Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Hutan Beku sing Apik Dijupuk Karo Wangi Salju kaya Raksasa Salju ing Pinggir Gunung Zao, Zao, Yamagata, Jepang = Shutterstock

Hutan Beku sing Apik Dijupuk Karo Wangi Salju kaya Raksasa Salju ing Pinggir Gunung Zao, Zao, Yamagata, Jepang = Shutterstock

Prefektur Yamagata! Objek lan Bab sing Paling Apike

Ing kaca iki, aku bakal ngenalake Prefektur Yamagata sing ana ing sisih kidul-kulon wilayah Tohoku ing Jepang. Ing kene akeh gunung. Lan ing mangsa salju, akeh salju tiba. Gambar ing ndhuwur yaiku Mt. Lanskap mangsa Zao. Tulung delengen! Wit-witan dibungkus salju lan malih dadi monster salju!

Garis saka Yamagata

Zao Onsen Ski Resort lan Snow Monster, Yamagata, Jepang = shutterstock_11784053381

Zao Onsen Ski Resort lan Snow Monster, Yamagata, Jepang = shutterstock_11784053381

Peta ing Yamagata

Peta ing Yamagata

Prefektur Yamagata minangka tlatah ing sisih kidul-kulon wilayah Tohoku, madhep Segara Jepang ing sisih kulon.

Udakara 85% saka total wilayah ing prefektur iki kalebu wilayah pagunungan. Banyu sing mili metu saka gunung sing diklumpukake ing Kali Mogami lan diwutahake menyang Laut Jepang. Akeh wong ing prefektur Yamagata manggon ing cekungan kali iki.

Ana akeh salju ing Prefektur Yamagata. Yen menyang prefektur Yamagata ing mangsa, sampeyan bisa ndeleng pemandangan salju sing apik. Ing wektu sing padha, sampeyan uga bakal ndeleng wong-wong sing berjuang mbuwang salju ing atap kanthi skuter dll.

akses

Airport

Prefektur Yamagata dipérang dadi akeh wilayah dening gunung. Ing antawisipun, yen sampeyan lelungan ing kutha Yamagata, luwih becik pindhah menyang Bandara Yamagata kanthi pesawat. Perlu udakara 35 menit kanthi bis menyang Bandara Yamagata menyang Stasiun JR Yamagata.

Ing Bandara Yamagata, penerbangan dijadwal dilakokno nganggo bandara ing ngisor iki.
Shin Chitose (Sapporo)
Haneda (Tokyo)
Komaki (Nagoya)
Itami (Osaka)

Yen pindhah menyang Kota Sakata utawa Kutha Tsuruoka ing sisih Laut Jepang, sampeyan kudu nggunakake bandara Shonai. Ing bandara Shonai, penerbangan biasa saiki dilakokno karo bandara Haneda ing Tokyo.

Shinkansen (Sepur peluru)

Yamagata Shinkansen (peluru peluru) mlaku ing Prefektur Yamagata. Mandheg ing stasiun ngisor saka stasiun Fukushima. Kira-kira udakara 2 jam lan 45 menit saka stasiun Tokyo menyang stasiun Yamagata.

Stasiun Yonezawa
Stasiun Takahata
Stasiun Akayu
Stasiun Kaminoyama Onsen
Stasiun Yamagata
Stasiun Tendo
Stasiun Sakuranbo Higashine
Stasiun Murayama
Stasiun Ooishida
Stasiun Shinjo

 

Zao

Smoky Outdoor Onsen (Musim Panas) Ing Salju ing musim salju ing Ryokan saka Zao Onsen, Yamagata, Jepang = shutterstock

Smoky Outdoor Onsen (Musim Panas) Ing Salju ing musim salju ing Ryokan saka Zao Onsen, Yamagata, Jepang = shutterstock

Apa kowe ngerti "Juhyo" Zao?

Zao minangka gunung ing perbatasan prefektur Yamagata lan Miyagi. Ing wilayah pegunungan iki, wit-witan dadi monsters putih kaya sing katon ing gambar ndhuwur. Raksasa salju iki diarani "Juhyo". Ora umum ing saindenging Juhyo sing bisa ditampilake kaya ngono.

Jyuhyo dumadi nalika angin lembab sing adhem lan kuwat ing alas evergreens sing diarani "Aomori Todomatsu" lan salju udan ing kono. Ing Zao, Juhyo tuwuh wiwit wulan Januari nganti Februari saben taun. Jyuhyo dadi paling ayu ing awal Maret nalika cuaca ora stabil. Sawise pertengahan Maret, Juhyo bakal dadi luwih tipis.

Resor ski Zao Onsen disaranake

Yen sampeyan pengin ndeleng Juhyo, sampeyan bisa uga pindhah menyang Resort Zao Onsen Ski ing Kota Yamagata, Prefektur Yamagata. Ana akeh resor ski ing gunung Zao, ing prefektur Yamagata lan Miyagi. Ing antarane, Resort Zao Onsen Ski paling gedhe. Udakara udakara 40 menit kanthi bis saka JR Yamagata Station menyang resort ski iki. Wis sejam saka Bandara Yamagata. Siji jam lan 40 menit saka stasiun Sendai.

Ana rong ropeways ing Resor ski Zao Onsen. Sampeyan bisa njupuk ropeway kasebut lan menyang puncak resort ski (ketinggian 1,661 m). Sanajan ora ngluncur ski, sampeyan bisa numpak ropeways. Yen lunga menyang ndhuwur gunung, jagad Juhyo kaya foto ing ndhuwur nyebar.

Gunung Zao kalebu gunung geni. Yen ngono, ana sumber panas metu. Sampeyan bisa nyenengake Onsen (mata air panas) ing resort ski Zao Onsen.

Resor ski iki mbukak wiwit awal Desember nganti wiwitan Mei. Musim liyane, sampeyan bisa nyenengake hiking.

>> Kanggo rincian resort ski Zao Onsen, bukak situs web resmi

Tampilan pesawat saka mobil kabel apik sing mlaku ing lembah musim gugur Zao sing apik, resort sing populer kanggo Onsen lan ski ing Yamagata, Jepang = shutterstock

Tampilan pesawat saka mobil kabel apik sing mlaku ing lembah musim gugur Zao sing apik, resort sing populer kanggo Onsen lan ski ing Yamagata, Jepang = shutterstock

Gunung Zao ing Yamagata Miyagi Jepang = shutterstock

Gunung Zao ing Yamagata Miyagi Jepang = shutterstock

 

Yamadera (Kuil Risshakuji)

Kuil Yamadera ing musim musim gugur, Yamagata, Jepang = shutterstock

Kuil Yamadera ing musim musim gugur, Yamagata, Jepang = shutterstock

Wisatawan seneng panorama sing ndeleng gunung musim dingin saka sudut pandang Godaido, salah sawijining arsitektur kayu sejarah ing Kuil Buddha Risshaku-ji ing Yamadera, Yamagata, Tohoku, Jepang = shutterstock

Wisatawan seneng panorama sing ndeleng gunung musim dingin saka sudut pandang Godaido, salah sawijining arsitektur kayu sejarah ing Kuil Buddha Risshaku-ji ing Yamadera, Yamagata, Tohoku, Jepang = shutterstock

Yamadera (jeneng resmi Risshakuji Temple) yaiku candhi sing mapan ing 7 menit saka Stasiun Yamadera ing garis JR Senzan sing nyambungake Stasion JR Yamagata lan Stasiun Sendai. Kira-kira udakara udakara udakara 15 menit saka Stasiun Yamagata nganti Stasiun Yamadera.

Yamadera minangka papan ing pujangga haiku terkenal Basho MATSUO (1644-1694) nulis haiku sing misuwur "ah iki bisu / tenggelam ing watu / swara cicada" ing 1689. ing Jepang, loro Basho lan haiku iki misuwur banget. yaiku. Akeh wong sing ngunjungi candhi iki kanggo nemu rasa sepi sing dialami Basho.

Sejatine Yamadera minangka candhi sing apik banget.

Dibangun ing 860, candhi iki nduweni tangga dawa watu. Wis 1015 langkah. Dikandhakake manawa kuatir ing njero ati bakal sirna kanthi munggah undhak-undhakan watu iki.

Bangunan sing paling populer ing Yamadera yaiku Godaido saka ngendi sampeyan bisa ndeleng gunung sekitar. Kejabi iki, ana uga bangunan kayu sing apik kayata Gerbang Niomon, Okunoin lan liya-liyane.

Sekeliling Yamadera sugih banget. Mugi-mugi kabegjan karo candhi lawas iki kanthi kabeh.

>> Kanggo rincian candhi gunung, waca situs web resmi.

 

Ginzan Onsen

Ginzan Onsen ing Prefektur Yamagata = Shutterstock

Ginzan Onsen ing Prefektur Yamagata = Shutterstock

Ginzan Onsen, sing dadi setting kanggo drama NHK "Oshin" (1983-84), wis narik kawigaten ing Jepang lan saiki dadi papan turis sing populer kanggo turis manca minangka kutha musim semi sing panas kanthi pemandangan salju sing apik banget.

Wilayah iki berkembang ing salaka pertambangan sajrone jaman Edo. "Ginzan" tegese gunung salaka ing basa Jepang. Ing separo pisanan ing abad kaping 19, panginepan kayu telung lantai dibangun ing sisih loro Kali Ginzan, sawijining tributary Kali Mogami, lan dikembangake minangka pusat musim panas. Lan saiki uga, swasana retro udakara 100 taun kepungkur tetep. Yen sampeyan mlaku-mlaku ing dalan salju salju, sampeyan bisa ngrasakake adus komunal lan tlapak sikil.

Dununge udakara jam setaun saka Bandara Yamagata. Saka Sendai, udakara 3 jam liwat bis liwat Obanazawa. Aku uga wis ngenalake Ginzan Onsen ing artikel ing ngisor iki.

Ginzan Onsen, kutha musim semi retro kanthi adegan salju sing apik, Yamagata = AdobeStock 1
Foto: Ginzan Onsen-kutha retro musim panas kanthi retak salju

Yen sampeyan pengin menyang onsen ing wilayah salju, aku nyaranake Ginzan Onsen ing Prefektur Yamagata. Ginzan Onsen minangka kutha musim semi retro sing uga dikenal minangka setting kanggo drama TV Jepang "Oshin." Ing sisih loro kali Ginzan, yaiku cabang saka ...

Tembok salju, Rute Alpine Tateyama Kurobe, Jepang - Shutterstock
12 Tujuan Salju paling apik ing Jepang: Shirakawago, Jigokudani, Niseko, Sapporo salju festival ...

Ing kaca iki, aku kepengin ngerteni babagan adegan salju sing apik ing Jepang. Ana akeh salju ing Jepang, saéngga angel mutusake tujuan Salju sing paling apik. Ing kaca iki, aku ngringkes wilayah paling apik, utamane ing papan sing populer ing antarane turis manca. Aku bakal nuduhake ...

 

Kali Mogami

Kali Mogami ing Prefektur Yamagata = Shutterstock

Kali Mogami ing Prefektur Yamagata = Shutterstock

Kali Mogami ing Prefektur Yamagata
Foto: Kali Mogami -A kali misuwur ing haiku Matsuo Basho

Yen sampeyan lelungan ing endi wae ing wilayah Tohoku Jepang, aku nyaranake njupuk kapal ing Kali Mogami. Pujangga sing misuwur, Basho MATSUO (1644–1694) ninggalake haiku ing ngisor iki (sajak suku kata suku Jepang Jepang): Ngempalaken laut Segara musim panas, kepiye cepet mili Kali Mogami. (Diterangake dening Donald Keene) Napa sampeyan ora rumangsa ...

 

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.