Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Hokkaido, Jepang = Saham Adobe

Hokkaido! 21 Wilayah Wisata Popular lan 10 Bandara

Hokkaido minangka pulo nomer loro paling gedhe ing Jepang sawisé Honshu. Lan minangka wilayah paling lor lan prefektur paling gedhe. Hokkaido luwih adhem tinimbang pulo liyane ing Jepang. Amarga pangembangan dening Jepang wis telat, ana alam sing gedhe lan apik ing Hokkaido. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake garis besar Hokkaido. Yen sampeyan ndeleng artikel sing dawa nganti pungkasan, sampeyan meh bisa ngerti Hokkaido sacara sakabehe. Yen sampeyan duwe area sing sampeyan minat, deleng tabel isi ing ngisor iki lan deleng wilayah kasebut.

Garis saka Hokkaido

Gunung sing apik ing Biei-cho, Hokkaido = Adobe Stock

Gunung sing apik ing Biei-cho, Hokkaido = Adobe Stock

Peta Hokkaido

Peta Hokkaido

TCTerms

Hokkaido, bebarengan karo Honshu, Shikoku lan Kyushu, minangka salah sawijining patang pulo utama sing dadi kepulauan Jepang. Kaya dene pulau Jepang liyane, ana gunung geni ing Hokkaido. Dadi akeh resort spa.

Yen sampeyan menyang Hokkaido, utamane aku nyaranake rong perkara.

Pisanan, kenapa sampeyan ora seneng karo wisata ing kutha unik Hokkaido? Ana kutha sing apik sing makili Jepang kayata Sapporo, Hakodate, Otaru. Kutha-kutha kasebut uga misuwur amarga entuk panganan sing enak kaya sushi lan ramen.

Kaloro, ngapa sampeyan ora seneng karo sifat Hokkaido sing apik tenan? Hokkaido ora dikembangake nganti separo awal abad kaping-20, saengga akeh alam liar sing isih ana. Sehat kembang lan suketan sing wis dibangun sawise uga bakal nyegerake pikiran.

Alam ing Hokkaido berubah kanthi apik miturut owah-owahan musim iki. Ing musim adhem sampeyan bisa nyenengake olahraga ing musim salju kanthi pemandangan salju sing apik banget. Musim semi lan musim panas nyaman, taman kembang apik banget. Sawise September, sampeyan bisa nyenengake godhong musim gugur sing apik banget.

Nalika ngrencanakake perjalanan menyang Hokkaido, aku menehi saran supaya nggabungake kutha kayata Sapporo lan papan pariwisatan kaya dene alam.

>> Foto: Jaran ing Hokkaido

Musim luruh lan mangsa teka cepet menyang taman kembang ing Hokkaido sawise musim panas

Musim luruh lan mangsa teka cepet menyang taman kembang ing Hokkaido sawise musim panas

Iklim lan Cuaca

Bekas bata Pamaréntah Hokkaido saka bata abang minangka papan pariwisata sing populer. Ditampilake ing kene pemandangan kesengsem nalika musim salju kanthi salju salju = Shutterstock

Januari

2020 / 5 / 30

Hokkaido Weather ing Januari! Suhu, udan, klambi

Ing kaca iki, aku bakal nerangake babagan cuaca ing Hokkaido ing wulan Januari. Yen sampeyan lelungan ing Hokkaido ing wulan Januari, aja lali cukup nglindhungi mangsa kayata jaket. Ing sisih kulon Hokkaido, mega sing asale saka Laut Jepang bakal salju lan salju bakal tumpuk. Ing sisih wétan Hokkaido, salju ora tumiba ing sisih kulon. Nanging, suhu terkadang mudhun ing ngisor titik beku 10 derajat. Tulung ngati-ati. Artikel iki ngemot akeh gambar kanggo mbantu mbayangno cuaca ing wulan Januari ing Hokkaido, dadi delengen. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca bulanan ing Hokkaido. Gunakake geser kanggo milih wulan sing pengin dingerteni luwih lengkap. Ing ngisor iki sawetara artikel babagan cuaca ing Tokyo lan Osaka ing wulan Januari. Tokyo lan Osaka duwe kahanan cuaca sing beda karo Hokkaido, mula ati-ati. Daftar Isi Q & A babagan Hokkaido ing wulan Januari ing Hokkaido ing wulan Januari (ringkesan) Cuaca Hokkaido ing awal Januari Cuaca Hokkaido ing pertengahan Januari Cuaca Hokkaido ing pungkasan Januari Video Rekomendasi Q & A babagan Hokkaido ing wulan Januari Apa salju tiba ing wulan Januari ing Hokkaido? Udan salju ing saindenging Hokkaido ing wulan Januari. Utamane wiwit pertengahan Januari, ana akeh salju. Awan lembab sing asale saka Laut Jepang nyerang pegunungan Hokkaido lan nyebabake salju. Salju asring ing Niseko, Otaru lan Sapporo cedhak Segara Jepang. Kosok baline, ing Hokkaido wétan ing sisih Pasifik, adhem banget, nanging ...

Read More

Ukiran salju ing situs Sapporo Salju Pesta tanggal Februari ing Sapporo, Hokkaido, Jepang. Festival kasebut dianakake saben taun ing Sapporo Odori Park = Shutterstock

Februari

2020 / 5 / 30

Hokkaido Weather ing wulan Februari! Suhu, udan, klambi

Ing wulan Februari, akeh festival musim salju dianakake ing Hokkaido, kalebu Festival salju Sapporo. Amarga alasan iki, saiki ana akeh wong sing lunga menyang Hokkaido. Nanging, ing wulan Februari, Hokkaido adhem banget. Yen sampeyan rencana lelungan ing wulan Februari, aja lali cukup nglindhungi hawa adhem. Ing kaca iki, aku bakal menehi katrangan babagan cuaca Hokkaido ing wulan Februari. Artikel iki ngemot akeh gambar kanggo mbantu mbayangno cuaca ing Februari ing Hokkaido, dadi waca. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca bulanan ing Hokkaido. Geser banjur pilih wulan sing pengin dingerteni luwih lengkap. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca ing Tokyo lan Osaka ing wulan Februari. Tokyo lan Osaka duwe kahanan cuaca sing beda karo Hokkaido, mula ati-ati. Daftar Isi Q & A babagan Hokkaido ing FebruariWeather ing Hokkaido ing Februari (gambaran umum) Cuaca Hokkaido ing awal Februari Cuaca Hokkaido ing pertengahan Februari Cuaca Hokkaido ing pungkasan Februari Q & A babagan Hokkaido ing Februari Apa salju tiba ing Februari ing Hokkaido? Salju banget ing Hokkaido ing wulan Februari. Bisa uga ana akeh salju sing ditumpuk. Kepiye kadhemen Hokkaido ing wulan Februari? Februari iku wektu sing adhem banget adhepan karo Januari. Utamane ing paruh pertama wulan Februari, suhu maksimum awan meh ing ngisor beku. Sandhangan apa sing kudu kita pakai ing wulan Februari ing Hokkaido? Ing wulan Februari, ing Hokkaido sampeyan butuh klambi musim salju kanthi lengkap. Kanggo sandhangan mangsa ing Hokkaido, waca artikel ing ngisor iki. Nalika ...

Read More

Pemandangan umum babagan papan salju ing piston sing dihiasi wit ing resort ski Niseko Grand Hirafu, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Maret

2020 / 5 / 30

Hokkaido Weather ing Maret! Suhu, udan, klambi

Nusantara Jepang mlebu periode transisi wiwit musim salju nganti musim semi saben wulan Maret. Cuaca ora stabil lan angin kenceng ing taun iki. Malah ing Hokkaido, suhu sithik bakal saya mundhak lan sampeyan bakal rumangsa yen musim semi wis cedhak. Nanging, ing Hokkaido sampeyan ora kudu nglirwakake penanggulangan cuaca sing adhem. Malah ing wulan Maret, salju asring tiba ing Hokkaido. Ing pungkasan Maret, bakal ana udan luwih saka salju. Nanging, ing resort ski kayata Niseko, sampeyan bisa terus seneng karo salju. Ing kaca iki, aku bakal ngrembug babagan cuaca Hokkaido ing wulan Maret. Artikel iki ngemot akeh gambar sing bakal mbayangno mbayangno cuaca Maret ing Hokkaido, dadi delengen. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca bulanan ing Hokkaido. Gunakake geser kanggo milih wulan sing pengin dingerteni luwih lengkap. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca ing Tokyo lan Osaka ing wulan Maret. Tokyo lan Osaka duwe kahanan cuaca sing beda karo Hokkaido, mula ati-ati. Daftar Isi Q & A babagan Hokkaido ing MaretWeather ing Hokkaido ing Maret (gambaran umum) Cuaca Hokkaido ing awal Maret Cuaca Hokkaido ing pertengahan Maret Cuaca Hokkaido ing pungkasan Maret Q & A babagan Hokkaido ing Maret Apa salju tiba ing Maret ing Hokkaido? Salju tiba ing Hokkaido sanajan wulan Maret nanging musim semi saya suwe saya cedhak. Sampeyan bisa ngrasakake olahraga musim salju ing Niseko, lsp., Nanging nalika dina sing luwih anget, ing salju, salju bakal mulai cair Kepiye kadhemen Hokkaido ing wulan Maret? Hokkaido ing wulan Maret isih ana ing ...

Read More

Ing pungkasan April, wisatawan sing mlaku ing Taman Goryokaku, ndeleng kembang ceri sing ayu, Hakodate, Hokkaido = Shutterstock

April

2020 / 5 / 30

Hokkaido Weather ing April! Suhu, udan, klambi

Ing kaca iki, aku bakal ngrembug babagan cuaca ing Hokkaido sajrone wulan April. Cuaca Hokkaido beda banget karo Tokyo. Ing Hokkaido, salju isih mudhun sanajan wulan April. Dadi awan dadi luwih anget, nanging kadhang wis adhem, mula ati-ati. Artikel iki ngemot akeh gambar sing bakal mbantu mbayangake cuaca ing wulan April ing Hokkaido, dadi waca. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca bulanan ing Hokkaido. Gunakake geser kanggo milih wulan sing pengin dingerteni luwih lengkap. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca ing Tokyo lan Osaka ing wulan April. Tokyo lan Osaka duwe kahanan cuaca sing beda karo Hokkaido, mula ati-ati. Daftar Isi Q & A babagan Hokkaido ing AprilWeather ing Hokkaido ing wulan April (ringkesan) Cuaca Hokkaido ing awal April Cuaca Hokkaido ing pertengahan April Cuaca Hokkaido ing pungkasan April Q & A babagan Hokkaido ing wulan April Apa salju tiba ing wulan April ing Hokkaido? Ing paruh pertama wulan April, salju bisa uga tiba ing sawetara kutha kayata Asahikawa lan Sapporo. Nanging, ing wilayah kutha, umume sampeyan bakal angel nemokake lanskap sing ditutupi salju. Kosok baline, salju isih tumiba ing gunung. Sampeyan isih bisa seneng olahraga musim salju ing Niseko lan resort ski liyane. Kepiye kadhemen Hokkaido ing wulan April? Suhu Hokkaido bakal saya suwe saya dhuwur ing wulan April. Ing pertengahan April, suhu maksimum awan bisa ngluwihi 10 derajat Celcius. Ing wilayah kutha kayata Sapporo, kembang sakura wiwit mekar ing pungkasan wulan April nalika musim semi ...

Read More

Iki minangka spring Spring, Taman Maeda Forest wong sing mlaku lan mlaku-mlaku ing terusan Taman Hokkaido Sapporo City

Bisa

2020 / 6 / 17

Hokkaido Weather ing Mei! Suhu, udan, klambi

Ing kaca iki, aku bakal ngenalake cuaca Hokkaido ing wulan Mei. Ing wektu iki, musim semi skala lengkap teka ing Hokkaido. Kembang cherry mekar sewulan mengko saka Tokyo banjur wit dadi ijo seger sing apik. Sampeyan bisa njelajah wilayah wisata sing apik kanthi iklim sing nyenengake. Artikel iki ngemot akeh gambar kanggo mbantu mbayangno cuaca ing Mei ing Hokkaido, dadi delengen. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca bulanan ing Hokkaido. Gunakake geser kanggo milih wulan sing pengin dingerteni luwih lengkap. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca ing Tokyo lan Osaka ing wulan Mei. Tokyo lan Osaka duwe kahanan cuaca sing beda karo Hokkaido, mula ati-ati. Daftar Isi Q & A babagan Hokkaido ing Mei Mei ing Hokkaido ing Mei (ringkesan) Cuaca Hokkaido ing awal Mei Cuaca Hokkaido ing tengah Mei Cuaca Hokkaido ing pungkasan Mei Q & A babagan Hokkaido ing Mei Apa salju tiba ing Mei ing Hokkaido? Ora ana salju ing Hokkaido ing wulan Mei. Nanging, ing sawetara resort ski gedhe kayata Niseko, sampeyan bisa main ski nganti udakara 6 Mei. Kepiye kadhemen Hokkaido ing wulan Mei? Hokkaido duwe iklim musim semi ing wulan Mei. Sampeyan bisa lelungan kanthi penak. Apa klambi sing kudu kita gunakake ing Mei ing Hokkaido? Sandhangan musim semi dikarepake nalika wulan Mei. Kanggo sandhangan musim semi ing Jepang, waca artikel ing ngisor iki. Kapan wektu paling apik kanggo ngunjungi Hokkaido? Yen sampeyan pengin nikmati lanskap salju salju, Januari lan Februari minangka wulan sing paling apik. Yen ...

Read More

Mobil mobil Sapporo ing stasiun 16 Juni 2015. Mobil jalanan Sapporo minangka jaringan trem wiwit taun 1909, mapan ing Sapporo, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Juni

2020 / 6 / 17

Hokkaido Weather ing wulan Juni! Suhu, udan, klambi

Yen sampeyan duwe rencana lelungan ing Jepang sajrone wulan Juni, aku nyaranake sampeyan tambahake Hokkaido menyang itinerary sampeyan. Jepang umume udan lan lembab ing wulan Juni. Nanging, ora ana akeh dina udan ing Hokkaido. Ora kaya Tokyo lan Osaka, sampeyan bakal seneng wektu sing nyenengake ing kahanan cuaca. Ing kaca iki, aku bakal ngrembug babagan cuaca ing Hokkaido sajrone wulan Juni. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca bulanan ing Hokkaido. Gunakake geser kanggo milih wulan sing pengin dingerteni luwih lengkap. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca ing Tokyo lan Osaka ing wulan Juni. Tokyo lan Osaka duwe kahanan cuaca sing beda karo Hokkaido, mula ati-ati. Daftar Isi Q & A babagan Hokkaido ing wulan Juni ing Hokkaido ing wulan Juni (ringkesan) Cuaca Hokkaido ing awal Juni Cuaca Hokkaido ing tengah wulan Juni Cuaca Hokkaido ing pungkasan Juni Q & A babagan Hokkaido ing wulan Juni Apa salju tiba ing wulan Juni ing Hokkaido? Ora ana salju ing Hokkaido ing wulan Juni. Apa kembang mekar ing Hokkaido ing wulan Juni? Ing Furano lan Biei ing Hokkaido, lavender wiwit mekar wiwit pungkasan wulan Juni. Poppy lan lupine uga mekar ing wulan iki. Kepiye kadhemen Hokkaido ing wulan Juni? Musim iki ganti wiwit musim semi nganti musim panas ing Hokkaido ing wulan Juni. Umume, ora adhem, nanging bisa adhem esuk lan sore. Sandhangan apa sing kudu kita pakai ing wulan Juni ing Hokkaido? Sandhangan musim semi dianjurake kanggo plancongan sing nyenengake menyang Hokkaido ing wulan Juni. Kanggo sandhangan musim semi ing Jepang, waca artikel ing ngisor iki. ...

Read More

Lapangan Irodori, Peternakan Tomita, Furano, Jepang. Iki minangka kolom kembang sing misuwur lan apik ing Hokkaido = Shutterstock

Juli

2020 / 5 / 30

Hokkaido Weather ing Juli! Suhu, Udan lan Klambine

Ing kaca iki, aku bakal ngrembug babagan cuaca Hokkaido ing wulan Juli. Juli mesthi dadi musim sing paling apik kanggo plancongan. Saben wulan Juli, akeh turis saka Jepang lan manca negara sing teka ing Hokkaido. Ing Hokkaido, arang banget yen dadi panas kaya Tokyo utawa Osaka. Mudhunake suhu ing wayah esuk lan sore bakal nyenengake, mula sampeyan kudu bisa nikmati perjalanan sing nyenengake. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca bulanan ing Hokkaido. Gunakake geser kanggo milih wulan sing pengin dingerteni luwih lengkap. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca ing Tokyo lan Osaka ing wulan Juli. Tokyo lan Osaka duwe kahanan cuaca sing beda karo Hokkaido, mula ati-ati. Daftar Isi Q & A babagan Hokkaido ing wulan Juli ing Hokkaido ing wulan Juli (ringkesan) Cuaca Hokkaido ing awal Juli Cuaca Hokkaido ing pertengahan Juli Cuaca Hokkaido ing pungkasan Juli Q & A babagan Hokkaido ing Juli Apa salju tiba ing Juli ing Hokkaido? Ora ana salju ing Hokkaido ing wulan Juli. Apa kembang mekar ing Hokkaido ing wulan Juli? Lavender bakal tekan puncak ing Hokkaido ing wulan Juli. Apamaneh saka pertengahan Juli kebon kembang iku asri. Kepiye kadhemen Hokkaido ing wulan Juli? Hokkaido bakal duwe musim turis musim panas ing wulan Juli. Pancen ora adhem, nanging esuk lan sore adhem. Apa klambi sing kudu kita sandhang ing wulan Juli ing Hokkaido? Sandhangan musim panas bakal apik ing wulan Juli. Nanging, nalika esuk lan sore wis kepenak, mula ayo nggawa jaket utawa ...

Read More

Sekolah dasar Kita ora Canary Park saka film Jepang 2012 sing menang, Kita no Kanaria-tachi (Canaries of the North), Pulau Rebun, Hokkaido = Shutterstock

Agustus

2020 / 5 / 30

Hokkaido Weather ing wulan Agustus! Suhu, udan, klambi

Agustus diarani musim paling apik kanggo wisata ing Hokkaido. Nanging, bubar, amarga pemanasan global, topan sing nyerang Jepang tambah akeh, lan kerusakan topan wis ketara uga ing Hokkaido, sing jarene durung ana pengaruh topan nganti saiki. Sanajan Hokkaido pancen wis kepenak ing wulan Agustus, waca prakiraan cuaca paling anyar. Ing kaca iki, aku bakal nerangake cuaca Hokkaido ing wulan Agustus. Supaya gampang mbayangno cuaca ing wulan Agustus, aku bakal nyakup foto sing dijupuk wulan Agustus ing ngisor iki. Mangga deleng nalika ngrencanakake itinerary. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca bulanan ing Hokkaido. Gunakake geser kanggo milih wulan sing pengin dingerteni luwih lengkap. Ing ngisor iki minangka artikel babagan cuaca ing Tokyo lan Osaka ing wulan Agustus. Tokyo lan Osaka duwe kahanan cuaca sing beda karo Hokkaido, mula ati-ati. Daftar Isi Q & A babagan Hokkaido ing wulan Agustus ing Hokkaido ing wulan Agustus (ringkesan) Cuaca Hokkaido ing awal Agustus Cuaca Hokkaido ing pertengahan Agustus Cuaca Hokkaido ing pungkasan Agustus Q & A babagan Hokkaido ing wulan Agustus Apa salju tiba ing Agustus ing Hokkaido? Ora ana salju ing Hokkaido ing wulan Agustus. Apa kembang mekar ing Hokkaido ing wulan Agustus? Ing Hokkaido, macem-macem kembang mekar ing kebon kembang lan warna-warni banget. Lavender mekar nganti wiwitan wulan Agustus. Kepiye kadhemen Hokkaido ing wulan Agustus? Malah ing Hokkaido, panas nalika awan awan ing wulan Agustus. Nanging esuk lan sore cukup adhem. Apa klambi sing kudune ...

Read More

Taman Kembang Panorik Shikisai-no-oka ing Sapporo, Jepang = Shutterstock

September

2020 / 5 / 30

Hokkaido Weather ing September! Suhu, udan, klambi

Ing kaca iki, aku bakal nerangake babagan cuaca ing Hokkaido ing wulan September. September minangka wektu transisi wiwit musim panas nganti musim gugur. Dadi, ing Hokkaido, awan bakal adhem. Hawane rada ora stabil lan dina udan saya gedhe. Nanging ing wektu sing padha, jumlah turis luwih suda dibandhingake wulan Agustus. Sampeyan bakal bisa lelungan kanthi santai. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca bulanan ing Hokkaido. Gunakake geser kanggo milih wulan sing pengin dingerteni luwih lengkap. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca ing Tokyo lan Osaka ing wulan September. Tokyo lan Osaka duwe kahanan cuaca sing beda karo Hokkaido, mula ati-ati. Daftar Isi Q & A babagan Hokkaido ing wulan September ing Hokkaido ing wulan September (ringkesan) Cuaca Hokkaido ing awal September Cuaca Hokkaido ing tengah wulan September Cuaca Hokkaido ing pungkasan September Q & A babagan Hokkaido ing wulan September Apa salju tiba ing September ing Hokkaido? Sejatine, ora ana salju sing tiba ing Hokkaido ing wulan September. Nanging, wiwit salju ing wulan September ing pucuk wilayah pegunungan kayata Daisetsuzan. Apa kembang mekar ing Hokkaido ing wulan September? Malah ing wulan September, kembang-kembang sing apik mekar ing Hokkaido. Nanging, kembang lavender ora mekar. Kepiye kadhemen Hokkaido ing wulan September? Ing wulan September, esuk lan sore pancen adhem. Sandhangan apa sing kudu kita pakai ing wulan September ing Hokkaido? Sandhangan musim gugur dikarepake ing Hokkaido ing wulan September. Kanggo sandhangan gugur ing Jepang, waca artikel ing ngisor iki. Kapan wektu paling apik kanggo ngunjungi ...

Read More

Wit larch kuning ing tampilan lanskap sing apik ing musim gugur. 28 Oktober 2017 Biei, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Oktober

2020 / 6 / 11

Hokkaido Weather ing Oktober! Suhu, udan, klambi

Ing kaca iki, aku bakal nerangake cuaca ing Hokkaido ing wulan Oktober. Sajrone periode kasebut, Hokkaido lagi musim gugur. Godhong musim gugur pancen apik ing kutha-kutha kayata Sapporo wiwit pertengahan Oktober. Nanging, nalika esuk lan sore wis adhem, mula pakean klambi musim salju ing koper. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca bulanan ing Hokkaido. Gunakake geser kanggo milih wulan sing pengin dingerteni luwih lengkap. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca ing Tokyo lan Osaka ing wulan Oktober. Tokyo lan Osaka duwe kahanan cuaca sing beda karo Hokkaido, mula ati-ati. Daftar Isi Q & A babagan Hokkaido ing OktoberWeather ing Hokkaido ing Oktober (ringkesan) Cuaca Hokkaido ing awal Oktober Cuaca Hokkaido ing pertengahan Oktober Cuaca Hokkaido ing pungkasan Oktober Q & A babagan Hokkaido ing Oktober Apa salju tiba ing Oktober ing Hokkaido? Salju tiba ing wilayah pegunungan kayata Daisetsuzan. Malah ing dataran kayata Sapporo, ana kedadeyan nalika salju pertama tiba ing pungkasan Oktober. Nanging, Oktober biasane musim gugur ing dataran. Apa kembang mekar ing Hokkaido ing wulan Oktober? Musim kembang wis kliwat, nanging ing pertengahan Oktober sampeyan bisa ndeleng kembang. Sampeyan bisa uga ndeleng gunung salju ing kadohan. Kepiye kadhemen Hokkaido ing wulan Oktober? Hokkaido isih tiba ing wulan Oktober. Nanging, ing pungkasan Oktober, suhu esuk lan sore bakal mudhun udakara 5 ° C, lan mangsa adhem dawa bakal nyedhak. Sandhangan apa sing kudu kita pakai ing wulan Oktober ing Hokkaido? ...

Read More

Balai Kutha Lawas Sapporo nalika musim gugur. Wit-witan sing ngubengi bangunan dadi warna gugur lan menehi papan wisata sing misuwur iki katon apik = Shutterstock

November

2020 / 5 / 30

Hokkaido Cuaca ing Nopember! Suhu, udan, klambi

Ing kaca iki, aku bakal ngenalake babagan cuaca ing Hokkaido ing wulan November. Godhong musim gugur sing apik katon ing wulan Oktober, nanging godhong tiba saka wit godhong ing wulan November. Musim salju sing lengkap bakal teka. Mangga nyiyapake sandhangan mangsa sing cukup sadurunge budhal menyang Hokkaido. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca bulanan ing Hokkaido. Gunakake geser kanggo milih wulan sing pengin dingerteni luwih lengkap. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca ing Tokyo lan Osaka ing wulan November. Tokyo lan Osaka duwe kahanan cuaca sing beda karo Hokkaido, mula ati-ati. Daftar Isi Q & A babagan Hokkaido ing wulan November ing Hokkaido ing wulan November (ringkesan) Cuaca Hokkaido ing awal November Cuaca Hokkaido ing pertengahan November Cuaca Hokkaido ing pungkasan November Q & A babagan Hokkaido ing wulan November Apa salju tiba ing November ing Hokkaido? Ing Hokkaido, kadang wiwit salju wiwit November. Nanging, salju durung akumulasi lan bakal lebur. Ing pungkasan November, gumantung ing wilayah kasebut, salju bakal saya suwe saya gedhe. Kepiye kadhemen Hokkaido ing wulan November? Ing Hokkaido, musim salju diwiwiti ing wulan November. Isine isih ngluwihi 10 derajat Celcius nalika awan, nanging ing wayah esuk lan sore isih beku. Hokkaido ing wulan November luwih adhem tinimbang Tokyo ing Desember. Sandhangan apa sing kudu kita pakai ing wulan November ing Hokkaido? Sampeyan butuh pengadilan ing wulan November. Sampeyan luwih becik nganggo celana ketat ing sangisore celonone, utamane ing pungkasan November. Kadhang kala iki asring udan salju ing pungkasan November. Aku nyaranake nganggo sepatu bot tinimbang tumit. Mangga waca artikel ing ngisor iki babagan ...

Read More

Wong sing nggunakake shovel kanggo mbusak salju lan ngresiki dalan sawise salju salju, hakodate, Jepang = Shutterstock

Desember

2020 / 5 / 30

Hokkaido Cuaca ing Desember! Suhu, udan, klambi

Yen sampeyan arep menyang Hokkaido ing wulan Desember, sampeyan bakal kepingin ngerti yen adheme adhem. Dadi, ing kaca iki, aku bakal ngrembug babagan cuaca ing Hokkaido kanggo wulan Desember. Hokkaido luwih adhem tinimbang Tokyo lan Osaka. Ing sisih kulon Jepang, salju asring tiba, mula aja lali jas lan aksesoris sing anget liyane. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca bulanan ing Hokkaido. Pilih wulan sing pengin dingerteni. Ing ngisor iki artikel babagan cuaca ing Tokyo lan Osaka ing wulan Desember. Tokyo lan Osaka duwe kahanan cuaca sing beda karo Hokkaido, mula ati-ati. Daftar IsiQ & A babagan Hokkaido ing DesemberWeather ing Hokkaido ing Desember (ringkesan) Cuaca Hokkaido ing awal Desember Cuaca Hokkaido ing pertengahan Desember Cuaca Hokkaido ing pungkasan Desember Q & A babagan Hokkaido ing Desember Apa salju tiba ing Desember ing Hokkaido? Salju asring ing Hokkaido ing wulan Desember. Salju numpuk ing wilayah ski kayata Niseko. Nanging, ing kutha-kutha kayata Sapporo, udakara udakara pertengahan wulan Desember salju wiwit nemplek. Kepiye kadhemen Hokkaido ing Desember? Hokkaido adhem banget ing wulan Desember. Suhu awan maksimum ing ngisor 2 derajat Celcius, luwih-luwih sawise pertengahan Desember. Sandhangan apa sing kudu kita pakai ing Desember ing Hokkaido? Ing wulan Desember, sampeyan butuh perlindungan musim salju sing cukup. Kanggo luwih lengkap babagan sandhangan kanggo nyandhang ing Hokkaido ing mangsa adhem, waca artikel ing ngisor iki yen pengin. Kapan wektu paling apik kanggo ngunjungi Hokkaido? Yen sampeyan pengin ...

Read More

Musim
Tampilan Kantor Pamaréntah Hokkaido ing Sapporo, Hokkaido, Jepang = Shutterstock
Foto: Sapporo ing Hokkaido -Saya Pira Laut sing Diwasa!

Sapporo minangka kutha sing asring dikunjungi kaping pirang-pirang. Yen sampeyan menyang Sapporo, sampeyan bakal nemokake pemandangan sing apik. Ing kaca iki, aku wis ngirim macem-macem foto Sapporo nalika musim semi, musim panas, musim gugur lan musim salju. Goleki Sapporo sing durung sampeyan alami. Daftar Isi Foto Sapporo ing HokkaidoPeta Sapporo Foto ...

Landskap kebon kebon musim panas Hokkaido = AdobeStock 1
Foto: Landskap kebon kebon musim panas Hokkaido

Saben taun wiwit wulan Juli nganti Agustus, lavender Hokkaido lan kebon kembang liya isih paling dhuwur. Utamane ing Furano lan Biei, kembang sing warnane apik kebak mekar. Ayo kula nggawa sampeyan menyang kebon kembang ing Hokkaido ing kaca iki! Foto taman musim panas musim panasHokkaido Landscapes musim panas Hokkaido ...

Foto: Landscape Autumn ing Hokkaido

Autumn ing Hokkaido cendhak. Musim suwene teka sawise iku. Yen sampeyan pengin nyenengake godhong musim gugur ing Hokkaido, aku nyaranake supaya dina Oktober. Ing wilayah kutha kayata Sapporo, pucuk godhong musim gugur wiwit pertengahan Oktober nganti akhir bulan Oktober. Kanggo iklim Hokkaido, aku ...

Hokkaido luwih adhem tinimbang pulo liyane ing Jepang. Mangsa musim dingin ing pulo iki, musim semi, musim panas, musim gugur saya suwe. Salju pertama tiba ing awal November, salju bisa uga tiba sanajan ing awal April. Dadi sawise akhir April, kembang ceri bakal mekar ing Hokkaido. Mengko, macem-macem kembang wiwit mekar langsung.

Ing wilayah liyane ing Jepang, musim udan diwiwiti wulan Juni, nanging musim udan jarang banget ana ing Hokkaido. Antarane Juli lan wulan pertama wulan Agustus, Hokkaido nduwe musim panas sing cendhak kanthi papan sing subur lan kebon kembang. Iku luwih adhem tinimbang wilayah liyane. Musim luruh teka ing pungkasan Agustus, lan godhong musim gugur diwiwiti ing wulan September saka wilayah pegunungan kayata Daisetsuzan. Ing kutha-kutha utama kayata Sapporo, godhong musim gugur tiba ing pertengahan pertengahan akhir Oktober.

Snow
Landscape musim dingin ing Hokkaido = AdobeStock 1
Foto: Landscape musim sejuk ing Hokkaido

Ing Hokkaido, papan sing akeh jembar bakal narik kawigaten wong kanthi kembang sing apik nalika musim panas. Lan suket iki ditutupi salju saka Desember nganti Februari. Ing kaca iki, aku bakal ngenalake adegan salju sing misterius ing Obihiro, Biei, Furano, lsp. Ing Hokkaido tengah. Mangga waca artikel ing ngisor iki kanggo rincian Hokkaido. ...

Landskap sing apik saka Hokkaido ing mangsa = Shutterstock 1
Foto: Landskap sing akeh banget ing Hokkaido ing musim dingin -Asahikawa, Biei, Furano

Ing Hokkaido, tujuan wisata paling populer ing musim dingin yaiku Sapporo. Nanging yen sampeyan pengin menikmati lanskap sing akeh ing musim dingin, aku menehi saran menyang Asahikawa, Biei lan Furano. Sampeyan bakal seneng jagad murni! Isi DaftarRentang foto musim dingin ing HokkaidoMap of Asahikawa Foto ...

Resor ski mbukak wiwit akhir November nganti awal Mei. Nanging, beda-beda gumantung saka wilayah kasebut. Ing kutha-kutha utama kayata Sapporo lan Asahikawa, salju wiwit tumpukan wiwit wulan Desember. Wiwit wulan Januari nganti tengah wulan salju salju salju ing wilayah kutha yaiku nganti 70 nganti 80 cm. Nanging, ing wilayah kutha, mbusak salju ing dalan wis rampung.

Wiwit wiwitan wulan Februari nganti akhir wulan Februari, festival musim dingin kayata Festival Salju Sapporo ditindakake ing macem-macem papan ing Hokkaido.

Salju sering ing Hokkaido amarga awan udan asale saka Laut Jepang ing sisih kulon. Awan iki nyebabake salju utamane ing wilayah pegunungan ing sisih Laut Jepang kayata Niseko. Ing sisih liya, ing sisih wétan Hokkaido, salju ora adoh saka sisih Laut Jepang.

Kanggo rincian suhu saben wulan dll, waca artikel ing ndhuwur.

transportasi

Ril, mobil-sewa-mobil
Sepur jR ekspres JR Hokuto mandheg ing Minami Chitose kanggo penumpang mudhun lan ing = shutterstock

Sepur jR ekspres JR Hokuto mandheg ing Minami Chitose kanggo penumpang mudhun lan ing = shutterstock

Ora akeh kareta ing Hokkaido dibandhingake karo Honshu lan Kyushu. Kajaba iku, lelungan antarane kutha-kutha utama kanthi kereta api asring mbutuhake sawetara jam. Sanajan apike nggunakake rent-a-mobil, nanging butuh wektu kanggo mindhahake uga papan wisata. Jaringan sepur peluru wis tekan Hakodate saka Honshu. Dadi, yen sampeyan ngrancang kanggo njelajah ing wilayah Hokkaido, sampeyan kudu apik ing pesawat kasebut.

Jarak wektu lelungan nalika nggunakake JR ekspres
Sapporo-Hakodate: 3 jam 30 menit
Sapporo-Asahikawa 1 jam 30 menit
Sapporo-Abashiri 5 jam 30 menit
Sapporo-Wakkanai 5 jam 10 menit
Sapporo-Obihiro 2 jam 40 menit
Sapporo-Kushiro 4 jam 10 menit

>> Mangga waca Situs web resmi JR Hokkaido kanggo peta rute JR lan jadwal

Bandara
Pekerjaan pangopènan sing ngluncurake pesawat ANA ing Bandara New Chitose, Hokkaido = shutterstock

Pekerjaan pangopènan sing ngluncurake pesawat ANA ing Bandara New Chitose, Hokkaido = shutterstock

Ana akeh bandara ing Hokkaido. Deleng bandara utama ing peta ing ndhuwur. Bandara paling gedhe yaiku Bandara New Chitose cedhak Sapporo.

Kajaba ana ing Bandara Chitose New, bandara utama ing ngisor iki asring digunakake.

Bandara Asahikawa
Bandara Hakodate
Bandara Kushiro
Bandara Memanbetsu (Abashiri)
Bandara Wakkanai

Babagan bandara liyane, aku bakal ngenalake babagan penjelasan saben wilayah ing ngisor iki

Amarga Hokkaido gedhe, konteks iklim lan pariwisata beda-beda gumantung saka wilayah kasebut. Dadi ing artikel iki, aku bakal ngenalake Hokkaido ing papat bidang ing ngisor iki.

 

Hokkaido Tengah (Douo)

Yen sampeyan menyang Hokkaido kaping pisanan, luwih becik aku luwih dhisik menyang Hokkaido Tengah ("Douo" ing basa Jepang). Ing Sapporo, kutha utama Hokkaido Tengah, ana akeh perkara sing narik kawigaten para pengunjung sajrone taun. Lan ana akeh papan wisata ing endi sampeyan bisa ngrasakake alam megah kaya sing dienggo Niseko. Sisih Laut Jepang Hokkaido Tengah kayata Niseko minangka wilayah sing salju populer. Sampeyan bisa uga rencana nggabungake papan kasebut miturut selera. Transportasi umume nyenengake ing Hokkaido, nanging ing Hokkaido Tengah sampeyan bisa pindhah kanthi lancar. Yen sampeyan ora bisa nginep suwe ing Hokkaido, sampeyan mung bisa ngunjungi Sapporo utawa Niseko.

Bandara

Klik ing saben peta kanggo nampilake Google Maps ing kaca sing kapisah. Wektu akses beda-beda gumantung karo cuaca. Penerbangan kadang diganti.

Bandara Chitose Anyar

Peta Bandar Udara Anyar Chitose

Peta Bandar Udara Anyar Chitose

Babagan Bandara Chitose Anyar sing dakkenal kanthi rinci ing artikel ing ngisor iki. Yen sampeyan minat, klik ing artikel ing ngisor iki.

Pemandangan Wétan Bandara New Chitose karo para wisatawan lan wong = shutterstock
Bandara Chitose Anyar! Akses menyang Sapporo, Niseko, Furano lsp.

Bandara Chitose Anyar minangka bandara paling gedhe ing Hokkaido. Udakara udakara 40 menit kanthi kereta api ekspres JR saka pusat kutha Sapporo. Bandara iki ana terminal internasional lan terminal domestik. Yen sampeyan mlaku-mlaku ing Sapporo, Niseko, Otaru etc ing Hokkaido, sampeyan kudu nggunakake Bandara Chitose New. Ing kaca iki, aku bakal ...

>> Situs resmi Bandara Chitose Anyar

Ayo dakkirim ringkesan saka artikel ing ndhuwur babagan Bandara New Chitose.

Bandara Chitose Anyar duwe terminal internasional saliyane penerbangan domestik. Wiwit ana stasiun Bandara JR New Chitose ing bandara, akses apik menyang Sapporo. Ana counter perusahaan mobil sewa ing bandara. Dheweke duwe meja resepsi ing counter lan bis gratis menyang parkir. Yen pindhah menyang Stasiun Chitose Minami sing minangka salah sawijining stasiun ing ngarep stasiun Bandara Chitose JR New sampeyan uga bisa numpak sepur JR ekspres menyang Kushiro, Obihiro lsp.

akses

Stasiun Sapporo = 40 menit kanthi kereta api ekspres JR
Niseko = 2 jam nganggo mobil, 2 jam 30 menit - 3 jam 30 menit kanthi bis (gumantung ing resort ski)

Penerbangan internasional

Bangkok (DON MUEANG), HANGZHOU, Kuala Lumpur, Singapura, NANJING, Manila, Cheongju, Vladivostok, Y - SAKHALINSK, BUSAN, SEOUL, Daegu, BEIJING, Tianjin, SHANGHAI, TAIPEI, HONG KONG, Kaohsiung, HONOLULU, BANGKOK, Muan

Penerbangan domestik (Hokkaido)

Hakodate, Kushiro, Memanbetsu (Abashiri), Wakkanai, Nakashibetsu

Penerbangan domestik (kajaba Hokkaido)

Yamagata, Fukushima, Niigata, Toyama, Komatsu, Ibaraki, Matsumoto, Shizuoka, Chubu International (Nagoya), Haneda (Tokyo), Narita (Tokyo), Itami (Osaka), Kansai (Osaka), Aomori, Iwate Hanamaki,, Kobe, Okayama, Hiroshima, Matsuyama, Fukuoka, Okinawa

Bandara Sapporo Okadama

Peta Bandara Okadama

Peta Bandara Okadama

>> Situs resmi Bandara Sapporo Okadama

Bandara Sapporo Okadama nglengkapi Bandara Chitose New. Nanging, bandara iki cedhak Segara Jepang, saengga gampang salju.

akses

Stasiun JR Sapporo = 20 menit nganggo mobil
Terminal Bus Sapporo Central = 35 menit kanthi bis

Penerbangan domestik (Hokkaido)

Hakodate, Kushiro, Rishiri,

Penerbangan domestik (kajaba Hokkaido)

Misawa (Aomori), Matsumoto, Shizuoka

Sapporo

Swarga langit mangsa saka Sapporo saka Mt. Moiwa = shutterstock

Swarga langit mangsa saka Sapporo saka Mt. Moiwa = shutterstock

Tampilan Kantor Pamaréntah Hokkaido ing Sapporo, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Tampilan Kantor Pamaréntah Hokkaido ing Sapporo, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Sapporo minangka kutha paling gedhe ing Hokkaido kanthi 2 yuta jiwa. Luwih saka 30% wong ing Hokkaido manggon ing kutha iki.

Sapporo dadi ara-ara samun sing ora ana nganti pungkasan abad kasongolas. Kutha iki banjur direncanakake lan dikembangake. Pramila wonten ing kutha Sapporo tatanan.

Sapporo minangka kutha paling anyar ing Jepang. Underpass dikembangake ing kutha iki supaya masarakat bisa mlaku kanthi tliti sanajan ing hawa adhem. Nalika metu saka njero lemah, ana taman dawa sing diarani "Taman Odori" ing dalan utama. Manéka festival sing ditindakake saben taun ing taman iki. "Festival Salju Sapporo" sing ditindakake ing wulan Februari minangka sing paling misuwur.

Sapporo uga dikenal panganan sing enak. Iwak lan kepiting sing diklumpukake ing Laut Jepang dll. Sayuran seger sing dipanen ing Hokkaido uga paling apik. Lan mangga mangan "Sapporo Ramen" kanthi cara.

Ana akeh taman ing saindenging Sapporo. Yen sampeyan lunga ing ropeway lan menyang ndhuwur Mt. Moiwa, sampeyan bakal bisa ndeleng kutha Sapporo. Pemandangan iki pancen paling apik.

Udakara udakara 40 menit kanthi kereta api ekspres JR saka Bandara New Chitose tekan Sapporo.

>> Kanggo katrangan babagan Sapporo, klik ing kene

Niseko

Gunung Yotei, sing diarani "Fuji of Hokkaido", saka resort ski Niseko, Hokkaido, Jepang

Gunung Yotei, sing diarani "Fuji of Hokkaido", saka resort ski Niseko, Hokkaido, Jepang

Niseko minangka papan wisata ski paling populer ing Jepang. Ing kene saben taun ing mangsa salju, turis teka saka kabeh ndonya. Amarga akeh turis manca, saya gampang komunikasi ing Inggris karo staf hotel lan resort ski.

Niseko mapan ing sacedhake Segara Jepang. Ing musim dingin, awan lembab sing asale saka Segara Jepang dijaga gunung Niseko lan salju mau salju. Salju ing kene jero lan salju salju sing paling apik.

Niseko uga salah sawijining panggonan musim panas ing Hokkaido. Sawise nyenengake olahraga musim dingin, sampeyan bisa nyandhang badan adhem ing musim panas.

Ing Niseko, sampeyan bisa nikmati macem-macem kegiatan kayata hiking lan rafting wiwit musim semi nganti musim gugur. Akeh wong sing tetep ing musim panas.

Malah ujar Niseko kanthi tembung, ana akeh resort ski. Kira-kira udakara 2 jam lan 30 menit kanthi bis saka Sapporo tekan Niseko. Kira-kira udakara 2 jam lan 40 menit saka Bandara New Chitose, nanging gumantung ing resort ski bakal mbutuhake wektu liyane.

>> Kanggo rincian babagan Niseko, monggo klik ing kene

Otaru

Terusan Otaru, Hokkaido nalika musim dingin

Terusan Otaru, Hokkaido nalika musim dingin

Otaru ing mangsa = Shutterstock 1
Foto: Otaru ing musim dingin - "Otaru Snow Light Path" disaranake!

Yen sampeyan bakal nemoni Festival Salju Sapporo ing musim dingin, aku bakal menehi saran kanggo ngunjungi Otaru, sawijining kutha pelabuhan ing sisih Laut Jepang, saliyane Sapporo. Ing Pelabuhan Otaru ana kanal, gudang bata, bangunan gaya retro Kulon lan liya-liyane. Saben wulan Februari, festival musim salju kanthi jeneng "Otaru Snow Light ...

Otaru minangka kutha plabuhan sing ana 40 km sisih kulon sisih kulon Sapporo. Kanggo Otaru, udakara 30 menit nganggo kereta api ekspres JR saka Sapporo lan 1 jam 10 menit saka Bandara New Chitose.

Ing kutha plabuhan iki ana pemandangan ing dalan-dalan retro sing dibangun ing separo pisanan saka abad kaping-20. Otaru maju dadi port perdagangan ing jaman kasebut. Mengko, kutha kasebut slamet, nanging saiki urip maneh kanthi plancongan.

Ing Pelabuhan Otaru ana kanal, gudang bata, bangunan gaya retro Kulon lan liya-liyane. Saben wulan Februari, festival musim salju kanthi jeneng "Otaru Snow Light Path" dianakake lan terusan sumunar kanthi lampu lantern sing apik.

Otaru uga dikenal iwak amarga enak banget. Ana akeh restoran sushi sing murah lan enak ing kutha iki.

Perjalanan sing cendhak kanggo nikmati dalan-dalan retro sing ditutupi salju lan banjur mangan sushi sing apik banget wis populer ing turis. Napa sampeyan ora mandheg Otaru?

>> Kanggo katrangan babagan "Jalur Lampu Salju Otaru", klik ing kene

Tlaga Shikotsu

Lake Shikotsu lan Mt. Eniwa, Hokkaido, Jepang

Lake Shikotsu lan Mt. Eniwa, Hokkaido, Jepang

Lake Shikotsu Ice Festival minangka acara patung es sing diayakake ing mata air panas Lake Shikotsu, Hokkaido, Jepang = shutterstock

Lake Shikotsu Ice Festival minangka acara patung es sing diayakake ing mata air panas Lake Shikotsu, Hokkaido, Jepang = shutterstock

Festival Es Lake Shikotsu sing dianakake saben musim, Hokkaido = Shutterstock 10
Foto: Pesta Ice Lake Shikotsu

Wiwit pungkasan Januari nganti tengah wulan Februari, "Festival Es Lake Shikotsu" bakal dianakake ing Shikotsuko-onsen ing Hokkaido Tengah, udakara udakara 30 menit saka mobil saka Bandara New Chitose. Shikotsuko-onsen minangka kutha musim panas ing gisik Danau Shikotsu. Ing festival iki, gedhe lan ...

Nalika ngrasakake alam Hokkaido sing apik banget, tlaga minangka salah sawijining titik.

Hokkaido duwe akeh tlaga sing apik banget sing dikubengi gunung. Sing paling misuwur yaiku Lake Akan lan Lake Mashu ing Hokkaido Wétan. Nanging, nalika tlaga Hokkaido wétan iki adoh karo wilayah kutha, Hokkaido Tengah nduweni tlaga sing cedhak karo wilayah kutha. Tlaga tlaga sing paling misuwur ing Hokkaido Tengah yaiku Tlaga Shikotsu lan Danau Toya.

Danau Shikotsu dumunung kanthi udakara 30 menit kanthi mobil saka Bandara New Chitose. Butuh udakara 40 menit kanthi bis. Sanajan cedhak banget karo bandara, sing sejatine lunga menyang Lake Shikotsu kaget amarga tlaga iki apik banget. Tlaga iki, sing udakara 40 kilometer, kalebu ambane banyu nganti rong meter. Iki minangka tlaga paling jero kaloro ing Jepang. Kajaba iku, transparan ing tlaga pancen apik banget karo Lake Mashu ing Hokkaido Wétan lan Danau Baikal ing Rusia.

Sampeyan bisa muter prahu ing tlaga iki. Kapal plancongan gedhe uga dioperasikake. Yen sampeyan duwe wektu, mangga numpak prau iki. Sampeyan bakal kaget amarga bisa ndeleng jero tlaga. Sampeyan uga apike nggoleki alas ing pinggir tlaga.

Iki minangka tlaga kawah sing dilahirake dening kegiatan gunung berapi ing sisih kidul-kulon Hokkaido. Dadi ana resort spa ing pinggiran wilayah.

Ing pungkasan Januari saben taun, festival musim dingin uga ditindakake kaya gambar ing ndhuwur. Kanggo rincian Lake Shikotsu, waca ing situs web resmi ing ngisor iki.

>> Situs web resmi Asosiasi Ryokan Shikotsuko Onsen ana ing kene

Lale Toya

Danau Toya, sing ana ing sisih kidul-kidul Hokkaido, kalebu Taman Nasional Shikotsu-Toya, Jepang

Danau Toya, sing ana ing sisih kidul-kidul Hokkaido, kalebu Taman Nasional Shikotsu-Toya, Jepang

Ing Usuzan, ropeways mlaku, Hokkaido, Jepang = shutterstock

Ing Mt. Usu, ropeways mlaku, Hokkaido, Jepang = shutterstock

Lake Toya dumunung udakara 1 jam 30 menit kanthi kereta api ekspres JR lan bis saka Bandara New Chitose. Yaiku salah sawijining tlaga caldera sing lair ing kegiatan vulkanik kaya Lake Shikotsu. Tlaga iki minangka tlaga sing meh cacahe 11 km sisih wétan-kulon, 9 km sisih lor-kidul, rada cilik tinimbang tlaga Shikotsu.

Ing Tlaga Toya, sampeyan bisa nikmati pemandangan sing apik saka "Sairo Observasi Dekor". Sampeyan ora mung ndeleng ing cedhak Mt.Usu (dhuwur 737 m), nanging uga gunung-gunung sing adoh banget ing Niseko.

Mt. Usu minangka gunung geni sing isih aktif saiki. Saiki sampeyan bisa mlebu puncak kanthi ropeway gedhe saka sikil. Saka observatorium sing mlaku kanthi jarak 7 menit saka stasiun puncak, sampeyan bisa nyawang sanajan segara sing adoh.

Kapal kesenengan sing gedhe uga dioperasikake ing tlaga iki. Yen sampeyan njupuk kapal kesenengan iki, sampeyan bisa pindhah menyang pulo sing ora nduwe omah ing tengah tlaga (kajaba ing musim salju). Ing pulo iki bisa uga mangan kancil liar.

Ing tebing Tlaga Toya, Ana Dolanan Toava (Resort Toya panas spring). Toyako Onsen minangka kutha spa sing apik sing makili Hokkaido. Babagan kutha spa iki, aku ngenalake artikel babagan sumber panas.

>>Kanggo rincian babagan "Toyako Onsen", klik ing kene

Tomamu

Segara clous ing Tomamu = Shutterstock

Segara clous ing Tomamu = Shutterstock

Tomamu minangka papan wisata gunung sing gedhe sing bisa dibukak saka Bandara New Chitose. Resor iki dikelola dening Hoshinoya sing minangka rantai hotel wakil wakil ing Jepang.

Ing resort iki, sampeyan bisa ngalami macem-macem kegiatan kanthi tetep ing hotel sing gedhe. Sampeyan bisa ngalami hiking, nunggang jaran, rafting, balon etc ing mangsa panas. Ing mangsa adhem sampeyan bisa nyenengake ski, salju salju, slogan lan sapiturute. Amarga bisa dhasar ing kamar hotel, mula populer ing kulawarga lan bocah cilik.

Kajaba iku, Tomamu duwe tur sing unik. Wiwit Mei nganti Oktober, tamu bisa mlebu gondola ing wayah esuk tekan pucuking gunung. Segara awan asring ana ing kana, kaya sing katon ing gambar ing ndhuwur. Yen sampeyan bejo, sampeyan bisa seneng ing jagad iki sing apik tenan.

Yen sampeyan pindhah menyang Tomamu saka Bandara New Chitose, sampeyan kudu njupuk JR cepet saka bandara dhisik. Banjur, lunga ing Stasiun Minami Chitose, 1 stasiun ing ngarep. Saklajengipun, Ayo saka Stasiun Chitose Minami menyang Stasiun Tomamu dening JR Limited Express. Yen sampeyan mudhun ing stasiun iki, ana papan sing akeh nyebar ing ngarep sampeyan. Wektu perjalanan saka bandara yaiku 1 jam 30 menit.

Aku uga lunga menyang Resort iki kaping pirang-pirang nalika bocah-bocah padha isih enom. Sayange, aku durung nate ndeleng segara awan ing pucuk gunung.

>> Foto: Tomamu

Yubari

Yubari, Jepang

Yubari, Jepang

Lereng ski sing dihias lan gondola Ing kutha Yubari ing Hokkaido, Jepang = shutterstock

Lereng ski sing dihias lan gondola Ing kutha Yubari ing Hokkaido, Jepang = shutterstock

Yen sampeyan ora bisa wareg karo papan-papan wisata sing apik utawa resor mewah, aku menehi saran menyang Yubari. Yubari minangka kutha gunung sing luwih cedhak karo Sapporo tinimbang Tomamu. Kutha iki sapisan ngrampungake tambang batu bara. Nanging, wiwit tambang batu bara ditutup, tansaya stag lan taun 2007 keruntuhan finansial kedadeyan.

Ora ana swasana sing nggegirisi kaya Tomamu ing kutha iki. Nanging, ana akeh industri industri jaman saiki kutha iki kanthi tambang batu bara. Wiwit para pelombong arang batu biasane nonton film, kutha kasebut isih akeh tandha-tandha signboard saka film lawas. Yen sampeyan njelajah kutha retro kaya ngono, sampeyan bakal bisa ngalami Jepang ing abad kaping-20.

Ing Yubari, sawise tambang batu bara ditutup, pangembangan resort ski saya maju. Akibaté, ana ski resort ing kutha Yubari. Ora ana sing nggumunake kaya Tomamu, nanging masarakat ing kutha kasebut welcome para pengunjung ski kanthi ati.

Yubari uga misuwur minangka kutha sing ngasilake melon sing enak. Wong-wong petani gawe kanthi apik. Sampeyan bisa mangan melon paling apik ing hotel ing kutha iki.

Aku wis sering wawancara ing Yubari. Wong-wong mlarat. Nanging dheweke seneng kutha-kutha lan angel urip maneh kutha iki. Aku entuk katrampilan urip positif saka wong-wong ing Yubari. Napa sampeyan ora ketemu wong sing nyoba urip ing kutha sing paling adhem?

Butuh 1 jam 40 menit kanthi bis saka stasiun Sapporo menyang stasiun Yubari, 1 jam 10 menit kanthi bis saka Bandara New Chitose. Nanging, kaya sing sampeyan deleng ing gambar ing ndhuwur, uga disaranake kanggo mbukak kereta lucu. Mangga pindhah menyang Stasiun Shin-Yubari lan mlebu sepur sing lucu iki.

 

Northen Hokkaido (Douhoku)

Landskap sing apik saka Hokkaido ing mangsa = Shutterstock 1
Foto: Landskap sing akeh banget ing Hokkaido ing musim dingin -Asahikawa, Biei, Furano

Ing Hokkaido, tujuan wisata paling populer ing musim dingin yaiku Sapporo. Nanging yen sampeyan pengin menikmati lanskap sing akeh ing musim dingin, aku menehi saran menyang Asahikawa, Biei lan Furano. Sampeyan bakal seneng jagad murni! Isi DaftarRentang foto musim dingin ing HokkaidoMap of Asahikawa Foto ...

Hokkaido Lor ("Douhoku" ing Jepang) yaiku wilayah paling adhem ing Jepang. Yen menyang Wakkanai ing sisih lor Hokkaido ing musim dingin, sampeyan kudu kaget karo angin adhem. Hokkaido Lor ora nduwe kutha gedhe kaya sing umure ngluwihi 50,000 wong. Mula, minangka distrik administratif, Asahikawa sing minangka kutha gedhe ing sisih kidul sethithik dianggep minangka kutha pusat Hokkaido Lor. Jaringan transportasi kayata bus uga rapet karo Asahikawa. Kanggo alasan iki, aku bakal ngenalake Asahikawa lan Biei lsp. Ing Hokkaido Lor ing kaca iki kaya buku turis liyane. Kejabi, Asahikawa diarani paling adhem ing Jepang, amarga ana ing cekungan cedhak wilayah pagunungan sing adhem.

Hokkaido Lor dadi amba lan sampeyan ora bakal bisa ngubengi kabeh. Ana telung rencana kanggo nemtokake tujuane. Sepisanan, sampeyan bisa nyiyapake perjalanan menyang papan populer ing Asahikawa kayata Biei, Furano, Daisetsuzan. Kapindho, ora bakal kejiret "Hokkaido Lor", rencana saka Sapporo sing ana ing sisih kidul menyang Furano lan Biei uga kepenak. Yen sampeyan sepisanan menyang Hokkaido, aku bakal menehi saran babagan rencana iki. Lan kaping telu, ana rencana kanggo lelungan ing sisih lor sisih lor Hokkaido Lor ing Wakkanai. Rencana pungkasan iki cocog kanggo wong sing tau menyang Hokkaido. Sampeyan mesthi bakal seneng ing jagad liar sing durung dikenal.

Bandara

Bandara Asahikawa

Map of Bandara Asahikawa

Map of Bandara Asahikawa

>> Situs resmi Bandara Asahikawa

Pakaryan salju salju Asahikawa nalika musim salju meh sampurna, lan ora ana sawetara pembatalan penerbangan sanajan dina salju. Bubar, terminal internasional anyar wis rampung. Wiwit Asahikawa caket karo Sapporo, ekspres terbatas JR digunakake kanggo gerakan ing Sapporo.

akses

JR Asahikawa Station = 30-40 menit kanthi bis
Zoo Asahiyama = 35 menit kanthi bis
Furano = 1 jam kanthi bis

Penerbangan internasional

TAIPEI, penerbangan Charter bisa uga dilakokno

Penerbangan domestik

Haneda (Tokyo), Chubu International (Nagoya), Itami (Osaka)

Bandara Wakkanai

Map of Bandara Wakkanai

Map of Bandara Wakkanai

>> Situs resmi Bandara Wakkanai (mung basa Jepang)

JR Wakkanai Station: 30 menit kanthi bis

Bandara Wakkanai minangka bandara paling lor ing Jepang. Bandara iki ana ing antarane Wakkanai lan Cape Soya sing uga wis dadi turis wisata ing wilayah kasebut. Penerbangan Tokyo yaiku salah sawijining penerbangan sedina. Lan kanggo Sapporo, rong penerbangan sedina.

akses

JR Wakkanai Station: 30 menit kanthi bis

domestik Tiket

Haneda (Tokyo), Sapporo

Asahikawa

King Penguin mlaku-mlaku parade salju ing salju karo wong-wong sing nonton seneng ing Zoo Asahiyama, Asahikawa, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

King Penguin mlaku-mlaku parade salju ing salju karo wong-wong sing nonton seneng ing Zoo Asahiyama, Asahikawa, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Asahikawa minangka kutha gedhe sing nduwe 340,000 jiwa, ing sisih Sapporo ing Hokkaido. Kutha iki minangka pusat ekonomi, pariwisata lan transportasi ing Hokkaido Lor. Udakara udakara udakara 1 jam lan 30 menit dening ekspres JR saka Sapporo.

Asahikawa minangka cekungan paling gedhé ing Hokkaido sing dikubengi gunung kayata Daisetsuzan. Dadi bedane suhu gedhe. Ing musim dingin, suhu paling ngisor ing ngisor 10 derajat Celsius. Salju asring tiba.

Daya tarik sing paling populer ing Zoo Asahiyama. Ing zoo iki, macem-macem kepinteran dadi gedhe banget lan prilaku kewan-kewan liar bisa dideleng. Contone, ing akuarium penguin, sampeyan bisa ndeleng dheweke nglangi kanthi kacepetan. Ing sisih liya, sampeyan uga bisa ndeleng manawa para penguin mlaku apik kaya kebon binatang ing kebon binatang. Cacah pengunjung menyang zoo iki nganti 1.4 yuta wong saben taun.

Ing Festival Musim Panas Asahikawa, patung salju sing gedhe banget, Hokkaido, Jepang

Ing Festival Musim Panas Asahikawa, patung salju sing gedhe banget, Hokkaido, Jepang

Ing Asahikawa, "Pesta Musim Panas Asahikawa" di awal wulan Februari saben taun. Kira-kira 1 yuta turis teka ing festival iki. Ing festival iki, akeh patung salju sing ana ing kali ing kali Ishikari. Patung salju iki luwih gedhe tinimbang patung "Festival Salju Sapporo".

Yen sampeyan manggon ing area sing ora salju salju, sampeyan bisa menyang "Museum Crystal Crystal" sing katon ing video ing ndhuwur. Tema museum iki yaiku "salju". Ing njero musium iki apik banget kaya kastil es sing ditampilake ing film Disney "Frozen". Ana wacana es ing kraton iki. Sampeyan bisa ngalami donya kadhemen abot sanajan ing mangsa panas. Sampeyan uga bisa nyandhang gaun sewa lan ngalami putri.

>> Situs web resmi Pariwisata Asahikawa ana ing kene

Daisetsuzan

Taman Nasional Daisetsuzan ing Hokkaido, Jepang = Saham Adobe

Taman Nasional Daisetsuzan ing Hokkaido, Jepang

Mikuni Toge Pass ing Taman Nasional Daisetsuzan, Hokkaido = Shutterstock 1
Foto: Mikuni Toge Pass ing Taman Nasional Daisetsuzan, Hokkaido

Yen sampeyan pengin ndeleng alas perdana gedhe ing Hokkaido, aku nyaranake nyopir Mikuni Toge Pass (1,139m saka ndhuwur segara) ing Taman Nasional Daisetsuzan. Wiwit akhir Mei nganti Juni, ijo sekitar sacedhake apik banget. Wiwit wulan September nganti awal wulan Oktober, sampeyan bisa nikmati warna musim gugur sing luar biasa, kaya ...

Foto jembatan Taushubetsu1
Foto: jembatan Taushubetsu ing Hokkaido

Ing kutha Kamishihoro, Hokkaido, ana jembatan Arched "jembatan Taushubetsu" (rampung ing taun 1937). Jembatan iki diremes ing bendungan nalika musim panas lan musim gugur, nanging katon ing ndhuwur banyu nalika musim semi lan musim semi nalika banyu asile. Apa sampeyan pengin ngunjungi jagad iki hebat ...

Daisetsuzan minangka salah sawijining wilayah pagunungan ing tengah Hokkaido. Wilayah kasebut nganti 63 km sisih lor lan lor lan 59 km sisih wétan tekan kulon. Gunung paling dhuwur yaiku Mt.Asahidake ing sadhuwure permukaan laut 2,290 m Kejabi, gunung 2,000 meter terus. Yen sampeyan pengin nyenengake alam sing apik tenan sing durung dikembangake dening manungsa, sampeyan bisa uga pengin menyang wilayah pagunungan iki.

Daisetsuzan adoh luwih adhem tinimbang wilayah kutha kayata Asahikawa sajrone taun, mula aja ngati-ati. Ing Daisetsuzan, swasana musim gugur wiwit drift ing pungkasan Agustus. Wiwit wulan September, godhong musim gugur diwiwiti saka puncak gunung. Suwene mangsa adhem wiwit Oktober nganti Mei taun candhake. Ing Daisetsuzan. Panas mung siji wulan wiwit pungkasan Juli nganti wiwitan Agustus. Sanajan saiki, suhu paling endhek bisa mudhun ing titik beku.

Wiwit Mt.Asahidake lan Mt. Kurodake duwe ropeway, sampeyan bisa mlaku-mlaku. Mangga deleng artikel ing ngisor iki kanggo rincian.

Kanggo informasi babagan hiking Daisetsuzan, klik ing kene

Daisetsuzan uga minangka kelompok gunung. Dadi, ana resor musim semi sing panas ing pinggiran. Yen pindhah menyang Daisetsuzan, sampeyan bisa tetep ing resor kasebut. Resor musim semi panas sing paling gedhe yaiku "Sounkyo". Soukyo dununge udakara 65 kilometer sisih kulon sisih kulon Asahikawa. Udakara udakara 30 menit kanthi bis saka stasiun JR Kamikawa ing dalan. Kanggo rincian Sounkyo, bukak situs web resmi ing ngisor iki.

>> Situs resmi Sounkyo ana ing kene

Biei

Gunung sing apik ing Biei-cho, Hokkaido = Adobe Stock

Gunung sing apik ing Biei-cho, Hokkaido = Adobe Stock

Taman Bunga Panorik Shikisai bukit ing Biei, Hokkaido, Jepang

Taman Bunga Panorik Shikisai bukit ing Biei, Hokkaido, Jepang

Biei minangka sawijining papan pariwisata sing misuwur kanthi jarak 25 kilometer ing sisih kidul Asahikawa. Udakara udakara 35 menit kanthi sepur saka stasiun JR Asahikawa menyang stasiun Biei. Udakara udakara 16 menit kanthi bis saka Bandara Asahikawa tekan Stasiun Biei.

Ing Biei ana lempung kanthi alon-alon. Ing musim panas, kembang sing apik mekar ing kene. Lan ing musim salju jagad salju putih murni katon.

Papan wisata sing paling misuwur ing Biei yaiku peternakan wisata sing jenenge "Shikisai-no-oka" sing katon ing foto lan video ing ndhuwur. Lapangan lavender ing kene apik tenan. Kanggo Shikisai-no-oka, waca artikel ing ngisor iki.

>> Foto: Musim Panas ing Biei lan Furano

>> Kanggo rincian babagan "Shikisai-no-oka", klik ing kene

Wit wit lan alas ing Blue Pond ing Biei, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Wit wit lan alas ing Blue Pond ing Biei, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Biei nduwe papan misterius sing diarani "Kolam Biru" kaya sing katon ing gambar lan film ing ndhuwur. Kolam iki udakara 40 menit saka mobil saka Bandara Asahikawa lan udakara 25 menit saka Stasiun JR Biei. Bus uga dioperasi saka stasiun Biei.

Werna Kolam Biru bakal ganti gumantung ing zona musim lan wektu. Sampeyan diadopsi minangka wallpaper PC Apple lan misuwur kanthi misuwur. Iki mesthi sesrawungan karo turis, nanging yen isih awal, sampeyan bisa seneng jagad sing apik lan tenang.

Iki minangka blumbang sing dibangun kanggo nyegah karusakan saka gunung geni sing cedhak. Sulfur lan jeruk mili menyang blumbang iki, lan jagad warna misterius lair.

Lampu bakal ditindakake nganti jam 21 ing mangsa musim saka November. Nanging, bisa uga ditutup, kumpulake informasi lokal.

Kolam Biru ing Biei, Hokkaido = Shutterstock 1
Foto: Kolam Biru ing Biei, Hokkaido

Ing Biei, Hokkaido, ana papan wisata sing apik banget diarani "Kolam Biru". Kolam iki dadi terkenal kanthi diadopsi minangka wallpaper Apple PC. Lanskap kolam iki ganti karo owah-owahan musim lan cuaca. Yen sampeyan pindhah menyang Biei utawa Furano, mesthekake kanthi misterius ...

Kanggo rincian Biei, waca ing situs web resmi ing ngisor iki.

>> Situs web resmi Biei kasedhiya ing kene

Furano

Wong wadon sing ngadeg ing lapangan Lavender ing Ladang Tomita, Furano, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Wong wadon sing ngadeg ing lapangan Lavender ing Ladang Tomita, Furano, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Furano misuwur banget minangka papan wisata ing endi kebon kembang sing éndah saliyane Biei. Kutha iki minangka pusat utama ing Furano Basin ing tengah Hokkaido, 30 kilometer kidul Biei. Menyang Furano, 1 jam 40 menit kanthi bis saka Asahikawa, 1 jam 10 menit saka Bandara Asahikawa, 3 jam saka Sapporo.

Titik sing paling populer ing Furano yaiku farm "skala Tomita" sing katon ing foto ndhuwur. Mekar lavender Ungu wiwit akhir wulan Juni nganti awal Agustus saben taun, ing kebon iki, udakara udakara udakara udakara udakara udakara 15 menit saka Furano Station. Kanggo Farm Tomita, yen sampeyan seneng, waca artikel ing ngisor iki.

>> Kanggo rincian babagan "Farm Tomita", monggo klik ing kene

Amarga Furano ana ing cekungan, bedane suhu dadi kuat, lan ing musim salju suhu sing paling murah bisa uga paling sethithik 20 derajat Celsius. Ana akeh salju ing mangsa. Ing dina sing adhem abot, sampeyan bisa ndeleng es sing diarani "bledug berlian" kaya sing katon ing film ing ngisor iki.

Ing dina kadhemen sing abot, sampeyan bisa ndeleng es sing diarani "bledug berlian".

Ing dina kadhemen sing abot, sampeyan bisa ndeleng es sing diarani "bledug berlian".

>> Fitur Foto: Musim Panas ing Biei lan Furano

>> Foto: Papat Musim ing Furano

Wakkanai

Cape Soya minangka titik paling lor ing pulo Hokkaido, Jepang = shutterstock

Cape Soya minangka titik paling lor ing pulo Hokkaido, Jepang = shutterstock

Dalan garis Ororon sadawane Laut Jepang, ing Hokkaido, Jepang = shutterstock

Dalan garis Ororon sadawane Laut Jepang, ing Hokkaido, Jepang = shutterstock

Wakkanai ana ing tlatah sisih kidul Jepang. Yen menyang Wakkanai Soya Cape sing katon ing foto ing ndhuwur, sampeyan bakal bisa entuk pangerten tartamtu sing wis sampeyan lakoni ing pucuk sisih lor.

Wakkanai nduwe pedunung udakara 34,000. Amarga ana pengaruh arus samodra, suhu ora sithik ing daratan. Nanging angin terus kuat. Salju tiba uga.

Yen pindhah saka kutha Asahikawa menyang Wakkanai, stasiun JR Wakkanai udakara 3 jam lan 40 menit kanthi kereta api ekspres saka stasiun JR Asahikawa. Yen pindhah menyang Wakkanai kanthi mobil sewa, udakara 260 km saka Bandara Asahikawa. Wektu perjalanan bakal udakara 5 jam. Yen ngono, aku nyaranake sampeyan ngliwati garis ororon sing katon ing foto kaping 2 ing ndhuwur. Garis Ororon minangka dalan ing pinggir Laut Jepang ing Hokkaido. Yen sampeyan ngliwati dalan iki menyang kutha Wakkanai, rasa pangrasane bakal gedhe banget. Udakara udakara udakara jam saka pusat Wakkanai menyang Soya Cape.

>> Foto: Wakkanai -Kota Hokkaido paling sisih lor

 

Southen Hokkaido (Dounan)

Hokkaido Kidul ("Dounan" ing basa Jepang) minangka area sing populer karo Hokkaido Tengah. Hokkaido Kidul secara harfiah dumunung ing sisih kidul, nanging amarga wis adhem, sampeyan kudu bisa nyenengake "Hokkaido". Hakodate, kutha tengah, akeh papan-papan wisata sing apik banget.

Yen sampeyan menyang Hokkaido Kidul, sampeyan bisa mikir babagan loro rencana. Pisanan, tetep mung ing Hakodate. Yen sampeyan pengin pindhah menyang akeh tujuan wisata, tetep ing Hakodate mung ing Southern Hokkaido, menyang Sapporo lsp. Yen nggunakake pesawat, sampeyan bisa ngubengi. Sing nomer loro, sampeyan bisa menyang Taman Hakodate lan Onuma. Sampeyan bisa seneng alam sing sugih ing Taman Onuma. Sampeyan bisa pindhah menyang Taman Onuma kanthi perjalanan dina saka Hakodate. Yen sampeyan bisa tetep suwe, sampeyan bisa mandheg ing Matsumae ing ngendi ana kraton sisih lor ing Jepang.

Bandara

Bandara Hakodate

Map of Bandara HakodateBandara Hakodate udakara 9 kilometer sisih wetan pusat Hakodate. Ana Yunokawa Onsen sing dadi area resor sumber air panas sing kondhang ing titik tengah iki antara bandara lan pusat Hakodate. Stasiun Shinka-Hakodate-Hokuto Hokkaido Shinkansen udakara 35 kilometer.

>> Situs resmi Bandara Hakodate (mung basa Jepang)

akses

JR Hakodate Station: 20 menit kanthi bis
Stasiun JR Shin-Hakodate-Hokuto: 70 menit kanthi bis
Hakodate Onuma Pangeran Hotel: 70 menit kanthi bus

Penerbangan internasional

Taipei

Penerbangan domestik (Hokkaido)

Chitose Anyar (Sapporo), Okadama (Sapporo), Okushiri,

Penerbangan domestik (kajaba Hokkaido)

Haneda (Tokyo), Narita (Tokyo), Chubu International (Nagoya), Itami (Osaka)

Hakodate

Deleng wengi wengi Hakodate saka Gunung Hakodate, mangsa mangsa, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Deleng wengi wengi Hakodate saka Gunung Hakodate, mangsa mangsa, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Hakodate minangka kutha sing misuwur banget karo turis ing Sapporo ing Hokkaido. Amarga ana pelabuhan apik ing kutha iki, mula wis berkembang ing perdagangan lan perikanan wiwit separo awal abad kaping-20.

Daya tarik wisata paling apik ing kutha iki yaiku Mt. Hakodate (dhuwur 334 m). Yen sampeyan tekan ing ropeway ing sisih ndhuwur gunung iki, sampeyan bisa ndeleng tampilan wengi sing apik banget, kaya sing bisa dideleng ing gambar ndhuwur.

Ana uga obyek wisata liyane sing saya saranake. Pasar iki ana ing Pasar Enjing Hakodate (Hakodate Asaichi) cedhak stasiun JR Hakodate. Sampeyan bisa mangan iwak sing enak lan kepenak ing kene sing murah.

Amarga Hakodate berkembang liwat perdagangan karo negara-negara Kulon, uga akeh bangunan retro gaya Western. Utamane bangunan retro sing apik diantrekake ing wilayah sing diarani Motomachi, mula, sampeyan terus mlaku-mlaku. Pemandangan pelabuhan sing katon saka lereng Motomachi uga apik banget.

Aku nulis babagan Hakodate kanthi rinci ing artikel ing ngisor iki. Mangga seneng gambar ayu Hakodate ing artikel iki!

>> Kanggo rincian babagan Hakodate, monggo klik ing kene

Taman Onuma

Taman Onuma minangka taman nasional ing Semenanjung Oshima ing sisih kidul-kulon Hokkaido, Jepang. Taman iki nyakup gunung Semagat Hokkaido uga kolam kolam Onuma lan Konuma = Shutterstock

Taman Onuma minangka taman nasional ing Semenanjung Oshima ing sisih kidul-kulon Hokkaido, Jepang. Taman iki nyakup gunung Semagat Hokkaido uga kolam kolam Onuma lan Konuma = Shutterstock

Hakodate minangka salah sawijining kutha wisata sing paling apik ing Jepang, nanging yen sampeyan pengin ndeleng pemandangan sing luar biasa, aku menehi saran supaya sampeyan menyang Taman Onuma saliyane Hakodate. Menyang Taman Onuma, udakara 20 menit kanthi ekspres JR saka Hakodate. Sampeyan bisa lunga menyang taman iki ing perjalanan sedina.

Onuma Park minangka taman sing akeh ana ing Mt. Komagatake, kanthi tlaga apik sing sumebar ing gunung iki. Sampeyan bisa nyenengake kegiatan kaya prahu, muter, jarane nunggang ing taman iki. Ana uga resort ski gedhe ing Onuma Park.

Aku nulis kanthi rinci babagan Taman Onuma ing artikel ing ngisor iki. Yen sampeyan seneng, waca artikel ing ngisor iki.

>> Kanggo katrangan babagan Onuma Park, monggo klik ing kene

Matsumae

Bèntèng Matsumae kanthi mekar kembang ing Hokkaido, Jepang

Bèntèng Matsumae kanthi mekar kembang ing Hokkaido, Jepang

Yen sampeyan mlaku-mlaku ing Hokkaido Kidul wiwit akhir April nganti awal Mei, sampeyan uga bisa mandheg ing Matsumae. Matsumae minangka kutha ing kidul kidul Hokkaido, 95 kilometer ing sisih kidul-kulon Hakodate. Kutha iki nduweni siji-sijine istana gaya Jepang ing Hokkaido. Akeh kembang ceri mekar ing pungkasan April ing kastil iki.

Ing Hakodate ana benteng gaya Kulon sing jenenge "Goryokaku". Ing pungkasan abad kasongolas, tentara shogunate Tokugawa lan tentara pemerintah anyar perang kanthi kasar ing Bèntèng Matsumae lan Goryokaku. Napa sampeyan ora seneng Matsumae kalebu sejarah sing kaya ngono?

Babagan Matsumae aku nulis kanthi rinci ing artikel ing ngisor iki.

>> Kanggo rincian babagan Matsumae, monggo klik ing kene

 

Hokkaido Wétan (Douto) 1: Tokachi

Yen sampeyan pengin menikmati pemandangan alam liar sing durung dikembangake, ora ana papan sing sampurna kaya Hokkaido Timur. Amarga Hokkaido Wétan banget, ing kaca iki aku bakal ngenalake telung kategori.

Hokkaido Wétan mung sawetara penerbangan, lan jaringan kereta api pancen mlarat, nanging papan sing gampang dituju yaiku distrik Tokachi ing sisih kidul. Yen sampeyan pengin banget menyang wilayah sing durung dikembangake, distrik iki bisa uga kurang, nanging kanggo distrik iki, sampeyan bisa kanthi gampang lunga saka Sapporo kanthi nggunakake JR Limited Express. Karakteristik kabupaten Tokachi yaiku dataran sing apik banget. Ing dataran Tokachi, suketan sing amba lan alas sing endah terus ana. Mangga nikmati pemandangan sing kaya ngono.

>> Foto: jembatan Taushubetsu

 

Bandara

Bandara Obihiro (Bandara Tokachi Obihiro)

Bandara Obihiro, Hokkaido, Jepang

Bandara Obihiro dumunung udakara udakara 25 km sisih kidul pusat Obihiro, kutha tengah dataran Tokachi. Jeneng resmi yaiku Bandara Obihiro, nanging bubar iki uga diarani Bandara Tokachi Obihiro. Ana akeh penerbangan Tokyo ing bandara iki. Nanging, ora ana penerbangan Sapporo. Iki amarga para pelancong bisa lunga menyang Sapporo nggunakake JR ekspres 2 jam 40 menit.

>> Situs resmi Bandara Obihiro

akses

Pusat Obihiro: 40 - 50 menit kanthi bis

Penerbangan domestik

Haneda (Tokyo)

Obihiro

Sunset menyang lapangan salju, Obihiro, Jepang = shutterstock

Sunset menyang lapangan salju, Obihiro, Jepang = shutterstock

Stasiun Kofuku ing Obihiro, Hokkaido = Simpenan Adobe

Stasiun Kofuku ing Obihiro, Hokkaido = Simpenan Adobe

Hutan sing apik ing Tokachi, Hokkaido = Shutterstock 1
Foto: Hutan sing apik ing Tokachi, Hokkaido

Nalika lelungan ing Hokkaido, sampeyan mesthi bakal nemoni alas sing ayu. Utamane ing Dataran Tokachi, sing ana ing sisih kidul-wétan Hokkaido, ana akeh alas sing ayu. Yen mlaku-mlaku ing wayah esuk, sampeyan bisa uga nemoni alas sing sepi sing dikepung dening kabut pedhang! Foto saka alas sing apik lan ...

Obihiro minangka kutha utama distrik Tokachi. Populasi udakara udakara 160,000 wong. Ing dhataran Tokachi ing endi kutha iki, kutha gedhe field potong lan pertanian susu wis maju. Yen pindhah menyang pinggiran kutha Obihiro, sampeyan bisa ndeleng pemandangan lan jembar sing akeh banget.

Ing dataran sing jembar iki, alas gempa bumi sumebar. Kanthi alas sing apik iki minangka aksen, sampeyan bakal bisa njupuk foto sing apik. Landskap salju sing apik banget bisa ditampilake ing kene, utamane ing mangsa, kaya foto ing ndhuwur.

Papan sing paling populer kanggo turis ing Obihiro yaiku bangunan stasiun lawas stasiun Kofuku. Kofuku tegese "rasa seneng" ing basa Jepang. Rute karo stasiun iki wis diilangi, nanging saiki uga pasangan mudha saka luar negeri lan luar negeri njupuk foto peringatan ing gedhong stasiun iki. Uga ana program ngganti sandhangan dadi gaun pengantin utawa tuksedo.

Ing gedhung stasiun sampeyan bisa muni lonceng cilik. Ing pengetan sampeyan bisa nempel kertu bisnis ing bangunan stasiun. Sepur lawas uga ditinggalake, dadi bukak.

 

Hokkaido Timur (Douto) 2: Kushiro

Kabupaten Kushiro mapan ing sisih wetan dhusun Tokachi. Kushiro, minangka pusat kutha, yaiku kutha pelabuhan ngadhepi Samodra Pasifik, kanthi iwak enak. Tujuan wisata populer ing distrik iki yaiku Kushiro Marsh caket Kushiro City lan Akan Lake ing wilayah pagunungan. Ing papan-papan wisata kasebut, sampeyan bisa ketemu alam sing durung ngalami. Hokkaido Wétan kurang salju tinimbang sisih Laut Jepang, nanging cukup adhem wiwit musim gugur nganti mangsa, mula aja lali lali sandhangan mangsa kaya jas.

Bandara

Bandara Kushiro (Bandara Tancho Kushiro)

Peta Kushiro Bandara

Peta Kushiro Bandara

Bandara Kushiro minangka bandara utama Hokkaido Wétan sing ana udakara 20 km sisih lor-kulon saka pusat Kushiro. Bubar kasebut uga diarani "Bandara Tancho Kushiro". "Tancho" yaiku kren sing manggon ing Kushiro Marsh. Taman iki cedhak karo Taman Nasional Kushiro-shitsugen lan Taman Nasional Akan sing misuwur ing Hokkaido Wétan.

>> Situs resmi Bandara Kushiro

akses

Stasiun Kushiro = 45 menit kanthi bus,
Lake Akan = 70 menit kanthi bis

Penerbangan Domestik (Hokkaido)

Chitose Anyar (Sapporo)

Penerbangan Domestik (kajaba Hokkaido)

Haneda (Tokyo), Chitose Anyar, Okadama,
∗ Itami (Osaka), Nagoya = Mung ing musim panas

 

Bandara Nakashibetsu (Bandara Nemuro Nakashibetsu)

Bandara Nemuro Nakashibetu, Hokkaido, Jepang

Bandara Nakashibetsu minangka bandara paling wétan ing Jepang. Jeneng resmi yaiku Bandara Nakashibetsu, nanging bubar iki uga diarani Bandara Nemuro-Nakashibetsu. Udakara 4 km mangulon saka pusat Nakashibetsu. Bandara Nakashibetsu sithik, nanging ing jarak 100 kilometer bandara, ana Nemuro sing dadi kutha utama wilayah iki lan Shiretoko sing dadi obyek wisata sing populer. Dadi bandara penting. Udakara 90 menit kanthi bis saka Terminal Bis Nakashibetsu cedhak bandara menyang Rausu saka semenanjung Shiretoko.

>> Situs resmi Bandara Nakashibetsu (mung basa Jepang)

akses

Terminal Bus Nakashibetsu = 10 menit kanthi bus,
Terminal Bus Stasiun Nemuro = 1 jam 15 menit kanthi bis

Penerbangan Domestik (Hokkaido)

Chitose Anyar (Sapporo)

Penerbangan Domestik (kajaba Hokkaido)

Haneda (Tokyo)

[/ st-mybox]

Kushiro

Wilayah Kushiro Marsh, Hokkaido, Jepang = shutterstock

Wilayah Kushiro Marsh, Hokkaido, Jepang = shutterstock

Kushiro minangka kutha paling gedhe ing Hokkaido Wétan. Populasi udakara 170,000 jiwa. Kutha iki jembar banget lan ana area 1360 kilometer persegi.

Ana loro taman nasional ing kutha Kushiro. Salah sijine yaiku Taman Nasional Kushiroshitsugen. Sing liyane yaiku Taman Nasional Akan-Mashu ing sisih lor. Babagan sing terakhir, aku bakal ngenalake mengko.

Tilas Taman Nasional Kushiroshitsugen caket karo wilayah kutha Kushiro lan Bandara Kushiro. Ing kene, Marsh paling gedhe ing Jepang, Kushiroshitsugen (Kushiro Marsh, utawa Kushiro Wetland) nyebar. Samangke amba kaya 23 wali Tokyo.

Ing Marsh iki ana stasiun pengamatan kayata "Observatorium Kushiro Marsh", "Observatorium Kottaro Marsh", "Observatorium Hosooka", lan sampeyan bisa ndeleng teles sing jembar. Platform pengamatan paling gedhe ing antarane yaiku "Observatorium Kushiro Marsh". Udakara udakara 30 menit saka stasiun JR Kushiro kanthi mobil (bis Akan: Line Tsurui), lan 18 menit saka Bandara Kushiro kanthi mobil. Ana dalan wit cedhak observatorium iki, lan sampeyan bisa mlaku ing papan sing teles.

Ing Kushiro Marsh, sampeyan bisa numpak sepur turis "Kushiro-Shitsugen-Norokko-Go". Sampeyan uga bisa ngliwati tanah teles iki kanthi prau.

Kanggo rincian Kushiro Marsh, waca situs web resmi Kamentrian Lingkungan.

Kreta abang-abang Jepang (Tancho) ing Jepang mangsa ing musim dingin, Kushiro, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Kreta abang-abang Jepang (Tancho) ing Jepang mangsa ing musim dingin, Kushiro, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Ing Kushiro, kaya sing sampeyan deleng ing foto ing ndhuwur, mula akeh cranes Jepang (kren warna-warna merah) urip. Kren Jepang minangka manuk paling gedhe ing Jepang sing dawane udakara 140 cm. Yen kren nyebar swiwine, ambane jembar nganti 2 meter.

Yen wis dadi pasangan, mula urip mung urip sajrone urip liyane. Ing musim dingin, sampeyan bisa ndeleng tarian pacuan kraman enom yen sampeyan bejo.

Cranes Jepang ngalami bebaya mati amarga overhunting ing separo awal abad kaping-20. Nanging, sawise iku, kegiatan kanggo nglindhungi kren wiwit diwiwiti. Sajrone mangsa (Nopémber - Maret) nalika panganan saya suda, kegiatan kanggo panganan uga terus. Akibaté, jumlah kren saiki wis malih luwih saka 1000 manuk.

Sampeyan bisa mirsani krenjang ing Wetter Kushiro lan ing wilayah Akan ing sisih lor. Papan sing bisa dideleng kren sing paling mesthi yaiku "Kushiro Japanese Crane Reserve" dumunung 10 menit kanthi mobil saka Bandara Kushiro. Kanggo rincian, waca situs ing ngisor iki.

>> Kushiro - Situs web resmi Lake Akan ana ing kene

Lake Akan, Lake Mashu, Lake Kusshario

Frozen Lake Akan, Hokkaido. Tlaga Akan lair saka jeblugan gunung. Kutha iki diubengi Gunung Meakan lan Gunung Oakan = SHutterstock

Frozen Lake Akan, Hokkaido. Tlaga Akan lair saka jeblugan gunung. Kutha iki diubengi Gunung Meakan lan Gunung Oakan = SHutterstock

Ing sisih lor wilayah Kushiro, ana Taman Nasional Akan Mashu sing jembar gunggunge ana 91,000 hektar. Luwih saka 90% taman nasional iki durung dibangun. Umume wong iku alas konifer. Ing sisih kidul taman nasional iki yaiku Lake Akan. Lan ing sisih lor ana tlaga Mushu lan Tlaga Kussharo. Tlaga iki lair ing jaman kuna kanthi kegiatan gunung berapi. Ana uga pemukiman Ainu, wong-wong pribumi sing wis urip babagan kebah ing wilayah kasebut ing wilayah kasebut. Sampeyan bakal kesengsem karo tlaga misterius sing dikubengi gunung liar ing kene.

Kanggo taman nasional iki, sampeyan uga bisa lunga saka bandara Memanbetsu sing ana ing sisih lor. Sampeyan uga bisa lunga saka taman nasional iki menyang bandara Memanbetsu lan Abashiri luwih dhisik.

Kanggo informasi turis rinci babagan wilayah iki, waca situs web resmi ing ngisor iki.

>> Kushiro - Situs web resmi Lake Akan ana ing kene

Tlaga Akan

Bola lumut tlaga (Aegagropila linnaei) sing ngerti minangka marimo ing basa Jepang yaiku tanduran ganggang ijo filamentous ana Lake Akan ing Hokkaido, Jepang

Bola lumut tlaga (Aegagropila linnaei) sing ngerti minangka marimo ing basa Jepang yaiku tanduran ganggang ijo filamentous ana Lake Akan ing Hokkaido, Jepang

Lake Akan yaiku tlaga kawah sing 30 km. Ana Mt. Oakan (Mountain Mountain) lan Mt. Meakan (Gunung Wanita) ing sekitar tlaga sing ayu iki. Kegiatan gunung berapi tetep isih ana ing gunung Mt. Meakan.

Ing saindenging Tlaga Akan ana resort musim semi "Akanko Onsen (Danau Akan Onsen)" sing dumadi saka udakara 20 hotel. Mung sakcedhake resort spa iki dikembangake, lan kapal kesenengan, kapal motor, lan liya-liyane digunakake. Sampeyan uga bisa uga iwak. Ana dalan sing mlaku ing lingkungane.

Ing ujung kulon kutha musim panas, ana pendhapat Ainu sing paling gedhe ing Hokkaido. Ana toko souvenir kayata kerajinan tangan Ainu sing ana ing kono. Ana museum sing gegandhengan karo Ainu. Ing kana, tarian lan acara musik Ainu lawas ditindakake.

Danau iki mbeku nalika musim dingin. Sampeyan bisa numpak salju salju utawa nyekel iwak ing es. Danau iki luwih misterius nalika musim panas. Nanging, kaget kadhemen.

Ing Tlaga Akan, spesies ganggang langka sing diarani "marimo" urip, kaya sing katon ing gambar ing ndhuwur. Marimo minangka makhluk misterius sing nyemplungake ing banyu. Biasane dadi cilik tinimbang bal ing tenis meja, nanging bisa uga tambah gedhe. Sampeyan bisa tuku Marimo ing toko cenderung.

Udakara udakara 1 jam 10 menit nganggo bis saka Bandara Kushiro menyang Tlaga Akan Akan. Adohe siji jam 50 menit saka Stasiun JR Kushiro. Salajengipun jarakipun 1 jam 10 menit saking Bandara Nakashibetsu.

Tlaga Mashu, Tlaga Kusshario

Lake Mashu
Lake Mashu misuwur amarga asring dibungkus kabut pedhang = shutterstock

Lake Mashu misuwur amarga asring dibungkus kabut pedhang = shutterstock

Lake Mashu ing musim panas Deleng Lake Lake Mashu dek observasi katelu = shutterstock

Lake Mashu ing musim panas Deleng Lake Lake Mashu dek observasi katelu = shutterstock

Yen sampeyan pengin ndeleng tlaga sing luwih misterius tinimbang Danau Akan, aku saranake sampeyan menyang Lake Mashu, yaiku 20 menit drive ing sisih lor Lake Akan.

Lake Mashu minangka tlaga kawah udakara 20 kilometer sing lair dening kegiatan gunung berapi 7000 taun kepungkur. Tlaga iki minangka salah sawijining tlaga sing paling transparan amarga ora ana kali sing mili saka njaba. Dadi tlaga iki ayu banget lan warnane biru diarani "Mashu Blue".

Tlaga iki ana ing papan sing ora nyenengake. Bus bisa dilakokno nalika musim panas, nanging biasane luwih becik nyewa mobil. Utawa, sampeyan bisa nggunakake bis wisata saka pusat kutha Kushiro.

Tlaga Mashu minangka tlaga sing jero banget lan ambane 211.5 meter. Sekeliling tlaga iki minangka tebing sing katon ing gambar ing ndhuwur. Kajaba iku, mlebu ing tlaga iki diwatesi banget. Dadi, sampeyan kudu ndeleng tlaga iki saka sawetara dek pengamatan ing tebing.

Werna permukaan banyu ing Lake Mashu ganti miturut cuaca ing wektu kasebut. Kasalahan asring dumadi ing sendhang iki. Tlaga sing dibungkus pedhut iku misterius banget.

Ing sisih wetan laut Lake Mashu ana blumbang sing cetha disebut Kami-no-ko Ike, 220 mubeng. Blumbang iki, sajeroning jero 5 meter, sampeyan bisa ndeleng wit sing dicelupake ing banyu kanthi biru zamrud kaya sing katon ing gambar ing ngisor iki. Blumbang iki wis nggambarake kanthi cepet ing dina iki. Nanging, ing mangsa salju, salju bakal nglumpukake ing dalan sing teka ing blumbang iki. Yen dalan wis ditutup, sampeyan kudu mlaku kira-kira 4 kilometer terus. Amarga mbebayani utamane ing mangsa salju, aja nganti nyepuh.

Nuli udakara 2 jam 20 menit nganggo mobil saka Bandara Kushiro menyang Danau Mashu lan udakara 2 jam lan 10 menit saka Stasiun JR Kushiro. Perlu udakara 2 jam saka Bandara Memanbetsu.

Kaminoko-ike, Bocah Pond Gusti, Pond Misteri menyang Aliran Banyu ing Bumi, Kutha Kiyosato, Hokkaido Wétan = shutterstock

Kaminoko-ike, Bocah Pond Gusti, Pond Misteri menyang Aliran Banyu ing Bumi, Kutha Kiyosato, Hokkaido Wétan = shutterstock

Tlaga Kussharo
Landscape winter Lake Kusharo = shutterstock

Landscape winter Lake Kussharo = shutterstock

Lake Kussharo minangka tlaga gedhe 57 km. Dhewe udakara 30 menit mobil saka Lake Mashu.

Danau iki minangka tlaga kawah paling gedhe ing Jepang. Lair saka jeblugan gunung berapi sing asring ana ing jaman biyen.

Papan sing paling cocog kanggo dipandang ing Tlaga Kussharo yaiku Pas Bihoro ing sisih kulon tlaga. Yen ndeleng tlaga iki saka dek pengamatan ing kana, sampeyan bakal kaget karo pemandangan sing luar biasa.

Akeh pangkalan turis kayata kesenengan pelayaran pesisir ing sisih wetan tlaga. Ora ana dalan ing sisih lor tlaga iki, mula sampeyan ora bisa mlaku-mlaku ngubengi sendhang. Dadi aku rumangsa apike njupuk kapal pesiar kesenengan. Pelayaran kesenengan iki lelungan ngubengi sendhang iki udakara jam.

Ing saindhenging sendhang, sumber panas metu saka kene. Malah ana kemah sing ana ing musim semi tlaga. Yen sampeyan pengin seneng ana sumber panas, ana uga hotel resort sing gedhe saengga tetep. Nanging, sawetara hotel ora mbukak ing musim dingin, mula priksa luwih dhisik.

Tlaga Kussharo udakara udakara jam siji saka Bandara Memanbetsu kanthi mobil. Udakara udakara udakara jam siji lan sepuluh menit saka mobil saka Bandara Nakashibetsu.

 

Hokkaido Wétan (Douto) 3: Okhostk

Ing Hokkaido Wétan, distrik sing paling populer ing kene. Wilayah iki meh ora dikembangake sanajan sawise abad kaping 20. Dadi, sampeyan bisa nemokake alam sing akeh banget. Aku nyaranake sampeyan luwih-luwih menyang semenanjung Shiretoko. Ing semenanjung iki, sampeyan bakal weruh bruwang lan rusa liar.

Wilayah iki uga misuwur amarga es teles sing mili saka Laut Okhotk nalika musim dingin. Yen sampeyan pengin ngalami donya sing adhem, luwih becik sampeyan lagi ing kene ing mangsa!

Distrik Okhotsk banget ekspedif, kanthi transportasi umum. Mesthi sampeyan bisa nggawe itinerary digabung karo Sapporo, lan sapiturute, aku menehi saran supaya sampeyan lelungan kanthi jadwal kanthi ati-ati kanthi akeh wektu.

Bandara

Bandara Memanbetsu

Bandara Memanbetsu, Hokkaido, Jepang

Map of Bandara Memanbetsu, Hokkaido, Jepang

Bandara Memanbetsu minangka bandara utama ing wilayah Okhotk ing Hokkaido Wétan. Dumunung 22 km sisih kidul-kulon Abashiri sing dadi pusat kutha ing wilayah kasebut. Bandara Memanbetsu minangka bandara terkenal sing bisa ngakses tujuan wisata utama Hokkaido Timur kayata Abashiri, Shiretoko, Akan.

>> Situs resmi Bandara Memanbetsu

akses

Terminal Bus Abashiri = 35 menit kanthi bis
Terminal Bus Kitami = 40 menit kanthi bus
Terminal Bus Utoro Onsen = 2 jam 10 menit kanthi bis
Mihoro Pass (Akan) = 2 jam 5 menit kanthi bis

Penerbangan Domestik (Hokkaido)

Chitose Anyar (Sapporo)

Penerbangan Domestik (kajaba Hokkaido)

Haneda (Tokyo), Chubu International (Nagoya)

Bandara Monbetsu (Bandara Ohotsuku Monbetsu)

Peta Bandara Okhotk Monbetsu

Peta Bandara Okhotk Monbetsu

Bandara Monbetsu minangka bandara cilik sing ana 7 kilometer sisih kidul-wétan tengah Monbetsu madhep Segara Okhotk. Ing papan iki, rute kasebut dicopot lan pentinge bandara saya mundhak. Nanging, nyatane, ora sithik sawetara pangguna ing bandara, dadi penerbangan Sapporo lsp. Saiki penerbangan Tokyo mung dioperasi.

>> Situs resmi Bandara Monbetsu

akses

Terminal Bus Monbetsu = udakara 15 menit kanthi bis

Penerbangan Domestik

Haneda (Tokyo)

Abashiri

Museum Penjara Abashiri ing Abashiri, Jepang = shutterstock

Museum Penjara Abashiri ing Abashiri, Jepang = shutterstock

Museum Penjara Abashiri minangka museum sejarah njaba. Bangunan sing wis ana ing Penjara Abashiri wiwit jaman Meiji dilestarekake lan dibukak ing masarakat = shutterstock

Museum Penjara Abashiri minangka museum sejarah njaba. Bangunan sing wis ana ing Penjara Abashiri wiwit jaman Meiji dilestarekake lan dibukak ing masarakat = shutterstock

Abashiri minangka kutha sing nduwe 35 km 35 menit kanthi bis saka Bandara Memanbetsu. Kutha iki ngadhepi Laut Okhotk.

Akeh wong Jepang duwe gambar "kutha paling adoh" kanggo Abashiri. Daya tarik wisata paling misuwur ing kutha iki yaiku museum ruangan "Museum Penjara Abashiri" nggunakake kunjara Abashiri lawas.

Ing separo pisanan saka abad kaping-20, akeh tahanan sing dikirim menyang kutha iki. Ing museum iki, sing lagi bis 10 menit saka Stasiun Sepur JR Abashiri, pakunjaran kayu gedhe banget. Klompok bangunan kayu iki pancen kuat nganti bocah cilik bisa miwiti nangis. Boneka ukuran urip nuduhake para pengunjung babagan tahanan ing kono. Para tahanan kasebut tahan urip ing pakunjaran sing adhem banget. Amarga ana tawanan sing luput saka kunjara iki, penampilan kasebut uga ditimbulake dening boneka.

Ana papan wisata liyane sing misuwur, Cape Notori, 20 menit kanthi bis saka Stasiun JR Abashiri. Saka tanjung iki ing ngendi tebing sing dhuwur 40-60 m, sampeyan bisa ngelingake Segara Okhotk. Saben musim salju, ngombe teles ing tanjung iki. Aku wis nang tanjung iki ing wulan Februari. Aku kaget, ora ana gelombang ing Segara Okhotk sing katon saka tanjung iki. Akeh es sing nutupi segara. Lan, ana ing angin lor sing adhem banget saka jagad es sing sepi iki.

Sampeyan bisa lunga saka Pelabuhan Abashiri menyang jagad es iki kanthi prau sing darmabakti. Sampeyan bakal bisa nemokake segel ing es sing hanyut. Babagan demo iki aku ngenalake artikel liyane. Kirimake ing kaca kasebut yen ora mikir.

>> Kanggo katrangan babagan es Drift Abashiri, monggo klik ing kene

>> Foto: Abashiri -Deleng es mabur lan kunjara ing "paling adoh"

Notoro Csape lan Drift Ice ing Midwinter, Abashiri, Hokkaido, Jepang = shutterstock

Notoro Csape lan Drift Ice ing Midwinter, Abashiri, Hokkaido, Jepang = shutterstock

Kapal Icebreaking "Aurora", Abashiri, Hokkaido

Kapal Icebreaking "Aurora", Abashiri, Hokkaido

 

Shiretoko

Peta Hokkaido

Peta Hokkaido

Semenanjung Shiretoko ing ngendi tebing atos terus. Sampeyan uga bisa ndeleng saka segara kanthi prau kesenengan, Hokkaido, Jepang = shutterstock

Semenanjung Shiretoko ing ngendi tebing atos terus. Sampeyan uga bisa ndeleng saka segara kanthi prau kesenengan, Hokkaido, Jepang = shutterstock

Semenanjung Shiretoko protruding ing sisih lor-wétan Hokkaido minangka wilayah sing isih tetep liar ing Jepang. Shiretoko kadaptar minangka Situs Warisan Donya.

"Shiretoko" asale saka "Siri Etoku" tegese "mburi bumi" ing tembung wong pribumi Ainu. Sampeyan bakal kepunjulen karo alam sing luar biasa sing beda karo kutha-kutha gedhe kaya Tokyo.

Ing sisih lor jazirah iki ana kutha pusat sing diarani Utoro. Ana akeh hotel ing kene. Utoro udakara 2 jam 15 menit kanthi sewa mobil saka Bandara Memanbetsu. Yen sampeyan pengin nggunakake bis, 2 jam 20 menit kanthi bis langsung "Shiretoko Airport Liner" saka Bandara Memanbetsu. Ana 3 bus dina.

Ing sisih kidul Semenanjung Shiretoko, ana kutha pusat liyane, Rausu. Ana akeh hotel ing kene. Rausu kalebu 50 menit bis Utoro. Sekawan bus digunakake sedina. Iku 2 jam lan 40 menit kanthi bis saka Bandara Memanbetsu. Yen sampeyan mlebu mobil saka bandara Nakashibetsu, wektu perjalanan yaiku 1 jam lan 10 menit.

Antarane Utoro lan Rausu, ana Pass Shiretoko, lan cara kanggo ngliwati pass iki pancen apik banget. Nanging, dalan iki bakal ditutup amarga salju wiwit awal November nganti akhir April. Sampeyan kudu ngliwati rute liyane ing mangsa.

Umume, ana risiko yen dalan ing Shiretoko ing mangsa adhem ditutup amarga pengaruh salju. Supaya ati-ati.

Dalan menyang Swarga ing Shari-cho, Hokkaido, Jepang. Dalan menyang Swarga dijenengi dalan kasebut langsung menyang langit. A tampilan nyaman ing wayah awan, lan tampilan kanthi langit abang apik ing wayah srengenge = shutterstock

Dalan menyang Swarga ing Shari-cho, Hokkaido, Jepang. Dalan menyang Swarga dijenengi dalan kasebut langsung menyang langit. A tampilan nyaman ing wayah awan, lan tampilan kanthi langit abang apik ing wayah srengenge = shutterstock

Ibune Ezo shika rusa (Cervus nippon yesoensis) lan ibune katon bali ing sawijining musim panas ing alas cedhak Kamuiwakka Falls ing Taman Nasional Shiretoko lan Situs Warisan Donya, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Ibune Ezo shika rusa (Cervus nippon yesoensis) lan ibune katon bali ing sawijining musim panas ing alas cedhak Kamuiwakka Falls ing Taman Nasional Shiretoko lan Situs Warisan Donya, Hokkaido, Jepang = Shutterstock

Titik turis sing paling dakkarepake ing Semenanjung Shiretoko yaiku Shiretoko Goko Lakes kanthi limang tlaga sing apik. Wiwit akhir April nganti pertengahan Oktober, sampeyan bisa mlaku-mlaku mlaku-mlaku kanthi alam liar yen njupuk kuliah staf petunjuk. Sampeyan bisa uga ketemu kidang lan bajing liar ing kene. Wiwit bruwang bisa muncul, tututi saran saka para staf.

Danau Shiretoko Goko dumunung 30 menit mobil saka Utoro. Aku ngenalake Shiretoko Goko Lakes ing artikel babagan hiking. Kirimake ing kaca kasebut yen ora mikir.

>> Kanggo rincian babagan "Shiretoko Goko Lakes", monggo klik ing kene

Cruising kanggo seneng alam semenanjung Shiretoko saka segara sing populer, Hokkaido, Jepang

Cruising kanggo seneng alam semenanjung Shiretoko saka segara sing populer, Hokkaido, Jepang

Liyane bab sing aku pengin menehi saran yaiku njupuk kapal pesiar lan mirsani semenanjung Shiretoko saka segara. Amarga ora ana sawetara dalan ing Semenanjung Shiretoko, area sing bisa tekan mobil diwatesi. Ing sisih liyane, saka segara sampeyan bisa nyedhaki wilayah alam bébas.

Utoro nduwe limang perusahaan sing nganggo kapal pelayaran. Ana kapal macem-macem saka prau cilik udakara 40 wong nganti kapal gedhe 400 wong. Kapal cilik bisa nyedhaki tanah. Kapal sing luwih gedhe ora bisa adoh banget, nanging mung ana guncangan.

Ana rong cara kanggo pindhah ing kapal pelayaran, kursus bakal tekan ujung Semenanjung Shiretoko lan dalan bali ing dalan. Kursus sing arep tekan tip kira-kira 3 jam 45 menit ing prau gedhe kanthi kecepatan alon-alon. Ana kemungkinan dhuwur yen dalan menyang tip, bisa ndeleng beruang ing lemah lan lumba-lumba ing segara.

Akeh prau plancong bakal ditutup nalika musim dingin. Ing ngisor iki yaiku situs perusahaan sing mbukak kapal gedhe.

>> Situs web resmi Shiretoko Sightseeing Ship Aurora kasedhiya ing kene

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.