Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Patung Raksasa Gedhe Buddha Todaiji, Nara, Jepang = Saham Adobe

Patung Raksasa Gedhe Buddha Todaiji, Nara, Jepang = Saham Adobe

Prefektur Nara! Objek lan Bab sing Paling Apike

Yen sampeyan lunga menyang Bandar Nara kanthi kereta api saka Stasiun Kyoto, sampeyan bakal kaget amarga ana jagad sepi sing sepi isih tetep ana ing wilayah kasebut. Salajengipun, yen sampeyan menyang wilayah kayata Ikaruga, sampeyan bisa ketemu karo Jepang sing luwih tuwa. Prefektur Nara ngajak sampeyan menyang Jepang sing luwih tuwa lan luwih jero.

Pemandangan Nara, ibukutha kuno Jepang 1
Foto: Nara-Ibukutha Jepang kuno

Yen seneng karo Kyoto ing Jepang, aku nyaranake arep lunga menyang Nara, sing ana ing sisih kidul Kyoto. Nara dadi ibukutha Jepang sadurunge Kyoto. Ana akeh candhi lan kuil sing apik ing wilayah kasebut, persis karo Kyoto. Isi DaftarPotosan NaraMap of Nara Foto Nara ...

Garis saka Nara

Peta Nara

Peta Nara

Summary

Siluet gunung biru ing srengenge. Foggy biru lanskap impen. Ouda, Nara, japan = Shutterstock

Siluet gunung biru ing srengenge. Foggy biru lanskap impen. Ouda, Nara, japan = Shutterstock

Wengi ing Ikaruga, Prefektur Nara. Bedane antara menara candhi candhi Toukiji lan rembulan apik banget = Shutterstock

Wengi ing Ikaruga, Prefektur Nara. Bedane antara menara candhi candhi Toukiji lan rembulan apik banget = Shutterstock

Prefektur Nara dumunung ing sisih kidul Kyoto. Ana Basin Nara ing sisih lor-kulon, nanging umume wilayah liyane yaiku Pagunungan.

Pusat Basin Nara yaiku Kutha Nara. Nara minangka papan sing dadi ibukutha Jepang sadurunge Kyoto. Nara minangka kutha sing sepi kaya ing alam. Ing ngisor iki ana pirang-pirang kuil lan kuil sing apik sing dibandhingake karo Kyoto.

Ing sisih kidul prefektur Nara ana gunung sing amba lan plateau nyebar. Ing antarane, ana area alas sing diarani daerah gunung Yoshino. Ana Mt. Yoshino, sing misuwur banget minangka papan kembang ceri ing kene.

akses

Sanajan prefektur Nara ing tengah Jepang, jaringan transportasi ora dikembangake kanthi apik.

Airport

Ora ana bandara ing prefektur Nara. Yen sampeyan pengin menyang prefektur Nara kanthi pesawat, sampeyan nggunakake Bandara Kansai ing Osaka kidul utawa Bandara Itami ing Osaka sisih lor.

Butuh udakara 1 jam lan 40 menit kanthi bis langsung saka Bandara Kansai menyang kutha Nara. Yen sampeyan nggunakake sepur, luwih dhisik mlebu stasiun Namba ing Osaka kanthi Railway Nankai. Sakbanjure, sampeyan bakal pindhah saka Stasiun Kintetsu Osaka Namba menyang Kintetsu Nara Station dening Kintetsu Railway. Perjalanan njupuk kira-kira 1 jam lan 40 menit.

Sepur

Ora ana stasiun Shinkansen ing prefektur Nara. Dadi, sampeyan kudu nggunakake Sepur JR utawa Kintetsu Railway saka JR Kyoto Station. Yen nggunakake ekspres terbatas saka stasiun Kintetsu Kyoto, butuh wektu 35 menit menyang stasiun Kintetsu Nara.

 

Ana akeh papan-papan wisata ing prefektur Nara sing minangka wakil tingkat tinggi ing saindenging negara. Kanggo alasan iki, aku wis ngenalake pirang-pirang prekara ing antarane artikel liyane. Amarga aku pengin ngindhari nulis sing padha, monggo njaluk ngapura yen ana akeh tautan menyang artikel kasebut.

Candi Todaiji

Kuil Todaiji minangka kompleks candhi Buddha, sing biyen salah sawijining Pitu Gedhe sing kuwat, sing ana ing kutha Nara, Jepang = shutterstock

Kuil Todaiji minangka kompleks candhi Buddha, sing biyen salah sawijining Pitu Gedhe sing kuwat, sing ana ing kutha Nara, Jepang = shutterstock

Akeh turis ing Nara mlaku saka Stasiun Nara menyang Candi Todaiji. Banjur padha dolanan kidang ing Taman Nara sing cedhak lan ngunjungi Kuil Kasugataisha.

Todaiji minangka candhi gedhe sing nggantosi Jepang bebarengan karo Kuil Kinkakuji lan Kiyomizu ing Kyoto. Ing candhi iki, kaya sing sampeyan deleng ing gambar ing ndhuwur kaca iki, Buddha gedhe dienggoni. Yen sampeyan menyang Todaiji, sampeyan bakal kaget karo ukuran gedhung kayu sing nglindhungi Buddha gedhe. Lan sampeyan bakal kepunjulen karo panguwasane Buddha gedhe.

Todaiji dibangun ing separo pisanan abad kaping 8 nalika ibukutha ing Nara. Sawise iku, akeh bangunan kayu sing diobong dening pirang-pirang kali, nanging kabeh dibangun maneh. Bangunan utama sing saiki dibangun saiki dibangun maneh ing abad ka-17.

>> Kanggo rincian babagan Todaiji, waca artikel iki

 

Taman Nara

Taman Nara minangka omah saka kancil = AdobeStock

Taman Nara minangka omah saka kancil = AdobeStock

Wanita enom petting papat kidang ing taman Nara Jepang. Sika liar dianggep monumen alami = shutterstock

Wanita enom petting papat kidang ing taman Nara Jepang. Kancil liar dianggep monumen alam = shutterstock

Ing tengah kutha Nara, Taman Nara sing misuwur nyebar. Ana udakara udakara udakara udakara udakara udakara 1,200.

Kancil rancog karo manungsa. Kancil ing taman iki ora wedi marang manungsa. Yen lunga menyang taman iki, kidang bakal nyedhaki sampeyan.

Ing Taman Nara, umpan sing dipangan wedhus didol. Sampeyan bisa mangan kidang. Yen sampeyan tuku umpan, kidang caket bakal nyedhaki sampeyan. Kancil kanthi apik, mula, coba coba tundhuk karo kancil kanthi cara apa wae.

Kijang liar ing Nara City, ibukutha Jepang kuno = Shutterstock 2
Foto: 1,400 rusa liar ing Nara City, ibukutha Jepang kuno

Ana 1,400 kidang liar ing Nara City, ibukutha Jepang. Kancil manggon ing alas perdana, nanging mlaku-mlaku ing Taman Nara lan ing wayah awan. Rusa wis wiwit dianggep utusaning Gusti. Yen menyang Nara, sampeyan bakal disambut kanthi semangat ...

 

Kuil Kasugataisha

Kuil Kasugataisha yaiku kuil Shinto ing kutha Nara, Jepang = shutterstock

Kuil Kasugataisha yaiku kuil Shinto ing kutha Nara, Jepang = shutterstock

Torii kapindho ing Kasuga Taisha esuk, Nara, Jepang = Adobe Stock

Torii kapindho ing Kasuga Taisha esuk, Nara, Jepang = Adobe Stock

Kuil Kasugataisha minangka kuil sing gedhe ing mburi Taman Nara. Sampeyan diadegaké ing abad ka-8. Ing Kasugataisha si kancil dianggep utusan Allah, mula kancil diasuh ing Nara. Kijang, ana akeh kidang ing sandhuwuré waton watu ing Kuil Kasugataisha. Wilayah iki kebak swasana megah.

>> Mangga waca artikel iki kanggo rincian Kuil Kasugataisha

 

Kuil Horyuji

Didhaptar minangka Warisan Donya, Horyuji minangka candhi Buddha lan pagoda minangka salah sawijining bangunan kayu paling tuwa sing ana = ing worldshutterstock

Didhaptar minangka Warisan Donya, Horyuji minangka candhi Buddha lan pagoda minangka salah sawijining bangunan kayu paling tuwa sing ana = ing worldshutterstock

Kuil lan kuil ing stasiun JR Nara dibangun ing abad ka-8. Yen sampeyan pengin ndeleng candhi luwih lawas tinimbang iki, sampeyan bisa numpak sepur JR lan pindhah menyang stasiun JR Horyuji. Ana candhi Horyuji sing dibangun ing taun 607 Masehi. Iki minangka klompok bangunan kayu paling tuwa ing donya.

Ing jaman iki, agama Buddha meh ora nyebar ing Jepang. Dadi, Horyuji minangka bangunan paling avant-garde ing wektu kasebut. Pagoda lima stor ing candhi iki pancen kudu kaget wong Jepang nalika semana.

Menyang JR Horyuji Station 13 menit saka Stasiun JR Nara. Kira-kira udakara udakara udakara 15 menit saka Stasiun Horyuji tekan Candi Horyuji.

>> Kanggo rincian babagan Horyuji, waca artikel iki

 

Mt. Yoshino

Tampilan drone udara saka Mt. Yoshino ditutupi wit cherry mekar kanthi lengkap, prefektur Nara, Jepang = shutterstock

Tampilan drone udara saka Mt. Yoshino ditutupi wit cherry mekar kanthi lengkap, prefektur Nara, Jepang = shutterstock

Kembang ros ing Mt. Yoshino = Shutterstock 1
Foto: Mt. Yoshino -30,000 wit cherry mekar ing musim semi!

Yen sampeyan pengin ngunjungi papan sing indah kembang ceri ing Jepang, aku nyaranake menyang Mt. Yoshino ing Prefektur Nara. Ing gunung iki, 30,000 wit cherry mekar ing musim semi. Mt. Yoshino dumunung udakara 1 jam 40 menit kidul saka Stasiun Kyoto dening Kintetsu Express. Muga-muga sampeyan ...

Ing Jepang, Pak Yoshino ing prefektur Nara misuwur amarga kembang ceri. Wiwit jaman biyen, wong-wong aristokrat kepengin banget karo kembang cherry ing Mt. Yoshino, lan metu saka Kyoto.

Mt. Yoshino dikandhakake duwe 30,000 kembang ceri. Saben musim semi, kembang asale langsung saka sikil. Ing puncak, kabeh gunung dadi mengkilap. Ana uga ora ana kembang ceri liyane kanthi ukuran iki.

>> Kanggo rincian Mt. Yoshino, waca artikel iki

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.