Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Turis sing ora dingerteni nikmati prau lawas ing sadawane terusan Kurashiki ing distrik Bikan kutha Kurashiki, Jepang = Shutterstock

Turis sing ora dingerteni nikmati prau lawas ing sadawane terusan Kurashiki ing distrik Bikan kutha Kurashiki, Jepang = Shutterstock

Prefektur Okayama! Objek lan Bab sing Paling Apike

Prefektur Okayama minangka wilayah sing sabar ngadhepi Laut Seto Inland. Ing kutha Kurashiki ing wilayah kasebut, lurung-lurung Jepang tradisional dijaga. Kota Okayama duwe Bèntèng Okayama lan Taman Korakuen. Prefektur Okayama caket karo Osaka lan Hiroshima, dadi yen sampeyan lelungan ing Jepang sisih kulon, bisa gampang ngeculake. Wiwit prefektur Okayama nyambung karo Shikoku kanthi jembatan, sampeyan bisa lelungan saka Okayama menyang Shikoku.

Seto Inland Sea ing Jepang = Shutterstock 1
Foto: Laut Seto sing tenang

Segara Pedalaman Seto minangka segara sing tenang sing misahake Honshu lan Shikoku. Kejabi situs warisan dunia Miyajima, ana kene uga akeh wilayah sing apik. Napa sampeyan ora ngrancang plancongan ngubengi Segara Inland Seto? Ing sisih Honshu, waca artikel ing ngisor iki. Sisih Shikoku waca ...

Garis saka Okayama

Jembatan Seto Ohashi saka pemandangan Mt.Washu ing Kota Kurashiki, Prefektur Okayama, Jepang. Jembatan Seto Ohashi minangka jembatan sing nyambung karo Kota Kurashiki, Prefektur Okayama lan Kutha Sakaide, Prefektur Kagawa = shutterstock

Jembatan Seto Ohashi saka pemandangan Mt.Washu ing Kota Kurashiki, Prefektur Okayama, Jepang. Jembatan Seto Ohashi minangka jembatan sing nyambung karo Kota Kurashiki, Prefektur Okayama lan Kutha Sakaide, Prefektur Kagawa = shutterstock

Peta saka Okayama

Peta saka Okayama

Prefektur Okayama, ing tembung liya, minangka wilayah sing tenang. Wilayah iki diberkahi loro iklim lan ekonomi.

Cuaca lan iklim prefektur Okayama

Iklim prefektur Okayama tenang banget sajrone taun.

Ana gunung ing sisih lor prefektur Okayama. Dadi, sanajan hawa lembab asale saka Segara Jepang sisih lor ing mangsa, pagunungan diblokir. Mulané salju udan ora bakal mudhun.

Ing musim panas, awan udan asale saka Samudera Pasifik ing sisih kidul, nanging gunung-gunung ing Shikoku dumunung kidul kidul Prefektur Okayama. Dadi ora udan deres.

Ekonomi prefektur Okayama

Prefektur Okayama ora ala banget kanthi ekonomi.

Prefektur Okayama ing cedhak Osaka lan kepenak transportasi apik. Dadi Prefektur Okayama duweni industri sing maneka warna. Akeh pabrik ing tlatah pesisir.

Salajengipun, amarga cuaca stabil, penanaman buah kayata peach uga misuwur ing wilayah kasebut.

Prefektur Okayama minangka wilayah sing paling apik. Yen pindhah menyang Okayama, sampeyan bakal rumangsa swasana tenang ing wilayah kasebut.

 

Jembatan Seto ohashi

Kutha Kurashiki Prefektur Okayama lan Kagawa prefektur Shikoku ing sisih liya Segara Seto Inland disambungake kanthi jembatan Seto Ohashi sing gedhe.

Kanggo akurat, Jembatan Seto Ohashi minangka jeneng umum kanggo 10 jembatan ing pulo terpencil ing Segara Seto Inland. Dawane jembatan Seto Ohashi dawane udakara 12,300 meter.

Ana jalur kreta JR lan dalan ing jembatan iki. Sampeyan bisa nyabrang jembatan iki nganggo kereta utawa kereta. Yen sampeyan nyetir mobil, sampeyan bisa nyebrang jembatan iki udakara udakara 15 menit. Nyabrang jembatan Seto Ohashi, sampeyan bisa nyenengake tampilan tenang ing Segara Inland Seto.

 

Kurashiki

Kurashiki ing wilayah Okayama, Jepang = shutterstock

Kurashiki ing wilayah Okayama, Jepang = shutterstock

Kurashiki, udakara udakara 17 menit kanthi sepur saka Stasiun JR Okayama, kutha sing tenang lan apik. Ing kutha kasebut, ana area sing bisa nyimpen bangunan kayu tradisional sing dibangun ing jaman shogunate Tokugawa. Nalika sampeyan ndeleng gambar ing ndhuwur, dalan lawas terus.

Kurashiki minangka pangkalan dagang sing nglumpukake beras lan barang-barang liyane ing sekitar pari lan ngirim menyang macem-macem papan ing jaman shogunate Tokugawa. Bangunan sing isih ana ing kutha iki digunakake ing wektu kasebut. Ing kene kali iki digunakake nalika nggawa barang. Nalika sampeyan ndeleng gambar ing sisih ndhuwur, sampeyan bisa numpak prau ing kali iki.

Ing sacedhake kali iki uga ana Museum Ohara sing minangka museum seni pribadi sing makili Jepang. Aku wis ngenalake Museum Ohara ing artikel liyane. Kirimake artikel iki yen sampeyan seneng.

>> Kanggo rincian Museum Ohara, waca artikel iki

 

Taman Korakuen

Korakuen ing kutha Okayama minangka taman sejarah = shutterstock

Korakuen ing kutha Okayama minangka taman sejarah = shutterstock

Bandar Okayama, minangka pusat Prefektur Okayama, duwe kebon Jepang sing misuwur kanthi jeneng "Korakuen". Taman Jepang sing jembar iki dibangun dening pemilik kastil Okayama sajrone jaman shogunate Tokugawa. Ing jejere Korakuen, ana Bèntèng Okayama.

Taman lan kastil Jepang iki minangka obyek wisata utama kutha Okayama. Babagan Korakuen aku wis ngenalake artikel liyane. Yen sampeyan kepincut, kirimake ing artikel ing ngisor iki uga.

Taman Korakuen ing Kutha Okayama, Prefektur Okayama = Shutterstock 1
Foto: Taman Korakuen lan Istana Okayama ing kutha Okayama

Wis wiwit lawas, kebon Jepang paling ayu yaiku Korakuen ing Okayama, Kenrokuen ing Kanazawa, lan Kairakuen ing Mito. Korakuen, sing ana ing sisih kulon Honshu, dibangun ing taun 1700 dening klan feudal (daimyo) saka klan Okayama ing wektu kasebut. Yen lunga menyang ...

Museum Seni Adachi ing JAPAN = Shutterstock
5 Kebon Jepang paling apik ing Jepang! Museum Adachi, Katsura Rikyu, Kenrokuen ...

Kebon Jepang beda banget karo kebon UK lan Prancis. Ing kaca iki, aku kepengin ngenalake kebon perwakilan ing Jepang. Yen dideleng buku pandhuan ing luar negeri, Adachi Museum of Art asring dikenal minangka taman Jepang sing apik. Mesthi Museum Adachi kaget banget ...

 

Kojima Jeans Street

Stasiun Kojima ing jalan jins Kojima ing Kurashiki, JAPAN = shutterstock

Stasiun Kojima ing jalan jins Kojima ing Kurashiki, JAPAN = shutterstock

Prefektur Okayama nduwe salah sawijining papan sing apik. Iku "Kojima Jeans Street". Jalan iki ana ing distrik Kojima kutha Kurashiki.

Ing Kojima Jeans Street, produsen sing ngasilake jins kualitas tinggi dikumpulake. Ing kene, wong sing seneng jins katon saka jero utawa njaba. Mesthi wae sampeyan bisa tuku jins ing kene.

>> Kanggo rincian babagan Kojima Jeans Street, waca artikel iki

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.