Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Jembatan kayu ing taman musim gugur, mangsa musim semi Jepang, Kyoto Japan = Shutterstock

Jembatan kayu ing taman musim gugur, mangsa musim semi Jepang, Kyoto Japan = Shutterstock

7 Spot Godhong Daun Autumn paling apik ing Jepang! Eikando, Tofukuji, Kiyomizudera ...

Ing Jepang, sampeyan bisa nyenengake godhong musim gugur sing apik wiwit pungkasan September nganti awal Desember. Musim musim luruh musim paling apik beda-beda gumantung saka kabeh papan, mula, coba golek papan sing paling apik sajrone sampeyan mlaku ing Jepang. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake godhong-godhongan godhong ing macem-macem bagean ing Jepang. Klik ing saben peta kanggo nampilake Google Maps ing kaca sing kapisah.

Godhong Musim gugur ing Kyoto = Shutterstock 1
Foto: Autumn godhong ing Kyoto

Yen sampeyan pengin seneng godhong musim gugur ing Jepang, aku bakal menehi saran supaya Kyoto.Ing Kyoto, para bangsawan lan rahib wis maringi godhong-godhongan sing indah sajrone sewu taun. Yen sampeyan lunga saka pertengahan November nganti awal Desember, sampeyan bisa nyenengake. donya ing macem-macem papan ing Kyoto. Ing kaca iki, aku ...

Daisetsuzan (Hokkaido)

Godhong gugur ing musim gugur ing gunung Daisetsuzan ing Hokkaido, Jepang = shutterstock

Godhong gugur ing musim gugur ing gunung Daisetsuzan ing Hokkaido, Jepang = shutterstock

Peta Daisetsuzan

Peta Daisetsuzan

Wilayah ing godhong musim gugur wiwit wiwitan ing Jepang yaiku Daisetsuzan saka Hokkaido (uga disebut Taisetsuzan). Daisetsuzan minangka sawijining wilayah pegunungan sing ana ing tengah Hokkaido, ditetepake minangka taman nasional. Ing Daisetsuzan ana gunung sing dhuwur sekitar 2000 meter kalebu Mt. Asahidake (dhuwur 2,291 m), Mt. Hakuundake (2,230 m), Mt. Kurodake (1,984 m). Ing sisih gunung, ana kutha spa kaya Sounkyo (cedhak karo Kurodake), Asahidake Onsen (cedhak karo Asahidak).

Ing Daisetsuzan, godhong musim gugur diwiwiti saka puncak gunung ing akhir Agustus (ana gunung sing ora ana wit ing puncak). Ing wiwitan wulan September, puncak gunung bakal dicelupake kanthi warna abang. Ing pertengahan September, musim gugur musim gugur ana ing tengah-tengah gunung. Ing pungkasan wulan September, godhong musim gugur sing éndah katon sanajan ing gunung, lan salju bakal tiba ing puncak kasebut.

Ana pirang-pirang papan ing endi godhong musim gugur sing éndah ing Daisetsuzan. Antarane, Mt, Asahidake lan Mt, Kurodake yaiku aku pengin menehi saran minangka papan ing ngendi sampeyan bisa kanthi gampang menyang hiatus ing ropeway. Saka loro kasebut, yen aku milih salah siji, aku bakal milih Mt, Asahidake sing bisa dideleng ing foto lan video ing ndhuwur.

Mt.Asahidake minangka gunung paling dhuwur ing Daisetsuzan. Wektu sing dibutuhake kanggo tekan platform ropeway ing sikil gunung yaiku 40 menit saka Biei kanthi mobil, 1 jam saka blumbang biru lan 1 jam 30 menit saka Furano. Saka jendhela ropeway (10 menit saben cara) sampeyan bisa nikmati pemandangan musim gugur sing apik banget. Saka sisih ndhuwur ropeway, dalan sing mlaku menyang Pond Sugatami sing katon ing film ing ndhuwur dijaga. Dalan dalane udakara 1.7 km / lap. Sampeyan bisa nyenengake hiking udakara udakara jam. Seneng mlaku-mlaku saka ndhuwur ropeway iki minangka apike apik kanggo kursus iki. Kanggo rincian, waca situs ing ngisor iki.

Kangge, Mt. Kurodake caket karo Sounkyo, kutha spa sing misuwur. Ropeway (7 menit saben arah) mlaku saka Sounkyo. Saka sisih ndhuwur ropeway bisa luwih maju kanthi nunggang angkat luwih. Sanajan mesthi wae, sampeyan bisa nyenengake godhong musim gugur sing apik.

Kaloro kursus kasebut rame banget sajrone godhong musim gugur. Dadi, mangga rencana tekan stasion ropeway kanthi cepet.

>> Situs web resmi Daisetsuzan Asahidake Ropeway kasedhiya ing kene

>> Situs web resmi Taman Nasional Daisetsuzan kasedhiya ing kene

Situs resmi Mt. Ropeway Kurodake kaya ing ngisor iki. Ana tombol kanggo milih basa ing sisih tengen ndhuwur situs iki, pilih basa Inggris ing kana.

>> Situs web resmi Daisetsuzan Kurodake Ropeway saiki kasedhiya

 

Aliran Oirase (Prefektur Aomori)

Oirase Stream dikenal kanthi warna musim gugur sing apik banget = AdobeStock

Oirase Stream dikenal kanthi warna musim gugur sing apik banget = AdobeStock

Peta Oirase Stream

Peta Oirase Stream

Aliran Oirase dumunung ing Prefektur Aomori ing sisih lor sisih lor Honshu. Kali iki mili metu saka Lake Towada ing sisih lor wétan. Sekitar kisaran 14 km saka tlaga (bedane dhuwur udakara 200 meter) diarani aliran Oirase. Aliran Oirase mili ing alas sing endah, ora kepetung banyune cilik banget. Sampeyan bisa njupuk promenade ing arus. Ing musim luruh alas dadi abang, dadi sampeyan bisa ndeleng pemandangan sing apik banget. Ing sisih ndhuwur arus, godhong musim gugur wiwit awal Oktober. Musim gugur ing pucuk wulan Oktober. Ing sisih hilir, godhong musim gugur bisa dideleng wiwit akhir bulan Oktober nganti awal Nopember.

Nalika mlaku ing Oirase Stream, sampeyan kudu mlaku saka mudhun menyang hulu. Banjur, sampeyan bisa ngormati aliran banyu kanthi luwih apik. Leren ing promenade iku lembut. Butuh 4-5 jam kanggo mlaku kabeh 14 kilometer. Amarga bus dilakokno ing sadawaning aliran gunung, sampeyan bisa nggunakake bis kanthi apik lan mung dadi bagian.

Perlu 2 jam kanthi bis saka stasiun JT Shin-Aomori lan 1 jam 30 menit saka stasiun JR Hachinohe menyang Yakeyama sing dadi titik wiwitan (mudhun) aliran Oirase. Hoshino Resort Oirase Stream Hotel sing ana ing Oirase Stream populer, dadi yen sampeyan tetep tetep luwih becik Book luwih awal.

Aliran Oirase ing Prefektur Aomori
Foto: Oirase Stream ing Prefektur Aomori

Yen ana wong sing takon apa arus gunung sing paling apik ing Jepang, aku bakal bisa nyebutake Oirase Stream ing Prefektur Aomori ing sisih lor Honshu. Oirase Stream minangka aliran gunung sing mili metu saka Lake Towada. Sadawane aliran iki, ana dalan sing mlaku udakara 14 kilometer. Nalika ...

Kanggo rincian, waca situs ing ngisor iki.

>> Biro Strategi Prefektur, Pariwisata lan Urusan Internasional Aomori
>> Resor Hoshino ing Oirase Keiryu Hotel

 

Metasequoia Avenue (Kota Takashima, Prefektur Shiga)

Wit metasequoia ing Makino, Takashima, Shiga, Jepang = shutterstock

Wit metasequoia ing Makino, Takashima, Shiga, Jepang = shutterstock

Peta Metasequoia Avenue

Peta Metasequoia Avenue

Wit ing Metasequoia dhuwur banget lan asri. Ana papan ing ngendi Metasequoia kasebut dijejeri sadawane dalan sing lurus. Wit-witane Metasequoia udakara 12 meter, duwure 500 kabeh. Dalan sing diantrekake wit ing ngisor iki udakara 2.4 km ing Kutha Takashima, Prefektur Shiga, sisih kulon saka Kyoto.

Iki dalan apik nalika sampeyan ndeleng, nanging aku nyaranake sampeyan utamane nalika godhong musim gugur. Musim gugur ing pucuk wilayah ing pungkasan Nopember saben taun. Sanajan luwih becik nganggo mobil, aku rumangsa luwih becik nginjam sepeda ing stasiun cedhak. Sampeyan bisa nyewa sepeda ing kantor turis ing stasiun JR Makino sing paling cedhak.

Baris wit metasequoia ing Takashima City, Prefektur Shiga 91
Foto: Baris wit metasequoia ing Takashima City, Prefektur Shiga

Aku ngira manawa dalan sing paling apik ing wit ing Jepang iku umure wit metasequoia ing Takashima City, Prefektur Shiga. Dumunung ing sisih wétan kutha Kyoto. 500 wit metasequoia kanthi 12m ing dhuwur terus 2.4km. Godhong musim gugur pancen apik tenan. Sampeyan bisa nyewa sepeda ing wilayah kasebut. ...

 

 

Kuil Eikando Zenrinji (Kyoto)

Kuil Eikando sing diarani godhong musim gugur sing paling apik ing Kyoto = AdobeStock

Kuil Eikando sing diarani godhong musim gugur sing paling apik ing Kyoto = AdobeStock

Kuil Eikando Zenrin-ji ing Kyoto- Jepang, Musim musim luruh kanggo godhong berwarna diganti, maples wit Garden = AdobeStock

Kuil Eikando Zenrin-ji ing Kyoto- Jepang, Musim musim luruh kanggo godhong berwarna diganti, maples wit Garden = AdobeStock

Peta Eikando Temple

Peta Eikando Temple

Ana akeh kuil lan candhi kanthi warna musim gugur sing éndah ing Kyoto. Antarane, candhi Eikando wis dihargai luwih saka 1000 taun minangka papan ing musim gugur sing paling apik.

Sanajan jeneng resmi candhi Eikando yaiku "Zenrinji", nanging saiki wis populer banget karo sebutan kasebut wiwit jaman biyen. "Eikan" asale saka wong sing wis nindakake amal amal ing candhi iki. Candhi Eikando dumunung ing lereng gunung ing pucuk wétan Kyoto. Udakara 3000 maples ditanam ing papan kasebut. Wit-witan iki dadi abang sing padhang nalika wulan November. Puncak godhong musim gugur ana ing pungkasan wulan Nopember. Ing wektu kasebut, rame banget karo turis sing akeh sing bisa uga kudu line kanggo mlebu ing candhi Eikando. Cahya ing wayah wengi uga rampung, lan sampeyan bisa nyenengake pemandangan sing hebat banget.

Gampang nggunakake bis menyang candhi Eikando, nanging bisa uga ana kunjungan lalu lintas nalika godhong musim gugur. Aku mesthi lunga ing stasiun Keage ing Metro lan mlaku saka ing kono. Ana akeh wong sing mlaku ing rute iki, dadi sampeyan ora bakal ilang ing pisanan. Perlu udakara udakara udakara udakara 20 menit tumuju candhi Eikando, nanging ing dalan ana candhi Nanzenji sing misuwur. Candi iki uga apik banget ing godhong musim gugur. Aku luwih dhisik munggah menyang pemerhatian candhi San-mon (gapura utama) candhi Nanzenji, banjur ndeleng godhong musim gugur saka ing kono. Iki minangka jarak cendhak saka candhi Nanzenji menyang Eikando.

Kuil Eikando sing diarani godhong musim gugur sing paling apik ing Kyoto = AdobeStock

Kuil Eikando sing diarani godhong musim gugur sing paling apik ing Kyoto = AdobeStock

Ing Eikan-do, puncak godhong musim gugur wiwit pungkasan wulan November nganti awal Desember. Nanging, aku mikir yen sampeyan bisa nikmati godhong musim gugur sanajan mlebu ing wulan Nopember. Biyen, aku wis menyang Eikendo tanggal 10 Nopember. Ing wektu kasebut, maple ora diwarnai kanthi lengkap. Nanging maples ijo, kuning lan abang ngasilake lanskap sing apik banget. Tampilan abang mesthi paling ayu, nanging pemandangan kanthi macem-macem warna uga paling apik. Kajaba iku, ora pati rame ing separo pisanan Nopember, dadi sampeyan bisa mlaku-mlaku kanthi tentrem.

Yen sampeyan mlebu ing candhi Eikando ing musim puncak, sampeyan bisa uga kudu line suwe kanggo mlebu ing wilayah kasebut. Ing kasus kaya ngono, aku nyaranake supaya mangan ing "Eikando Kaikan (Hall Eikando)" ing sisih ngarep luwih tepat. Ing balai iki sampeyan bisa mangan sajian kaiseki ing wayah awan lan wengi. Sejatine, sajian ing kene ora sedhih banget. Nanging, yen sampeyan nggunakake bale iki, sampeyan bisa langsung mlebu ing tliti panganan sadurunge ora mangan. Sayange, ing situs pesenan Inggris, aku ora bisa nemokake wisata ing dhaharan iki. Yen sampeyan bisa njaluk leladen saka concierge hotel utawa kanca sampeyan, priksa.

Kuil Eikando Zenrin-ji, misuwur kanthi warna musim gugur sing éndah, Kyoto = AdobeStock 1
Foto: Kuil Eikando Zenrin-ji-Kuil kanthi warna musim gugur sing paling apik

Ing Kyoto, musim gugur musim gugur wiwit pungkasan wulan Nopémber nganti awal Desember. Yen sampeyan pindhah menyang Kyoto, aku nyaranake Eikando Zenrin-ji dhisik. Babagan 3000 maples ditanam ing kene. Candhi iki wis dipuji luwih saka 1000 taun amarga godhong musim gugur sing apik banget. Nanging, ing wektu puncak, sampeyan kudu ...

 

Candhi Tofukuji (Kyoto)

Wong akeh ngumpul ing Kuil Tofukuji kanggo ngrameke festival cuti maple musim gugur ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Wong akeh ngumpul ing Kuil Tofukuji kanggo ngrameke festival cuti maple musim gugur ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Map of Temple Tofukuji

Map of Temple Tofukuji

Candhi Tofukuji mapan ing sisih wetan stasiun Kyoto. Kira-kira udakara udakara 10 menit saka stasiun candhi Tofukuji saka JR Nara Line utawa Keihan Train. Ana 2000 maples sing ditanam ing wilayah Tofukuji. Godhong gugur musim gugur ing Tofukuji bakal surem ing akhir wulan November. Malah wiwitan wulan Desember, godhong maple sing padhang wis mudhun akeh banget ing ndhuwur lemah lan apik banget. Ing wektu musim gugur, 400,000 turis ngunjungi Tofukuji, lan akeh banget kaya candhi Eikando.

Ing Tofukuji ana koridor kayu sing diarani "Tsutenkyo", lan pemandangan saka koridor iki misuwur banget. Nanging, amarga seneng banget, aku mikir yen sampeyan ora bisa njupuk gambar kanthi gampang. Yen sampeyan pengin ndeleng godhong musim gugur kanthi alon, luwih becik tangi supaya sampeyan bisa mlebu gapura ing 8:30 esuk.

Werna musim luruh ing Kuil Tofukuji, Kyoto = Shutterstock 1
Foto: Werna musim luruh ing Kuil Tofukuji, Kyoto

Yen sampeyan pengin ngalami jagading musim luruh ing Kyoto, Kuil Tofukuji disaranake. 2000 maples ditanam ing situs Kuil Tofukuji. Ing pungkasan Nopember, sampeyan bisa nyenengake jagad godhong abang sing padhang. Mangga deleng artikel ing ngisor iki kanggo rincian. Isi DaftarPotosi musim gugur ...

 

Kuil Kiyomizudera (Kyoto)

Werna Autumn ing Kuil Kiyomizu-dera ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Werna Autumn ing Kuil Kiyomizu-dera ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Peta Kuil Kiyomizudera

Peta Kuil Kiyomizudera

Kuil Kiyomizudera minangka candhi gedhe sing nggambarake Kyoto karo candhi Kinkakuji. Dumunung ing lereng gunung ing sisih wétan Kyoto lan sampeyan bisa ndeleng kutha Kyoto saka papan gedhong utama kaya sing katon ing gambar ndhuwur. Ing wayah sore sampeyan dipadhangi lan sampeyan bisa nggayuh pemandangan sing hebat banget.

Ana akeh banget maple ing Kuil Kiyomizudera, mula nalika ndeleng saka bale utama ing musim gugur, maple abang sing padhang nyebar kaya segara. Akeh wong sing ngunjungi Kiyomizudera saben musim gugur kanggo ndeleng godhong musim gugur iki. Godhong musim gugur Kiyomizudera bakal pucuk ing pungkasan wulan November. Amarga preinan wiyar banget, sampeyan ora bakal krasa sesak, nanging yen pengin ngrasakake godhong musim gugur, mula esuk kudu ngunjungi. Sampeyan bisa mlebu ing dununge Kiyomizudera wiwit jam 6:00. Yen sampeyan pengin ndeleng acara padhang ing wayah sore, rame banget udakara jam 18:30 sawise lampu padhang, mula aku nyaranake sampeyan lunga sawise jam 20:00.

Amarga Kiyomizudera ana ing lereng gunung, transportasi ora trep. Biasane nggunakake bis, nanging rame nalika godhong gugur. Yen dalan katon gedhe, bisa luwih cepet kanggo mlaku saka stasiun Kiyomizu-gojo ing Sepur Keihan. Udakara udakara udakara 20 menit saka stasiun iki menyang Candi Kiyomizudera.

Kuil Kiyomizudera ing Kyoto = AdobeStock 1
Foto: Kuil Kiyomizudera ing Kyoto

Objek wisata sing paling populer ing Kyoto yaiku Permaisur Fushimi Inari, Kuil Kinkakuji lan Kuil Kiyomizudera. Kuil Kiyomizudera mapan ing lereng gunung ing sisih wétan kutha Kyoto, lan pemandangan saka gedung utama sing dhuwur 18 mèter, nggumunake. Ayo ...

 

 

Miyajima (Kutha Hatsukaichi, Prefektur Hiroshima)

Autumn ing Miyajima, taman Momiji = shutterstock

Autumn ing Miyajima, taman Momiji = shutterstock

Ing njero Candi Senjokaku, Pulau Miyajima, Jepang = shutterstock

Ing njero Candi Senjokaku, Pulau Miyajima, Jepang = shutterstock

Peta Pulau Miyajima

Peta Pulau Miyajima

Pulo Miyajima ing Kota Hatsukaichi, Prefektur Hiroshima, misuwur banget ing kalangan turis asing, uga Kuil Taush Fushimi Inari lan Kuil Kiyomizu ing Kyoto. Miyajima minangka sawijining pulau cilik ing samodra sing sepi, ing kana ana kuil lawas sing makili Jepang, Kuil Itsukushima. Torii gedhe ing samodra pancen nyengsemake. Nanging, yen sampeyan lelungan ing Miyajima ing musim gugur, aja lali ngapresiasi godhong musim gugur. Ing Miyajima, ana taman godhong musim gugur sing apik sing diarani "Momiji-dani" (Lembah Momiji). Ana udakara 700 maple ing taman iki. Amarga wis rame banget nalika godhong musim gugur, ayo lunga menyang taman yen bisa. Pucuk godhong musim gugur udakara pertengahan November nganti pungkasan November.

Kejabi, aku menehi saran supaya sampeyan lunga menyang Senjokaku (jeneng resmi Hokoku Shrine) ing Miyajima. Wit-witan gedhe Ginkgo sing nonton saka lantai kayu sing akeh banget.

>> Kanggo rincian Miyajima, waca situs web resmi

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.