Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Kali Oirase, sing ana ing Prefektur Aomori Jepang = Shutterstock

Kali Oirase, sing ana ing Prefektur Aomori Jepang = Shutterstock

Prefektur Aomori! Objek lan Bab sing Paling Apike

Prefektur Aomori dumunung ing pérangan paling lor ing Honshu ing Jepang. Wilayah iki adhem banget lan salju kaya kajaba sisih Pasifik. Isih, Aomori narik kawigaten wisatawan. Iki amarga ana akeh obyek wisata kayata Istana Hirosaki lan Oirase Stream, sing dadi wakil saka Jepang. Festival Nebuta sing bakal dianakake ing wulan Agustus iku uga apik tenan!

Garis saka Aomori

Sepur warna jamban ing salju salju sing dilacak ing garis ril Tsugaru ing tengah mangsa ing stasiun Goshogawara, Aomori, Tohoku, Jepang = shutterstock

Sepur warna jamban ing salju salju sing dilacak ing garis ril Tsugaru ing tengah mangsa ing stasiun Goshogawara, Aomori, Tohoku, Jepang = shutterstock

 

Peta Aomori

Peta Aomori

Prefektur Aomori ngadhepi Samodra Pasifik ing sisih wétan, Laut Jepang ing sisih kulon, lan Selat Tsugaru ing sisih lor. Kutha-kutha utama yaiku Aomori City, Kota Hirosaki, Kutha Hachinohe.

Yen sampeyan lunga menyang Aomori saka Tokyo utawa Osaka, mula nggunakake pesawat. Prefektur Aomori nduwe Bandara Aomori lan Bandara Misawa. Kajaba iku, sampeyan uga bisa nggunakake Tohoku Shinkansen. Ing Prefektur Aomori ana stasiun Shin Aomori, Stasiun Shichinohe-Towada, Stasiun Hachinohe.

Prefektur Aomori ditetepake minangka wilayah salju sing akeh ing saindenging prefektur, sawetara sing ditetepake minangka wilayah salju sing deres banget. Wilayah pegunungan sing jembar nyebar ing wilayah iki. Utamane ing gunung, ing musim salju angel. Ana akeh panggonan sing mbebayani ing musim salju, mula aja meksa dhewe.

 

Benteng Hirosaki

Benteng Hirosaki Putih lan jembatan kayu abang ing musim musim semi, Aomori, Tohoku, Jepang = shutterstock

Benteng Hirosaki Putih lan jembatan kayu abang ing musim musim semi, Aomori, Tohoku, Jepang = shutterstock

Amarga Prefektur Aomori pancen wilayah sing nandhang salju, nalika musim semi, jantung wong bakal mumbul. Yen sampeyan lunga ing wektu iki, sampeyan bakal bisa ngrasakake kabungahan musim semi sawise musim salju wis rampung.

Ing Istana Hirosaki, salah sawijining istana sing apik sing makili Jepang, kembang ceri mekar saben taun ing akhir April. Aku ngenalake babagan kembang ceri ing kastil Hirosaki ing artikel ing ngisor iki, pramila waca artikel kasebut kanggo rincian.

Benteng Hirosaki ing Prefektur Aomori = Shutterstock 1
Foto: Istana Hirosaki ing Prefektur Aomori

Yen sampeyan pengin ngormati kembang ceri isi konten ing kraton Jepang, aku nyaranake Istana Hirosaki ing Kota Hirosaki, Prefektur Aomori. Kastil iki ora gedhe banget. Yen sampeyan mung pengin ngunjungi kraton, aku bakal menehi saran babagan Istana Himeji utawa Bèntèng Matsumoto. Nanging, ing musim semi entheng ...

Blossoms Cherry lan Geisha = Shutterstock
Spots lan Musim Blossom Paling apik ing Jepang! Istana Hirosaki, Mt.Yoshino ...

Ing kaca iki, aku bakal ngenalake papan wisata kanthi kembang sakura sing apik. Amarga masarakat Jepang nandur kembang cherry ing kana-kene, dadi angel banget milih wilayah sing paling apik. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake sampeyan babagan wilayah sing para wisatawan saka negara manca bisa ngrasakake emosi Jepang kanthi kembang sakura. ...

 

Aliran Oirase / Lake Towada

Aliran Oirase nalika musim panas, Prefektur Aomori, Jepang Shutterstock

Aliran Oirase nalika musim panas, Prefektur Aomori, Jepang Shutterstock

Pemandangane Towada Lake sing nggumunake kanthi wit musim gugur sing warni ing gunung tlaga sing dibayangke ing banyu sing tentrem ing Taman Nasional Towada Hachimantai, Aomori, Jepang = shutterstock

Pemandangane Towada Lake sing nggumunake kanthi wit musim gugur sing warni ing gunung tlaga sing dibayangke ing banyu sing tentrem ing Taman Nasional Towada Hachimantai, Aomori, Jepang = shutterstock

Aliran Oirase ing Prefektur Aomori
Foto: Oirase Stream ing Prefektur Aomori

Yen ana wong sing takon apa arus gunung sing paling apik ing Jepang, aku bakal bisa nyebutake Oirase Stream ing Prefektur Aomori ing sisih lor Honshu. Oirase Stream minangka aliran gunung sing mili metu saka Lake Towada. Sadawane aliran iki, ana dalan sing mlaku udakara 14 kilometer. Nalika ...

Oirase Stream minangka aliran gunung sing mili metu saka Lake Towada. Sadawane aliran iki, ana dalan sing mlaku udakara 14 kilometer. Ing kene sampeyan bisa ngrasakake alam sing cerah ing musim semi, musim panas, lan musim gugur.

>> Kanggo katrangan babagan aliran Oirase, waca artikel iki

Danau Towada, hulu aliran Oirase, yaiku tlaga kawah ing sekitar 46 km. Iki ana ing gunung kanthi dhuwur 400 meter. Umume sekitar ing tlaga iki minangka tebing.

Ing Lake Towada, sampeyan bisa numpak prau kesenengan, kajaba ing mangsa. Saka ndhuwur kapal sampeyan bisa nyenengake ijo ijo ing musim semi lan godhong ing musim gugur.

 

Gunung Hakkoda

Gunung hakkoda ing salju salju salju abot, Prefektur Aomori, Jepang = Shutterstock

Gunung hakkoda ing salju salju salju abot, Prefektur Aomori, Jepang = Shutterstock

Gunung hakkoda ing salju salju salju abot, Prefektur Aomori, Jepang = Shutterstock 1
Foto: Gunung Hakkoda nalika salju salju abot

Pagunungan Hakkoda (Prefektur Aomori) minangka salah sawijining laladan salju sing akeh salju. Ing taun 1902, ana kedadeyan ing taun 199 saka 210 prajurit ing Pasukan Tentara Jepang beku mati. Saiki, ana resort ski ing kene. Sampeyan bisa ngalami salju udan abot, utamane ing Januari-Februari. ...

 

Festival Nebuta

Lawang lampu lampung Nebuta buta ing Nebuta Warasse, Aomori, Jepang = shutterstock

Lawang lampu lampung Nebuta buta ing Nebuta Warasse, Aomori, Jepang = shutterstock

Yen sampeyan menyang Jepang ing musim panas, sampeyan bisa mandheg ing Aomori ing dalan menyang Hokkaido. Ngomong kabeh, bukak festival musim panas ing Jepang ing Prefektur Aomori.

Festival Nebuta minangka acara musim panas tradisional sing diwarisake ing Prefektur Aomori. Ing festival iki, wong-wong nggawa lantern sing gedhe lan mlaku ngubengi kutha. Dina iki, Festival Nebuta dianakake ing Aomori City lan Hirosaki City ing awal Agustus saben taun.

>> Kanggo rincian Festival Nebuta, waca artikel iki

 

Keahlian lokal

Apple

Prefektur Aomori misuwur minangka papan sing ngasilake apel sing enak. = Simpenan Adobe

Prefektur Aomori misuwur minangka papan sing ngasilake apel sing enak. = Simpenan Adobe

Prefektur Aomori dikenal minangka area prodhuksi apel. Saben musim semi, kembang apel apel mekar ing kene. Sampeyan uga bisa nyenengake njupuk apel ing kebon ing Kota Aomori lan Kota Hirosaki wiwit wulan Agustus nganti pertengahan wulan November. Coba senggol apel lan jus apel kabeh!

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.