Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Sunset ing Shinji Lake, Matsue, Shimane, Jepang

Sunset ing Shinji Lake, Matsue, Shimane, Jepang

Prefektur Shimane: 7 Objek lan Bab sing Paling Apik

Penulis sing misuwur Patrick Lafcadio Hearn (1850-1904) urip ing Matsue ing prefektur Shimane lan seneng banget ing tanah iki. Ing prefektur Shimane, jagad sing apik sing narik kawigaten wong. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake tujuan wisata sing apik banget ing Prefektur Shimane.

Wong-wong sing nekani grand shinto kuil Izumo-taisha, Shimane Prefecture, Jepang = Shutterstock
Foto: tanah gaib San'in -A sing isih Jepang gaya lawas!

Yen sampeyan pengin seneng-seneng karo Jepang sing sepi lan kuno, aku nyaranake lelungan ing San'in (山陰). San-in minangka wilayah ing Laut Jepang sisih kulon Honshu sisih kulon. Utamane Matsue lan Izumo ing Shimane Prefecture pancen apik. Saiki ayo miwiti perjalanan virtual menyang San'in! Isi DaftarPotosan San'inMap saka ...

Izumo Taisha Shrine ing Kota Izumo, Shimane Prefecture Shrine = AdobeStock
Foto: Prefektur Shimane - Panggonan ing Jepang isih lawas

Ing pojok sisih kulon Pulo Honshu, ana wilayah sing diarani Shimane, sing digunakake gaya urip lan budaya Jepang lawas. Lafcadio Hearn (1850-1904), sawijining penulis saka Eropa, seneng banget karo Shimane lan nulis akeh crita babagan tanah kasebut. Ora ana taman tema Shinkansen utawa gedhe ing Shimane. Nanging, Shimane ...

Garis saka Shimane

Peta Shimane

Peta Shimane

TCTerms

Geografi

Prefektur Shimane mapan ing wilayah Chugoku sisih lor-kulon, lan ngadhepi Laut Jepang. Umume, wilayah ing saindenging Laut Jepang ing Kabupaten Chugoku diarani "San'in", saengga Prefektur Shimane dadi wilayah San'in.

Semenanjung Shimane ana ing sisih lor-kulon wilayah prefektur iki. Danau Nakaumi lan Tlaga Shinji ana ing antarane daratan lan semenanjung iki. Sampeyan bakal nemokake Kepulauan Oki sekitar 70-100 km sisih lor Semenanjung Shimane.

akses

Sepur

Cocog kanggo nggunakake JR liwat Yonago ing Prefektur Tottori saka Okayama kanggo ngunjungi Prefektur Shimane kanthi rute.

Airpot

Prefektur Shimane duwe telung bandara. Bandara Izumo ing sisih wétan prefektur, Bandara Iwami (uga diarani Bandara Hagi-Iwami) ing sisih kulon prefecture, lan bandara Oki ing Kepulauan Oki.

Bandara Izumo

Bandara Izumo mapan ing pesisir kulon Lake Shinji. Iki uga trep kanggo mandheg ing kutha Izumo lan Matsue.

Bandara Iwami

Bandara Iwami ana sekitar 5 km sisih kulon kutha Masuda.

Bandara Oki

Bandara Oki mapan ing pesisir kidul Pulau Dougo ing Kepulauan Oki.

Video sing gegandhengan karo Shimane

 

Matsue

Pemandangan saka sisih ndhuwur Istana Matsue, Harta Nasional Jepang, Matsue, Jepang = Shutterstock

Pemandangan saka sisih ndhuwur Istana Matsue, Harta Nasional Jepang, Matsue, Jepang = Shutterstock

TCTerms

Matsue minangka kutha ibukutha Prefektur Shimane. Matsue misuwur srengenge sing apik ing tlaga Lake Shinji.

Kutha iki bangga dadi omah saka Lafcadio Hearn, sing dadi kewarganegaraan kanthi jeneng Koizumi Yakumo. Matsue lan wilayah-wilayah tanggane sugih ing situs, lan sawetara legenda Jepang sing ditemtokake ing wilayah kasebut.

Kidul ing Tlaga Shinji yaiku Tamatsukuri Onsen. Dumunung ing sisih Lor sisih lor Lake Shinji, mung loro taman, Taman Matsue Vogel lan Taman Matsue English, sing kasedhiya ing garis Ichibata.

Dumunung ing pucuk Semenanjung Shimane yaiku pelabuhan Mihonoseki. Daikonshima, sawijining pulo gunung berapi sing rata ing Pusat Tlaga Nakaumi, minangka produsen peoni paling gedhe ing Jepang lan dadi kebon kebon Jepang sing apik, Yuushien.

Matuse ing Prefektur Shimane 1
Foto: Matsue ing Prefektur Shimane

Ing Jepang, isih akeh papan sing apik sing durung dikenal karo para tamu ing luar negeri. Antarane, Matsue, sing ana ing Segara Jepang ing sisih kulon Honshu, duwe reputasi banget ing antarane para tamu sing bener-bener mlebu ing kana. Matsue minangka kutha lawas ...

Bèntèng Matsue

Bèntèng Matsue ing Matsue, prefektur Shimane

Bèntèng Matsue ing Matsue, prefektur Shimane

Bèntèng Matsue minangka salah sawijining kastil ing endi bangunan lawas jaman nalika dibangun wis ngiwa. Bangunan Kastil Matsue dibangun ing 1611.

>> Kanggo rincian babagan Kastil Matsue, waca artikel iki

 

Museum Seni Adachi

Taman Jepang saka Adachi Museum = Takamex / Shutterstock

Taman Jepang saka Adachi Museum = Takamex / Shutterstock

TCTerms

Adachi Museum of Art misuwur amarga koleksi lukisan Jepang lan lukisan Jepang. Taman Jepang Museum Seni Adachi ditaksir minangka sing paling apik ing Jepang dening majalah khusus kebon Jepang ing Amerika Serikat. Museum Seni Adachi uga dikenal nglumpukake 130 potongan karya seni Taikan Yokoyma.

Museum iki dumunung ing sisih negara adoh saka stasiun sepur, nanging isih akeh turis sing teka ing museum iki. Babagan Museum Seni Adachi, aku wis ngenalake artikel babagan museum.

>> Kanggo rincian Museum Seni Adachi, waca artikel iki

Video sing disaranake ana ing Museum Adachi

 

Kuil Izumo Taisyah

Wong sing nekani kuil agung shumo Izumo Taisha, Izumo, Jepang = Kononchuk Alla / Shutterstock

Wong sing nekani kuil agung shumo Izumo Taisha, Izumo, Jepang = Kononchuk Alla / Shutterstock

Bangunan kayu saka kuil shinto grand Izumo Taisha, Izumo, Jepang = Shtterstock

Bangunan kayu saka kuil shinto grand Izumo Taisha, Izumo, Jepang = Shtterstock

Pariwara Shinto ing kuil shinto agung Izumo Taisha, Izumo, Jepang = Kononchuk Alla / Shutterstock

Pariwara Shinto ing kuil shinto agung Izumo Taisha, Izumo, Jepang = Kononchuk Alla / Shutterstock

TCTerms

Kuil Izumo Taisha ing Kutha Izumo minangka kuil sing makili Jepang, uga Kuil Ise lan liya-liyane. Saiki, ana akeh turis sing ngunjungi Izumo Taisha.

Izumo Taisha Shrine diucapake minangka "dewa perkawinan". Kanggo alasan iki, popularitas turis wanita enom uga dhuwur. Rute kanggo ngunjungi Izumo Taisha saka Bandara Izumo lan banjur ngunjungi Museum Seni Adachi lan kutha Matsue umume. Ana akeh wong sing mangan crusty soba "Izumo soba", lan ing mangsa adhem, mangan crab sing dipanen ing Segara Jepang.

Kuil utama saiki dibangun ing taun 1744. Dhuwuré udakara 24 meter. Miturut legenda, ing jaman biyen, bale utama uga umume dhuwur udakara 96 ​​meter. Disebutake manawa dewan utama dhuwur 48 meter sajrone periode Heian (794 - 1185). Ana pro lan kontra kanggo legenda kasebut Saiki, macem-macem investigasi babagan kuil Izumo kuno wis ditindakake.

Ing jejere Kuil Izumo Taisha, ana Museum Shimane Purba Izumo. Kapal berbentuk tembaga kuno sing digali ing wilayah Izumo dipamerake. Pandhuan audio nganggo basa Inggris dilengkapi, coba selehake kabeh.

>> Mangga deleng artikel iki babagan Izumo Taisha

>> Mangga waca situs resmi Kutha Izumo kanggo rincian Izumo Taisha

Video sing disaranake ana gandhengane karo Izumo Taisha Shrine

 

Wilayah Oku-Izumo

TCTerms

Kuil suci inata swasana suci owah

Kuil suci inata swasana suci owah

Omah lawas uga tetep ing Okuzumo

Omah lawas uga tetep ing Okuzumo

Ing prefektur Shimane ana swasana Jepang sing lawas sadurunge modernisasi. Saliyane tujuan wisata utama kayata Izumo Taisha lan Adachi Art Museum, aku menehi saran supaya sampeyan bisa mandheg ing sisih negara ing swasana Jepang isih lawas.

Wilayah Okuizumo minangka wilayah gunung ing sisih kidul Bandara Izumo udakara udakara jam. "Okuzumo" tegese jero ing Izumo. Urip lan budaya Jepang sing lawas tetep ana ing wilayah kasebut. Nganti udakara 100 taun kepungkur, wilayah iki ngrembaka ing industri baja sing diarani "tatara" tradisional. Malah saiki, "Tatara" nggawe baja ing musim salju.

Saka Kota Izumo nganti Okuzumo, JR nglakokake sepur turis sing diarani "Okuzumi Orochi" kajaba kanggo musim salju.

>> Kanggo rincian Okuzumo, bukak situs web resmi

Video sing disaranake ana gandhengane karo Oku-Izumo

 

Iwami Ginzan

Iwami Ginzan ing kutha Oda, prefektur Shimane, Jepang

Iwami Ginzan ing kutha Oda, prefektur Shimane, Jepang

TCTerms

Tambang Iwami Ginzan Silver minangka tambang rusak ing saindenging kutha Oda. Bisa diklasifikasikake dadi 3 wilayah, yaiku kutha pertambangan lan tambang, Lintasan lan Pelabuhan lan kutha pelabuhan. Ing abad kaping 16, kira-kira 1/3 perak sing didol ing jagad iki ditambang ing Jepang, bagean utamane diarani diprodhuksi ing Tambang Perak Iwami Ginzan.

>> Kanggo rincian Iwami Ginzan, bukak situs web resmi

Disaranake Video sing ana gandhengane karo Iwami Ginzan

 

Kepulauan Oki

Jaran ing pesisir Kuniga, Nishinoshima, Kepulauan Oki = Adobe Stock

Jaran ing pesisir Kuniga, Nishinoshima, Kepulauan Oki = Adobe Stock

TCTerms

Pulo Oki minangka klompok pulo ing sisih lor Pulo Honshu. Pulo Dogo udakara 30 menit kanthi pesawat saka bandara Izumo, utawa telung lan setengah jam kanthi ferry saka Sakaiminato.

Pulo-pulo kasebut ditunjuk minangka UNESCO World Geopark ing taun 2013. Pulo Oki kalebu gunung, lan gunung geni, digawe saka Segara Jepang, kanthi spektakuler. Sanajan pulo kasebut ngalami sejarah, wilayah pagunungan lan pamisahan kasebut wis nate ngewangi adat lan slamet kuno, akeh sing sirna ing bagean liya ing Jepang. Ora kepenak nalika pulau kasebut ditemokake, nanging obsidian digali dening pulo kasebut digunakake kanggo nggawe alat lan didagang utamane babagan Wilayah Chuugoku wiwit jaman biyen.

>> Kanggo rincian Kepulauan Oki, waca situs web resmi

Video sing dianjurake kanggo Kepulauan Oki

 

Masuda

Kuil Ebisu, Masuda, prefektur Shimane

Kuil Ebisu, Masuda, prefektur Shimane

TCTerms

Masuda minangka sawijining kutha ing pesisir Laut Jepang Jepang, Prefektur cedhak karo wates karo Prefektur Yamaguchi, lan ana gunung sing ora ana papane.

Ing pinggir kutha Masuda, ana Pusat Kesenian Shimane (celukan = Grand Toit) ".

Museum Seni Iwami minangka bagean saka Grand Toit, lan nggawe pameran khusus sing asring ana ing sejarah wilayah kasebut.

Teater Seni Iwami uga dadi bagian saka Grand Toit, lan minangka papan utamane kanggo pagelaran musik, saka konvensional nganti klasik lan pop.

Saka pesisir kutha Masuda sampeyan bisa ndeleng srengenge sing indah. Ana uga papan pamondhokan sing ngombe kamar mandi sing mbukak nalika ndeleng srengenge.

>> Kanggo rincian Masuda, deleng situs web resmi

Video sing Disaranake ana gandhengane karo Masuda

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.