Musim sing Kagum, Urip lan Budaya

Best of Japan

Bèntèng Matsumae kanthi mekar kembang ing Hokkaido, Jepang

Bèntèng Matsumae kanthi mekar kembang ing Hokkaido, Jepang

Matsumae! Ayo menyang Istana Matsumae dibungkus kembang cherry!

Matsumae-cho minangka pucuk sisih kidul kidul Hokkaido. Akeh turis teka ing kene saben musim semi kanggo ndeleng kembang cheri ing kastil Matsumae. Istana Matsumae minangka salah sawijining kastil sing isih ana ing Hokkaido karo Goryokaku saka Hakodate. Ing kaca iki, aku kepengin ngenalake Bèntèng Matsumae.

Istana Matsumae minangka siji-sijine istana Jepang ing Hokkaido

Gerbang kraton lawas berkembang ing pertengahan abad kaping-19, Matsumae, Hokkaido

Gerbang kraton lawas berkembang ing pertengahan abad kaping-19, Matsumae, Hokkaido

Bèntèng Matsumae dibangun dening Matsumae Clan ing taun 1606. Nanging, amarga kapal asing asring katon ing wilayah kasebut ing abad kaping 19, kastil sing wutuh dibangun nganggo urutan shogunate Tokugawa sing mrentah Jepang ing wektu kasebut. Dadi ing taun 1854, lair Kastil Matsumae sing saiki wis lair.

Ing taun 1867, shogunate Tokugawa ambruk ing Jepang, pamrentah anyar diadegake. Ing wektu iki sawetara pasukan shogunate Tokugawa mimpin armada lan mlayu menyang Hokkaido. Dheweke nguwasani Hakodate lan uga nyerang Istana Matsumae. Bèntèng Matsumae dijupuk sawetara jam mung.

Pasukan saka shogunate Tokugawa diserang dening pasukan pemerintah anyar ing Hakodate lan nyerah. Bebarengan karo iki, Istana Matsumae uga mlebu ing kontrol tentara pemerintah anyar.

Amarga Gudokaku Hakodate minangka istana gaya Kulon, Bèntèng Matsumae diarani minangka siji-sijine istana gaya Jepang sing isih tetep ana ing Hokkaido. Istana Matsumae uga kastil gaya Jepang ing pucuk sisih lor Jepang.

Sayang pira benteng iki dirusak dening geni ing taun 1949. Menara kastil saiki minangka bangunan telung tingkat digawe saka konkrit bertetulang sing dibangun maneh ing taun 1961. Nanging, bagean cilik, kayata gapura foto ing ndhuwur, wis lawas lan ditetepake minangka aset budaya Jepang sing penting.

 

Kembang ros ing kraton Matsumae sampeyan kudu ndeleng ing Matsumae-cho

Bèntèng Matsumae saiki dadi bagéan saka taman sing diarani "Taman Matsumae." Taman Matsumae dikenal minangka salah sawijining kembang ceri terkenal ing Hokkaido.

Ing kastil Matsumae, macem-macem kembang cherry digawa wiwit jaman shogunat Tokugawa. Saiki ana udakara 250 jinis wit ceri sing gunggunge 10,000. Ana kembang ceri ageng kanthi umur luwih saka 300 taun. Amarga wektu mekar beda-beda gumantung karo jinis wit ceri, ing Kastil Matsue sampeyan bisa ngrasakake sekar wiwit pungkasan wulan April nganti pertengahan Mei. Kastil lan kembang ceri dipadhangi nalika wengi lan ayu banget.

Nalika musim mekar kembang wis rampung, Matsumae-cho dadi sepi banget. Bisa uga apike kanggo ngunjungi Bèntèng Matsumae nalika godhong ijo utawa musim gugur seger. Bèntèng Matsumae ora bisa dilebokake nalika ing mangsa, mula kepenak kanthi ati-ati.

Iki mbutuhake udakara 2 jam kanthi mobil saka pusat Hakodate menyang Istana Matsumae lan udakara 1 jam kanthi bis saka Kikonai Station ing Shinkansen.

Data: Bèntèng Matsumae

〒049-1511
Matsushiro 144, Matsumaecho, Hokkaido, Jepang   map
☎0139-42-2726
■ wektu mbukak / 9: 00-17: 00 (Ora ana kirim sawise 16:30)
■ Dina penutup / Saka 11 Desember nganti 9 April
■ Biaya mlebu / 360 yen (Dewasa), 240 yen (siswa SD lan SMP)

 

Aku matur nuwun kanggo maca nganti pungkasan.

 

Babaging kula

Bon KUROSAWA  Saya suwe kerja dadi editor senior Nihon Keizai Shimbun (NIKKEI) lan saiki wis kerja minangka panulis web independen. Ing NIKKEI, aku dadi kepala editor editor babagan budaya Jepang. Ayo kula ngenalake pirang-pirang perkara sing nyenengake lan menarik babagan Jepang. Mangga deleng artikel iki kanggo katrangan luwih.

2018-05-28

Hak Cipta © Best of Japan , 2021 Kabeh Hak Dilindhungi.