Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Japan Alpen tampilan saka desa Hakuba ing mangsa = Shutterstock

Japan Alpen tampilan saka desa Hakuba ing mangsa = Shutterstock

Wilayah Chubu! Sing paling apik yen sampeyan tindakake ing 10 Prefecture

Ing wilayah Chubu ana akeh tujuan wisata sing makili Jepang kayata Mt. Fuji, Matsumoto, Tateyama, Hakuba, Takayama, Shirakawago, Kanazawa lan Ise. Sampeyan bisa dikandhakake manawa akeh macem-macem atraksi sing diklumpukake ing wilayah kasebut. Ing kaca iki, aku kepengin njelasake wilayah Chubu.

Ing bagean tengah Honshu, ana area pegunungan sing diarani "Alpen Jepang" kanthi ketinggian 3000m = Shutterstock 1
Foto: Apa sampeyan ngerti "Alps Jepang"?

Jepang minangka negara pegunungan. Ing sisih lor Mt. Fuji, ana wilayah pegunungan sing diarani "Alps Jepang." Pagunungan sing paling dhuwur 2,000 nganti 3,000 meter diantrekake. Hakuba, Kamikochi, lan Tateyama kalebu kabeh bagean Alps Jepang. Ana akeh wilayah resort gunung sing bisa ...

Garis ing Wilayah Chubu

Omah Gassho-zukuri ing Desa Gokayama. Gokayama wis ditulis ing Daftar Warisan Donya UNESCO amarga omah Gassho-zukuri tradisional, ing samping Shirakawa-go ing Prefektur Gifu = shutterstock

Omah Gassho-zukuri ing Desa Gokayama. Gokayama wis ditulis ing Daftar Warisan Donya UNESCO amarga omah Gassho-zukuri tradisional, ing samping Shirakawa-go ing Prefektur Gifu = shutterstock

Peta Chubu = shutterstock

Peta Chubu = shutterstock

Ana macem-macem cara kanggo dibagi ing wilayah Chubu. Nanging, yen aku dibagi kanthi apik banget ing kene, sampeyan bisa uga mangertos. Ayo kula mung dibagi dadi telung wilayah ing situs iki.

Ing tengah wilayah Chubu ana wilayah gunung sing paling dhuwur ing Jepang. Dadi, aku bakal ngenalake wilayah Chubu kanthi dibagi dadi telung wilayah kasebut miturut wilayah pegunungan.

Wilayah pegunungan

Wilayah pegunungan sing diarani "Japan Alps" nyebar ing tlatah daratan wilayah Chubu. Ana desa ing macem-macem lembah ing wilayah pagunungan iki.

Area Resor Gunung

Ing Alpen Jepang sampeyan bisa nikmati macem-macem kegiatan sajrone taun. Saka musim semi nganti musim gugur, sampeyan bisa munggah gunung nalika nonton gunung sing ayu. Lan ing musim salju sampeyan bisa ski lan salju salju. Wilayah resort khas ing wilayah pegunungan kalebu Hakuba, Tsugaike Kogen, Shiga Kogen, Myoko, Karuizawa, Naeba, Joetsu Kokusai, Tateyama lsp.

Kutha-kutha lan desa tradisional

Basin sing ana ing wilayah pegunungan duwe kutha lan desa sing bangunan kayu tradisional Jepang dikepengini. Pemandangan gunung sing sampeyan deleng saka kutha-kutha lan desa iki uga apik banget. Kutha sing paling misuwur yaiku Matsumoto. Lan desa sing paling populer yaiku Shirakawago lan Gomagura.

Iklim lan Cuaca

Wilayah pegunungan iki adhem nalika musim panas lan adhem banget nalika musim dingin. Basins ing mangsa panas lan kadhemen nalika musim dingin. Ing sisih Lor ana salju salju akeh. Wilayah pegunungan lor lan cekungan ing sekitar yaiku salju salju sing abot.

Sisih Samudra Pasifik

Ing sisih kidul wilayah pegunungan (sisih Samodra Pasifik), dataran kasebut nyebar. Dataran kasebut dikembangake wiwit biyen. Dadi, iki kutha-kutha gedhe kayata Nagoya, Shizuoka, Hamamatsu, Gifu, Tsu lsp. Kutha Nagoya duwe kastil Nagoya sing gedhe. Ing kutha Ise, prefektur Mie, Kuil Ise Jingu wiwit jaman biyen pancen misuwur. Ing sisih kidul ana Ise Shima sing segarane apik banget.

Mt. Fuji

Ora ana gunung sing kaya ngono ing sisih Samodra Pasifik. Nanging, MT. Fuji mapan ing kene. Mt.Fuji minangka gunung sing nggumunake apik sing ana kanthi mandhiri ing sisih Pasifik sing saiki akeh wong wiwit jaman biyen. Pramila popularitas kasebut kanthi dhuwur, mula dianggep duwe orane khusus.

Iklim lan Cuaca

Wilayah ing sisih Samodra Pasifik dadi panas nalika musim panas lan udan deres. Lan nalika musim adhem, ana pirang-pirang dina sing srengenge rada garing.

Sisih Laut Jepang

Dataran Laut sisih Jepang duwe kutha kayata Niigata, Toyama, Kanazawa lan Fukui. Dibandhingake karo Nagoya lan Shizuoka ing sisih Samodra Pasifik, industrialisasi wis rada telat wiwit abad kaping-20. Mulane, ana akeh kutha sing tetep cityscape tradisional lawas. Utamane ing Kanazawa akeh dalan-dalan ing jaman Edo.

Cuaca lan Iklim

Sisih Laut Jepang misuwur nalika salju ing musim salju. Lurung-lurung tradisional sing ditutupi putih kanthi salju sing apik banget. Ing musim dingin, iwak lan kepiting sing dijupuk ing Laut Jepang pancen luar biasa! Ora kurang udan ing musim panas tinimbang ing sisih Samodra Pasifik. Cukup dadi panas padha.

Artikel sing disaranake babagan Wilayah Chubu

Mt. Fuji = Adobe Simpenan
Gunung Fuji: 15 papan paling apik ing Jepang!

Ing kaca iki, aku bakal nuduhake sampeyan sudut pandang paling apik kanggo ndeleng Mt. Fuji. Mt. Fuji minangka gunung paling dhuwur ing Jepang sing paling dhuwur 3776 meter. Ana tlaga sing digawe dening kegiatan gunung berapi Mt. Fuji, lan nggawe sesawangan sing apik ing babagan kasebut. Yen pengin ndeleng ...

Tembok salju, Rute Alpine Tateyama Kurobe, Jepang - Shutterstock
12 Tujuan Salju paling apik ing Jepang: Shirakawago, Jigokudani, Niseko, Sapporo salju festival ...

Ing kaca iki, aku kepengin ngerteni babagan adegan salju sing apik ing Jepang. Ana akeh salju ing Jepang, saéngga angel mutusake tujuan Salju sing paling apik. Ing kaca iki, aku ngringkes wilayah paling apik, utamane ing papan sing populer ing antarane turis manca. Aku bakal nuduhake ...

 

Sugeng rawuh ing Chubu!

Mangga ngunjungi saben wilayah Chubu. Kowe arep lunga menyang endi?

Prefektur Shizuoka

Miho no matsubara yaiku pantai ireng sing nduwe gunung Fuji.Ing papan sing terkenal kanggo plancongan = Shutterstock

Miho no matsubara yaiku pantai ireng sing nduwe gunung Fuji.Ing papan sing terkenal kanggo plancongan = Shutterstock

Prefektur Shizuoka dumunung ing sisih Samodra Pasifik antara Tokyo lan Nagoya. Ing sisih wétan prefektur Shizuoka ana Mt.Fuji ing antarané Prefektur Yamanashi. Nalika numpak Shinkansen saka Tokyo menyang Kyoto, sampeyan bisa ndeleng Mt.Fuji ing jendela ing sisih tengen. Mt.Fuji katon saka Shinkansen ana ing mburi pabrik Prefektur Shizuoka. Mbok menawa sampeyan wis kuciwa amarga Mt. Fuji karo pabrik. Nanging, Mt. Fuji wis sejarah karo masarakat sisih Samodra Pasifik. Lan Mt. Fuji diberkahi banyu akeh banget ing pabrik-pabrik ing sisih Pasifik. Mangga dimangerteni manawa Mt.Fuji minangka gunung sing biasa. Yen sampeyan pengin ndeleng Mt. Fuji diubengi dening alam sing sugih, bisa uga katon apik saka Prefektur Yamanashi ing sisih lor.

Miho no matsubara yaiku pantai ireng sing nduwe gunung Fuji.Ing papan sing terkenal kanggo plancongan = Shutterstock
Prefektur Shizuoka: Objek lan Bab sing Paling Apike

Prefektur Shizuoka dumunung ing sisih Samodra Pasifik antara Tokyo lan Nagoya. Ing sisih wétan prefektur Shizuoka ana Mt.Fuji ing antarané Prefektur Yamanashi. Nalika numpak Shinkansen saka Tokyo menyang Kyoto, sampeyan bisa ndeleng Mt.Fuji ing jendela ing sisih tengen. Mt.Fuji katon saka Shinkansen yaiku ...

 

Prefektur Yamanashi

Sapi Gunung Mt. Yatsugatake dataran tinggi, Yamanashi, Jepang = Shutterstock

Sapi Gunung Mt. Yatsugatake dataran tinggi, Yamanashi, Jepang = Shutterstock

Prefektur Yamanashi dumunung ing sisih lor gunung Mt. Fuji. Mt.Fuji katon saka Kawaguchiko prefektur Yamanashi lan Tlaga Motosu lan sapiturute. Kutha Kofu kanthi kantor prefektur mapan ing cekungan sing misuwur minangka wilayah anggur lan anggur. Ing sisih lor ana pagunungan Alps Jepang kayata Mt. Yatsugatake.

Sapi Gunung Mt. Yatsugatake dataran tinggi, Yamanashi, Jepang = Shutterstock
Prefektur Yamanashi: Objek lan Bab sing Paling Apik

Prefektur Yamanashi dumunung ing sisih lor gunung Mt. Fuji. Mt.Fuji katon saka Kawaguchiko prefektur Yamanashi lan Tlaga Motosu lan sapiturute. Kutha Kofu kanthi kantor prefektur mapan ing cekungan sing misuwur minangka wilayah anggur lan anggur. Ing sisih lor ana gunung-gunung Jepang ...

 

Prefektur Nagano

Istana Matsumoto minangka salah sawijining istana bersejarah ing Jepang, bebarengan karo Kastil Himeji lan Kumamoto Castle = Adobe Stock

Istana Matsumoto minangka salah sawijining istana bersejarah ing Jepang, bebarengan karo Kastil Himeji lan Kumamoto Castle = Adobe Stock

Ana akeh gunung sing tajem ing Alps Jepang ing Prefektur Nagano. Basin kasebar ing antarane gunung-gunung kasebut. Ana kutha-kutha kayata Nagano, Matsumoto lan Suwa. Dumunung ing sisih lor Prefektur Nagano, Hakuba minangka ski ski ing saindenging jagad sing dibandhingake karo Niseko ing Hokkaido.

Istana Matsumoto minangka salah sawijining istana bersejarah ing Jepang, bebarengan karo Kastil Himeji lan Kumamoto Castle = Adobe Stock
Prefektur Nagano: Objek lan Babagan sing paling apik

Prefektur Nagano duwe akeh papan wisata sing makili Jepang, kayata Hakuba, Kamikochi, lan Matsumoto. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake sampeyan macem-macem jagad sing nyenengake ing Nagano. Daftar Isi Outline NaganoMatsumotoKamikochiHakubaTateyama Kurobe Alpine RouteTogakushiJigokudani Yaen-koenKaruizawaKirigamineTurum Outsumago Nagano Peta Nagano Matsumoto Refleksi ati-ati ing banyu ...

 

Prefektur Nigata

Resor ski Naeba, Nigata, Jepang = Simpenan Adobe

Resor ski Naeba, Nigata, Jepang = Simpenan Adobe

Prefektur Niigata ngadhepi Laut Jepang. Ing mangsa adhem, awan udan asale saka sisih Laut Jepang, nggempur gunung lan salju nganti salju. Dadi sisih gunung prefektur Niigata dikenal minangka wilayah salju salju sing abot. Ing sisih gunung prefektur Niigata ana resort ski sing gedhe kayata Naeba, Jyoetsu Kokusai lan liya-liyane. Sampeyan bisa kanthi gampang lunga saka stasiun Tokyo dening Joetsu Shinkansen. Kualane salju rada lemu tinimbang Hakuba lan Niseko.

Resor ski Naeba, Nigata, Jepang = Simpenan Adobe
Prefektur Nigata: Objek lan Babagan sing paling apik

Prefektur Niigata ngadhepi Laut Jepang. Ing mangsa adhem, awan udan asale saka sisih Laut Jepang, nggempur gunung lan salju nganti salju. Dadi sisih gunung prefektur Niigata dikenal minangka wilayah salju salju sing abot. Ing sisih gunung prefektur Niigata ana ...

 

Prefektur Aichi

Istana Nagoya, Prefektur Aichi, Jepang = Simpenan Adobe

Istana Nagoya, Prefektur Aichi, Jepang = Simpenan Adobe

Prefektur Aichi ing sisih Samodra Pasifik. Ing pusat kasebut yaiku Kutha Nagoya. Nagoya minangka kutha paling gedhe ing wilayah Chubu. Ing jaman shogunate, kulawarga Tokugawa mrentah wilayah iki kanthi langsung. Istana Nagoya sing dibangun ing wektu kasebut yaiku kastil sing gedhe sing dibandhingake karo Istana Kaisar (kastil Edo), Kastil Osaka, Istana Himeji lan liya-liyane.

Istana Nagoya, Prefektur Aichi, Jepang = Simpenan Adobe
Prefektur Aichi: Objek lan Babagan sing paling apik

Prefektur Aichi ing sisih Samodra Pasifik. Ing pusat kasebut yaiku Kutha Nagoya. Nagoya minangka kutha paling gedhe ing wilayah Chubu. Ing jaman shogunate, kulawarga Tokugawa mrentah wilayah iki kanthi langsung. Bèntèng Nagoya sing dibangun ing wektu kasebut yaiku kastil sing gedhe sing dibanding karo ...

 

Prefektur Gifu

Situs Warisan Donya Shirakawago desa lan Musim Panas Mangsa = Shutterstock

Situs Warisan Donya Shirakawago desa lan Musim Panas Mangsa = Shutterstock

Prefektur Gifu dumunung ing sisih kulon prefektur Aichi. Prefektur Gifu dipérang dadi Mino Aria ing sisih kidul lan wilayah Hida ing sisih lor. Ana kutha kayata kutha Gifu lan kutha Ogaki ing Mino. Ing sisih liya, wilayah pagunungan sing nyebar ing Hida kaya Prefektur Nagano. Ing ngisor iki Takayama lan Shirakawago sing misuwur. Sisih lor Shirakawago yaiku Prefektur Toyama. Ana Gokayama dikenal minangka desa sing ayu karo Shirakawago.

Takayama ing Prefektur Gifu = Shutterstock
Prefektur Gifu: Objek lan Bab sing Paling Apik

Prefektur Gifu dumunung ing sisih kulon prefektur Aichi. Prefektur Gifu dipérang dadi Mino Aria ing sisih kidul lan wilayah Hida ing sisih lor. Ana kutha kayata kutha Gifu lan kutha Ogaki ing Mino. Ing sisih liyane, wilayah gunung sing curam nyebar ing ...

 

Prefektur pai

Pemandangan Iri Grand Shamine ing wayah surup, Prefektur Mie, Jepang = Shutterstock

Pemandangan Iri Grand Shamine ing wayah surup, Prefektur Mie, Jepang = Shutterstock

Prefektur Mie dumunung ing sisih kidul prefektur Aichi. Iki kuil Ise sing misuwur. Ing sisih kidul Ise Shima dikenal kanthi mutiara budaya. Prefektur Mie uga duwe "Resort Nagashima" sing ana sumber mata air panas, taman hiburan, outlet mall lan liya-liyane. Ing Nabana ora Sato cedhak resort Nagashima, sampeyan bisa nikmati katerangan paling gedhe ing Jepang.

Pemandangan Iri Grand Shamine ing wayah surup, Prefektur Mie, Jepang = Shutterstock
Prefecture Mie: Objek lan Babagan sing paling apik

Prefektur Mie dumunung ing sisih kidul prefektur Aichi. Iki kuil Ise sing misuwur. Ing sisih kidul Ise Shima dikenal kanthi mutiara budaya. Prefektur Mie uga duwe "Resort Nagashima" sing ana sumber mata air panas, taman hiburan, outlet mall lan liya-liyane. Ing Nabana ora Sato cedhak resort Nagashima, sampeyan ...

 

Prefektur Toyama

Wong mlaku ing Tateyama Kurobe Alpine Rute tembok gunung salju ing alpine Kurobe, lanskap sing indah kanthi latar langit biru. Kutha Toyama, Jepang = Shutterstock

Wong mlaku ing Tateyama Kurobe Alpine Rute tembok gunung salju ing alpine Kurobe, lanskap sing indah kanthi latar langit biru. Kutha Toyama, Jepang = Shutterstock

Prefektur Toyama ana ing Laut Jepang. Prefektur Toyama asring diarani "wilayah Hokuriku" bebarengan karo prefektur Ishikawa lan prefektur Fukui. Sampeyan bisa ndeleng sawetara gunung Tateyama ing sisih lor-wétan Alps Jepang, sanajan saka pusat kutha kutha Toyama. Saben taun, salju udan deres ing gunung Tateyama. Nalika musim semi, kayata gambar ing ndhuwur, salju salju dicopot lan bis wiwit sirna. Sampeyan bisa ing bis lan pindhah menyang ndeleng tembok salju.

Rong bus sing mudhun menyang stasiun Bijodaira, Tateyam, Prefektur Toyama, Jepang = shutterstock
Prefektur Toyama: Objek lan Babagan sing paling apik

Prefektur Toyama ana ing Laut Jepang. Prefektur Toyama asring diarani "wilayah Hokuriku" bebarengan karo prefektur Ishikawa lan prefektur Fukui. Sampeyan bisa ndeleng sawetara gunung Tateyama ing sisih lor-wétan Alps Jepang, sanajan saka pusat kutha kutha Toyama. Saben taun, salju udan deres ...

 

Prefektur Ishikawa

Taman tradisional Jepang "Kenrokuen" ing Kanazawa, Jepang sajrone musim salju = Shutterstock

Taman tradisional Jepang "Kenrokuen" ing Kanazawa, Jepang sajrone musim salju = Shutterstock

Prefektur Ishikawa ngadhepi Segara Jepang. Prefektur Ishikawa, bebarengan karo Prefektur Toyama lan Prefektur Fukui, asring diarani "Wilayah Hokuriku". Kutha Kanazawa kanthi kantor prefektur ing prefektur Ishikawa minangka kutha wisata paling gedhe ing wilayah Hokuriku. Tengetan kutha tradisional Jepang lan kebon Jepang sing endah "Kenrokuen" isih kari ing kene. Gambar ing ndhuwur yaiku kebon Jepang "Kenrokuen" Kanazawa. Ing Kenrokuen, ing mangsa adhem, cabang-cabang digantung nganggo tali kaya sing katon ing gambar supaya cabang-cabang wit kasebut ora bakal pecah kanthi bobot salju.

Taman tradisional Jepang "Kenrokuen" ing Kanazawa, Jepang sajrone musim salju = Shutterstock
Prefektur Ishikawa: Objek lan Babagan sing paling apik

Prefektur Ishikawa ngadhepi Segara Jepang. Prefektur Ishikawa, bebarengan karo Prefektur Toyama lan Prefektur Fukui, asring diarani "Wilayah Hokuriku". Kutha Kanazawa kanthi kantor prefektur ing prefektur Ishikawa minangka kutha wisata paling gedhe ing wilayah Hokuriku. Tengetan kutha tradisional Jepang lan kebon Jepang sing endah "Kenrokuen" isih kari ing kene. Ing ndhuwur ...

 

Prefektur Fukui

Kuil Eiheiji Fukui Jepang. Eiheiji minangka salah sawijining candhi utama sekolah soto Zen Buddha, denominasi agama tunggal paling gedhe ing Jepang = Shutterstock

Kuil Eiheiji Fukui Jepang. Eiheiji minangka salah sawijining candhi utama sekolah soto Zen Buddha, denominasi agama tunggal paling gedhe ing Jepang = Shutterstock

Prefektur Fukui uga ngadhepi Laut Jepang. Prefektur Fukui asring diarani "Wilayah Hokuriku" bebarengan karo Prefektur Kanazawa lan Prefektur Toyama. Ing Prefektur Fukui ana candhi gedhe kuna sing jenenge "Eiheiji". Ing kene sampeyan bisa nemu semedi Zazen. Prefektur Fukui minangka papan sing akeh digali saka balung dinosaurus. Museum dinosaurus populer karo bocah-bocah.

Kuil Eiheiji Fukui Jepang. Eiheiji minangka salah sawijining candhi utama sekolah soto Zen Buddha, denominasi agama tunggal paling gedhe ing Jepang = Shutterstock
Prefektur Fukui: Objek lan Bab sing Paling Apik

Prefektur Fukui uga ngadhepi Laut Jepang. Prefektur Fukui asring diarani "Wilayah Hokuriku" bebarengan karo Prefektur Kanazawa lan Prefektur Toyama. Ing Prefektur Fukui ana candhi gedhe kuna sing jenenge "Eiheiji". Ing kene sampeyan bisa nemu semedi Zazen. Prefektur Fukui minangka papan sing akeh digali saka balung dinosaurus. ...

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.