Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Bèntèng Tsuruga utawa Bèntèng Aizuwakamatsu dikubengi atusan wit sakura, Aizuwakamatsu, Prefektur Fukushima, Jepang = Shutterstock

Bèntèng Tsuruga utawa Bèntèng Aizuwakamatsu dikubengi atusan wit sakura, Aizuwakamatsu, Prefektur Fukushima, Jepang = Shutterstock

Prefektur Fukushima! Objek lan Bab sing Paling Apike

Yen wong Jepang nyatakake prefektur Fukushima kanthi tembung siji, mula akeh wong sing jenenge "sabar". Wong ing prefektur Fukushima wis suwe ngalami akeh kasusahan lan wis ngatasi. Bubar, gambar peteng nyebar ing jagad amarga kacilakan loji tenaga nuklir sing gandhengane karo Gempa Raya Timur Timur (2011). Saiki wong ing prefektur Fukushima nyoba banget ngatasi kasangsaran kasebut. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake papan wisata sing disaranake adhedhasar latar mburi ing prefektur iki.

Aizu ing Prefektur Fukushima
Foto: Aizu ing Prefektur Fukushima-Kutha ingSamurai

Yen sampeyan pengin ngrasakake urip lan budaya samurai, aku saranake menyang distrik Aizu ing Prefektur Fukushima. Kabupaten iki dipimpin klompok samurai sing paling kuat nganti udakara 150 taun kepungkur. Samurai nglawan tentara pemerintah anyar kanggo nglindhungi shogunate master Tokugawa. Akibaté, ...

Miharu Takizakura ing prefektur Fukushima
Foto: The Miharu Takizakura -Tanduran wit sing paling apik ing Jepang!

Yen sampeyan takon babagan apa kembang sing paling ayu ing Jepang, aku bakal ujar Miharu Takizakura ing Prefektur Fukushima. Wit Miharu Takizakura umur luwih saka 1000 taun. Wit wit sing éndah iki wis suwe dilindhungi lan disenengi dening masarakat lokal. Ayo pindhah virtual ...

Taman Hanamiyama ing Prefektur Fukushima = Shutterstock 1
Foto: Taman Hanamiyama ing Prefektur Fukushima

Ing Taman Hanamiyama ing Prefektur Fukushima, plum, peach, kembang ceri lan kembang-kembang liyane dadi siji ing musim semi kaya sing ditampilake ing kaca iki. Taman iki sejatine gunung cilik sing diduweni wong tani. Nanging, petani mutusake manawa mbuwang sampek monopoli lanskap iki, lan dibukak ...

Garis Fukushima

Pemandangan kutha Fukushima saka taman Hanamiyama, ing Fukushima, wilayah Tohoku, Jepang. Taman iki misuwur ing papan pandang Sakura = shutterstock

Pemandangan kutha Fukushima saka taman Hanamiyama, ing Fukushima, wilayah Tohoku, Jepang. Taman iki misuwur ing papan pandang Sakura = shutterstock

Peta Fukushima

Peta Fukushima

Sejarah lan kahanan saiki Fukushima

Prefektur Fukushima ing sisih kidul wilayah Tohoku, lan sisih wétan madhep Samodra Pasifik. Prefektur iki nduwe populasi lan kekuwatan ekonomi nomer loro mung kanggo prefektur Miyagi ing distrik Tohoku.

Ing jaman shogunate Tokugawa, ana klan Aizu ing prefektur iki kanggo ndhukung shogunate Tokugawa. Samurai saka klan Aizu dilatih kanthi becik lan wani banget. Klan Aizu tetep nglawan tentara pemerintah anyar nganti pungkasan kanggo nglindhungi shogunate kasebut. Asile, akeh klan Samurai saka Aizu sing tiwas ing paprangan kasebut.

Ing taun 2011, tanduran tenaga nuklir sing ana ing pesisir wilayah iki dirusak dening tsunami sing ana gandhengane karo Gempa Great East Japan, lan kacilakan pencegahan radiasi. Ing wektu iki, warga sekitar pabrik tenaga nuklir dipeksa ngungsi. Dina iki wong-wong ing Prefektur Fukushima nyoba ngrampungake wilayah kasebut kanthi ngatasi kesulitan kasebut.

akses

Airport

Ana Bandara Fukushima ing sisih kidul Prefektur Fukushima. Ing bandara iki, penerbangan sing dijadwal ing layanan karo bandara ing ngisor iki.

Ana Bandara Fukushima ing sisih kidul Prefektur Fukushima. Ing bandara iki, penerbangan sing dijadwal ing layanan karo bandara ing ngisor iki.

Shin Chitose (Sapporo)
Itami (Osaka)

Shinkansen (Sepur peluru)

Stasiun JR Fukushima minangka stasiun utama Tohoku Shinkansen lan Yamagata Shinkansen. Saka stasiun JR Tokyo menyang stasiun Fukushima, udakara 1 jam lan 30 menit kanthi sepur sing paling cepet.

Ing prefektur Fukushima, mandeg Shinkansen ing stasiun Shin-Shirakawa lan stasiun Koriyama saliyane ing stasiun Fukushima.

Video sing disaranake

Sawise Gempa ing Timur Timur, video ing ngisor iki diproduksi kanggo nyawang PR ing wilayah Tohoku kayata Prefektur Fukushima ing Jepang. Aku mikir yen video iki nyatakake karakteristik prefektur Fukushima kanthi becik.

 

Bèntèng Tsuruga

Bèntèng Tsuruga ing Fukushima, Jepang, ditutupi salju nalika musim salju = shutterstock

Bèntèng Tsuruga ing Fukushima, Jepang, ditutupi salju nalika musim salju = shutterstock

Bèntèng Tduruga ing Kutha Aizuwakamatsu, Prefektur Fukushima minangka istana sing éndah sing makili wilayah Tohoku. Bèntèng menika minangka pusat ing tengah klan Aizu ing Prefektur Fukushima.

Ing pungkasan abad kasongolas, klan Aizu nglawan tentara pamaréntahan anyar nganti pungkasan kanggo nglindhungi shogunate Tokugawa. Sajrone perang iki, Kraton Tsuruga diserang kanthi tentara tentara pemerintah anyar. Samurai ing kastil iki terus berjuang luwih saka siji wulan, nanging kalah ing pungkasan.

Tumrap wong ing Prefektur Fukushima, Kraton Tsuruga minangka simbol wilayah kasebut. Aku nulis babagan istana iki ing artikel sing ngenalake kedaton Jepang. Yen sampeyan kepincut, kirimake uga ing artikel iki.

>> Kanggo rincian Kastil Tsuruga waca artikel iki

Stasiun JR Aizuwakamatsu udakara 60 menit dening Banetsu West Line saka Stasiun JR Koriyama. Kastil Tsuruga udakara 10 menit kanthi bis saka Stasiun Aizuwakamatsu.

>> Situs resmi Aizuwakamatsu ana ing kene

 

Desa Ouchijuku

Desa Ouchijuku minangka kutha pos ing sadawane rute perdagangan Aizu-Nishi Kaido, sing nyambung Aizu karo Nikko nalika jaman Edo, Prefektur Fukushima, Jepang = shutterstock

Desa Ouchijuku minangka kutha pos ing sadawane rute perdagangan Aizu-Nishi Kaido, sing nyambung Aizu karo Nikko nalika jaman Edo, Prefektur Fukushima, Jepang = shutterstock

Kampung Ouchijuku nalika musim dingin, Prefektur Fukushima, Jepang

Kampung Ouchijuku nalika musim dingin, Prefektur Fukushima, Jepang

Kampung Ouchijuku ing Fukushima Prefecture = Shutterstock 1
Foto: Kampung Ouchijuku ing Prefektur Fukushima

Ngomong desa tradisional ing wilayah salju salju sing abot, Shirakawa-go paling misuwur. Nanging, yen sampeyan lagi lelungan saka Tokyo, sampeyan bisa uga pengin nambah Kampung Ouchijuku ing Fukushima Prefecture menyang jadwal sampeyan. Desa isih nahan swasana nalika Samurai urip. Tabel Luwih saka Dhaptar Désa OuchijukuMap ...

Desa Ouchijuku minangka kutha pos ing sadawane rute Aizu-Nishi Kaido, sing nyambung Aizuwakamatsu karo Nikko (Prefektur Tochigi) ing jaman shogunate Tokugawa.

Desa Ouchijuku dawane 650 meter, dikubengi gunung. Ana akeh salju ing musim salju. Kaya sing sampeyan deleng ing gambar ing ndhuwur, ana dalan gedhe ing tengah desa, lan ing sisih loro dalan kasebut ana omah-omah umume payon sing lawas.

Sajrone perang antarane klan Aizu lan tentara pamrentahan anyar ing pungkasan abad kaping 19, ana perang sengit ing desa iki, nanging omah-omah kasebut tetep ajaib. Desa Ouchijuku isih duwe swasana kutha pos jaman shogunat Tokugawa. Dadi, akeh turis sing teka ing desa iki.

Yen lunga menyang desa iki, sampeyan bakal ketaman jaman nalika samurai urip. Desa Ouchijuku udakara 15 menit saka taksi saka stasiun Yunokami Onsen.

>> Kanggo rincian desa Ouchijuku, bukak situs web resmi

 

JR Tadami Line

Garis JR Tadami nalika musim dingin, Prefektur Fukushima = Shutterstock

Garis JR Tadami nalika musim dingin, Prefektur Fukushima = Shutterstock

Garis JR Tadami ing musim gugur, Prefektur Fukushima = Shutterstock

Garis JR Tadami ing musim gugur, Prefektur Fukushima = Shutterstock

Garis JR Tadami ing Prefektur Fukushima = Shutterstock 10
Foto: Garis Tadami ing Prefektur Fukushima

Yen sampeyan pengin ndeleng pemandangan desa sing apik saka sepur, aku nyaranake JR Tadami Line ing Prefektur Fukushima sisih kulon. Garis Tadami mlaku saka Aizu-Wakamatsu, sawijining kutha kuna sing bisa dirasakake budaya samurai Jepang, liwat pagunungan. Isi DaftarPotosan Tadami LineMap Aizu-Wakamatsu ...

Yen sampeyan pengin ndeleng pemandangan desa sing apik saka sepur, aku nyaranake JR Tadami Line ing Prefektur Fukushima sisih kulon. Garis Tadami mlaku saka Aizu-Wakamatsu, sawijining kutha kuna sing bisa dirasakake budaya samurai Jepang, liwat pagunungan.

 

Warga Resort Spa

Warga Resort Spa minangka taman tema musim panas sing gedhe ing Kota Iwaki, Prefektur Fukushima. Ing taman tema iki sampeyan bisa nikmati sumber panas lan kolam renang. Kajaba iku, sampeyan bisa ndeleng pertunjukan tari Hawaii. Ana uga lapangan golf.

Ing Kutha Iwaki sing ana warga Resort Resort Spa, ana tambang batu bara, nanging ditutup. Pramila warga masyarakat ngrampungake taman tema iki supaya slamet. Bocah-bocah wadon lokal nganakake nari Hawaii kanthi angel lan miwiti pertunjukan dhewe. Film Jepang "Hula Girls" (2006) sing digawe adhedhasar crita sejatine dadi kejutan sing hebat lan para warga Resort Resort Spa dikenal kanthi akeh. Film ing ngisor iki minangka trailer film iki.

Sayange, nalika Gempa Laut Timur Jepang ing taun 2011, para Resort Resort Spa ngalami kerusakan sawetara fasilitas. Sanajan taman tema iki diputus, nalika jamane bocah-bocah wadon Hula kanggo publisitas ing saindenging Jepang lan terus nari. Sawise dibukak maneh ing setaun, taman tema iki saya tambah populer maneh.

Warga Resort Spa minangka taman tema sing pas kanggo kulawargane dikunjungi saka Tokyo. Mangkene macem-macem jinis hotel. Kabeh hotel iki akomodasi sing ramah anak. Aku nyaranake hotel-hotel Spa Resort Hawai minangka salah sawijining hotel sing paling ramah kanggo kulawarga ing Jepang.

Warga Resor Resort Spa udakara 15 menit kanthi bis gratis saka Stasiun Yumoto JR Joban Line.

>> Mangga waca situs web resmi Spa Resort Hawaiians kanggo rincian

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.