Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Kuil Chusonji ing mangsa = Shutterstock

Kuil Chusonji ing mangsa = Shutterstock

Prefektur Iwate! Objek lan Panganan Paling Apik, Spesialisasi

Ing pungkasan abad kaping 13, pedagang Italia Marco Polo marang wong ing Eropa manawa ana negara emas ing Timur Jauh. Pancen, ing wektu kasebut, emas digawe ing Jepang. Marco Polo kayane wis krungu saka wong sing Hiraizumi saka Prefektur Iwate minangka kutha sing sugih banget. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake sampeyan menyang Prefektur Iwate, sing sadurunge dingerteni sanajan wong Eropa.

Garis saka Iwate

Desa Tono Furusato ing endi desa lan desa deso lawas, Tono, prefektur Iwate, Jepang = shutterstock

Desa Tono Furusato ing endi desa lan desa deso lawas, Tono, prefektur Iwate, Jepang = shutterstock

Peta ing Iwate

Peta ing Iwate

Prefektur Iwate ana ing wilayah Tohoku lan ngadhepi Samodra Pasifik. Kutha iki ana ing sisih kidul Prefektur Aomori. Lan iku prefektur nomer loro nomer loro sawise Hokkaido.

Pedunung Prefektur Iwate udakara udakara 1,250,000 wong, sing ana luwih saka 70% konsentrasi ing Basah Kitakami, pusat ing Kutha Morioka. Kanthi tembung liyane, sawetara wong sing urip ing wilayah liyane. Yen sampeyan bener-bener nyetir ing prefektur Iwate kanthi mobil, sampeyan bakal kaget amarga pemandangan sing apik banget bakal kaya kaya Hokkaido.

Iki minangka wilayah sing kurang akeh, nanging yen mbiyen, ana jaman nalika wilayah iki makmur ing sekitar Hiraizumi. Napa sampeyan ora lelungan kanggo nggoleki kekayaan Hiraizumi sing wis tekan Eropa?

akses

Ana Bandara Hanamori ing Basah Kitakami Prefektur Iwate. Udakara udakara 45 menit kanthi bis saka bandara menyang Morioka, yaiku lokasi kantor prefektur.

Ana 7 stasiun saka Tohoku Shinkansen ing Prefektur Iwate. Saka sisih kidul, Stasiun Ichinoseki, Stasiun Mizusawa Esashi, Stasiun Kitakami, Stasiun Shin-Hanamaki, Stasiun Morioka, Stasiun Iwatenumamakunai, Stasiun Ninohe. Dadi, sampeyan kudu nggunakake Shinkansen kanthi apik ing Prefektur Iwate.

 

Hiraizumi: Kuil Chusonji

Kuil Chusonji, Hiraizumi, Jepang = shutterstock

Kuil Chusonji, Hiraizumi, Jepang = shutterstock

Hiraizumi minangka wilayah ijo sing sugih ing sisih kidul-wétan Prefektur Iwate. Ing ngisor iki dhasar saka kulawarga Fujihara sing wis prakteke ndominasi wilayah Tohoku udakara udakara 90 taun wiwit akhir abad ka-11. Ing wektu kasebut, ing kamar pengadilan Kyoto konflik antara Samurai terus, saengga kulawarga Fujihara ing wilayah Tohoku bisa kanthi efektif ngembangake bagean kasebut kaya negara sing mandhiri.

Kulawarga Fujihara uga nggawe perdagangan karo negara luar negeri kayata China. Nalika semana, emas digawe ing wilayah Tohoku, saengga wilayah Tohoku dadi tanah sing sugih banget.

Kulawarga Fujihara ngripta Hiraizumi dadi kutha gedhe kanthi mbangun candhi-candhi sing beda-beda ing Hiraizumi. Minangka candhi Chusonji ing tengah. Konjikido kanthi godhong emas ing njero ruangan lan njaba bangunan uga dibangun ing kono. Klompok bangunan sing dibangun kulawarga Fujihara ilang sawise ngrusak geni kaping pirang-pirang mengko. Nanging, Konjikido tetep nalika semana.

Konjikido minangka bangunan sing larang regane, saengga saiki ditutupi lan disimpen ing bangunan konkrit.

Aku nulis kanthi rinci babagan Chusonji Temple ing artikel sing kapisah. Yen sampeyan kasengsem, priksa uga artikel kasebut.

Chusonji ing mangsa, Hiraizumi, Prefektur Iwate = Shutterstock 1
Foto: Kuil Chusonji ing Hiraizumi, Prefektur Iwate

Yen sampeyan mlaku-mlaku ing wilayah Tohoku Jepang (Northeheast Honshu), ngapa ora menyang Kuil Chusonji, yaiku situs Warisan Donya, ing Kota Hiraizumi, Prefektur Iwate. Kira-kira 1000 taun kepungkur, wilayah Tohoku nduwe pemerintah bersenjata kuat sing meh bebas saka Pengadilan Imperial ing Kyoto. ...

Tokoh Fushimi, Kyoto, Jepang = Simpenan Adobe
12 Kuil lan Kuil sing paling apik ing Jepang! Fushimi inari, Kiyomizudera, Todaiji, lsp.

Ana akeh kuil lan kuil ing Jepang. Yen sampeyan menyang panggonan kasebut, sampeyan mesthi bakal tenang lan seger. Ana kuil apik lan kuil sing sampeyan pengin dikirimake ing Instagram sampeyan. Ing kaca iki, supaya aku ngenalake sawetara kuil lan candhi sing paling populer ing ...

 

Ladang Koiwai

Ladang Koiwai ing Prefektur Iwate, Jepang. Ladang Koiwai nduwe sejarah luwih saka 100 taun, lan duwe 12km x 6km gedhe ing Iwate = shutterstock

Ladang Koiwai ing Prefektur Iwate, Jepang. Ladang Koiwai nduwe sejarah luwih saka 100 taun, lan duwe 12km x 6km gedhe ing Iwate = shutterstock

Ladang Koiwai minangka kebon pribadi paling gedhe ing Jepang. Dumunung 30 menit ing sisih lor-kulon saka Stasiun Morioka JR kanthi bis.

Tanduran iki duwe 3000 hektar situs ing sikil Mt. Iwate. Kira-kira 40 hektar mbukak minangka papan pariwisata sing jenenge "Makibaen". Udakara 300 wedhus angonan ing wilayah kasebut. Ana cafe ing Makibaen iki. Sampeyan uga bisa ngalami nunggang jaran ing wilayah kasebut.

>> Mangga waca situs web resmi Koiwai Farm kanggo rincian

 

Mie Wankosoba

wanko soba mi = shutterstock

wanko soba mi = shutterstock

Prefektur Iwate misuwur saka mi Wankosoba. Mie Wankosoba dilayani kanthi terus supaya bokor ora kosong.

Yen sampeyan menyang restoran sing khusus ing mi Wankosoba, staf bakal teka ing sebelah sampeyan. Staff sijine mie soba ing mangkuk sampeyan. Sampeyan kudu mangan. Yen wis rampung mangan, staf bakal mlebu mie soba sabanjure. Yen ora bisa mangan maneh, tutup tutup mangkuk.

Carane akeh cangkir sing bisa dipangan?!?

 

Keahlian lokal

Perangkat keras wahana nanbu

Perangkat keras Nambu lan Teacup Jepang = shutterstock

Perangkat keras Nambu lan Teacup Jepang = shutterstock

Wiring besi sing apik digawe ing Iwate Prefecture wiwit abad kaping-17. Ironwares sing digawe saka para pengrajin sing trampil dadi topik ing Jepang ing saindenging negara.

"Nambu" minangka jeneng klan ing wilayah kasebut ing jaman shogunate Tokugawa. Manéka barang-barang wesi digawe saka barang kraf tradisional kayata boiler banyu panas lan botol wesi dadi chimes angin, asbak, aksesoris interior.

Ing prefektur Iwate, piranti wesi kasebut didol minangka cenderung. Amarga wesi Nambu misuwur banget ing Jepang, sampeyan uga bisa tuku ing toko departemen ing Tokyo.

 

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.