Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Itinerary Best = Simpenan Adobe

Itinerary Best = Simpenan Adobe

10 Itineraries Paling apik kanggo lelungan ing Jepang! Tokyo, Mt.Fuji, Kyoto, Hokkaido ...

Yen pindhah menyang Jepang, sampeyan kudu mutusake ngendi sampeyan pengin pindhah ing Jepang. Dadi, ing kaca iki, aku bakal ngenalake tujuan sing umume dadi papan wisata utama ing Jepang. Yen sampeyan duwe papan sing pengin dituju, mula sampeyan bisa milih rencana perjalanan ing papan kasebut. Klik ing saben peta ing ngisor iki, peta Google kanggo lokasi kasebut bakal ditampilake ing kaca sing kapisah, mulane waca.

Tokyo: Seneng karo perkara tradisional lan modern!

Shibuya nyebrang saka ndhuwur ndhuwur ing Tokyo, Jepang

Shibuya

Peta Tokyo

Peta Tokyo

Tokyo minangka ibukutha Jepang sing nduwe pedunung udakara 13 yuta wong. Wilayah Tokyo Metropolitan kalebu wilayah sekitar duwe sekitar 35 yuta jiwa. Wilayah iki dadi pusat ing Jepang kanthi ekonomi, politik lan budaya. Yen sampeyan lelungan ing Jepang, aku bakal menehi saran supaya nempuh kutha gedhe. Keamanan banget. Amarga sepur lan kereta api sepur obah kanthi bener, mula transportasi uga apik banget.

Ing Tokyo, sampeyan bisa nikmati loro perkara tradisional Jepang lan inovatif. Contone, yen sampeyan menyang kutha ing Tokyo, Asakusa, sampeyan bisa ndeleng lanskap tradisional sing ana ing kuil lawas. Ing sisih liya, yen sampeyan menyang Akihabara utawa Shibuya, sampeyan bisa ngalami budaya pop Jepang.

Video ing ngisor iki nerangake babagan Tokyo.

 

Hokkaido: Sapporo + sing sampeyan pengin banget!

Huis Ten Bosch minangka taman tema ing Nagasaki, Jepang, sing ngrampungake Walanda kanthi nampilake salinan ukuran nyata bangunan Walanda lawas = shutterstock

Huis Ten Bosch minangka taman tema ing Nagasaki, Jepang, sing ngrampungake Walanda kanthi nampilake salinan ukuran nyata bangunan Walanda lawas = shutterstock

Peta Hokkaido

Peta Hokkaido

Hokkaido minangka pulo Jepang sing paling gedhe. Saiki udakara udakara udakara udakara udakara udakara udakara 150 taun, wiwit wong Jepang wis ngrampungake pulo iki lan wiwit urip. Kanggo alasan iki, ana akeh wilayah ing pasamunan lan alas asliné nyebar. Tanduran lan suketan sing ditandur uga akeh banget dibandhingake karo wilayah Jepang liyane. Dadi, yen sampeyan menyang Hokkaido, sampeyan bisa nikmati alam sing apik banget lan taman kembang sing jembar.

Pusat Hokkaido yaiku Sapporo. Ing kutha iki, "Festival Salju Sapporo" dianakake saben wulan Februari, lan patung salju sing gedhe kaya gambar ing ndhuwur disusun. Sapporo minangka kutha sing apik banget, musim panas uga rada kelangan. Panganan kayata ramen lan "Genghis Kan" uga enak. Yen sampeyan menyang Hokkaido, aku nyaranake supaya ngunjungi Sapporo dhisik, banjur menyang resor ski liyane, taman kembang, wilayah pegunungan dll, mesthi uga menehi saran supaya mandheg Sapporo pungkasane saka resor ski lan liya-liyane.

Hokkaido bisa mabur saka Tokyo lan Osaka lsp. Gerakan ing Hokkaido banget nemen yen lagi sepur, dadi asring kita nggunakake kapal terbang.

 

Mt.Fuji: Seneng mandheg ing Gotemba Premium Outlet

Mt Fuji kanthi salju ing musim salju ing tlaga Kawaguchiko Jepang

Mt Fuji kanthi salju ing musim salju ing tlaga Kawaguchiko Jepang -Shutterstock

Peta Mt.Fuji

Peta Mt.Fuji

Mt. Fuji minangka gunung paling dhuwur ing Jepang lan dhuwuré 3376 meter. Udakara 100 kilometer ing sisih kulon Tokyo. Iki minangka gunung sing alus banget lan apik banget. Sampeyan bisa menek Gunung Fuji nalika musim panas. Menek gunung pancen angel, peralatan kayata jumpers uga perlu. Nanging, sapa wae sing bisa liwat bis nganti Mt. Fuji, dadi yen sampeyan minat, sampeyan bisa uga pengin njupuk wisata bis saka Tokyo.

Sanajan sampeyan ora nyedhaki Mt. Fuji akeh banget, sampeyan bisa nikmati pemandangan gunung Mt. Fuji saka macem-macem sudhut. Wisatawan manca populer kanthi rencana tetep ing hotel ing tebing Kawaguchiko, sawijining tlaga sing cedhak karo Mt. Fuji, lan deleng ing Mt. Fuji saka Onsen (sumber panas). Aku menehi saran rencana kanggo toko nalika nonton Mt. Fuji ing mall outlet "Gotemba Premium Outlet" sing cedhak karo Mt. Fuji.

Amarga Mt.Fuji caket karo Tokyo, luwih becik digabung menyang jadwal perjalanan sampeyan kanthi ringkes saka Tokyo.

Yen sampeyan ora mikir, waca artikel ing ngisor iki uga.

Mt. Fuji = Adobe Simpenan
Gunung Fuji: 15 papan paling apik ing Jepang!

Ing kaca iki, aku bakal nuduhake sampeyan sudut pandang paling apik kanggo ndeleng Mt. Fuji. Mt. Fuji minangka gunung paling dhuwur ing Jepang sing paling dhuwur 3776 meter. Ana tlaga sing digawe dening kegiatan gunung berapi Mt. Fuji, lan nggawe sesawangan sing apik ing babagan kasebut. Yen pengin ndeleng ...

 

Shirakawago & Takayama: Utamane apik banget ing musim salju

Situs Warisan Donya Shirakawago desa lan Panerangan Mangsa

Situs Warisan Donya Shirakawago desa lan Panerangan Mangsa

Peta Shirakawago

Peta Shirakawago

Shirakawago minangka pemukiman sing apik sing isih kari omah tradisional Jepang. Omah-omah kasebut nduwe struktur gendheng pating sing diarani "Gasho-dukuri", lan atap kasebut nduweni bentuk sing cetha banget saengga salju gampang mudhun. Desa iki wis dipilih dadi Situs Warisan Donya UNESCO.

Amarga Shirakawago ana ing salju salju sing abot, yen sampeyan lagi ing musim salju, sampeyan bisa nikmati pemandangan salju putih murni kaya sing kasebut ing ndhuwur. Ana fasilitas akomodasi ing Shirakawago. Perlu udakara 6 jam kanthi sepur lan bis saka Tokyo tekan Shirakawago. Watawis 4 jam saka Osaka. Udakara udakara udakara 1 jam 15 menit kanthi bis saka Shirakawago menyang Kanazawa ing ngisor iki. Dadi sawise nyawang Shirakawago uga bisa menyang Kanazawa kanthi bis.

Yen menyang Shirakawago, sampeyan lunga ngliwati kutha tradisional sing diarani Takayama. Takayama uga kutha sing tenang lan apik, mula misuwur ing turis manca. Amarga ana hotel sing ana sumber panas, sampeyan bisa uga tetep ing Takayama.

 

Kanazawa: Ngalami budaya tradisional Jepang!

Taman tradisional Jepang "Kenrokuen" ing Kanazawa, Jepang sajrone musim salju = Shutterstock

Taman tradisional Jepang "Kenrokuen" ing Kanazawa, Jepang sajrone musim salju = Shutterstock

Peta Kanazawa

Peta Kanazawa

Kanazawa minangka kutha sing ana ing sisih Laut Jepang ing Honshu tengah. Kutha iki nduwe kutha lan kutha sing apik banget. Gambar ing ndhuwur yaiku taman Jepang lawas kanthi jeneng "Kenrokuen". Kebon iki dijaga kanthi apik dening tukang kebon veteran. Nalika musim salju nyedhaki, iket cabang wit kanthi tali lan lebokake menyang dhukungan kaya foto ing ndhuwur. Kanthi ngetrapake kasebut, dheweke nyoba njaga cabang supaya ora salju kanthi bobot salju. Ing Kanazawa, kerajinan tradisional nggunakake teknologi "godhong emas" isih digawe. "Godhong emas" minangka teknik tradisional sing dikembangake Kanazawa. Malah es krim sing ditutupi godhong emas didol ing Kanazawa.

Saka Tokyo menyang Kanazawa, nggunakake sepur peluru paling cepet kira-kira 2 jam lan 34 menit kanthi cara. Saka Kanazawa menyang Kyoto, udakara udakara 2 jam lan 10 menit nggunakake sepur ekspres.

 

Kyoto: Perjalanan awan menyang Nara uga bisa ditindakake

Wanita ing kimono mlaku ing gerbang Red Torii ing kuil Fushimi Inari, salah sawijining landmark terkenal ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Wanita ing kimono mlaku ing gerbang Red Torii ing kuil Fushimi Inari, salah sawijining landmark terkenal ing Kyoto, Jepang = shutterstock

Peta Kyoto

Peta Kyoto

Kyoto minangka kutha sing dadi ibukutha Jepang udakara udakara sewu taun nganti Tokyo dadi ibukutha ing taun 1869. Sanajan ing Perang Dunia II, ora ana kerusakan amarga serangan udara, mula isih akeh bangunan tradisional. Ana akeh candhi-candhi lan candhi sing akeh, lan dheweke dadi turis wisata. Yen sampeyan pengin ngalami budaya tradisional Jepang, aku menehi saran supaya pindhah menyang Kyoto.

Perlu wektu 2 jam 20 menit saka Tokyo menyang Kyoto kanthi Shinkansen paling cepet. Iki butuh udakara 15 menit saka Shinkansen saka Osaka menyang Kyoto, lan udakara 30 menit nganggo kereta ekspres JR.

Ing sisih kidul Kyoto, ana Nara, kutha tradisional sing luwih tuwa tinimbang Kyoto. Butuh udakara 35 menit saka Kyoto menyang Nara dening Kintetsu Express. Amarga wis cedhak, bisa uga lelungan menyang Nara.

 

Osaka: Tur gourmet disaranake!

Dotonbori distrik hiburan. Dotonbori minangka salah sawijining tujuan turis utama ing Osaka Jepang = Shutterstock

Dotonbori distrik hiburan. Dotonbori minangka salah sawijining tujuan turis utama ing Osaka Jepang = Shutterstock

Peta Osaka

Peta Osaka

Osaka minangka kutha paling gedhe nomer loro ing Jepang sawisé Tokyo. Nalika Tokyo minangka pusat ing wétan Jepang, Osaka minangka pusat Jepang sisih kulon. Nanging, pedunung Osaka wis mudhun, lan bubar, miturut populasi kasebut dilewati Prefektur Kanagawa ing jejere Tokyo. Dibandhingake karo pedunung, Osaka (udakara 8.8 yuta wong) minangka nomer telu paling gedhe ing Jepang sawise Tokyo (udakara 13 yuta wong) lan prefektur Kanagawa (udakara 9.1 yuta wong).

Tokyo wis dibangun kanthi sejarah minangka pusat politik, nanging Osaka wis suwe berkembang dadi kutha pedagang. Dadi, Osaka luwih ora tenanan tinimbang Tokyo. Wong sing padhang lan akeh panganan sing cukup lan enak. Yen pindhah menyang Osaka, aku menehi saran supaya mangan panganan jiwa sing ora trampil kaya kayata Okonomiyaki, Takoyaki, Yakisoba. Nalika kuwi, mungkin Osaka minangka kutha sing luwih nyenengake tinimbang Tokyo.

Saka Tokyo menyang Osaka butuh wektu udakara 2 jam 30 menit kanthi Shinkansen paling cepet. Sampeyan bisa lunga saka Tokyo menyang Osaka kanthi pesawat, nanging luwih gampang nggunakake Shinkansen. Perlu 15 menit kanthi Shinkansen saka Kyoto menyang Osaka, lan 30 menit nganggo kereta ekspres JR.

 

Hiroshima: Museum Damai Miyajima lan Hiroshima

Kuil Miyajima, Prefektur Hiroshima, Jepang = Simpenan Adobe

Kuil Miyajima, Prefektur Hiroshima, Jepang = Simpenan Adobe

Peta saka Hiroshima

Peta saka Hiroshima

Yen sampeyan lelungan ing Jepang sisih kulon, aku menehi saran supaya pindhah menyang kutha Miyajima lan Hiroshima. Miyajima udakara 25 km sisih kulon kutha Hiroshima. Miyajima (jeneng resmi "Hisukushima") iku sawijining pulo cilik sing cacahe udakara 30 kilomèter persegi, misuwur amarga kuil Hisukushima Shinto sing misuwur. Kuil Hisukushima banget dievaluasi ing antarane turis manca ing samping kuil Fushimi Inari ing Kyoto.

Ing kutha Hiroshima, aku nyaranake sampeyan menyang "Museum Peringatan Damai Hiroshima". Hiroshima minangka kutha sing ngebom bom atom nalika Perang Dunia II. Museum Peringatan Damai Hiroshima akeh bahan ing wektu kasebut. Ing sacedhake museum kasebut uga ana Dome Bom Atom.

Saka stasiun Hiroshima tekan Miyajima, gampang digunakake sepur lan kapal JR. Sampeyan saka stasiun Hiroshima menyang stasiun Miyajimaguchi kanthi sepur JR. Perlu udakara 30 menit menyang stasiun Miyajimaguchi. Butuh udakara udakara udakara 5 menit saka stasiun Miyajimaguchi menyang terminal feri. Saka terminal feri menyang Miyajima, udakara udakara udakara 10 menit.

 

Fukuoka & Yufuin: Gourmet dalan lan pengalaman Onsen

Lanskap Yufuin, Jepang = AdobeStock

Lanskap Yufuin, Jepang = AdobeStock

Peta Yufuin

Peta Yufuin

Yen sampeyan pengin lelungan ing Kyushu, aku saranake sampeyan menyang Fukuoka lan Yufuin.

Kyushu minangka pulo paling kulon ing Jepang. Kutha Fukuoka, kutha paling gedhe ing Kyushu, dumunung ing pérangan sisih lor Kyushu. Pedunung kutha Fukuoka udakara 1.58 yuta. Ing kutha iki, sampeyan bisa ndeleng akeh kios ing wayah wengi. Sampeyan bisa mangan panganan jiwa kayata ramen lan yakitori sing enak banget. Aku mikir yen bakal dadi memori sing nyenengake.

Sawise nyenengake kutha wengi ing Fukuoka, ayo lunga menyang Yufuin, resort musim semi sing panas ing ngendi sampeyan bisa nggayuh pemandangan desa sing apik. Sampeyan bisa pindhah menyang Yufuin dening JR nyebut "Yufuin no Mori" saka kutha Fukuoka (stasiun Hakata).

Ora ana hotel gedhe lan kabupaten lampu abang ing Yufuin. Nanging, ana Ryokans kemewahan cilik (hotel gaya Jepang), toko Grosir lan musium sing dhuwur banget. Pemandangan deso luar biasa. Sumber banyu panas Ryokan individu uga apik banget. Yufuin banget populer utamane kanggo wanita sing pengin nyegerake ing papan sing sepi.

Babagan mata air panas ing warung Fukuoka lan Yufuin, aku bisa ngerti kanthi ndeleng rong video ing ngisor iki.

 

Okinawa: Tur plancongan ing pantai lan atraksi

Bèntèng Shuri, landmark puri lawas ing Naha Okinawa Jepang = Shutterstock

Bèntèng Shuri, landmark puri lawas ing Naha Okinawa Jepang = Shutterstock

Peta Okinawa

Peta Okinawa

Prefektur Okinawa ing pucuk kidul Jepang. Wangun pulo utama Okinawa lan akeh pulo terpencil. Yen sampeyan menyang Okinawa, aku ngajak sampeyan ngunjungi papan-papan wisata kayata Kastil lan akuarium Shuri lan pindhah menyang pantai.

Pesona Okinawa sing apik yaiku pantai sing apik. Pantai sing diakoni sacara global. Ishigakijima Prefektur Okinawa dijenengi Nomer 1 ing jagad ing "Top Rising Sightseeing City Ranking" sing misuwur ing taun 2018 kanthi "Trip Advisor". Secara pribadi, aku uga nyaranake pesisir apik ing Miyakojima.

Cocog kanggo nggunakake sewa mobil supaya bisa ngunjungi papan wisata Okinawa. Aku mikir minangka itinerary paling apik kanggo lelungan ing sekitar wisata utama pulo Okinawa kanthi mobil sewa banjur menyang pantai sing apik banget ing pulo terpencil.

Kanggo pantai Okinawa, waca artikel ing ngisor iki.

Miyakojima nalika musim panas. Wong sing seneng olahraga laut ing segara sing apik nyebar ing Bandara Shimoji ing Shimojima ing sisih kulon Irabu-jima = Shutterstock
7 Pantai sing Paling Apik ing Jepang! Hate-no-hama, Yonaha Maehama, Pantai Nishihama ...

Jepang minangka nagara pulo, lan akeh pulo. Segara sing resik wis sumebar ing saubengé. Yen sampeyan lelungan ing Jepang, aku uga menehi saran supaya lunga menyang pantai kayata Okinawa. Ana karang karang ing pinggir pante, uga iwak nglangi sing warni. Kanthi snorkeling, sampeyan bisa ngalami ...

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.