Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Aliran Oirase nalika musim panas, Prefektur Aomori, Jepang Shutterstock

Aliran Oirase nalika musim panas, Prefektur Aomori, Jepang Shutterstock

Tohoku Region! Sing paling apik sing kudu ditindakake ing 6 Prefecture

Ing wilayah Tohoku Jepang, kadhemen abot nalika musim salju, salju salju sering banget. Wong-wong wis sabar nggawe macem-macem cara supaya bisa urip ing lingkungan iki. Yen sampeyan lelungan ing wilayah Tohoku, sampeyan bakal ngrasakake urip wong ing wilayah Tohoku. Pemandangan ing wilayah Tohoku nalika kembang ceri sing ayu wiwit mekar apik banget. Perayaan tradisional sing ditindakake nalika musim panas lan godhong musim gugur uga kudu dideleng. Napa sampeyan uga ora lelungan ing Tohoku?

Garis ing Wilayah Tohoku

Wit-witan musim gugur sing warni ing sawetara pegunungan Shirakami kanthi godhong abang, oranye, lan godhong ijo ing Aomori Tohoku Jepang = shutterstock

Wit-witan musim gugur sing warni ing sawetara pegunungan Shirakami kanthi godhong abang, oranye, lan godhong ijo ing Aomori Tohoku Jepang = shutterstock

Peta Tohoku = shutterstock

Peta Tohoku = shutterstock

TCTerms

Tanah sing apik banget dibandingake karo Hokkaido

Bubar popularitas Hokkaido wis akeh banget ing antarane turis manca. Sing apik banget. Beda, wilayah Tohoku durung entuk perhatian. Aku rumangsa rada ngalamun.

Ing wilayah Tohoku, sampeyan bisa nikmati pemandangan musim sejuk sing apik lan alam sing apik banget kaya Hokkaido.

Ing wektu sing padha, ing wilayah Tohoku, urip tradisional wiwit jaman biyen lan bangunan kayu sing apik isih ditinggalake. Ing Hokkaido, angel kanggo nikmati budaya urip sing kaya ngono, kajaba sampeyan lunga menyang pemukiman Ainu pribumi.

Aku kepengin ngerti akeh wong sing kepengin weruh babagan wilayah Tohoku. Ing distrik iki, sampeyan bisa nemokake budaya urip sing akeh sing dikembangake dening wong-wong ing ara-ara samun dibandhingake Hokkaido.

Mangga rumangsa budaya urip ing lingkungan sing angel

Nalika lelungan ing Tohoku, tulungake musim dingin ing wilayah kasebut. Amarga ana musim angel, musim semi kayane katon sumunar. Wong pancene seneng festival ing musim panas. Lan godhong musim gugur wis krasa banget.

Wong ing wilayah Tohoku sabar banget, amarga urip ing lingkungan sing keras. Dheweke njupuk kawicaksanan supaya slamet saka leluhur lan urip kanthi nglestarekake gaya urip lan budaya tradisional. Ngarahke, sampeyan bakal ngalami lelungan jero banget.

Iklim lan Cuaca ing wilayah Tohoku

Landscape of Frost Covered Tree ing Mt.Hakkoda, Aomori, Jepang = shutterstock

Landscape of Frost Covered Tree ing Mt.Hakkoda, Aomori, Jepang = shutterstock

Iklim wilayah Tohoku beda-beda antara sisih Laut Jepang lan sisih Pasifik. Ing tengah wilayah Tohoku, Ou Mountain Ranges disambungake ing sisih lor lan kidul. Beda karo wilayah Laut Jepang ing sisih kulon wilayah gunung Ou iki lan sisih Pasifik ing sisih wétan.

Ing tlatah ing sisih Segara Jepang, salju salju ing musim salju saben taun. Iki amarga hawa sing lembab sing teka saka Laut Jepang bakal diblokir dening Ou Mountain Range lan nyebabake salju tiba. Kadhangkala salju tiba ing wilayah pegunungan. Ing sisih liya, udhara udakara garing ing sisih wétan Range Ou Ou. Salju bisa uga tiba amarga suhu kurang, nanging akeh dina sing srengenge dibandhingake ing sisih Laut Laut Jepang.

Nanging, ing wilayah Tohoku ana akeh gunung saliyane Pagunungan Ou. Mula, iklim kasebut beda-beda gumantung saka wilayah kasebut.

Ing musim semi lan musim gugur, wilayah Tohoku luwih adhem tinimbang Tokyo lan Kyoto lsp. Nanging musim panas bakal dadi panas. Ana akeh lembah ing wilayah Tohoku, lan suhu sing paling dhuwur ing wayah awan utamane ing ngisor lembah iki.

akses

Seri Komachi Super Express Shinkansen E6. Dilakokno dening JR East kanggo garis Akita Shinkansen = shutterstock

Seri Komachi Super Express Shinkansen E6. Dilakokno dening JR East kanggo garis Akita Shinkansen = shutterstock

Wilayah Tohoku jembar banget, saya suwe ora bisa obah ing antarane kutha-kutha. Sejatine, sampeyan kudu pindhah menyang bandara sing cedhak karo tujuane banjur njupuk bis utawa sepur saka kana tujuane.

Nanging, ing wilayah Tohoku, JR Tohoku Shinkansen dioperasikake. Sepur peluru iki diwiwiti saka stasiun Tokyo menyang stasiun Shin-Hakodate-Hokuto ing Hokkaido Kidul liwat stasiun Fukushima, stasiun Sendai, stasiun Morioka, stasiun Shin Aomori lan liya-liyane. Menyang Yamagata, Yamagata Shinkansen bisa digunakake saka stasiun Fukushima. Sampeyan uga bisa nggunakake Akita Shinkansen saka Stasiun Morioka nganti Akita ing sisih Laut Jepang. Yen sampeyan pengin mbukak garis Shinkansen iki, sampeyan kudu nggunakake. Yen sampeyan nggunakake sepur peluru, umpamane, udakara 2 jam saka Tokyo menyang Sendai, kutha tengah ing wilayah Tohoku.

 

Tohoku ing musim dingin, musim semi, musim panas, musim gugur

Kapal turis lan kembang sakura karo kembang Zao kanthi salju salju ing salju ing sadawane tebing kali Shiroishi ing prefektur Miyagi, Jepang = shutterstock

Kapal turis lan kembang sakura karo kembang Zao kanthi salju salju ing salju ing sadawane tebing kali Shiroishi ing prefektur Miyagi, Jepang = shutterstock

Ing wilayah Tohoku, musim ganti banget. Mangsa musim dingin lan isih adhem. Musim semi bakal teka mengko ing Tokyo. Ing distrik Tohoku ing ngendi akeh alam liar sing ditinggal, macem-macem kembang mekar sekaligus. Lan musim panas tetep wae. Ing musim gugur gunung sing jembar banget diwarna.

Tohoku ing mangsa

Yen sampeyan lelungan ing wilayah Tohoku ing musim dingin, aku bakal menehi rekomendasi ing sisih Laut Jepang ing endi salju salju salju udan salju, utawa resort ski ing wilayah pegunungan.

Yen sampeyan lelungan ing wilayah Tohoku ing musim dingin, aku bakal menehi rekomendasi ing sisih Laut Jepang ing endi salju salju salju udan salju, utawa resort ski ing wilayah pegunungan.

Ing sisih Segara Jepang, papan-papan wisata kayata Yokote (Prefektur Akita) ing endi kutha tradisional tetep, Nyuto Onsen (Prefektur Akita) ing papan pemandangan salju sing apik, lan Ginzan Onsen (Prefektur Yamagata) uga ana salju salju wilayah apik.

>> Kanggo rincian Yokote, waca artikel iki
>> Kanggo rincian Nyuto Onsen lan Ginzan Onsen, waca artikel iki

Ing wilayah pegunungan, utamane resort ski Zao (prefektur Yamagata) disaranake banget.

>> Kanggo rincian Zao, waca artikel iki

Tohoku ing musim semi

Musim semi ing wilayah Tohoku diwiwiti kanthi salju salju. Lan kembang ceri bakal wiwit mekar mengko tinimbang Tokyo lan Kyoto. Kembang ceri mekar nalika pertengahan April nganti pungkasan ing wilayah kutha. Sampeyan malah mengko ing wilayah gunung.

Kados musim salju kadhemen, kembang ceri ing wilayah kasebut katon luwih apik. Aku saranake sampeyan kanggo ndeleng kembang ceri utamane ing Istana Hirosaki (Prefektur Aomori) lan Taman Hanamiyama (Prefektur Fukushima). Kembang ceri ing papan-papan wisata iki luwih asli tinimbang kutha-kutha gedhe.

>> Kanggo rincian Kastil Hirosaki lan Taman Hanamiyama, waca artikel iki

Tohoku ing musim panas

Ing wilayah Tohoku, musim panas ora dikarepake panas. Utamané ing lembah kayata prefektur Akita lan prefektur Yamagata, ora biasa suhu maksimal dina ngluwihi 35 derajat Celsius. Titik iki beda banget karo Hokkaido. Ing wilayah Tohoku, patang musim ing Jepang jelas banget.

Ing musim panas iki, festival musim panas tradisional ditindakake ing wilayah Tohoku. Wong Tohoku tetep lan seneng karo acara tradisional kasebut. Yen sampeyan menyang Jepang ing mangsa panas, kok ora nyoba ngunjungi festival musim panas Jepang ing wilayah Tohoku.

Festival musim panas sing dakkarepake kanggo menehi saran yaiku Festival Nebuta ing Prefektur Aomori. Iki dianakaké ing Kota Aomori lan Kota Hirosaki ing wulan Agustus. Babagan festival iki sing dakkenal ing artikel ing ngisor iki, pramila kirim ing artikel iki yen sampeyan ora mikir.

>> Kanggo rincian Festival Nebuta, waca artikel iki

Tohoku ing musim gugur

Yen sampeyan lelungan ing wilayah Tohoku ing musim gugur, pari saya tambah akeh ing kene, sampeyan bakal rumangsa seneng banget. Wilayah Tohoku minangka salah sawijine wewengkon produksi Jepang sing nuduhake Jepang. Wong-wong Tohoku lagi nandur pari ing musim gugur lan matur nuwun marang Gusti Allah lan Buddha.

Yen menyang wilayah pegunungan ing wilayah Tohoku, sampeyan bisa ndeleng godhong abang sing luwih cetha. Papan wisata sing disaranake utamane yaiku Oirase Stream (Prefektur Aomori). Godhong ing musim gugur iki pancen apik banget ing Jepang. Minangka kanggo aliran Oirase, aku ngenalake artikel ing ngisor iki, priksa manawa sampeyan kepengin weruh.

>> Kanggo katrangan babagan Aliran Oirase, waca artikel iki

 

Ing ngisor iki sawetara masakan lokal

Bakar arang arus Kiritanpo (tongkat beras), panganan lokal ing Akita, Tohoku, Jepang = shutterstock

Bakar arang arus Kiritanpo (tongkat beras), panganan lokal ing Akita, Tohoku, Jepang = shutterstock

Wilayah Tohoku duweni panganan tradisional lokal. Coba coba pasugatan ing tanah sing dibukak.

Masakan lokal iki mungkin luwih akeh tinimbang panganan saka restoran modern ing Tokyo. Nanging, bakal dadi memori sing apik kanggo lelungan sampeyan.

Masakan regional aku pengin menehi saran khusus yaiku "Kiritanpo" ing Prefektur Akita. Iki minangka kue sing digawe kayu digawe kanthi nggodhok beras sing seger kaya sing katon ing gambar ing ndhuwur. Tambahna iki kanthi miso lan panggang. Rasane wangi banget lan enak. Paling apik kanggo nyelehake ing masak panci panas!

 

Bencana lindhu Jepang gedhe

Bencana gempa bumi ing Jepang Timur, 11 Maret 2011

Bencana gempa bumi ing Jepang Timur, 11 Maret 2011

Ing wilayah Tohoku, tanggal 11 Maret 2011, Gempa Gempa Raya Jepang Timur Wétan, lan akeh wong sing tiwas. Saiki, wong-wong ing wilayah sing kena pengaruh lagi kerja keras kanggo rekonstruksi. Wong ing Tohoku pancen serius lan sabar. Aku nulis artikel ing ngisor iki babagan lindhu gedhe iki. Mangga nyelehake ing kaca iki yen sampeyan seneng.

Pesisir Sanriku Jepang kanthi rute wilayah Sanriku. Tanohata Iwate Japan = shutterstock
Gempa Gempa Gempa Raya Timur Raya: Pariwisata kanggo ngunjungi wilayah bencana

Apa sampeyan kelingan Gempa Gempa Timur Timur sing kedadeyan ing tanggal 11 Maret 2011? Luwih saka 15,000 wong mati ing lindhu lan tsunami sing tiba ing wilayah Tohoku Jepang. Tumrap wong Jepang, dadi tragedi sing ora bisa dilalekake. Saiki, wilayah Tohoku saiki ngalami rekonstruksi kanthi cepet. Nganti ...

 

Sugeng rawuh ing Tohoku!

Saiki, mangga bukak saben wilayah ing wilayah Tohoku. Kowe arep lunga menyang endi?

Prefektur Aomori

Kali Oirase, sing ana ing Prefektur Aomori Jepang = Shutterstock

Warna Autumn Kali Oirase, sing ana ing Prefektur Aomori Jepang = Shutterstock

Aomori minangka tlatah paling lor ing distrik Tohoku. Ana alam sing sugih tenan ing kene. Kajaba iku, festival tradisional ing wilayah kasebut uga apik.

Kali Oirase, sing ana ing Prefektur Aomori Jepang = Shutterstock
Prefektur Aomori! Objek lan Bab sing Paling Apike

Prefektur Aomori dumunung ing pérangan paling lor ing Honshu ing Jepang. Wilayah iki adhem banget lan salju kaya kajaba sisih Pasifik. Isih, Aomori narik kawigaten wisatawan. Iki amarga ana akeh obyek wisata kayata Istana Hirosaki lan Oirase Stream, sing dadi wakil saka Jepang. ...

 

Prefektur Iwate

Kuil Chusonji ing mangsa = Shutterstock

Kuil Chusonji ing mangsa = Shutterstock

Ing Prefektur Iwate ana papan wisata sing diarani Hiraizumi kadaptar minangka Situs Warisan Donya. Ana biyen dadi ibukutha gedhe ing jaman kepungkur. Marco Polo ujar "Ana negara emas ing Timur Jauh." Ditulis manawa bisa uga ana babagan Hiraizumi.

Kuil Chusonji ing mangsa = Shutterstock
Prefektur Iwate! Objek lan Panganan Paling Apik, Spesialisasi

Ing pungkasan abad kaping 13, pedagang Italia Marco Polo marang wong ing Eropa manawa ana negara emas ing Timur Jauh. Pancen, ing wektu kasebut, emas digawe ing Jepang. Marco Polo kayane wis krungu saka wong sing Hiraizumi Prefektur Iwate banget ...

 

Prefektur Akita

Topeng namahage, topeng raksasa tradisional - budaya kuno Akita kasampurnaan, Tohoku, Jepang

Topeng namahage, topeng raksasa tradisional - budaya kuno Akita kasampurnaan, Tohoku, Jepang

Prefektur Akita minangka wilayah sing madhep Segara Jepang lan akeh acara tradisional lan masakan daerah wiwit jaman biyen. Yen sampeyan lunga menyang wilayah kasebut, sampeyan bisa uga bisa lolos menyang Jepang ing jaman biyen.

Topeng namahage, topeng raksasa tradisional - budaya kuno Akita kasampurnaan, Tohoku, Jepang
Prefektur Akita! Objek lan Bab sing Paling Apike

Ana akeh "Jepang lawas" ing Prefektur Akita! Contone, ing desa deso Semenanjung Oga, acara taunan sing dikandani wong lanang minangka setan raksasa sing diarani Namahage wedi karo bocah-bocah sombong kasebut isih diwarisake. Omah sing nggegirisi samurai isih ana ing Kakunodan. Napa sampeyan ora seneng Jepang ...

 

Prefektur Miyagi

Wit ceri ing Matsushima, Prefektur Mitagi, Jepang = Shutterstock

Wit ceri ing Matsushima, Prefektur Mitagi, Jepang = Shutterstock

Dumunung ing sisih Pasifik, Prefektur Miyagi minangka area pusat wilayah Tohoku. Segara ing wilayah iki ayu ing endi wae. Prefektur Miyagi dirusak dening Gempa Raya Timur Timur ing taun 2011, nanging saiki wong-wong ing wilayah kasebut bakal bali menyang rekonstruksi.

Matsushima, lanskap ing Jepang saka Mt. Otakamori = shutterstock
Prefektur Miyagi! Objek lan Bab sing Paling Apike

Yen sampeyan lelungan pertama ing wilayah Tohoku Jepang, aku mikir manawa apike menyang prefektur Miyagi dhisik. Prefektur Miyagi nduwe Bandar Sendai, kutha paling gedhe ing Tohoku. Sampeyan bisa nyenengake sajian sing enak saka kabeh wilayah ing Tohoku ing kutha sing ayu iki. Matsushima ...

 

Prefektur Yamagata

Hutan Beku sing Apik Dijupuk Karo Wangi Salju kaya Raksasa Salju ing Pinggir Gunung Zao, Zao, Yamagata, Jepang = Shutterstock

Hutan Beku sing Apik Dijupuk Karo Wangi Salju kaya Raksasa Salju ing Pinggir Gunung Zao, Zao, Yamagata, Jepang = Shutterstock

Yen menyang prefektur Yamagata ing musim dingin, bukak resort ski Zao kanthi cara apa wae. Ana akeh salju salju ing resort ski iki, kaya sing sampeyan deleng ing gambar ing ndhuwur! Sampeyan bisa ngormati dheweke ing jero gondola.

Hutan Beku sing Apik Dijupuk Karo Wangi Salju kaya Raksasa Salju ing Pinggir Gunung Zao, Zao, Yamagata, Jepang = Shutterstock
Prefektur Yamagata! Objek lan Bab sing Paling Apike

Ing kaca iki, aku bakal ngenalake Prefektur Yamagata sing ana ing sisih kidul-kulon wilayah Tohoku ing Jepang. Ing kene akeh gunung. Lan ing mangsa salju, akeh salju tiba. Gambar ing ndhuwur yaiku Mt. Lanskap mangsa Zao. Tulung delengen! Wit-witan dibungkus salju lan malih dadi monster salju! ...

 

Prefektur Fukushima

Bèntèng Tsuruga utawa Bèntèng Aizuwakamatsu dikubengi atusan wit sakura, Aizuwakamatsu, Prefektur Fukushima, Jepang = Shutterstock

Bèntèng Tsuruga utawa Bèntèng Aizuwakamatsu dikubengi atusan wit sakura, Aizuwakamatsu, Prefektur Fukushima, Jepang = Shutterstock

Jeneng "FUKUSHIMA" dikenal ing saindenging jagad amarga kacilakan nuklir sing dumadi nalika Gempa Raya Timur Timur. Ing wektu kasebut, gambar sing ala, nanging Fukushima nyata dadi papan sing apik. Ing kutha Aizuwakamatsu, sampeyan bisa ndeleng pemandangan sing apik kaya sing katon ing foto ing musim semi.

Bèntèng Tsuruga utawa Bèntèng Aizuwakamatsu dikubengi atusan wit sakura, Aizuwakamatsu, Prefektur Fukushima, Jepang = Shutterstock
Prefektur Fukushima! Objek lan Bab sing Paling Apike

Yen wong Jepang nyatakake prefektur Fukushima kanthi tembung siji, mula akeh wong sing jenenge "sabar". Wong ing prefektur Fukushima wis suwe ngalami akeh kasusahan lan wis ngatasi. Bubar, gambar peteng nyebar ing jagad amarga kacilakan loji tenaga nuklir sing gandhengane karo Gempa Gempa Great East Jepang (2011). ...

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.