Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Menara Bèntèng Kochi, Kochi, Kochi, Jepang = Shutterstock

Menara Bèntèng Kochi, Kochi, Kochi, Jepang = Shutterstock

Prefektur Kochi! Objek lan Bab sing Paling Apike

Prefektur Kochi dumunung ing sisih kidul Pulo Shikoku. Ing wilayah kasebut ana kali sing murni, capes liar, lan pesisir sing apik banget karo Samudra Pasifik. Ing Jepang, akeh wong enom sing kepengin banget karo swasana iki lan lelungan ing Kochi. Yen sampeyan menyang Kochi, mesthine bakal nyenengake perjalanan sampeyan.

Garis saka Kochi

Peta Kochi

Peta Kochi

TCTerms

Pegunungan sudhut Shikoku nyebar ing sisih lor prefektur Kochi. Prefektur iki minangka wilayah pegunungan kanthi 89% saka total wilayah. Watake kali saka gunung kasebut. Kali kasebut isih ninggal swasana kali ing Jepang wiwit jaman tuwa.

Ing sisih kidul gunung ana Samudra Pasifik sing luar biasa. Yen lunga menyang tanjung, sampeyan bisa menikmati pemandangan sing kuat banget.

Ing lingkungan sing kaya ngono, masarakat Kochi wis mikir babagan negara manca ing njaba segara. Samurai Kochi aktif banget kanggo modhifikasi ing Jepang kanthi mungkasi jaman shogunate Tokugawa ing separo abad kaping 19. Sampeyan bisa gambar nalika samurai ing Kastil lan pantai Kochi.

Iklim lan cuaca ing prefektur Kochi

Prefektur Kochi wis akeh dina sing surup, nanging ing wektu sing padha udan akeh.

Kochi Prefecture jam srengenge taunan ngluwihi 2000 jam lan kelas paling dhuwur ing Jepang. Nanging, ing tangan liyane, udan taunan udakara 2500 mm sanajan ing dhataran, lan luwih saka 3000 mm ing gunung.

Kali kaya kali Shimanto bakal munggah banget nalika udan. Sejatine, aku lunga ing perkemahan ing Kali Shimanto nalika badai tekan 20 taun kepungkur, lan aku krasa wedi.

Cape Ashizuri lan Cape Muroto banget mbebayani ing taufan. Aja ati-ati

akses

Airport

Bandara Kochi dumunung udakara 18 kilometer ing sisih wétan Kochi City. Ing bandara iki, penerbangan sing dijadwal dilakokno nganggo bandara ing ngisor iki.

Tokyo / Haneda
Tokyo / Narita
Nagoya / Komaki
Osaka / Itami
Osaka / Kansai
Fukuoka

Udakara udakara 30 menit kanthi bis saka Bandara Kochi menyang JR Kochi Station.

Sepur

Shinkansen ora digunakake ing prefektur Kochi. Ing prefektur iki, rute ngisor iki dioperasèkaké. Kejabi iki, tram-mode mlaku ing Kochi City.

Amarga prefektur Kochi gedhe banget, mlaku nganggo kereta api mbutuhake wektu.

JR Shikoku

Garis Dosan
Garis Yodo

Railway Tosa Kuroshio

Garis Nakamura
Garis Sukumo
Line Line

Railway Asa Pantai

Garis asato

 

Kochi Bèntèng

Kochi Bèntèng ing gunung (dhuwur 44 meter) ing tengah Dataran Kochi. Kira-kira udakara udakara udakara sepuluh menit saka Stasiun JR Kochi menyang kraton iki.

Kastil Kochi dibangun dening Kazutoyo YAMANOUTI, gusti ing 1611. Musnah ing taun 1727 amarga kobongan, nanging dibangun maneh ing 1749. Akeh bangunan kayu sing isih ana, kalebu menara benteng, dibangun ing jaman iki.

Akeh bangunan kayu istana Jepang wis ilang amarga geni, serangan kilat, gempa, lsp, nanging akeh liyane sing ditinggal ing Kastil Kochi. Ing Bèntèng Kochi, ora mung menara kastil nanging uga bangunan kayu Honmaru sing paling gedhe (kubu batin) isih ana, saéngga sampeyan bakal bisa ngrasakake swasana ing Samurai kanthi kuat.

>> Kanggo rincian Kastil Kochi, waca situs web resmi Prefektur Kochi

 

Kali Shimanto

Pagunungan lan Banyu nyuda banyu ing kali Shimanto, Shimanto-shi, prefektur Kochi, Jepang- = shutterstock

Pagunungan lan Banyu nyuda banyu ing kali Shimanto, Shimanto-shi, prefektur Kochi, Jepang- = shutterstock

Kali Shimanto minangka kali sing indah sing mili ing sisih kulon Prefektur Kochi. Dawane 196 km dawa lan dadi kali paling dawa ing Shikoku. Ora ana bendungan sing dibangun ing kali iki. Dadi, yen sampeyan teka ing kene, sampeyan bisa menikmati lanskap Jepang lawas.

Akeh jembatan ing Kali Shimanto ora duwe balesan. Kreteg kasebut dirancang kanggo jero banyu nalika banjir. Diwenehi supaya jembatan kasebut angel dil tena. Kreteg kasebut diarani "Tintingan banyu rendah (Chinka-bashi ing basa Jepang)". Video pungkasan ing ndhuwur dijupuk pemandangan jembatan Kali Shimanto nalika udan deres.

Aku seneng kali iki lan aku ngunjungi kaping pirang-pirang. Ora ana hiasan khusus ing kali iki. Nanging, kali iki kebak kabecikan sing disandhang karo wong.

Sampeyan bisa numpak prau kesenengan ing Kali Shimanto. Sampeyan uga bisa ngalami kayak.

>> Kanggo rincian Kali Shimanto, waca situs web resmi Kota Shimanto

 

Cape Ashizuri

Cape Ashizuri ing Kochi, Jepang = shutterstock

Cape Ashizuri ing Kochi, Jepang = shutterstock

Yen lunga menyang kali Shimanto, kenapa ora nemoni Cape Ashizuri?

Cape Ashizuri ana ing sisih kidul-kulon Shikoku. Pinggir kasebut protruding ing Samodra Pasifik dawane 80 meter. Samudera Pasifik saka kene pancen nyenengake. Sampeyan kudu rumangsa yen bumi bunder.

Udakara udakara udakara 1 jam lan 40 menit kanthi bis saka stasiun Nakamura tekan Cape Ashizuri.

>> Kanggo rincian Cape Ashizuri, waca situs web resmi Prefektur Kochi

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.