Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

kazurabashi saka Iya ing shikoku japan = Shutterstock

kazurabashi saka Iya ing shikoku japan = Shutterstock

Wilayah Shikoku! Sing paling apik sing kudu ditindakake ing 4 Prefecture

Ing Pulo Shikoku ing Jepang sisih kulon, wilayah pagunungan sing tajem lan jembar ing tengah. Dibagi karo gunung kasebut, ana papat prefektur. Saben prefektur kasebut pancen individu. Yen sampeyan lelungan Pulo Shikoku, sampeyan bisa nikmati 4 jagad sing menarik!

Seto Inland Sea ing Jepang = Shutterstock 1
Foto: Laut Seto sing tenang

Segara Pedalaman Seto minangka segara sing tenang sing misahake Honshu lan Shikoku. Kejabi situs warisan dunia Miyajima, ana kene uga akeh wilayah sing apik. Napa sampeyan ora ngrancang plancongan ngubengi Segara Inland Seto? Ing sisih Honshu, waca artikel ing ngisor iki. Sisih Shikoku waca ...

Garis saka Shikoku

Ing Tokushima ing Shikoku, Awa Odori (Dance Dance) ditampilake saben musim panas = shutterstock

Ing Tokushima ing Shikoku, Awa Odori (Dance Dance) ditampilake saben musim panas = shutterstock

Peta Shikoku = shutterstock

Peta Shikoku = shutterstock

TCTerms

Shikoku minangka salah sawijining patang pulo ing Jepang. Wilayah Shikoku minangka wilayah paling cilik lan paling cilik ing antarane papat pulo utama ing Jepang. Pulo iki kaperang dadi papat wilayah wiwit jaman biyen. "Shikoku" ateges papat negara ing basa Jepang.

Ing saben wilayah kasebut, budaya gaya urip sing unik wis dikembangake. Ing Prefektur Tokushima ing sisih lor-wetan Shikoku, Awa Dance (Awa Odori), festival musim panas sing paling misuwur ing Jepang, narik kawigaten wisatawan. Udon sing enak (mie tebal Jepang) pancen populer ing prefektur Kagawa sing ana ing sisih kulon Tokushima. Prefektur Ehime ing sisih lor-kulon ana istana lan sumber panas sing misuwur. Kangge, ing Prefektur Kochi nyebar ing sisih kidul Shikoku, lanskap Samudra Pasifik narik kawigaten wisatawan.

Pegunungan Shikoku nyebar ing tengah Pulo Shikoku, Jepang = shutterstock

Pegunungan Shikoku nyebar ing tengah Pulo Shikoku, Jepang = shutterstock

Iklim ing wilayah Shikoku

Iklim Shikoku beda banget ing sisih lor lan sisih kidul amarga pengaruh pagunungan Shikoku sing ana ing tengah.

Tlatah lor wis sregep lan ora duwe udan akeh. Ora akeh karusakan saka typhoon. Beda, wilayah kidul luwih entheng, udan asring udan. Asring nampa angin langsung, kena kerusakan banjir.

akses

Ana bandara ing saben patang prefecture Wilayah Shikoku. Yen sampeyan pindhah saka Tokyo menyang Shikoku, sampeyan kudu nggunakake bandara kasebut.

Wilayah Shikoku sisih lor digandhengake karo Honshu kanthi telung jembatan gedhe. Dadi, yen sampeyan lelungan saka Kyoto, Osaka, Hiroshima lsp menyang Shikoku, sampeyan kudu lunga menyang Okayama utawa Hiroshima luwih dhisik ing Shinkansen, banjur nyebrang jembatan menyang Shikoku saka ing kana.

Shinkansen ora dilakokno ing Shikoku. Dadi, sampeyan bakal mlaku-mlaku nganggo sepur utawa bis JR biasa. Amarga papat prefektur kasebut dipérang dening pagunungan Shikoku ing tengah, butuh wektu kanggo pindhah menyang Shikoku.

 

Sugeng rawuh ing Shikoku!

Saiki, mangga bukak saben wilayah ing wilayah Shikoku. Kowe arep lunga menyang endi?

Prefektur Tokushima

Gelombang ombak ing Channel Naruto, Tokushima, Jepang = Shutterstock

Prefektur Tokushima caket kaliyan Kobe lan Osaka. Prefektur iki misuwur kanggo Tari Dance (Awa Odori). Ana uga pemandangan unik liyane kayata Naruto Whirlpools (Naruto Uzushio), Museum Seni Otsuka, Jambatan Iya Kazura.

Prefektur Tokushima! Objek lan Bab sing Paling Apike

Prefektur Tokushima minangka wilayah paling cedhak saka wilayah Kansai ing Pulo Shikoku. Prefektur Tokushima misuwur banget kanggo Awa Dance (Awa Odori) sing bakal ditindakake nalika musim panas. Ana obyek wisata liyane kayata Naruto Whirlpools (Naruto Uzushio) lan Museum Seni Otsuka. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake ...

Prefektur Kagawa

Art of Pumpkin Kuning ing Naoshima, prefektur Kagawa, Jepang = Shutterstock

Art of Pumpkin Kuning ing Naoshima, prefektur Kagawa, Jepang = Shutterstock

Prefektur Kagawa mapan ing sisih wetan laut Pulo Shikoku. Pulo ing luar negeri ing prefektur iki nduwe museum sing apik. Prefektur Kagawa uga misuwur amarga udon sing enak (mie tebal Jepang).

Art of Pumpkin Kuning ing Naoshima, prefektur Kagawa, Jepang = Shutterstock
Prefektur Kagawa! Objek lan Bab sing Paling Apike

Prefektur Kagawa mapan ing sisih wetan laut Pulo Shikoku. Prefektur iki diwatesi Prefektur Okayama ing pinggir sebrang ing sebrang Laut Segara Seto kanthi jembatan Seto Ohashi, dawa 12,300 meter. Dadi, sampeyan bisa rumangsa bebas menyang wilayah kasebut. Ing pulo luar negeri ...

Prefektur Ehime

Dogo Onsen ing Matsuyama, Jepang. Iki minangka salah sawijining sumber panas paling tuwa ing negara = Shutterstock

Dogo Onsen ing Matsuyama, Jepang. Iki minangka salah sawijining sumber panas paling tuwa ing negara = Shutterstock

Prefektur Ehime minangka area sing nyebar ing sisih lor-kulon Pulo Shikoku. Akeh wong Jepang lawas sing ditinggalake ing kene. Gambar ing ndhuwur minangka fasilitas musim semi lawas ing kutha Matsuyama. Mesthi wae, sampeyan bisa seneng adus ing kene!

Dogo Onsen ing Matsuyama, Jepang. Iki minangka salah sawijining sumber panas paling tuwa ing negara = Shutterstock
Prefektur Ehime! Objek lan Bab sing Paling Apike

Prefektur Ehime minangka area sing nyebar ing sisih lor-kulon Pulo Shikoku. Akeh wong Jepang lawas sing ditinggalake ing kene. Ing Matsuyama City, sing dadi pusat ing wilayah kasebut, sampeyan bisa seneng adus ing fasilitas musim panas sing apik banget. Uga ana kraton Matsuyama ing endi bangunan kayu lawas tetep ana ing Matsuyama. Go kidul iki ...

Prefektur Kochi

Menara Bèntèng Kochi, Kochi, Kochi, Jepang = Shutterstock

Menara Bèntèng Kochi, Kochi, Kochi, Jepang = Shutterstock

Prefektur Kochi dumunung ing sisih kidul Pulo Shikoku. Ing ngisor iki ana kali sing apik banget, capes liar, lan pantai sing apik banget karo Samudra Pasifik.

Menara Bèntèng Kochi, Kochi, Kochi, Jepang = Shutterstock
Prefektur Kochi! Objek lan Bab sing Paling Apike

Prefektur Kochi dumunung ing sisih kidul Pulo Shikoku. Ing wilayah kasebut ana kali sing murni, capes liar, lan pesisir sing apik banget karo Samudra Pasifik. Ing Jepang, akeh wong enom sing kepengin banget karo swasana iki lan lelungan ing Kochi. Yen sampeyan menyang Kochi, mesthi bakal ...

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Seto Inland Sea ing Jepang = Shutterstock 1
Foto: Laut Seto sing tenang

Segara Pedalaman Seto minangka segara sing tenang sing misahake Honshu lan Shikoku. Kejabi situs warisan dunia Miyajima, ana kene uga akeh wilayah sing apik. Napa sampeyan ora ngrancang plancongan ngubengi Segara Inland Seto? Ing sisih Honshu, waca artikel ing ngisor iki. Sisih Shikoku waca ...

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.