Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Matsushima, lanskap ing Jepang saka Mt. Otakamori = shutterstock

Wit ceri ing Matsushima, Prefektur Mitagi, Jepang = Shutterstock

Prefektur Miyagi! Objek lan Bab sing Paling Apike

Yen sampeyan lelungan kaping pisanan ing wilayah Tohoku ing Jepang, luwih becik sampeyan luwih dhisik menyang prefektur Miyagi. Prefektur Miyagi nduwe Kutha Sendai, kutha paling gedhe ing Tohoku. Sampeyan bisa nikmati piring sing enak saka saindenging Tohoku ing kutha sing apik iki. Teluk Matsushima sing nyebar ing sisih lor-wétan Kutha Sendai misuwur amarga kaendahane sing apik. Sampeyan bisa ngubengi jagad kaya sing katon ing gambar ing ndhuwur liwat kapal. Wilayah sing diarani Sanriku iki diserang banget dening Gempa Jepang Timur Besar sing kedadeyan tanggal 11 Maret 2011. Nanging, masarakat isih seneng banget ing segara sing menehi berkah lan urip bebarengan karo segara.

Garis saka Miyagi

Esuk esuk Shimotsu bay Minami Sanriku-cho = shutterstock

Esuk esuk Shimotsu bay Minami Sanriku-cho = shutterstock

Peta Miyagi

Peta Miyagi

Prefektur Miyagi dumunung ing sisih Pasifik ing wilayah Tohoku, lan sisih kulon mangulon karo kisaran Ou Mountain. Udakara 350 km sisih lor Tokyo.

Prefektur Miyagi nduwe sekitar kira-kira 2.3 yuta wong lan dadi pusat wilayah Tohoku wiwit jaman biyen. Pusat kasebut yaiku Kutha Sendai. Saklawasé setengah saka wong ing prefektur Miyagi manggon ing kutha iki.

Ing sadawaning Samodra Pasifik ing prefektur Miyagi, pesisir kuat terus. Wilayah iki wis kena dening tsunami gedhe nalika gempa gedhe teka wiwit jaman kepungkur. Nanging, ana akeh iwak lan cangkang sing manggen ing teluk sing jero, menehi berkah sing sugih.

Iklim lan cuaca ing Prefektur Miyagi

Teluk Matsushima ing mangsa, prefektur Miyagi, Jepang = shutterstock

Teluk Matsushima ing mangsa, prefektur Miyagi, Jepang = shutterstock

Amarga prefektur Miyagi ing sisih Pasifik ing wilayah Tohoku, salju ora tiba kaya ing sisih Laut Jepang nalika mangsa. Bisa uga kuciwa yen sampeyan menyang wilayah iki kanthi nunggu pemandangan salju. Nanging, gunung ing sisih kulon prefektur Miyagi minangka salju salju sing abot. Salju diklumpukake kanthi akeh ing mangsa.

Wilayah iki luwih adhem tinimbang Tokyo sajrone taun, lan arang banget suhu suhu musim panas bakal nganti 35 derajat.

akses

Airport

Ing Bandara Sendai sadawane Samodra Pasifik, penerbangan biasa dioperasikake karo bandara ing ngisor iki. Sepur nyambung langsung menyang Bandara Sendai, lan udakara 25 menit nganggo sepur saka Stasiun Bandara Sendai menyang Stasiun Sendai.

Penerbangan internasional

Seoul / Incheon
Shanghai / Pudong, Beijing / Ibukutha
Taipei / Taoyuan

Penerbangan domestik

Sapporo / Chitose Anyar
Tokyo / Narita
Komatsu
Nagoya / Chubu
Osaka / Itami
Osaka / Kansai
Kobe
Hiroshima
Izumo
Fukuoka
Naha

Shinkansen (Sepur peluru)

Ana 4 stasiun saka Tohoku Shinkansen ing prefektur Miyagi.

Stasiun Shiroishi-Zao
Stasiun Sendai
Stasiun Furukawa
Stasiun Kurikoma-Kogen

Wektu dibutuhake saka stasiun Tokyo menyang stasiun Sendai gumantung ing saben sepur, nanging udakara 2 jam. Perlu udakara 1 jam lan 35 menit yen nggunakake Shinkansen paling cepet.

 

Sendai

Istana Sendai (benteng Aoba)

Patung Tanggal Masamune (panguasa Tohoku ing jaman Sengoku) ing taman Sendai (utawa kraton Aoba) ing Gunung Aoba = shutterstock

Patung Tanggal Masamune (panguasa Tohoku ing jaman Sengoku) ing taman Sendai (utawa kraton Aoba) ing Gunung Aoba = shutterstock

Sendai minangka kutha gedhe sing nduwe pedunung 1.1 yuta, sing pinunjul ing wilayah Tohoku. Wadhah Sendai (Kastil Aoba) klan Tanggal sing menehi kekuwatan paling gedhe ing wilayah Tohoku ing jaman shogunate Tokugawa.

Yen sampeyan pindhah menyang Sendai, aku menehi saran supaya sampeyan ngunjungi situs Sendai Castle dhisik. Udakara 66,000 meter persegi kastil iki ngalami akeh kebakaran lan gempa lan rampung dirusak dening serangan udara nalika Perang Dunia II. Nanging, yen sampeyan mlebu Honmaru (bailey utama) ing Mt. Aoba, sampeyan bisa ndeleng kabeh Sendai.

Ing kraton iki, ana patung Masamune DATE kaya sing katon ing gambar ndhuwur. Dheweke minangka gusti sing mbangun kastil iki ing wiwitan abad kaping 17. Patung iki jarene simbol Sendai.

Masamune minangka prajurit paling kuat ing wilayah Tohoku ing abad kaping 16 nalika samurai perang sengit. Dheweke pancen modis. Warga Sendai isih mujudake dheweke sing kuwat lan apik gayane.

The Illmination "SENDAI PAGEANT OF STAR LIGHT" sing dianakake ing wulan Desember ing Kota Sendai, Prefektur Miyagi = Shutterstock 3
Foto: "SENDAI PAGEANT OF STAR LIGHT" -Sendai, Prefektur Miyagi

Ing Jepang, akeh wit-witan jalanan saka murup wiwit wulan Nopémber nganti Februari. Saliyane ing Tokyo, Osaka lan Sapporo, aku kepengin menehi rekomendasi "SENDAI PAGEANT OF STAR LIGHT" sing ditindakake ing Desember ing Bandar Sendai, Prefektur Miyagi. Sendai ngalami kerusakan gedhe nalika Gempa Raya Timur Timur 2011. Nanging, kutha kasebut ...

Sendai Gyutan (Ox piring piring)

Sendai Gyutan (piring lidah Ox) karo Sup lan Nasi ing Jepang Miyagi Sendai Station = shutterstock

Sendai Gyutan (piring lidah Ox) karo Sup lan Nasi ing Jepang Miyagi Sendai Station = shutterstock

Sendai Gyutan (piring basa Ox) minangka keahlian Sendai. Ana akeh restoran Gyutan ing kutha Sendai. Ana Gyutan Street, ing ngendi restoran Gyutan kumpul ing Stasiun Sendai. Yen sampeyan ora ngindhari daging sapi, mangga mangan Gyutan kanthi cara apa wae.

 

Matsushima

Pelindhung kesenengan

Wit ceri ing Matsushima, Prefektur Mitagi, Jepang = Shutterstock

Wit ceri ing Matsushima, Prefektur Mitagi, Jepang = Shutterstock

Tempat prefektur Miyagi sing paling populer ing Matsushima. Dumunung ing nor

Tempat prefektur Miyagi sing paling populer ing Matsushima. Dumunung ing sisih wetan wilayah kutha Sendai, akeh pulo cilik ing teluk iki. Pemandangan teluk iki wis suwe diarani salah siji saka telung papan sing paling apik ing Jepang.

Yen menyang Matsushima, sampeyan numpak JR Sengoku Line saka Stasiun Sendai. Banjur lunga ing Stasiun Matsushimakaigan. Sampeyan bisa numpak kapal ing kene.

Ana kapal kesenengan sing gedhe lan cilik ing Matsushima lan sampeyan bisa ndeleng pulo saka kapal kasebut. Biasane sampeyan bisa ngubengi teluk ing udakara 50 menit.

paling gedhe saka wilayah kutha Sendai, akeh pulo cilik sing ana ing teluk iki. Pemandangan teluk iki wis suwe diarani salah siji saka telung papan sing paling apik ing Jepang.

Oysters

Chef panggang tiram kanthi cermat. Kanggo ngladeni turis sing teka ing teluk matsushima = shutterstock

Chef panggang tiram kanthi cermat. Kanggo ngladeni turis sing teka ing teluk matsushima = shutterstock

Keahliane Matsushima yaiku tiram. Ing Teluk Matsushima, penanaman tiram wis maju. Akeh piring tiram sing ditawakake ing restoran lan hotel ing Matsushima, mulane coba mangan tiram kanthi apa wae. Osters ing kene seger, dadi enak tenan.

Sawise Gempa ing Timur Timur, aku krungu crita saka wong tuwa sing melu ngolah pertanian kerang ing kutha pelabuhan iki. Putranipun nyerang tsunami lan kesapu saking pesisir. Nanging dheweke swam lan bali. Dheweke wedi karo segara, nanging ing wektu sing padha, dheweke ngurmati segara lan nampa berkah saka segara.

>> Kanggo rincian Matsushima bukak situs web resmi

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.