Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Dogo Onsen ing Matsuyama, Jepang. Iki minangka salah sawijining sumber panas paling tuwa ing negara = Shutterstock

Dogo Onsen ing Matsuyama, Jepang. Iki minangka salah sawijining sumber panas paling tuwa ing negara = Shutterstock

Prefektur Ehime! Objek lan Bab sing Paling Apike

Prefektur Ehime minangka area sing nyebar ing sisih lor-kulon Pulo Shikoku. Akeh wong Jepang lawas sing ditinggalake ing kene. Ing Matsuyama City, sing dadi pusat ing wilayah kasebut, sampeyan bisa seneng adus ing fasilitas musim panas sing apik banget. Uga ana kraton Matsuyama ing endi bangunan kayu lawas tetep ana ing Matsuyama. Menyang kidul wilayah kasebut, sampeyan bisa ndeleng gunung liar lan segara.

Seto Inland Sea ing Jepang = Shutterstock 1
Foto: Laut Seto sing tenang

Segara Pedalaman Seto minangka segara sing tenang sing misahake Honshu lan Shikoku. Kejabi situs warisan dunia Miyajima, ana kene uga akeh wilayah sing apik. Napa sampeyan ora ngrancang plancongan ngubengi Segara Inland Seto? Ing sisih Honshu, waca artikel ing ngisor iki. Sisih Shikoku waca ...

Garis saka Ehime

Peta Ehime

Peta Ehime

TCTerms

Prefektur Ehime mapan ing bagean sisih lor-kulon saka Shikoku. Iklim saya entheng lan anget. Iki diubengi segara Seto Inland, lan Range Pagunungan Shikoku.

Prefektur Ehime dipérang dadi telung wilayah. Sisih sisih wetan yaiku wilayah sing sabar ngadhepi Laut Seto Inland. Ing ngisor iki jembatan "Shimanemi Kaido" sing nyambungake Prefektur Okayama ing sisih liya Segara Seto. Dalan kanggo sepeda motor dijaga ing jembatan iki. Saka jembatan iki sampeyan bisa ndeleng Segara Inland sing tentrem.

Bagean tengah prefektur Ehime yaiku wilayah sing ana ing sekitar kutha Matsuyama. Ana akeh tempat sing misuwur kayata kastil Matsuyama lan Dogo Onsen ing kene.

Pungkasan, ing sisih kidul-kulon prefektur Ehime, deso Jepang lawas isih kiwa. Alam sugih, lan segara uga apik banget.

akses

Airport

Prefektur Ehime nduwe Bandara Matsuyama. Bandara iki ana 6 km sisih kulon saka pusat kutha Matsuyama. Ing bandara iki, penerbangan sing dijadwal dilakokno nganggo bandara ing ngisor iki.

Penerbangan internasional

Seoul / Incheon
Shanghai / Pudong

Penerbangan domestik

Sapporo / Shit Chitose
Tokyo / Haneda
Tokyo / Narita
Nagoya / Chubu
Osaka / Itami
Osaka / Kansai
Fukuoka
Kagoshima
Okinawa / Naha

Saka Bandara Matsuyama tekan Stasiun JR Matsuyama, butuh wektu 15 menit nganggo bis langsung. Suwene 40 menit menyang Dogo Onsen.

Sepur

Shinkansen ora mlaku ing prefektur Ehime. Antarane kutha utama ing Prefektur Ehime, layanan ril biasa dioperasi.

JR Shikoku mlaku baris Yosan. Garis Yodo, baris Uchiko. Kejaba iki, ana kareta pribadi 'Iyo Railway' (Iyotetsu). Perusahaan sepur iki nganggo garis Gunchu, baris Takamaha, garis Yokogawara. Iyotetsu uga ngetrapake trem ing kutha Matsuyama.

 

Bèntèng Matsuyama

Bèntèng Matsuyama ing awal musim semi = shutterstock

Bèntèng Matsuyama ing awal musim semi = shutterstock

Kota Matsuyama duwe Bèntèng Matsuyama. Bèntèng iki dibangun ing abad ka-17. Akeh istana dibakar amarga geni, lan liya-liyane. Nanging, kastil Matsuyama duwe bangunan kayu lawas sing isih kaya. Dadi, ana kekuwatan.

Ing sisih ndhuwur gunung kanthi dhuwur 132 meter, ana menara kastil telu. Bangunan iki uga ditinggal kaya nalika dibangun ing abad kaping-17.

Aku ngenalake Kraton Matsuyama ing artikel babagan kedaton Jepang. Yen sampeyan kepincut, kirimake ing artikel ing ngisor iki.

>> Kanggo rincian Kastil Matsuyama, waca artikel iki

 

Dogo Onsen

Stasiun Dogo Onsen kanthi swarga retro, Matsuyama City, Jepang = shutterstock

Stasiun Dogo Onsen kanthi swarga retro, Matsuyama City, Jepang = shutterstock

Apa sampeyan tau ndeleng film animasi Hayao MIYAZAKI "Spirited Away" (1999)?

Disebutake yen kamar mandi umum kayu lawas sing ditampilake ing film kasebut digambarake karo "Dogo Onsen Honkan (Main Bldg)" ing Prefektur Ehime. Iku bangunan sing katon ing gambar ndhuwur kaca iki.

"Dogo Onsen Honkan" kasusun saka sawetara bangunan kayu lawas. Wangunan kayu kaping tiga sing paling tuwa "Kamino-yu" (area bangunan 193.31 meter persegi) dibangun ing taun 1894. Bangunan iki uga muncul ing novel "BOTCHAN" dening panganggit Jepang sing misuwur, Soseki NATSUME. Sampeyan bisa seneng adus ing bangunan iki.

Dogo Onsen diarani duwe sejarah 3000 taun. Sampeyan bakal bisa mari karo swasana retro kutha spa iki.

Dogo Onsen udakara 25 menit saka pusat kutha Matsuyama dening trem Railway Iyo.

>> Mangga waca situs web resmi kanggo rincian Dogo Onsen Honkan

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.