Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Topeng namahage, topeng raksasa tradisional - budaya kuno Akita kasampurnaan, Tohoku, Jepang

Topeng namahage, topeng raksasa tradisional - budaya kuno Akita kasampurnaan, Tohoku, Jepang

Prefektur Akita! Objek lan Bab sing Paling Apike

Ana akeh "Jepang lawas" ing Prefektur Akita! Contone, ing desa deso Semenanjung Oga, acara taunan sing dikanggo pria kanthi setan raksasa sing diarani Namahage wedi karo bocah-bocah sombong kasebut isih diwarisake. Omah sing nggegirisi samurai isih ana ing Kakunodan. Napa sampeyan ora seneng Jepang ing sisih ngarep Akita?

Garis saka Akita

Sawah karo kutha deso ing Akita, Jepang. Jepang minangka produsen sangang paling gedhe ing donya = shutterstock

Sawah karo kutha deso ing Akita, Jepang. Jepang minangka produsen sangang paling gedhe ing donya = shutterstock

Peta Akita

Peta Akita

Prefektur Akita dununge ing sisih lor wilayah Tohoku ing sisih Laut Jepang. Cacahé udakara 980,000 jiwa. Ing wilayah iki produksi beras saya subur lan nyebar sawah jembar. Beras sing dijenengi "Akitakomachi" sing diproduksi ing wilayah iki pancen enak banget.

Ing sisih wétan Prefektur Akita, Pagunungan Ou saka sisih lor nganti kidul. Saliyane ing dhataran kaya dhataran Akita lan dhataran Noshiro, uga ana bokor kayata lembah Odate lan lembah Yokote.

Iklim lan cuaca ing Akita Prefecture

Prefektur Akita dumunung ing sisih lor wilayah Tohoku ing Segara Jepang. Ing mangsa adhem, hawa lembab asale saka Segara Jepang, tekan gunung ing salju lan salju. Ing mangsa adhem, awan mendhung terus. Ana akeh salju sing akeh salju ing tlatah pedalaman. Ing musim panas, "fenomena Fern" sing ana angin sing panas banget saka gunung pedalaman. Ing wektu kasebut, suhu maksimal ing wayah awan ngluwihi 35 derajat Celsius.

akses

Airport

Ana rong bandara ing Prefektur Akita. Bandara utama yaiku Akita Airport. Ing bandara iki, penerbangan biasa dilakokno antarane Tokyo, Osaka, Nagoya lan Sapporo. Udakara udakara 35 menit kanthi bis menyang stasiun Akita saka bandara iki. Ing sisih lor Prefektur Akita ana Airate Odate-Noshiro. Bandhara iki sithik, nanging penerbangan Tokyo mlaku.

Shinkansen (Sepur peluru)

Prefektur Akita disambungake menyang Tokyo kanthi jaringan Shinkansen. Ing Prefektur Akita ana stasiun Akita, Omagari, Kakunoda lan Tazawako. Wektu sing dibutuhake gumantung saka saben sepur, nanging udakara 4 jam saka stasiun Tokyo nganti stasiun Akita.

 

Semenanjung Oga lan "Namahage"

Nyudosaki ing semenanjung Oga, prefektur Akita, Jepang = shutterstock

Nyudosaki ing semenanjung Oga, prefektur Akita, Jepang = shutterstock

Semenanjung Oga ing sisih lor-kulon Kota Akita misuwur kanthi jeneng "Namahage". Iki minangka acara budaya-budaya sing ditindakake nalika musim dingin. Wong lanang sing nganggo daemon lan ngunjungi omah desa. Dheweke mbaleni tembung sabanjure kanthi swara banter.

"Apa ana sing njerit tangisan?"
"Apa bocah nakal?"

Nalika Namahage tekan omah, bocah-bocah wedi banget. Kanthi ngalami rasa wedi kasebut, bocah-bocah rumangsa ora bakal tumindak ala.

Museum Rakyat Oga Shinzan

Wisata manca nganggo kostum Namahage ing kutha Oga ing Prefektur Akita, Jepang. Namahage minangka jeneng sétan raksasa ing folklor tradisional Jepang lan dadi simbol Akita = shutterstock

Wisata manca nganggo kostum Namahage ing kutha Oga ing Prefektur Akita, Jepang. Namahage minangka jeneng sétan raksasa ing folklor tradisional Jepang lan dadi simbol Akita = shutterstock

Museum Folklor Oga Shinzan dununge ana ing distrik Shinzan ing Semenanjung Oga. Ana kene luwih saka 100 nimfa. Ing jejere museum iki, ana museum Namahage sing katon kaya omah pertanian tradisional sing khas L (Magariya) ing wilayah Oga.

Sampeyan bisa ndeleng demonstrasi Namahage ing museum kasebut. Kajaba iku, sampeyan uga bisa ngowahi dadi Namahage kaya sing katon ing gambar ing ndhuwur!

>> Mangga waca situs web resmi kanggo rincian Namahage

Semenanjung Oga

Semenanjung Oga udakara 40 menit nganggo mobil saka Stasiun JR Akita lan 1 jam kanthi mobil saka Bandara Akita. Saka kutha Akita ana uga wisata bis ing Semenanjung Oga.

Laut Jepang sing katon saka tebing semenanjung iki atos. Sadurunge, aku wis nutupi babagan Namahage. Ing wektu kasebut, wong-wong lokal ujar manawa "wis suwe banget, klompok-klompok ala sing nyulik bocah saka Laut Jepang uga wis teka." Aku ngrasakake urip elek ing jazirah iki minangka latar mburi adat Namahage.

>> Kanggo rincian ing Semenanjung Oga, bukak situs web resmi

 

Kakunodate lan desa Samurai

Samurai House ing musim semi, Kakunodate, Prefektur Akita, Jepang

Samurai House ing musim semi, Kakunodate, Prefektur Akita, Jepang = Shutterstock

Samurai Jepang tradhisi sandhangan antik ing omah Samurai, Kakunodate, Prefektur Akita, Jepang

Samurai Jepang tradhisi sandhangan antik ing omah Samurai, Kakunodate, Prefektur Akita, Jepang = Shutterstock

Kakunodate ing Akita Prefecture, godhong gugur

Kakunodate ing Akita Prefektur, godhong musim gugur = Shutterstock

Desa Kakunodate Samurai, salah sawijining conto arsitektur lan omah samurai, prefektur Akita, Jepang = shutterstock

Desa Kakunodate Samurai, salah sawijining conto arsitektur lan omah samurai, prefektur Akita, Jepang = shutterstock

Kakunodan minangka kutha lawas ing daratan Prefektur Akita. Ing mriki, kutha perumahan Samurai ing jaman shogunate Tokugawa iki dijaga. Yen sampeyan mlaku ing kene, sampeyan bisa nikmati swasana jaman samurai.

Ana alun-alun ing antarane bagean ing omah samurai lan bagean sing manggon ing kutha warga. Alun-alun iki ditetepake supaya geni ora bisa tekan kutha Samurai sanajan ana kebakaran ing dalan-dalan warga kota. Kembang ceri bakal mekar ing kene ing akhir April ing kutha Samurai.

Ana akeh salju ing Kakunodate nalika musim dingin. Yen menyang Kakunodate ing musim dingin, sampeyan bisa ndeleng adegan salju sing apik kaya sing katon ing gambar ndhuwur.

Ana stasiun Shinkansen ing Kakunodate. Cara paling cepet saka stasiun Tokyo nganti stasiun Kakunoda udakara 3 jam lan 15 menit. Udakara udakara 40 menit kanthi Shinkansen saka stasiun Kakunodate menyang stasiun Akita.

Omah Samurai ing Kakunodate, Akita = Shutterstock 1
Foto: Kakunodate ing Prefektur Akita-Pendhudhuk samurai minangka conto sing apik

Kutha sing duwe roso Kyoto kuna diarani "Little Kyoto (小 京都)." Ana akeh kutha sing diarani "Little Kyoto" ing Jepang. Salah sijine "Little Kyoto" sing paling disenengi yaiku Kakunodate ing Prefektur Akita. Residu Samurai isih ana ing kutha tradisional iki. Mangga deleng artikel ing ngisor iki kanggo ...

Kakunodate ing musim semi lan musim panas = AdobeStock 1
Foto: Kakunodate ing musim semi lan musim panas, Akita Pfrefecture

Ing Kakunodate, Prefektur Akita, ana sawetara residu samurai sing apik banget sing isih tetep. Pemandangan residu samurai iki owah kanthi apik nalika musim ganti. Ing kaca iki, aku kepengin ngenalake pemandangan musim semi lan musim panas. Isi DaftarPotosan Kakunodate ing musim semi lan musim panasMap Kakakate ...

Kakunodate ing musim gugur, Akita Pfrefecture = Shutterstock 1
Foto: Kakunodate ing musim gugur, Akita Pfrefecture

Ing Kakunodate, Prefektur Akita, ana sawetara residu samurai sing apik banget sing isih tetep. Utamane ing musim gugur, sampeyan bisa nyenengake warna musim gugur sing luar biasa ing residu samurai iki. Ing kaca iki, aku arep ngenalake Kakunodate ing musim gugur. Isi DaftarPotosan Kakunodate ing AutumnMap Foto Kakunodate Foto Kakunodate ...

Kakunodate ing mangsa, Prefektur Akita = Shutterstock 1
Foto: Kakunodate ing musim dingin, Akita Pfrefecture

Pendhudhuk samurai saka Kakunodate, Prefektur Akita, kakubur ing salju nalika musim salju. Lumaku ing jagad putih sing sepi iki, sampeyan bakal rumangsa yen sampeyan diangkut bali menyang jaman samurai. Mangkene, aku pengin ngenalake Kakunodate ing mangsa adhem. Isi DaftarPotosan Kakunodate ing mangsaMap ...

>> Kanggo rincian babagan Kakunodate, deleng situs web resmi

 

Nyuto Onsen

Nyuto Onsen ing Prefektur Akita

Nyuto Onsen ing Prefektur Akita = Shutterstock

Nyuto Onsen ditutupi salju ing musim salju, Akita Prefektur 1
Foto: Nyuto Onsen ing Prefektur Akita

Yen sampeyan nggoleki cara sing luwih santai kanggo nikmati obah, luwih dhisik aku bakal menehi saran Nyuto Onsen ing Prefektur Akita. Antarane Nyuto Onsen, Tsurunoyu ing kaca iki utamane para turis saka luar negeri. Tsurunoyu minangka onsen sing digunakake dening para feudal saka klan Akita ing ...

Wanita Jepang ing kamar mandi panas panas onsen = Shutterstock
Onsen Jepang utamane dianjurake kanggo turis manca

Amarga Jepang minangka negara sing akeh gunung berapi, banyu lemah digawe panas dening Magma gunung kasebut, Onsen (sumber panas) bakal metu ing kene. Saiki, nyatakake yen ana luwih saka 3000 wilayah spa ing Jepang. Ing antarane, ana akeh papan sing populer ing turis manca. Nganti ...

 

Festivals

Musim salju: Festival Salju Yokote

Lanskap "Yokote Kamakura Festival" sing dianakake ing Yokote, Prefektur Akita saben taun = AdobeStock

Ing prefektur Akita, pirang-pirang festival tradisional diwarisake. Antarane wong-wong mau, aku nyaranake "Festival Yokote Salju" sing ditindakake ing pertengahan Februari saben taun ing kutha Yokote.

Babagan Festival Yokote Salju, aku ngenalake artikel ing ngisor iki. Mangga nyelehake ing artikel iki uga.

"Kamakura" ing Festival salju Yokote, Kota Yokote, Prefektur Akita = AdobeStock 1
Foto: Salju Dome "Kamakura" ing Prefektur Akita

Ing Jepang, nalika salju salju ing musim salju, bocah nggawe domes salju lan dolanan. Kubah salju diarani "Kamakura". Nalika aku isih bocah, dolanan karo kanca-kanca ing Kamakura. Bubar ing Prefektur Akita ing sisih lor Pulo Honshu, akeh Kamakuras sing gedhe lan cilik digawe ing ...

Tembok salju, Rute Alpine Tateyama Kurobe, Jepang - Shutterstock
12 Tujuan Salju paling apik ing Jepang: Shirakawago, Jigokudani, Niseko, Sapporo salju festival ...

Ing kaca iki, aku kepengin ngerteni babagan adegan salju sing apik ing Jepang. Ana akeh salju ing Jepang, saéngga angel mutusake tujuan Salju sing paling apik. Ing kaca iki, aku ngringkes wilayah paling apik, utamane ing papan sing populer ing antarane turis manca. Aku bakal nuduhake ...

 

Asu Akita

asu Akita inu asu dolanan salju = shutterstock

asu Akita inu asu dolanan salju = shutterstock

Apa sampeyan ngerti asu Akita (Akita-inu)?

Asu Akita minangka asu gedhe sing tetep digunakake minangka segawon mburu ing wilayah Ou Ou ing wilayah wetan prefektur Akita. Dheweke setya banget marang bendarane. Ing prefektur Akita, ana sawetara fasilitas ing Kota Odate, sampeyan bisa ketemu asu Akita. Kanggo rincian, waca situs iki.

Ing Jepang, asu Akita sing jenenge "Hachi" misuwur. Dheweke lair ing taun 1923 lan dijaga ing Tokyo dening profesor universitas. Profesor mati tiba-tiba. Nanging suwene sepuluh taun, Hachi wis nunggu profesor bali ing stasiun Shibuya sing asring digunakake dening profesor. Sampeyan bisa ndeleng patung asu iki ing Shibuya, Tokyo. Film babagan Hachi uga diproduksi.

Asu Akita entuk popularitas ing saindenging jagad = Shutterstock 3
Foto: Asu Akita (Akita-inu) -Adeka ngerti "Hachi" ing Shibuya?

Apa sampeyan ngerti asu Akita (Akita-inu)? Asu Akita minangka asu gedhe sing wis suwe ditindakake dening wong-wong sing padha mburu ing wilayah Tohoku, Jepang. Akita Dog misuwur amarga ora setya. Ing ngarepe scramble nyebrang ing Shibuya, Tokyo, ana patung ...

 

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.