Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Pesisir Sanriku Jepang kanthi rute wilayah Sanriku. Tanohata Iwate Japan = shutterstock

Sanriku (pesisir wétan wilayah Tohoku) mboko sithik diwiwiti maneh

Gempa Gempa Gempa Raya Timur Raya: Pariwisata kanggo ngunjungi wilayah bencana

Apa sampeyan eling babagan Gempa Jepang Wétan Gedhe sing kedadeyan tanggal 11 Maret 2011? Luwih saka 15,000 wong tiwas ing gempa bumi lan tsunami sing nyerang wilayah Tohoku Jepang. Kanggo wong Jepang, iki minangka tragedi sing ora bisa dilalekake. Saiki, wilayah Tohoku ngalami rekonstruksi kanthi cepet. Kosok baline, turis sing ngunjungi wilayah bencana saya akeh. Pelancong ngrasakake rasa wedi karo alam sing ngrampok akeh wong lan ing wektu sing padha kaget amarga alam kasebut pancen apik banget. Nalika penduduk ing wilayah sing apikan ngeling-eling rasa wedi karo alam, dheweke ngerti manawa alam menehi akeh sih lan kerja keras kanggo rekonstruksi kasebut. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake Sanriku (Pantai Timur wilayah Tohoku), sing rusak utamane ing kabupaten Tohoku. Ing kana, samodra sing bali katon alus banget, lan eseme para warga sing urip kanthi kuat nyengsemake. Napa sampeyan ora lelungan menyang wilayah Tohoku (Utamane Sanriku) kanggo ketemu warga kaya ngono?

Tsunami rampung ngrusak akeh kutha

Gempa Gempa Jepang Timur ing tanggal 11 Maret 2011 = Shutterstock

Gempa Gempa Jepang Timur ing tanggal 11 Maret 2011 = Shutterstock

Ing 14:46 ing 11 Maret 2011, gempa kasebut ngilangi urip tentrem masarakat ing wilayah Tohoku. Ing wektu kasebut, aku kerja ing koran ing Tokyo. Aku ana ing lantai 26. Lantai ing papanku, tetep goyang-goyang kaya prahu sing njupuk ombak gedhe. Ana akeh TV ing lantai aku. Ing layar TV kasebut, ana mobil sing mlaku ing dalan. Tsunami nggegirisi mobil siji-sijine. Aku ora bisa nindakake apa-apa.

Ing Gempa Laut Timur Tengah, luwih saka 15,000 wong sing tiwas. 90% sing klelep amarga tsunami.

Ing pesisir sisih wetan wilayah Tohoku, gempa gedhe kaya sapisan pirang-pirang atus taun, nyebabake karusakan tsunami. Pramila, para warga sampun maringi pelajaran bilih "Yen ana gempa gedhe, uwal wae menyang bukit." Dheweke dikandhani yen "Sanajan sampeyan ninggal kulawarga, mlayu." Wong kudu slamet. Ananging ora bisa uwal saka kulawargane lan tangga-tanggane. Malah ing gempa iki, ana akeh wong sing dikorbanake ora bisa lolos kanggo nylametake wong-wong ing saubenge.

Miki sing tilar donya supaya bisa ngluwari warga

Miki Endo terus bengok-bengok karo mikropon "Mangga mlayu menyang gunung."

Miki Endo terus bengok-bengok karo mikropon "Mangga mlayu menyang gunung."

Nalika ana bencana, Miki Endo, sawijining staf, terus ngundang warga ngungsi ing bangunan iki. Miki diserang tsunami lan tiwas

Nalika ana bencana, Miki Endo, sawijining staf, terus ngundang warga ngungsi ing bangunan iki. Miki diserang tsunami lan tiwas

Akeh wong sing nulungi wong-wong sing ana ing saubenge, mula dikurbanake. Karyawan kutha Minami Sanriku, Miki Endo (umure 24 taun) yaiku salah sawijine. Ing bangunan pamrentahan ing Minami Sanriku-cho, dheweke terus nguwuh-uwuh marang para penduduk kanthi nggunakake mikropon "Mangga uwal menyang bukit sanalika bisa". Yen sampeyan ndeleng video YouTube sing dikirim ing wiwitan kaca iki, sampeyan bisa ngrungokake swarane. Nanging, swara kasebut ilang ing dalan. Dheweke tiwas saka tsunami.

Miki nikah ing wulan Juli 2010 lan ngrancang nganakake upacara kawinan ing wulan Séptémber 2011. Dheweke dadi wanita sing alus banget lan cerah. Gempa gedhe lan tsunami kasebut gampang nyawane wong kaya ngono.

Kota Minami Sanriku dirusak dening tsunami. Nanging, warga sing isih urip mulai nggawe kutha anyar. Yen pindhah menyang Minami Sanriku-cho, sampeyan bisa ndeleng bangunan ing endi Miki. Sampeyan bakal bisa ketemu akeh pedunung sing lembut. Dheweke ora bakal kuciwa.

Regenerasi wilayah Tohoku

Operasi nylametake bencana gempa dening Pasukan Pertahanan Dhiri = shutterstock

Operasi nylametake bencana gempa dening Pasukan Pertahanan Dhiri = shutterstock

Wilayah sing nandhang cilaka wiwit mlaku ing dalan rekonstruksi. Yen sampeyan ndeleng video YouTube ing ngisor iki, sampeyan bisa ndeleng negara Minami Sanriku-cho saiki. Akeh wilayah sing kena pengaruh wiwit ngembangake wilayah omah anyar, lsp.

Akeh wong enom sing pindhah saka Tokyo lan wilayah liyane menyang wilayah sing kena pengaruh. Dheweke sesambungan karo wong tuwa sing kena pengaruh lan nyoba nggawe komunitas anyar. Aku kepengin ngenalake informasi anyar babagan wilayah Tohoku kaya ing situs iki.

Sifat Sanriku isih ayu lan mesra

Esuk esuk Shimotsu bay Minami Sanriku-cho = shutterstock

Esuk esuk Shimotsu bay Minami Sanriku-cho = shutterstock

Gambar Pertanian tiram = shutterstock

Gambar Pertanian tiram = shutterstock

Sadawane pesisir sisih wetan ing wilayah Tohoku, ana ril sepur cilik "Sanriku Railway" udakara 100 kilometer ing sisih lor lan kidul. Rute sepur iki nyengkuyung urip ing Sanriku, nanging dirusak dening tsunami. Mulihake rute iki penting banget kanggo masarakat ing Sanriku. Akeh wong sing padha kerja bareng karo siji-sijine kanggo nerusake operasi sepur. Video ing ngisor iki wis ngenalake kahanan kasebut kanthi becik.

Situs web resmi Sanriku Railway yaiku ing ngisor iki. Aku pengin ngenalake situs hotel sing kuat sing nyimpulake informasi tamasya Sanriku ing ngisor iki.

>> Situs resmi Sanriku Railway ana ing kene

>> Situs resmi MINAMI SANRIKU HOTEL KANYO disaranake ngerti informasi turis Sanriku

Ana akeh pemandangan sing apik ing Jepang. Kanggo njupuk lanskap sing sampurna kanggo dikirim menyang Instagram, mula uga ana papan-papan wisata sing luwih cocog tinimbang Sanriku. Nanging, ing wilayah Sanriku saiki, ana alam sing katon luwih ayu, lan eseman warga sing apik amarga wis ngatasi jaman sing angel. Yen sampeyan pengin ngrasakake emosi jero ing Jepang, aku nyaranake lelungan ing wilayah Tohoku, utamane Sanriku. Napa sampeyan ora ngadhepi segara ayu ing Sanriku?

Apa sampeyan pengin ndeleng segara sing apik ing wilayah Tohoku?

Apa sampeyan pengin ndeleng segara sing apik ing wilayah Tohoku?

Ana artikel sing ana gandhengane kaya ing ngisor iki.

Urip lan Budaya

2020 / 6 / 14

Alam mulang karo "Mujo"! Kabeh perkara bakal berubah

Alam ing Nusantara Jepang owah ing musim semi, musim panas, musim gugur lan musim salju. Sajrone patang musim iki, manungsa, kewan lan tanduran tuwuh lan bosok, bali menyang bumi. Jepang wis ngerti yen manungsa sipate ringkes. Kita wis nggambarake manawa ing karya religius lan sastra. Wong Jepang ngarani samubarang sing terus diowahi, "Mujo". Ing kaca iki, aku arep ngrembug babagan gagasan Mujo karo sampeyan. Daftar IsiJepang ngalami akeh bencana alamJepang isih seneng alam lan wis ngerti Jepang ngalami bencana alam Kutha rusak saka gempa Jepang. = Shutterstock Jepang ngalami akeh bencana alam kayata gempa bumi gedhe, tsunami, letusan gunungapi, lan liya-liyane. Asile, kita ngerti tenan manawa samubarang iku ora tetep. Nusantara Jepang minangka wilayah sing elek amarga ana kerusakan gempa. Akeh wong sing manggon ing sadawane pesisir, mula yen ana gempa bumi gedhe asring nyebabake kerusakan tsunami. Sampeyan bisa nemokake akeh gunung geni ing Nusantara Jepang, mula masarakat Jepang asring uga ngalami kerusakan bledosan vulkanik. Jeblugan gunung geni uga nyebabake kerusakan pertanian lan akibate masarakat keluwen. Amarga alasan kasebut, masarakat Jepang kenal wedi karo alam. Manungsa ora bisa ngalahake kekuwatan alam. Kanthi cara iki, masarakat Jepang percaya manawa kabeh perkara ora ana gunane. Filsafat iki nggawe kebiasaan nggawe akeh kuil lan kuil kanggo ndedonga marang Gusti Allah, Buddha. Jepang isih seneng alam lan wis sinau ...

Read More

Gempa Bumi & Vulkano ing Jepang

Fundamentals

2020 / 5 / 30

Gempa Bumi & Vulkano ing Jepang

Ing Jepang, gempa sering kedadeyan, saka getaran cilik sing ora dirasakake awak nganti bencana. Akeh wong Jepang rumangsa krisis ora ngerti kapan ana bencana alam bakal kelakon. Mesthi, kemungkinan nemoni bencana alam sing gedhe banget. Umume wong Jepang wis bisa urip luwih saka umur 80. Nanging, krisis iki pangaribawa pengaruh gedhe ing semangat Jepang. Manungsa ora bisa ngalahake alam. Akeh wong Jepang sing rumangsa penting urip kanthi selaras karo alam. Ing artikel iki, aku bakal ngrembug gempa bumi lan letusan gunung sing saiki bubar. ContentsEarthquakes in JapanVolcanos in Japan Gempa ing Jepang Yen sampeyan tetep ing Jepang sawetara taun, sampeyan bakal ngalami paling ora gempa sethithik. Bangunan Jepang dirancang supaya ora rubuh sanajan ana gempa gedhe. Mula, ora perlu wedi. Nanging, yen sampeyan tetep ing Jepang pirang-pirang puluh taun, ana kemungkinan ngalami gempa gedhe. Ing taun 2011, nalika Gempa Bumi Raya Jepang Timur, aku kerja ing bangunan pencakar langit ing Tokyo lan ngalami bangunan kasebut goyang kanthi kasar. Bencana gempa bumi Jepang Timur Timur, 11 Maret 2011 Gempa Gempa Jepang Timur (Higashi-Nihon Daishinsai) minangka gempa gedhe sing nyerang Honshu sisih lor tanggal 11 Maret 2011. Luwih saka 90% saka udakara 15,000 korban mati amarga tsunami sing kedadeyan sawise gempa kasebut. Sawise Gempa Lindung Agung sing kedadeyan ing ...

Read More

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-29

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.