Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Jambatan Kintaikyo ing Iwakuni, Yamagushi, Jepang. Iki minangka jembatan kayu kanthi arit urutan = shutterstock

Kuil Motonosumi Inari ing Prefektur Yamaguchi, Jepang = Shutterstock

Prefektur Yamaguchi! Objek lan Bab sing Paling Apike

Prefektur Yamaguchi minangka prefektur minangka titik paling kulon ing Honshu. Prefektur Yamaguchi ngadhepi Laut Seto Inland sing tenang ing sisih kidul, dene sisih lor ngadhepi segara Jepang sing liar. Shinkansen mlaku ing wilayah kidul prefektur iki, nanging ing wilayah sisih lor ora angel mlebu. Amarga ana macem-macem wilayah ing prefektur iki, coba golek papan pariwisata sing paling disenengi.

Seto Inland Sea ing Jepang = Shutterstock 1
Foto: Laut Seto sing tenang

Segara Pedalaman Seto minangka segara sing tenang sing misahake Honshu lan Shikoku. Kejabi situs warisan dunia Miyajima, ana kene uga akeh wilayah sing apik. Napa sampeyan ora ngrancang plancongan ngubengi Segara Inland Seto? Ing sisih Honshu, waca artikel ing ngisor iki. Sisih Shikoku waca ...

Garis saka Yamaguchi

Kuil Motonosumi ing Prefektur Yamaguchi = Shutterstock

Kuil Motonosumi ing Prefektur Yamaguchi = Shutterstock

Peta ing Yamaguchi

Peta ing Yamaguchi

TCTerms

Tempat wisata ing Prefektur Yamaguchi pancen beda-beda. Yen sampeyan ngrencanakake plancongan karo prefektur Hiroshima dadi tujuan utama, aku saranake menyang Jembatan Kintaikyo ing Kutha Iwakuni, sing cedhak karo prefektur Hiroshima. Kintaikyo minangka jembatan sing cukup menarik.

Yen sampeyan kepincut alam, aku menehi saran supaya menyang Akiyoshidai ing Misaki. Ana guwa watu gamping paling gedhe ing Jepang.

Yen sampeyan kepengin weruh sejarah Jepang lan bangunan tradisional, aku menehi saran supaya menyang kutha Hagi ing wilayah lor Prefektur Yamaguchi. Ing separo pungkasan abad kaping XNUMX, Hagi nduwe peran penting nalika Jepang mungkasi shogunate Tokugawa lan nyepetake modernisasi.

akses

Airport

Prefektur Yamaguchi duwe Bandara Yamaguchi Ube. Ing Bandara Yamaguchi Ube, penerbangan sing dijadwal mung dilakokno karo Bandara Haneda ing Tokyo. Wong-wong sing lunga saka Tokyo nganti prefektur Yamaguchi luwih cenderung nggunakake kapal terbang tinimbang Shinkansen. Nanging, yen tujuan sampeyan ing Prefektur Yamaguchi adoh saka bandara, luwih cepet nggunakake Shinkansen.

Saka Bandara Yamaguchi Ube mbutuhake 30 menit kanthi bis menyang JR Shin Yamaguchi Station. Udakara udakara udakara 1 jam lan 30 menit kanthi bis menyang Stasiun Shimonoseki. Ana uga cara nggunakake sepur saka Stasiun Shin Yamaguchi menyang macem-macem bagean Prefektur Yamaguchi.

Shinkansen

Sanyo Shinkansen mlaku ing bagean kidul Prefektur Yamaguchi. Dadi ing wilayah sisih kidul sampeyan gampang lumayan. Nanging, ora ana stasiun Shinkansen ing sisih lor. Wigati dimangerteni sanajan jumlah rute biasa ing sisih lor.

Ing prefektur Yamaguchi, sepur Sanyo Shinkansen mandheg ing 5 stasiun sabanjure.

Stasiun Shin Iwakuni
Stasiun Tokuyama
Stasiun Shin Yamaguchi
Stasiun Asa
Stasiun Shin Shimonoseki

 

Jambatan Kintaikyo

Kreteg Kintaikyo minangka jembatan lengkungan kayu sing dipasang ing Kali Nishiki ing Kota Iwakuni. Ing Kali Nishiki (jembar sekitar 200 meter), patang dhasar dibangun. Limang jembatan lengkungan kayu dipasang ing pondasi kasebut. Jembatan kasebut udakara 5 meter lan dawane dawa 193.3 meter. Kintaikyo misuwur minangka jembatan sing unik banget lan dikepung karo turis.

Jembatan iki dibangun ing abad kaping-17. Sawise iku, wis dibangun maneh kaping pirang-pirang. Nalika taun 1950, dibuwang dening badai, mula dibangun maneh.

Sadurunge jembatan unik iki dibangun, mula jembatan kasebut diunekake kaping pirang-pirang dening banjir. Ing kana, jembatan lengkungan dawa digawe ing dhasar sing kuat.

Sampeyan bisa mudhun saka amben kali lan katon ing jembatan iki. Banjur sampeyan bisa mirsani struktur jembatan iki.

Coklat mekar ing musim semi ing sekitar Kintai Bridge. Godhong musim gugur uga apik. Jembatan iki nggambarake owah-owahan sajrone papat musim, nggawe pemandangan sing apik.

>> Kanggo rincian Kintaikyo, bukak situs web resmi

 

Akiyoshidai lan Akiyoshido

Tumpak gamping lan sinkholes nerangake lanskap karst paling gedhe ing Jepang, Taman Nasional Quasi-Akiyoshidai, Yamaguchi, Jepang = shutterstock

Tumpak gamping lan sinkholes nerangake lanskap karst paling gedhe ing Jepang, Taman Nasional Quasi-Akiyoshidai, Yamaguchi, Jepang = shutterstock

Ruangan Nagabuchi sing hebat banget ing Akiyoshi-do, guwa batu watu paling gedhe ing Jepang, dikenal amarga langit-langit lan lantai kali = shutterstock

Ruangan Nagabuchi sing gedhe banget ing Akiyoshido, guwa batu watu paling gedhe ing Jepang, dikenal amarga langit-langit sing dhuwur lan lantai = shutterstock

Ing bagean tengah prefektur Yamaguchi ana rong papan sing apik banget kaya sing katon ing foto ndhuwur.

Kaya sing katon ing gambar pertama, Akiyoshidai, dataran tinggi kanthi konsentrasi formasi karst ing Jepang nyebar ing lemah.

Lan, kaya sing katon ing gambar nomer loro, Akiyoshido, guwa watu gamping paling gedhe lan paling dawa ing Jepang nyebar ing ruang paling ngisor. Sampeyan bisa nyelehake ing guwa iki.

Papan-papan kasebut nduweni kekuwatan sing luar biasa. Yen sampeyan kepengin weruh, aku menehi saran supaya menyang Akiyoshidai lan Akiyoshido.

>> Mangga waca situs web resmi kanggo katrangan babagan Akiyoshidai

 

Hagi

Hagi, Jepang sadurunge lurung-lurung kutha kastil = shutterstock

Hagi, Jepang sadurunge lurung-lurung kutha kastil = shutterstock

Kutha Hagi minangka kutha lawas ngadhepi Prefektur Yamaguchi Jepang. Kutha iki biyen dadi pusat klan Mouri (klan Choshu) nalika jaman shogunate Tokugawa. Kulawarga Mouri nduweni peran penting nalika ngrampungake shogunate Tokugawa lan modhifikasi modernisasi. Yen menyang Hagi, sampeyan bisa ndeleng papan kelairan tokoh sejarah sing nggawe prestasi penting ing modern Jepang lan museum sing gegandhengan.

Ing pungkasan jaman shogunate Tokugawa, Hagi minangka pusat sing mindhah politik Jepang. Nanging, kutha Hagi meh ora ana sing dikembangake. Amarga kutha iki diubengi gunung kanthi telung sisih, ana watesan kanggo nggedhekake kutha kasebut.

Dadi, omah lan dalan lawas isih ditinggal ing Hagi. Dadi, sampeyan bisa mlaku kanthi cara samurai mlaku kanthi cara sing padha. Yen sampeyan kepengin weruh sejarah, aku mikir yen Hagi minangka turis wisata sing apik banget.

>> Kanggo rincian Hagi, deleng situs web resmi

 

Kuil Motonosumi

Kuil Motonosumi ing Prefektur Yamaguchi = Shutterstock

Kuil Motonosumi ing Prefektur Yamaguchi = Shutterstock

Kuil Motonosumi ing Prefektur Yamaguchi = Shutterstock 1
Foto: Kuil Motonosumi ing Prefektur Yamaguchi

Kutha Nagato, sing ana ing sisih kulon sisih kulon Pulo Honshu, minangka papan sing apik karo tebing sing tajem. Motonosumi Shrine dibangun ing tebing iki ing 1955. Sanajan ora kondhang ing Jepang, CNN TV ing Amerika Serikat ngenalake minangka salah sawijining papan sing paling apik ing Jepang. Pemandangan ...

Kutha Nagato, sing ana ing sisih kulon sisih kulon Pulo Honshu, minangka papan sing apik karo tebing sing tajem. Motonosumi Shrine dibangun ing tebing iki ing 1955. Sanajan ora kondhang ing Jepang, CNN TV ing Amerika Serikat ngenalake minangka salah sawijining papan sing paling apik ing Jepang. Pemandangan ing tebing iki mesthi apik tenan!

 

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.