Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Lake Biwa's Cruise Michigan.A = prau padhang Shutterstockwonderful, ing port Ohtsu ing Jepang

Lake Biwa's Cruise Michigan.A = prau padhang Shutterstockwonderful, ing port Ohtsu ing Jepang

Prefektur Shiga! Objek lan Bab sing Paling Apike

Nalika lelungan ing Kyoto, aku nyaranake sampeyan lelungan ing prefektur Shiga yen sampeyan duwe wektu luang. Kaping pisanan, bakal menarik njupuk kapal kesenengan "Michigan" ing Danau Biwa, tasik paling gedhe ing Jepang. Yaiku apike kanggo lelungan ing sekitar candhi-candhi lawas ing sendhang. Ing sakcedhake tlaga iki, wong-wong padha njaga gaya urip modern sing luwih lawas, saengga bisa njelajah gaya urip sing kaya ngono.

Garis saka Shiga

Peta Shiga

Peta Shiga

Summary

Prefektur Shiga dununge ing sisih kulon prefektur Kyoto. Mula, prefektur iki wis dadi tahapan macem-macem sejarah karo Kyoto wiwit suwe. Akeh bangunan kayu sejarah sing isih ana ing sisih kulon prefektur Shiga, sing paling cedhak karo Kyoto. Antarane, ana pemandangan sing pantes dolan nalika lelungan ing Kyoto.

Akeh bangunan kayu sejarah sing isih ana ing sisih kulon prefecture Shiga, sing paling cedhak karo Kyoto. Ing antawisipun, wonten pemandangan-pemandangan ingkang pantes nalika lelungan ing Kyoto.

Lan ing tengah prefektur Shiga ana Tlaga Biwa, kuriling udakara 235 km. Minangka danau paling gedhe ing Jepang. Sampeyan bisa numpak prau kesenengan ing kene. Kapal kesenengan ing kene apik banget.

Pesisir wétan Lake Biwa wis suwe dadi pusat transportasi utama. Kanggo alasan iki, ana kastil sing diarani Kastil Hikone ing pesisir wétan. Bèntèng iki uga kudu dideleng.

Ing sacedhake Tlaga Biwa, masarakat isih ngrebut gaya urip tradisional. Iku gaya urip sustainable lan aku ngormati wong ing wilayah kasebut.

akses

Ora ana bandara ing prefektur Shiga. Bandara paling cedhak karo Prefektur Shiga yaiku bandara Itami ing Osaka.

Amarga prefektur Shiga dumunung ing jejere Kyoto, sampeyan bisa kanthi gampang nggunakake kreta JR. Saka Stasiun Kyoto, udakara udakara udakara 10 menit kanthi stasiun JR nganti stasiun Otsu ing tengah prefektur Shiga.

Yen sampeyan lunga saka Tokyo ing sisih kulon prefecture Shiga, pindhah menyang stasiun Kyoto dening Shinkansen. Sabanjure, nggunakake kreta JR saka stasiun Kyoto. Yen menyang wilayah wétan Prefektur Shiga, sampeyan bisa mudhun ing stasiun Maibara ing Shinkansen.

Video sing disaranake

 

Kuil Hieizan Enryakuji

menara wétan candhi Hieizan Enryakuji, Jepang = shutterstock

menara wétan candhi Hieizan Enryakuji, Jepang = shutterstock

Titik plancongan sejarah sing dakkarepake kanggo menehi saran paling ing sisih kulon prefecture Shiga yaiku Kuil Hieizan Enryakuji, kanthi latar sing jembar ing Mt. Hieizan (dhuwur 848 meter). Enryakuji didegaké dening Saicho, pandhita sing misuwur ing taun 788.

Iku candhi luar biasa sing sumebar ing saindenging gunung Mt. Hieizan dumunung ing tapel wates prefektur Kyoto lan Shiga. Candhi iki asring diarani "Hieizan" ing Jepang. Saiki, Koyasan prefektur Wakayama misuwur ing antarane turis, nanging Hieizan (Enryakuji) minangka papan suci agama Buddha sing bisa dideleng karo Koyasan.

Kanggo Kuil Hieizan Enryakuji, sampeyan bisa ngakses ing sisih Shiga lan sisih Kyoto. Ana macem-macem rute.

Ing sisih prefektur Shiga, iku 5 menit kanthi bis saka Stasiun JR Hiezan Sakamoto. Sampeyan uga bisa nggunakake mobil kabel. Candhi iki udakara 11 menit nggunakake mobil kabel saka stasiun kabel Sakamoto.

>> Kanggo rincian Hieiyama Enryakuji, bukak situs iki

 

Pelayaran Michigan

Ing Tlaga Biwa, kapal kesenengan mewah sing jenenge "Michigan" dilakokno. Kapal kesenengan iki duwe kursus 60 menit lan 80 menit. Iki uga dilakokno ing wayah wengi. Kapal kesenengan iki populer banget.

Michigan (787 kursi) minangka paddlewheeler sing dirancang kanthi gambar kapal ing negara bagian Michigan, AS. Shiga Prefecture minangka negara bagian Amerika Serikat Michigan lan kutha sing grapyak lan uga duwe tlaga amba.

Sampeyan bisa numpak Michigan saka port Otsu. Kira-kira limang menit nganggo bus saka stasiun JR Otsu menyang plabuhan Otsu.

>> Mangga deleng situs web resmi kanggo rincian The Michigan

 

Lembah Biwako

Landskap Lake Biwa saka Lembah Biwako, Prefektur Shiga, Jepang = Shutterstock

Landskap Lake Biwa saka Lembah Biwako, Prefektur Shiga, Jepang = Shutterstock

Lembah Biwako ing Prefektur Shiga
Foto: Lembah Biwako ing Prefektur Shiga

Yen sampeyan lunga ing Kyoto, sampeyan bisa uga pengin ngunjungi Lake Biwa, sing ana ing sisih wetan Kyoto. Lake Biwa minangka tlaga paling gedhe ing Jepang. Cara sing apik kanggo ndeleng sendhang ayu iki yaiku ngunjungi "Lembah Biwako". Iku Resor ski sing ana ...

Sampeyan uga bisa ndeleng Lake Biwa saka gunung sing ana ing sendhang. Yen ngono, salah sawijining papan sing bisa disaranake yaiku Lembah Biwako.

Biwako Valley minangka Resor ski. Ing mangsa adhem, sampeyan bisa nyenengake pemandangan ing Lake Biwa nalika ski lan salju salju ing lereng nggunakake mesin salju buatan.

Saka musim semi nganti musim gugur, sampeyan bisa njupuk foto sing luar biasa saka teras, amarga sampeyan bisa ndeleng ing foto ndhuwur.

>> Kanggo informasi lengkap babagan Lembah Biwa Lake, waca situs web resmi iki

 

Baris wit metasequoia ing Takashima City

Baris wit metasequoia ing Takashima City = Shutterstock

Baris wit metasequoia ing Takashima City = Shutterstock

Baris wit metasequoia ing Takashima City, Prefektur Shiga 91
Foto: Baris wit metasequoia ing Takashima City, Prefektur Shiga

Aku ngira manawa dalan sing paling apik ing wit ing Jepang iku umure wit metasequoia ing Takashima City, Prefektur Shiga. Dumunung ing sisih wétan kutha Kyoto. 500 wit metasequoia kanthi 12m ing dhuwur terus 2.4km. Godhong musim gugur pancen apik tenan. Sampeyan bisa nyewa sepeda ing wilayah kasebut. ...

Kutha Takashima dumunung ing sekitar 70 kilometer sisih wetan ing Stasiun Kyoto. Iki sekitar 500 wit metasequoia ditanam udakara udakara 2.4km. Metasequoia minangka wit sing dhuwur banget sing bisa nganti dhuwur 12 meter.

Ing kene sampeyan bisa nikmati sayuran ijo ing musim semi, ijo ing mangsa panas, godhong-godhongan enom ing musim gugur, lan pemandangan salju ing musim semi.

Sayange, transportasi ora pati rame, udakara 6 menit kanthi bis saka stasiun JR Makino. Iku cendhak saka "Makino Pickland".

 

Bèntèng Hikone

Hikone Castle ing Prefektur Shiga = Shutterstock

Hikone Castle ing Prefektur Shiga = Shutterstock

Wiwit Prefektur Shiga cedhak karo Kyoto, mula wis dianggep minangka basa penting kanggo nglindhungi Kyoto. Bèntèng Hikone, sing ana ing sisih kulon Tlaga Biwa, dibangun dening Tokugawa Shogunate ing separo pisanan saka abad kaping-17. Bèntèng iki minangka salah sawijining limang istana sing ditunjuk minangka ngurmati nasional. Tlaga Biwa bisa dideleng saka lantai ndhuwur menara kastil, sing isih ana ing wektu kasebut.

Hikone Castle ing Prefektur Shiga = Shutterstock 1
Foto: Kastil Hikone ing Prefektur Shiga

Hikone Castle minangka salah sawijining limang istana sing misuwur ing Jepang sing ditunjuk minangka ngurmati nasional. Dumunung udakara 50 menit ing sisih wétan Kyoto Station kanthi cepet sepur. Bèntèng kasebut dibangun ing separo pisanan saka abad ka-17 dening shogunate Tokugawa kanggo nglindhungi Kyoto. ...

 

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.