstock

Peta Izumo Taisha Shrine

Peta Izumo Taisha Shrine

Izumo Taisha (Izumo Grand Shrine = jeneng resmi yaiku "Izumo Ooyashiro Shirine") dumunung ing sisih Laut Jepang sisih kulon Jepang. Kuil iki banget populer ing kalangan wanita, utamane karo perkawinan dewa. Iki misuwur minangka dewa sing nggawe macem-macem ikatan, ora mung pria lan wanita, lan akeh wong sing nyembah.

Izumo Taisha minangka kuil lawas khusus sing katon ing mitologi Jepang. Ing jaman biyen, Pendhapa Utama Izumo Taisha diarani dhuwur kira-kira 48 meter. Wit-witan sing gedhe banget wis nate dipotong kanggo nuduhake manawa sejatine ukuran kasebut. Dewan Utama saiki udakara udakara udakara udakara udakara 24 m.

Nalika sampeyan mlebu ing precincts Izumo Taisha Shrine, sampeyan ndeleng bangunan kayu kanthi Shimenawa (tali suci) sing katon kaya ing gambar kapindho ing ndhuwur. Bangunan kayu iki "Kaguraden (Hall Kagura)". Ing bangunan iki, seni tradisional sing diarani Kagura ditindakake. Ana "Haiden (Hall of Worship)" sing cedhak. Ing njero ruangan, ana ruang utama Izumo Taisha.

Dewan Utama saiki dibangun ing taun 1744. Bangunan kayu iki paling gedhe ing bangunan kuil Jepang. Desain kasebut minangka gaya paling tuwa ing Jepang.

Kuil iki ngandhani yen kekuwatan sing kuwat sadurunge ana ing wilayah kasebut. Dipercaya manawa pasukan kasebut pungkasane dikuasai dening pengadilan Jepang.

Ing Prefektur Shimane ing papan dununge Izumo Taisha, ana Adachi Art Museum, misuwur ing taman Jepang sing éndah. Bèntèng Matsue ing Matsue City yaiku kudu dideleng. Perjalanan ing prefektur Shimane mesthi bakal dadi kenangan sing apik banget.

>> Kanggo rincian babagan Izumo Taisha, waca situs iki

 

Shrine Hisukushima (Kutha Hatsukaichi, Prefektur Hiroshima)

Gapura Torii sing ngambang saka candhi kuil Hisukushima ing Miyajima, Jepang = AdobeStock

Gapura Torii sing ngambang saka kuil Hisukushima ing Miyajima, Jepang = AdobeStock

Ing pasang surut, sampeyan bisa mlaku menyang gapura Torii sing ngambang, kuil Hisukushima, Miyajima, Jepang = AdobeStock

Ing pasang surut, sampeyan bisa mlaku menyang gapura Torii sing ngambang, kuil Hisukushima, Miyajima, Jepang = AdobeStock

Shrine Hisukushima ing wayah wengi, Miyajima, Jepang = shutterstock

Shrine Hisukushima ing wayah wengi, Miyajima, Jepang = shutterstock

Peta Shrine Hisukushima

Peta Shrine Hisukushima

Kuil Hisukushima ing prefektur Hiroshima yaiku kuil ukuran gedhe sing dibangun ing segara. Kuil iki minangka obyek wisata sing paling populer ing antarane turis asing bebarengan karo Kuil Fushimi-Inari Taisha ing Kyoto, lan uga didaftar minangka Situs Warisan Budaya Dunia UNESCO.

Shrine Hisukushima ana ing sawijining pulo cilik sing diarani Miyajima. Kanggo pas, dibangun saka pulo kasebut menyang segara. Kuil iki dibangun dening Taira no Kiyomori, sing meh kabeh ndominasi Jepang udakara taun 1168. Nanging, Kuil Hisukushima diobong sawise rong geni. Bangunan kayu saiki dibangun sawise abad ka-13.

Udakara 200 meter saka pesisir Miyajima, ana gapura Torii sing gedhe, 16.6 meter. Wit camphor saka 500 nganti 600 taun digunakake kanggo gapura torii iki. Sampeyan bisa mlaku ngubengi gapura Torii kanthi pasang surut.

Kajaba iku, ana pagodas lima tingkat ing Miyajima. Ngluwihi yen ana Mt. Misen ing dhuwur 535 meter lan ropeway dilakokno. Mesthi wae sampeyan bisa menek kanthi mlaku. Tampilan saka ndhuwur gunung pancen apik banget, mulane aja mlaku-mlaku kanthi cara.

Pintu torii Shrine Hisukushima ing Pulo Miyajima = Shutterstock 1
Foto: Miyajima ing Prefektur Hiroshima - misuwur ing Kuil Hisukushima

Salah sawijining papan suci sing paling populer kanggo para tamu manca ing Jepang yaiku Shrine Hisukushima ing Pulo Miyajima (Prefektur Hiroshima). Ing kuil iki ana gapura torii sing gedhe banget ing segara. Bangunan kuil uga protrude menyang segara. Lanskap terus ganti amarga pasang. Pemandangan ...

Kanggo Shrine Hisukushima lan Miyajima, waca situs iki

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.